A valódi viták otthona

Reflektor

Feljelenti Hadházyt a mutyival vádolt fideszes

2017. január 12. - szénhidra

 

Több mint 500 millió forint értékben nyerhettek pályázati pénzeket a Simonka György fideszes képviselőhöz “közeli” cégek  – a Hadházy Ákos LMP-társelnök  által összegyűjtött adatok szerint. A képviselő  egy éve hetente tart Korrupcióinfó címmel sajtótájékoztatót az általa korrupció-gyanúsnak talált uniós pályázatokról. Legutóbb egy “Simonka-közeli” cég által 50 millió forintos uniós támogatásból épült, eltűnt, majd egy másik településen felbukkant autómosó példáján mutatta be, véleménye szerint hogyan “hasznosítják”egyesek a brüsszeli forrásokat Magyarországon. Simonka a Reflektor.hu-nak azt nyilatkozta az ügy kapcsán: szerinte Hadházy zagyvaságokat beszél, hiszen neki magának ezekre a projektekre “nincs rálátása” attól, mert a cégek valamelyik tulajdonosa az ő rokona.

Az LMP társelnöke már több alkalommal is foglalkozott Simonka Györggyel a sajtótájékoztató-sorozaton és most külön táblázatban gyűjtötte össze, melyek azok az uniós pénzből (is) megvalósult projektek, melyek szerinte a fideszes képviselő köreinek jutottak. Hadházy szerint “a módszer az volt, hogy a képviselő családjának egyik cége számlázott a képviselő családjának másik cége által elnyert EU-s pénzből finanszírozott megbízásoknál “. A táblázatból az is látszik, hogy az egymáshoz köthető cégek sokszor együtt indultak a közbeszerzésekért, valódi verseny látszatát keltve.

 

tab1.PNG

tab2.PNG

 

 

Jelmagyarázat:

 

*   Jelenlegi cégnév: Mentor-Menedzsment Kft.

** Jelenlegi cégnév: Aktív Klub Kft.

(!) Ezek is a Simonka-céghálózathoz tartoznak

 

Egyetlenegy szándék húzódik meg (Hadházy) nyilatkozatai mögött, ez pedig nem más, mint a politikai lejáratásom​​, amihez nem kívánok asszisztálni.​ Természetesen Hadházy Ákos nyilatkozatával kapcsolatban azonnal feljelentést teszek.” – reagált  Simonka György a Reflektor.hu megkeresésére a fenti állítások kacsán.

Simonka utóbbi nyilatkozata kapcsán Hadházy annyit mondott: márpedig ő nyilvánosan is elérhető adatok és dokumentumok alapján fogalmazta meg a fideszes képviselővel kapcsolatos állításait, és egyébként ő is tesz feljelentést a kifogásolt ügyekben.

Korábban Bod Tamás, az Együtt képviselője jelentette fel Simonkát, mert szerinte a fideszes képviselő a fedezetkivonás bűntettét követte el, amikor egy rokonának adta el házát (majd visszabérelte azt), hogy egy vissza nem fizetett hitel miatt a bank ne tudja lefoglalni.  Az ellenzéki képviselő feljelentésére küldött ügyészségi válasz azonban arra engedett következtetni, hogy már folyik egy vizsgálat, amiben Simonka érintett:

"A tartozás fedezetének elvonása büntette miatt 2016. november 14. napján a Legfelsőbb Ügyészségre eljuttatott és a Legfelsőbb Ügyészség Kiemelt, Korrupciós és Szervezett Bűnözés Elleni Ügyek Főosztálya által a Központi Nyomozó Főügyészségre megküldött feljelentésével kapcsolatban értesítem, hogy feljelentését - szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán - a központi Nyomozó Főügyészség költségvetési csalás büntette miatt a fenti számon már folyamatban lévő bűnügyben vizsgáljuk."

Korábban, amikor az Index arról írt, hogy házkutatást tartottak Simonka György újkígyósi házánál és a felesége szüleinél, a Központi Nyomozó Főügyészség nem cáfolta az értesülést, bár a képviselő tagadta, hogy sor került volna ilyenre.

Újságírói kérdésre októberben az ügyészség annyit válaszolt az ügyben, hogy :

"A megkeresése alapján tájékoztatom, hogy az abban szereplő kérdésre jelenleg nem adható tájékoztatás." a Simonka képviselőt és családját érintő nyomozást, házkutatást firtató, ismételten feltett kérdésre novemberben már ennél valamivel többet sejtető választ adtak: "Megkeresése alapján tájékoztatom, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka György országgyűlési képviselő ellen nem folytat eljárást. Ezzel kapcsolatban egyéb tájékoztatás nem adható." ( a kiemelés az ügyészségi válaszban így szerepelt)

December végén Hadházy Ákos is feltette a kérdést Polt Péternek, hogy megtudja, “nyomoznak -e Simonka György ellen”, ám az LMP-s társelök szerint kitérő választ adott a legfőbb ügyész, mert nem válaszolt a Simonka hozzátartozóira vonatkozó kérdésre, a kérdésnek a fideszes képviselőt magát érintő része kapcsán pedig úgy fogalmazott: a képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését nem kérték, tehát nem lehet folyamatban ellene nyomozás.

A Hadházy által legutóbb kifogásolt, Simonkához köthető pályázat keretében 50 millió forintos uniós támogatást kapott a korábban a fideszes képviselő, majd az ő unokatestvére tulajdonában álló cég (Aktív Klub Kft, korábbi neve Vidéki Szépség-Tour Kft),  egy autómosó építésére. A telephely, aminek a fejlesztésére a cég a pénzt eredetileg kapta, soha nem volt a kft  tulajdona.(Az Opten cégadatbázis szerint ez a cég Simonkát megelőzen Font Sándor fideszes képviselő tulajdonában volt.)

“Én odautaztam, de a kormány hivatalos adatbázisában megjelölt Tótkomlósi címen nem találtam semmit, csak egy mezőgazdasági telepet…”

agrogreen.PNG

Közben kiderült, hogy a pályázatban szereplő tótkomlósi cím helyett végül egészen máshol, Orosházán lett ebből a  pályázatból autómosó, méghozzá úgy, hogy ez az orosházi telephely is csak jóval később került  cég tulajdonába.

moso.PNG

“Tehát a Simonka család cége elnyer 50 milliót azzal a céllal, hogy egy "telepfejlesztésre" létrehozott pályázaton Tótkomlóson a cég nem létező telephelyét fejlessze, majd pár év múlva vesz egy teljesen másik településen levő telket és ott építi meg az autómosót. Az pedig szinte már megszokott, hogy a képen látott autómosóért kifizetett 70 millió forint kifejezetten túlárazottnak tűnik. 3 munkahelyet is ígér a pályázat, egy pénzváltó autómatával és autómosó autómatáva ellátott helyen mondjuk ezt elég nehéz elképzelni.” – összegezte Hadházy a történetet.

A Simonka -ügy külön pikantériája, hogy a hozzá köthető alapítvány (Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú  Alapítvány) több megbízását is elnyerte a Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő körül kialakult ún Voldemort-botrányban érintett pályázatíró cég, a Public Sector Consulting és testvércége a Public Sector Tanácsadó Kft. (Ez a két cég együtt összesen több, mint 2 milliárd forint értékben nyert pályázatokat  különböző projektekben.)

Hogy a temérdek, a személye kapcsán felmerült kérdőjel és parlamenti tevékenységének visszafogott volta ellenére Simonka egyelőre jól állja a sarat, bizonyára annak is köszönhető, hogy a képviselő jó kapcsolatokkal bír. Ő a kuratóriumi elnöke annak az alapítványnak

( "Segítségnyújtás a Fenntartható Fejlődésért" Alapítvány

kuratóriumi elnök: Simonka , alapító: a Békés Megyei Önkormányzat jegyzője, Dr Moka Eszter), melynek a programjain  gyakori vendégek a kormány és a Fidesz tagjai:

”Szabadkígyóson, igazán impozáns környezetben, a Wenckheim- kastélyban került megrendezésre a Közéleti Esték következő rendezvénye. Dr. Dancsó József a Magyar Államkincstár elnöke és Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium Európai Uniós források felhasználásáért felelős államtitkára tartott előadást."

“A Közéleti Esték negyedik állomása Battonyára érkezett. Meghívott vendégek: Bayer Zsolt Író, Újságíró író, Publicista Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Boros Imre Közgazdász, politikus Első Orbán-kormány minisztere. A beszéltetés témája a családtámogatási rendszerek, Európa jövője és a migráció.”

Az alapítvány weboldalának “Hírek” rovata egyértelmű (menekültellenes, stb.) kormánypropaganda és semmi köze nincs az alapítvány létrehozási céljaihoz,márpedig a weboldala szerint a szervezet a pénzügy, a számvitel, a végrehajtás, felszámolás, közbeszerzés, oktatás, egészségügy, életmód, mezőgazdaság, vidékfejlesztés szakmai területén kíván segítséget nyújtani önkormányzatoknak és civil szervezeteknek).

Jelzésértékű, ahogyan Seszták Miklós fejlesztési miniszter fogalmazott egy interjúban Simonka György kapcsán:

“Én azt gondolom, hogy a dél-békési települések mindenképpen pozitív elbírálásra, pozitív irányra számíthatnak. Az egyik legfontosabb ok erre, hogy van egy ilyen képviselőjük. Nagyon fontos, hogy van valaki, aki a szívén viseli a sorsukat.”

A Simonka “közelében működő” egyik  alapítvány  a civilszervezetek adatait közlő bírósági oldal szerint tavaly több mint 3 milliárd forint támogatásból gazdálkodhatott. Az alapítvány egyik kuratóriumi tagjának a vezetékneve ugyanaz (Gábor János),  mint Simonka György feleségéé (Simonkáné Gábor Mariann).......

Horn Gabriella

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr6712121335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miért 2017.01.13. 11:04:19

Simonka-elvtárs majd vesz egy új focilabdát, meg két kiló szotyolát a baltásvezérnek, és minden el lesz simítva!

pamut 2017.01.13. 11:08:52

Leadta már a TV2-888-prostisrácok (meg itt a neten a maffia trolljai), hogy Hadházy valójában egy homoszexuális néger, és hogy Gyurcsány a gazdája?
süti beállítások módosítása