A valódi viták otthona

Reflektor

Újabb pofon a kormánynak

2017. május 03. - szénhidra

 41843_22.jpg

A civiltörvény miatt marasztalja el a magyar parlamentet az Európa Tanács emberi jogi biztosa a ma reggel közzétett, s még április 26-án elküldött levelében. Nils Muižnieks az elmúlt években több alkalommal is felemelte a hangját magyarországi jogsértések miatt.

A Kövér Lászlónak eljuttatott levélben a biztos “A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról, T/14967” törvényjavaslat kapcsán felmerült aggályait fogalmazza meg. Muižnieks emlékeztet: még 2014-ben levelében figyelmeztette Lázár Jánost a civilszervezeteket stigmatizáló kormányzati retorika miatt. “Sajnálattal látom, hogy a mostani törvénytervezet bevezetéséhez  a kormány egyes tagjainak ellenséges retorikája ad hátteret, mely egyes civilszervezeteket a támogatói forrásaik miatt nyíltan “külföldi ügynököknek” nevez és megkérdőjelezi legitimitásukat.”– fogalmaz a biztos, aki épp az ilyen típusú “stigmatizálást” kifogásolta egy a civilszervezetek működési körének a szűküléséről szóló nemrég kiadott, s Magyarországgal kiemelten foglalkozó dokumentumban (Human Rights Comment on the shrinking space for human rights organisations).

Nils Muižnieks szerint a törvénytervezetben az is problémás,  hogy attól függetlenül nevezné külföldről támogatott ügynöknek az érintett civilszervezeteket, hogy a költségvetésüknek mekkora része származik ilyen forrásból, nem foglalkozik a szervezet tevékenységi körével és a támogatótól kapott pénz eredetével sem.

A törvényjavaslat a biztos szerint “nagyon súlyosan érint sok, az emberi jogok védelmével és más fontos ügyekkel foglalkozó, törvényesen működő civilszervezetet.

A kifogások között szerepel, hogy a tervezett törvény sporttevékenységre és vallási célokra alakult szervezetekre nem vonatkozna, s hogy ha egy szervezet egyszer felkerül erre a listára évekig tart lekerülnie onnan, még akkor is, ha a külföldi támogatás egyetlen alkalomra szólt.

Nils Muižnieks szerint a tervezet arra a téves és káros feltételezésre épül, hogy a külföldről kapott támogatás azt jelenti, hogy az adott szervezet – rosszindulatú és a magyar érdekekkel szembemenő – külföldi érdekeket képvisel.

A biztos aggódik amiatt, hogy az ilyen kategorizálás negatív sztereotípiák kialakulását eredményezheti, az érintett szervezetek hitelességét elveheti, tevékenységeiket korlátozhatja.   Nils Muižnieks emlékeztet a Velencei Bizottság és az EBESZ hasonlóan kritikus állásfoglalására a törvénytervezettel kapcsolatban.

Ráadásul a tervezet indoklásaként említett pénzmosás és terrorizmus elleni harc terén a törvényjavaslat semmilyen előrelépést nem jelent a meglévő törvényekhez képest, s ez csak “megerősíti azt a feltételezést, hogy a tervezet arra tesz kísérletet, hogy a külföldi támogatás elfogadását bűnözői, törvényellenes magatartással mossa össze.”

A biztos levelében egyértelműen a korábban Oroszországban bevezetett civilellenes  “külföldi ügynök-törvény”- nyel egy lapon vizsgálja a magyar törvénytervezetet, és  felsorolja azokat a nemzetközi ajánlásokat (Európa Tanács, ENSZ) , állásfoglalásokat, egyezményeket (Európai Emberi Jogi Egyezmény) is, melyekkel a törvénytervezet szembemegy.

Nils Muižnieks a levélben továbbá felajánlja, hogy szívesen egyeztet Kövér Lászlóval és a magyar képviselőkkel a tervezetről, s egyúttal arra kéri a házelnököt, hogy  ezt a levelét minden magyar országgyűlési képviselőhöz juttassa el.

Horn Gabriella

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr6512476335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.05.03. 16:21:43

Akkor szólok az oroszoknak utaljanak több penzt.vagy a kínaiaknak.gondolom ez nem gond.igaz?

Szélmalomharcos 2017.05.03. 17:10:51

"A civiltörvény miatt marasztalja el a magyar parlamentet az Európa Tanács emberi jogi biztosa a ma reggel közzétett, s még április 26-án elküldött levelében. Nils Muižnieks az elmúlt években több alkalommal is felemelte a hangját magyarországi jogsértések miatt."

Nils Muiznieks 1994 és 2001 között a lettországi Soros Alapítvány igazgatója volt. Akkor most miért kéne meglepődni? Teszi a dolgát, ezért tartja őt a Gyuribá

Szélmalomharcos 2017.05.03. 17:14:47

"a tervezet arra a téves és káros feltételezésre épül, hogy a külföldről kapott támogatás azt jelenti, hogy az adott szervezet – rosszindulatú és a magyar érdekekkel szembemenő – külföldi érdekeket képvisel."

Pont ez a Muiznieks ne tudná, miből lesz a cserebogár? Azt pedig hogy mi a jó és mi a rossz, hadd döntsük már el mi magunk

Szélmalomharcos 2017.05.03. 17:49:11

Itt van egy alaposabb ESISC elemzés arról, ami állítólag nincs is: hogyan hálózzák be Soros szervezetei az EU-t:

www.esisc.org/publications/analyses/the-armenian-connection-chapter-2--mr-x--nils-muinieks-council-of-europe-commissioner-for-human-rights

Ez Magyarország esetében így megy:

"Hungary has also been a target of the “Soros network” attacks. In this case, the
American used the services of his “handyman”, Nils Muižnieks, the Council of Europe Commissioner for Human Rights, who led a violent attack against the Hungarian government in the New York Times columns. "

HanG99 2017.05.03. 17:50:03

@Szélmalomharcos: hadd döntse el viktor, hogy mi jó neked, ezt hirdetheted is, de Mo nem csak viktorhívőkből áll, még ha a csalfa választási rendszer alapján és a királyi média szemüvegén át így látod.
Ma kurvasok embernek teli a töke viktorral.
Az AI meg a Soros addig tetszett viktornak, amíg neki használt. Most már, hogy neki ebből nincs haszna, ki akarja őket űzni.

Szélmalomharcos 2017.05.03. 18:03:31

@HanG99:
Ki akarják őket űzni? Azzal hogy megkérik, legyenek szívesek beszámolni a külföldi támogatásról?

Mert ilyen alapon az adóhivatal is kiűz minket amikor adatokat kér

histar007 2017.05.03. 18:05:51

Tudtommal a törvény az USA FARA törvényének en.m.wikipedia.org/wiki/Foreign_Agents_Registration_Act
felvizezett változata.
Ott minden $1000 feletti külföldi adományt jelenteni kell, aki elmulasztja börtönnel büntethetik. Amúgy pedig az ügyész (ott igazságügyi miniszter is egyben) hagyja jóvá, ha neki nem tetszik, bezáratja az adott NGO-t.
Nálunk csak fel kell tüntetni ha évi 7,2 millió Ft ($24000) felett kap az adott NGO.
De az ellenzőket nyilván nem zavarja, ha az oroszok szabadon támogathatnak bárkit...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.03. 18:11:03

@Szélmalomharcos: "Ki akarják őket űzni?"

Aha. Hogy ne halj meg bután, beidézem neked Rezsi Szilárd nyilatkozatát:

"ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani."

hvg.hu/itthon/20170110_Nemeth_Szilard_el_kell_takaritani_Sorosbirodalom_alcivil

Jakab.gipsz 2017.05.03. 19:43:41

Soros a filozófus a "Fenevad" meg kell tőle nem csak hazánkat, hanem az emberiséget is, szabadítani.
De ezt a megszabadítást, csak a tudomány-filozófia tudja elvégezni, aki pedig nem tudja miről van szó az ebbe a teológiai-metafizikai háborúba, ne kotyogjon bele.

Tehát Soros-t az embert nem szabad bántani, hagyjuk had főjön a saját levében.

Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára 2017.05.03. 20:11:12

"ma reggel közzétett, s még április 26-án elküldött levelében."

Hat ez nagyon durva, most Orban biztos otthon sirdogal, hogy mar megint jol megfog bukni az Orbanrezsim.

Pop40 2017.05.03. 20:12:03

@Szélmalomharcos:

Megszokott fideszes hazudozás.

Eddig is fenn volt a forintra lebontott beszámolójuk a neten.

Ellentétben természetesen a lopott magyar közpénzből élő (és Brüsszelbe röptetett) Orbánseggnyaló, álcivil cöffel.

Persze a fideszes maffiától nem újdonság, hogy megvádolja az ellenfeleit azzal, amit ő csinál.

Hála istennek fogytok, mint az út partján a jég az első meleg tavaszi napon:

index.hu/belfold/2017/05/03/median_kozvelemeny-kutatas_orban_ader_allamfo_miniszterelnok_fidesz_szavazo/

Erre csak azt lehet mondani, hogy: Csak így tovább! :D

Pop40 2017.05.03. 20:14:35

@Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára:

Tetszik a neved.
Ezek szerint 2015 előtt meg Vityát bérelte ki Simicska?

Pop40 2017.05.03. 20:18:17

@FILTOL:

Nem hát.
Csak ugyanolyan részletességgel számolj majd el róla, ahogy a fideszes maffia által terrorizált civilek teszik per pillanat is a sajátjukkal.

S még véletlenül se úgy, ahogy a cöf kezeli a lopott közpénzt, amiből fenntartja a fidesz.

Visceroid 2017.05.03. 21:02:49

De Orbán holnap megbukik, igaz?

Pop40 2017.05.03. 23:17:03

@Visceroid:

Nemigen, de azért jobb, ha a biztonság kedvéért elkezded keresni a következő segget, amibe majd belebújhatsz, ha netán mégis.

Tudod, jobb az óvatosság. Nehogy esetleg hirtelen bukjon meg, te meg véletlenül nyalható segg nélkül maradj.

Szélmalomharcos 2017.05.04. 08:47:18

@Pop40:
Onanizálj csak nyugodtan tovább, senki nem törődik veled. Egy lépéssel se kerültetek közelebb az olyannyira vágyott bolsevik hatalomhoz:

www.origo.hu/itthon/20170503-magabiztosan-vezet-a-fidesz.html

Pop40 2017.05.04. 14:05:10

@Szélmalomharcos:

Hú, elvtárs, meggyőztél.
Ha a hírhamisító origó ezt írja, akkor biztosan 101%-ot kap majd a bolsi fideszmaffiád jövőre. :D

Amúgy nem, én nem vágyom a bolsevik hatalomra.
Még akkor sem, ha a magatokfajta ruszkiseggnyaló, 50-es évekből itt ragadt munkásőrök mindenképp ledugnák a nemzet torkán. Hála istennek, nem fog menni, mert a fidesz megmaradt kétbites majmain kívül senkinek nem kell a tolvaj bolsi kúrmányod.

Pop40 2017.05.04. 17:57:31

@Zsoltbacsi:

Veszprémbe, Tapolcára, Józsefvárosba, Zuglóba, stb stb mennyit is írtak?
Mert úgy tudom, ott is 101%-on állt a fideszmaffia, épp csak a szavazókat felejtették el erről értesíteni :D

Zsoltbacsi 2017.05.04. 18:08:45

@Pop40:

Passz, de ez hogy jon ide? En csak arra reagaltam, hogy szerinted hazudott az origo. Ezt cafoltam az egyezo indexes cikkel

Amugy epp tegnap olvastam egy dks blogot, ott 2014ben meg a valasztas napjan is vadul matekoztak, es a 13 oras reszveteli adatok kapcsan is azt hoztak ki, hogy tuti a kormanyvaltas :))))
Ahogy fenn van a youtubeon, hogy Ferko a valasztas elotti napon is 43-44 szazalekot josolt az osszefosasnak :)))

Pop40 2017.05.04. 20:53:21

@Zsoltbacsi:

Az origo alapból hazudik, ezért végig se néztem, mi a téma.
A kvk-któl meg hallottam én már mindent, csak a kiindulópont valahogy mindig az, hogy hű, de vezet a fidesz, a vége pedig az utóbbi 3 évben meg mindig az, hogy jó alaposan elverik.

Zsoltbacsi 2017.05.05. 07:59:07

@Pop40:

"A kvk-któl meg hallottam én már mindent, csak a kiindulópont valahogy mindig az, hogy hű, de vezet a fidesz, "

Nem akarom vedeni oket, mert semmi kozom hozzajuk, de latvanyosan nagy mellenyulasuk nem volt eddig (2010 ota), legalabbis statisztikai hibahataron feluli semmikepp sem. Brexitnel is fikaztak oket, pedig mind azt mondta, hogy fifty-fifty korul lesz az eredmeny, es vegul 52:48 lett. vagy usaban 2 szazalekos Clinton elonyt mondott mindenki, es vegul pontosan annyival is nyert (csak kicsit mas eloszlasban)

" a vége pedig az utóbbi 3 évben meg mindig az, hogy jó alaposan elverik."

Erdekes, valahogy elfelejted az ideieket. Most nagy a szatok Zugloval kapcsolatban, ahol egy mindig is balos korzetben a balos jelolt helyere nyert az osszefogas.
Azzal mar nem szoktatok "buszkelkedni", hogy ez volt az idei ELSO gyozelmetek. Az ilyen irasokban valahogy sosem kerul elo peldaul Szentendre vagy Szarvas, ahol meg a balfaszok lettek lemosva a palyarol :)
Raadasul Szentedren teljes volt az osszefosas, ugyanis a jobbikos jelolt 1-2 hettel a valasztasok elott visszalepett "csaladi okok" miatt....
Szoval iden eddig 3:1 a fidesznek

Pop40 2017.05.06. 16:04:21

@Zsoltbacsi:

"Most nagy a szatok Zugloval kapcsolatban, ahol egy mindig is balos korzetben a balos jelolt helyere nyert az osszefogas. "

Csak azok a fránya arányok ne lennének, ugye..

Józsefvárosban 2014-ben 50%-20% arányban nyert a maffia.
Most a 2 balos jelölt együtt kicsit többet kapott, mint a fideszmaffia.

Zuglóban egyenlő volt az állás 2014-ben.

Most meg a balos jelölt KÉTSZER ANNYIT kapott, mint a fideszes.

Szentendrén alig kapott többet a fideszes, és úgy, hogy az Lmp külön jelöltet indított.

www.google.hu/amp/24.hu/belfold/2017/01/15/elbukott-az-ellenzeki-osszefogas-szentendren-a-fidesz-gordonkasa-nyert/amp/

Amúgy mind a szarvasi, mint a sz.endrei időközi még a Ceus cirkusz előtt volt.

Egyéb?
süti beállítások módosítása