A valódi viták otthona

Reflektor

A civil szakértők előválasztása még kikényszerítheti a választási rendszer módosítását!

Gottmayer Lea írása

2017. június 15. - GottmayerLea

bito-laszlo.jpg

A Fidesz legyőzhető, hiszen többen elégedetlenek a kormánnyal, mint ahányan elégedettek vele. A pártok ezzel szemben csak torzsalkodnak és egymást kritizálják. Ráadásul lejáratódtak a civilekkel szemben. Volt már olyan, amikor meg tudtuk ezt haladni. Sikereket is értünk el, például amikor a veszprémi modell miatt Kész Zoltán független képviselőként megállította a Fidesz kétharmadát. A civil jelölt felül tudott a pártokon emelkedni, hiszen a teljes 2014-es összefogás pártonkívüliként támogatta Kész Zoltánt, ezzel megmutatva, mennyire feleslegesek a pártok egy ilyen győzelemhez. Tapolcán és Újpesten csak azért nyertek pártok, mert nem volt kellő civil szakértő, aki összefogott volna a pártok háttérbeszorításáért.

A magyar jogállam végletesen le van gyengülve. Vissza kell állítani a képviseleti demokráciát, de a képviseleti demokrácia elavult építőkövei, vagyis a pártoknak a politikusok által vezetett és ideológián alapuló versenye nélkül. Helyette a  magukat civilnek és/vagy szakértőnek definiáló élcsapat, rámutatva, hogy saját világnézetük az egyetlen lehetséges objektív valóság, végre elhozhatja azt, amit annyira várunk mindannyian: az európai értelemben vett fejlett nyugati európai értelmet. Ahol nincsenek pártok, politikusok vagy ideológiák, ahol a politikai élet elsődleges kérdése a választási rendszer, és ahol tüntetéseken politikusok nem szólalhatnak fel.  Ahol Magyarország végre a történelem jó oldalához tartozik, ahol nem fordul elő olyan, hogy valaki ideológiai alapon bírál dolgokat.

Az ideológia vezetett minden rosszhoz. Szakpolitikai programok kellenek. A kormányt pedig szakértőknek kell vezetniük. Na jó, nem kell mindig így lennie, csak addig, amíg leváltjuk a Fideszt. A Fideszt nem azért nem lehet leváltani, mert bár több a kormányzásával elégedetlen, de nem látszik sem párt sem pártszövetség, amelyikben a magyarok egy jelentős része látná kormányzóképességet, nem. Hanem azért, mert rossz a választási rendszer, túl sok a párt, a pártok túl pártok, és a pártokat politikusok vezetik.

A Fidesszel szemben mindenkinek össze kell fognia, hiszen amikor összeadom a számokat füzetemben, az több, mint a Fidesz és ezt az összeadást a legegyszerűbb és legsemlegesebb módon kell megtenni. 106 civil jelölt, szakértői kormány, ideiglenesen csak 200-300 napra. Aztán új választási rendszer, új választás és majd nem nyer többet a Fidesz. Mert ha az ellenzék végre bebizonyítja, hogy semmit sem gondol arról, hogyan kéne Magyarországot irányítania, semmilyen gondolata azon kívül nincs, hogy nem-Orbán,akkor majd soha nem jön vissza a Fidesz. És visszaáll a képviseleti demokrácia meg a jogállam. Csak pártok vagy politikusok nélkül.

Még nincs minden veszve, #106civil, #szakertői200nap, #halálapártokra

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr312598431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

states1 2017.06.16. 08:31:09

Csak a józan ész nevében emlékeztetlek, hogy csak az imént lezajlott francia választások rendszere szerint a Fidesz 2014-ben a mandátumok 90 százalékát szerezte volna meg. Amúgy pedig ti egyetlen dolgot kényszeríthettek ki szerintem, ha tovább bőszítitek a választókat az ilyen álprpoblémázással, ahelyett, hogy szembe néznétek a saját politikai táborotok tehetetlenségével, vezetőik alkalmatlanságával, az Orbán-négyötödöt jövőre.

sinus67 2017.06.16. 10:31:45

Az lehet, hogy összeadva a fideszt nem akarók százalékait, több, mint a fidesz. Csak egy bibi van. Az ellenzéki oldalon az összefogás helyett még az erődemonstráció folyik. Kinek nagyobb...
Aztán mikor kiderül kinek nagyobb és kinek kisebb, majd megindulnak a tárgyalások. Csakhogy az erőviszonyok megállapítása után a "kicsik" félhetnek attól, hogy nem az általuk gondolt súllyal szerepelnének egy összefogás esetén. Ezért nem fognak leállni senkivel, esetleg majd zsarolni fognak a szavazataikért cserébe. Nem beszélve a kamupártokról.
Az ellenzéki megosztottság és töketlenkedés ismét fidesz győzelemre áll.
A fidesznél van egy törzsbázis, akik akkor is oda szavaznak, ha saját szemükkel látják, hogy a fideszesek talicskával tolják haza a pénzt. Ez a másik oldalra is igaz, annyi különbséggel, hogy jóval kisebb az a törzsbázis.
Ha a fideszről (értsd:Orbánról) kiderül valami világrengető disznóság, akkor is ők nyernének, mert az ellenzék annyira töketlen és gyenge, ráadásul program nélküli, hogy az már fáj.
A jelen választási rendszert a fidesz akkor sem írja át, ha az égből békák potyognak. A polgári engedetlenség meg annyira hatja meg őket, mint Botkát a Gyurcsány levele.
Fel van adva a lecke.
Egy összefogás által megnyert választás oda vezetne, hogy minden szaron az idők végeztéig vitatkoznának.
A mai meghódítani kívánt választóknak kevés a "Ti dolgoztok! Ők lopnak!", meg az "Adózzanak a gazdagok!".
Ennél kicsit több kell!

sinus67 2017.06.16. 10:41:52

@states1: Csak a józan ész nevében...
Nem tudom miért jó az, ha négyötöde van egy tolvaj bandának? Így is többet lopnak, mint kellene! :)

zokogjatok 2017.06.16. 17:28:48

"Hanem azért, mert rossz a választási rendszer,"
+
"Aztán új választási rendszer, új választás és majd nem nyer többet a Fidesz. "

Csak emlékeztetlek, hogy a Fidesz az EP-választást is megnyerte, pedig ott nehéz azt mondani, hogy csak a rendszer miatt. Önáltatás amit műveltek.

miva? 2017.06.16. 17:55:56

@states1: az a választás kétfordulós és nem macron húzta a körzethatárokat, továbbá nem uralja senki a médiától a választási bizottságon keresztül a trafikokig a francia életet komám.

miva? 2017.06.16. 17:58:38

@zokogjatok: mert az korrekt verseny volt. Simicska nem uralta le a plakátokat, a rádió meg a tv nem ömlesztette a nárcisztikus másféleszű nyugdíjasrugdosó nemközszereplő haverjának a mocskolódását, stb. Igazad lehet

miva? 2017.06.16. 18:06:20

Ha a fidesz párt lenne, és nem maffia, akkor az oktatásról, egészségügyről, klímaváltozás indukálta technológiai reakcióról stb szólna a közélet. Nem tidom, bennem egyszerűen nincs elég gyűlölet, hogy ne legyen hányingerem a vezérkultuszuktól, pofátlanságuktól, inkompetenciájuktól, stb. Ráadásul a nagyméltóságú tekintetes elmondta, hogy 100-as iq alá lőnek, mert ott nincsenek kérdések, hergelhetők, könnyen manipulálhatók. Én mérési hiba vagyok csak, de ha csatlakoznék, meríthetek a kanállal én is.

Az itt megjelent kormánypártiakhoz szólok: ti 100 alatt vagytok, vagy kezetekben a merőkanál?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.16. 18:58:58

@miva?:

A körzehatárok miatt senki se tud választást nyerni, azaz ez egy hatalmas mítosz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.16. 19:21:12

@Sexual Harassment Panda:

FIDESZ - 60 %-os többség.

Bejut még, erősorrendben: MSZP, Jobbik, DK.

LMP, Együtt, PM - kiesnek.

miva? 2017.06.16. 19:26:20

@MaxVal BircaMan HJCD: ha elévül a bűncselekményed és visszaköltözöl, akkor majd ígéreted szerint ellenzéki családok kiirtásával segítheted a másféleszűt az általad jósolt győzelemhez.

Mindenkinek: én egy ilyen bűnözővel nem tudnék együtt senki mellett kiállni. Ő a ti tükrötök!

Brumm Brumi 2017.06.16. 19:27:03

www.atv.hu/belfold/20141117-andre-goodfriend-elment-a-bito-szalonba

Belföld
ÍRTA Gavra Gábor
2014-11-17 11:48:00
André Goodfriend elment a „Bitó-szalonba”

Részt vett a Bitó László lakásán megrendezett szombat esti összejövetelen André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivője – tudta meg az atv.hu több, az eseményen jelen levő forrásból. Értesülésünket a házigazda, Bitó László is megerősítette.

Baloldali és liberális értelmiségiek, valamint parlamenti ellenzéki pártok politikusai mellett ezúttal André Goodfriend, az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője is részt vett szombaton a Bitó László lakásán rendezett összejövetelen. Nemcsak részt vett, de forrásaink egybehangzó állítása szerint énekelt is (az egyik jelenlévő szerint zongorakísérettel).

Bitó rendszeresen tart értelmiségiek és baloldali politikusok részvételével összejöveteleket lakásán. Most szombaton azonban a szokásos meghívotti kör mellett André Goodfriend is jelen volt az összejövetelen.

A Bitó-szalonnak nevezett értelmiségi kör sajtóértesülések szerint fontos szerepet töltött be 2014 magyar belpolitikájának fordulataiban. A hvg.hu a nyáron arról írt, hogy itt született meg Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségének ötlete. A lap szerint „Bitó László író lakásán rendszeresen találkozó a fővárosi liberális értelmiségiek hívtak fel MSZP-s politikusokat, hogy elfogadható lenne-e számukra Falus Ferenc jelölése”.

Januárban pedig Bitó és rendszeres meghívottai Fischer Iván lakásán találkoztak Bajnai Gordonnal és ekkor beszélték rá, hogy fogadja el Mesterházy Attila közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségét és a koordinált indulás helyett az MSZP, a DK és az Együtt közös listás indulását az áprilisi országgyűlési választáson.

Egy másik hétfői írásunkban arról is beszámoltunk, hogy az amerikai ügyvivő a 19 éve meggyilkolt izraeli miniszterelnök, Jichák Rabin fiával találkozott vasárnap este Budapesten. Juval Rabin és André Goodfriend a “konfliktusok megoldásának lehetőségeiről” beszéltek - írta az ügyvivő Twitter-üzenetében."

Tessék figyelmesen újraolvasni az akkori- igencsak mértékletes- beszámolót.
Mi változott?
Jó, Badfriend nembarátunkat azóta elhordta a szél, ez talán a legnagyobb pozitív változás.
Házmesteri elvtársat felváltotta Botka elvtárs.

És kb. ennyi. A bitók, fischerek etc. most is ugyanolyan rettegéssel nézik a naptárt és őrjöngve, hisztizve bármilyen eszközzel próbálják megakadályozni az újabb bukást.
Mert ne legyen illúziónk: tudván hogy demokratikus választásokon esélyük nincs újra hatalomra kerülni, ha alkalmuk lesz rá, még egy kis polgárháború kirobbantásától sem riadnának vissza, úgy ősztől számítva, ahogyan már a gyulyásmártonok elkottyantották, a charlesgati forgatókönyv alapján.

csobi2011 2017.06.16. 19:29:26

Én az egész cikket nem nagyon értem. Ne a legnépszerűbb párt nyerjen, hanem az összes többi résztvevő eredményét adjuk össze és az a nyertes? Ilyen demokráciáról még nem hallottam. Macron pártja 35%-ot kapott és valószínűleg 2/3-a lesz. Az itt leírt logika alapján Macron egy nagyon elutasított politikus lehet, hiszen nem is mindenki szavazott és aki elment annak is a 65%-a ellene volt. Most ezt itt tényleg valaki komolyan gondolja? Az nyerjen aki az emberek szerint a legnépszerűbb. Csak valami liberális kicsavart logika mondhatja azt, hogy a több szavazat az valójában kevesebb. Szerencsére ez a fajta gondolkodás kihalóban van nálunk is. Ha belegondolok hogy egy SZDSZ annak idején közel 20%-os párt volt most meg az utód liberális pártot 1 %-ra mérik akkor azért mindig megnyugszom. Még két-három fidesz ciklus és talán normalizálódhat a helyzet Magyorországon. A lengyelek is azóta hasítanak mióta két nagy jobb oldali párt verseng egymással, egy konzervetív és egy radikálisabb jobboldali, a bal-lib ellenzék meg szinte eltűnt. Nálunk is kb. ez lenne az optimális, bár amit a jobbik mostanában művel az szánalmas. Kéne egy 45% körüli fidesz egy 35% körüli régi típusú radikális jobbik, a maradék néhány százalékon meg marakojon 5-6 idióta ballib párt. Egyébként szerintem ettől nem is állunk olyan messze. Ha 2018-ban a most látható trendek érvényesülnek még össze is jöhet ez a jövőben.

élveteg 2017.06.16. 19:31:55

Jó a kép Teljesen igaza volt a Schiffernek

"A NER-nek a Bitó-szalon az ellenfele. S ahányszor a NER-nek a Bitó-szalon lesz az ellenfele, annyiszor fog győzni a NER.”

miva? 2017.06.16. 19:32:59

@Brumm Brumi: mi lesz akkor velünk Mészáros Lőrinc napi 300milliós gazdagodása nélkül? Uramisten!!!

miva? 2017.06.16. 19:34:56

@csobi2011: kettő forduló van arrafelé. Az elsőben kapott annyit. A másodikban 90 fölé jósolják. Ne csúsztassatok, orosz pénzből fizetett provokátorok, meg lopott pénzből kitartott politikai kurvák!

Brumm Brumi 2017.06.16. 19:37:35

Bevallom, automatikusan jobb a kedvem, mikor azt látom hogy agyonvert ballibák őrjöngenek változatlanul minden hullámhosszon..:P

Nem titok , az Orbánék kormányzásából, ha semmi mást sem csináltak volna( de, csináltak bőven, az államháztartás látványos rendbetételétől kezdve a kettős állampolgárságig) , szóval ha mást nem is csináltak volna nekem már egyvalami megérte: az hogy nem "ezek" vannak hatalmon..Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak, nem mszp-szdsz ormányoz.
Hanem hogy azt látom/láthatom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak, ajvékolnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.
Ez nekem már megérte, ugyanis számomra PRICELESS.
( Megfizethetetlen):D

A magam részéről egy csomó mindent kifogásolok, nyíltan is kritizálok a jelenlegi kormányzásból.
De. De ezt nem jelenti azt hogy bármi olyan mögé beállnék ami anarchiát, káoszt, extrém esetben kijevi polgárháborús állapotokat hozna, mindezt csak azért hogy azok akik hagyományosan mindig és mindent elkúrtak, valahogy újra a húsosfazékhoz közelítsenek.
Mert szépek a lózungok. De tegyük a kezünkre a szívünket: erről szól az egész.A valóság az hogy az agyonvert bal-és/vagy libák bárhogy, bármilyen eszközzel Orbánt szeretnének buktatni. Mindegy hogy kivel, simicskával, zazriveczel, sorossal, bárhogy és bárkivel.Ezért egy új Ukrajnáról és akár polgárháborúról/forradalomról álmodoznak.
Hogy aztán ők ugyanott, ugyanazt folytathassák mint a rendszerváltás előtt, vagy után, immár "demokratikusan".

Csakhogy az ország nagyobbik és józanabbik fele a stabilitásra vágyik.

Viszont van egy névsor ami a természetes biológiai fogyás következtében egyre rövidül.2016-ban is voltak erről biztató eltávozások. És ahogyan a lista egyre rövidül egyre boldogabb lesz Magyarország.(vö. és a Haza fényre derül)
Néhányan akik már a kijáratnál torlódnak:
-soros george
-gati charles
-lendvai paul
-heller agnes
-konrad georg
-haraszti miklós
-vásárhelyi miklós pereputtya
-bolgár,avar,mészáros,bánó muszter &co.
-mécs és pereputtya
-fajkasházi&co.
-eva s. balogh, laszlo bito(nomen es omen)

Húzzanak bele az eftársak, legyen 2017 a minél több közérdekű temetés éve! :-)

miva? 2017.06.16. 19:41:57

@Brumm Brumi: -Árpád Habony
-Andy Vajna
-George Matolcsi
-Roland -Mengyi
-Antal Rogán
-Zoltán Lomniczi jr.
-Viktor Orbán
-Lawrence Mészáros
-Gabriel Liszkay
-Zsolt Bayer
-Alexander Demján
Folytassam még? Van mire büszkének lenned!

csobi2011 2017.06.16. 19:42:30

@miva?: Persze, hogy az első fordulóban kapott annyit. De nem az a korrekt választás, hogy fel van írva a lapra 5 jelölt és mindenkinek annyi a népszerűsége ahány százalékot kap? A Macron jelöltek 35%-ot kaptak. Az hogy a második fordulóban a bennmaradt jelöltekre hány százalék voksol az is egy másik dolog. Amikor az emberek több jelölt közül választhattak, ennyit kapott. Én nem értem továbbra sem ezt a libsi matekot. De szerencsére a választási törvényt egyenlőre csak a parlament módosíthatja és nem néhány libsi firkász. Szóval 2018-ban marad ez a rendszer és ha csak a pártvezető eddigi kijelentéseit vesszük, akkor külön indul a jobbik, az lmp, a momentum, és még ki tudja hány másik párt. Szóval a fidesszel szemben sehol sem egy jelölt lesz. Vagy te nem hiszel az lmp-nek, vagy a frissen civilekből alakuló momentumnak? Hát már ők is hazudnak? Hát mi lesz akkor itt.:)

miva? 2017.06.16. 19:43:47

@Brumm Brumi: Öljetek is. Már csak egy apró lépés. Könnyen fog menni. Gyerekgyilkosság ügyében egyeztethetsz birka elvtársaddal.

miva? 2017.06.16. 19:46:33

@csobi2011: Ilyen az, amikor nem a felcsuti terminátor ért a legjobban mindenhez, hanem egy ország együtt dönt pl a választások menetéről. Megőrizték maguknak a korrekció jogát, míg te a gondolkozás jogáról is lemondtál.

Nincs gyermekéhezés!

Brumm Brumi 2017.06.16. 19:47:16

@csobi2011: "Macron pártja 35%-ot kapott és valószínűleg 2/3-a lesz."

Valójában még annyit sem:

Francia választások: végleges eredmények
MTI2017.06.12. 09:28

Emmanuel Macron elnök pártja, A Köztársaság lendületben (LREM) és politikai szövetségese, a Francois Bayrou vezetette centrista Modem a szavazatok 32,32 százalékával végzett az élen a francia nemzetgyűlési választások első fordulójában - hozta nyilvánosságra hétfőre virradóra a végleges eredményeket a francia belügyminisztérium.

A legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak 21,56 százalékkal kerültek a második helyre, a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front 13,20 százalékot szerzett.

A radikális baloldal Jean-Luc Mélenchon vezetésével és a kommunisták együttesen 13,74 százalékot értek el. A Szocialista Párt (PS) szövetségeseivel együtt 9,51 százalékkal kénytelen megelégedni.

A választási részvétel rekord alacsony, 49%-os volt.

És ezzel az "arányos rendszerrel" szerez Macron több mint kétharmadot...
Kiszámolnák a ballibák, a 49% -nak a 32%-a az mennyi? És hogyan jön ki abból a kétharmad?:P

Muhaha

miva? 2017.06.16. 19:49:31

Tudjátok jól, hogy ti a nemzet lelkét mérgezitek egy maffia pénzéért. Gondolom büszke lenne rátok minden felmenőtök. Vissza Putyinhoz, kommunista ifjak! Hajrá!

miva? 2017.06.16. 19:50:35

@Brumm Brumi: nem zavar, hogy van még egy forduló, ugye? Végleges adatok? MUHAHA

Hazug fideszes köcsög

miva? 2017.06.16. 20:00:02

@Brumm Brumi: Csak hogy a 100-as IQ alatti tartományba is leérjen az információ: Macron 60% felett nyert az elnökválasztáson a Putyin pénzelte Orbán kedvenc fasiszta Marin Le Pen ellen. A francia választók 60 éve az elnököt támogató pártot szavazzák meg a parlamenti választásokon, ahol csak egyéni jelölt nyerhet, és a második fordulóba a legalább 12.5%-ot szerzők jutnak tovább. Macron emberei a körzetek több mint 90%-át elhozták, a második fordulóban bőven 90% fölé jósolják őket mindenhol, ahol az első fordulóban valaki meg nem ütötte az egyből nyerő 50%-os szintet, ezzel kapnak majd kb 77%-ot a parlamentben, mert annyira elewge van az ottani választóknak Putyinból, meg Orbán cigánykodásából, valamint abból a fertőből, amit itt ti mutattok.

miva? 2017.06.16. 20:04:42

@Brumm Brumi: de legalább az ellenzéki bloggerek családját kiirtja birka, mert fent vannak a listátokon. Az is valami

gmihaly621 2017.06.16. 20:09:48

Hát nem most írta meg TGM, hogy a polgári ellenség, amely a természetjogból eredeztethető, a jogállam ellenében kell, hogy fellépjen, és ezt egyáltalán nem helytelenítően mondta.

miva? 2017.06.16. 20:11:01

Lejárt a műszak?

miva? 2017.06.16. 20:11:48

@gmihaly621: ahogy Orbán sem. Linkeljek, vagy emlékszel magad is?

2017.06.16. 20:12:38

Tök jó, hogy az emberek már a hogyanról beszélnek és arra is gondolnak, mi lesz holnap.

miva? 2017.06.16. 20:12:39

@gmihaly621: ellenség? Nem engedetlenség? Freudi az elszólás, komám.

miva? 2017.06.16. 20:15:42

@István Zsolt: Holnap felnő egy nemzedék, akinek az oktatása európa legrosszabja, és a szülei meghaltak az első alkalommal, mikor kórházba kerültek. Valami fideszes oligarcha földjén dolgoznak és fèlnek mindenkitől, aki nem szívja a vérüket, és nem a zsírukon hízik.

miva? 2017.06.16. 20:42:37

Ennyi srácok? Mérges lesz a Kubatov!

2017.06.16. 20:48:06

@miva?: Vagynem! Mert van egy másik út, ám az annyira hihetetlen, mint az, ha elmondanám, honnan van a hatalmuk.

miva? 2017.06.16. 20:50:49

@István Zsolt: félre a rébuszokkal! Mesélj!

2017.06.16. 20:59:36

@miva?: Annyi mindenki mesél meg pofázik, hogy ehelyett inkább az ő pályájukon egy sokkal fejlettebb megoldással jöttem ki a Pályára. Nélkületek is menni fog, mert a számíts a legjobbra és készülj a legrosszabbra elv alapján automatizáltam. Ebbe lehet beleszólni a fotelből is, ahogy szeretitek! Ismerkedj meg tehát a Spirituális Együttműködés Rendszerével. Ők is érteni fogják, Te is érteni fogod és egy külföldi is azt érti, amit értenie kell. A dologhoz annyi, most térek vissza egy 15 éves mélytranszból. www.elmenypark.net/2017/02/hivatalos.html

miva? 2017.06.16. 21:01:04

Occam borotvája 7 évszázada vezet minket. Newton, Bernoulli, Maxwell, Einstein, Dirac, Higgs mind ezen az úton járt, és emiatt nem kell hajnalban a patakra mennünk vízért. Azt mondja ki, hogy a valóságot leíró magyarázatok közül minden esetben az egyszerűbb áll közelebb az igazsághoz.

A fidesz minden magyarázata elbukik ezen az alapvető, 700 éves teszten!

miva? 2017.06.16. 21:07:39

@István Zsolt: hajrá. Máshol jobban megtárgyalhatnád. Akkor te Orbánt utoljára akkor láttad, amikor a jelenleg bebörtönzendő polgári és civil oldalon állt. Rakjad rendbe a 15 év alatt összezuhant életed, ne használd ma sem a szert, és reklámozz ott, ahol a potenciális kliensek előfordulnak.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.06.16. 21:11:05

ugye gottmayer lea egy kitalalt szemely? rakeresve ugy latom, csupa vicces iromanyai vannak :)

gmihaly621 2017.06.16. 21:12:17

@miva?: Jogászkodott, vagy politizált? Nem mindegy. Tudod mit? Linkelj.

2017.06.16. 21:26:57

@miva?: Azért néztem TV-t és van internetem. Orbán látásához elég a youtube. Ez egy modern szellemiségű meditáció volt.

De a fő kérdésem. Látsz bárhol bármelyik weboldalamon reklámot? Ami ne egy másik weboldalamra vigyen, amik fő célja a FELKÉSZÍTÉS?

Na az ilyenek miatt tök jó, hogy ehhez tényleg nem kelletek!

miva? 2017.06.16. 21:30:06

@István Zsolt: Tárgyaljuk meg mélben. Ne vigyük el a témát! Az olyan Rogántónis lenne.

2017.06.16. 21:37:25

@miva?: Oké. A misztergad.blogspot.com címre kattintva találsz lenn egy formot, ahol megteheted. Amúgy részemről mindent elmondtam, amit lehetett. Szakmai kérdésekről azonban szívesen dumcsizok.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.16. 22:39:02

@miva?:

Számtalanszor jártam Mo-on.

Nem volt bűncselekményem, aminek el kellett volna évülnie.
süti beállítások módosítása