A valódi viták otthona

Reflektor

A világszínvonalú magyar egészségügyről

2017. június 21. - szénhidra

korhaz.jpg

A magyar egészségügyi rendszer abban az egy esetben tekinthető világszínvonalúnak, ha nem kerül bele az ember. Ha valaki csak egy kicsit is megbetegszik, balesetet szenved, már kezdődik is a terhektől súlyos kálváriája az orvosi váróktól a kórházi folyosókon át a műtőasztalig. Végül is tekinthetünk a magyar állam fifikásan kifordított ösztönző programjaként a lepukkant magyar egészségügyre: élj egészségesen különben a kezünk közé kerülsz!

Kövér László persze nem azt mondta, hogy világszínvonalú hanem „csak” annyit, hogy akár arra is képes lenne. Hát, ja. A magyar foci is világszínvonalra lenne képes aztán az andorrai buszvezetők is elporolják a fiainkat.

Semjén Zsolt pedig még magasabbra tette a lécet, ugyanis szerinte a magyar egészségügy teljesítménye nemzetközi szinten is figyelemre méltó. Valóban az lehet, mert ezzel a teljesítménnyel a tankönyvekben, mint elrettentő példával fogunk találkozni hamarosan. Mert az az egyszerre jelen lévő pazarlás és krónikus hiány, a területek kiegyenlítetlensége csak herdálja a költségvetési pénzeket nem pedig építi a rendszert, önmagát. Persze aki vagyonos és megteheti, hogy luxus körülményeket biztosító magánklinikán kezelje magát annak olyan tökmindegy, hogy milyen a magyar egészségügyben tapasztalható helyzet. De hát ugye lakunk itt még vagy kilenc és félmillióan akiket érdekel, hogy van-e wc papír a mosdóban, ehető-e a kórházi étel, van-e gyógyszer, kötszer, vér , esetleg egy egész osztály érintő fertőzés a higiéniás állapotok miatt meg ilyesmik.

Aztán olvashatjuk azt is újabban, hogy további megszorító (értsd pénzelvonásról rendelkező) törvényen agyalnak és már tervezet is készült belőle. Most éppen az egynapos műtétes kórházakról van szó. A lényeg kábé annyi, hogy ha egy magánklinikai egynapos műtét után valamilyen utókezelésre lenne szükség, akkor azt már egy állami kórházban kellett elvégezni amiért ellentételezés járt az állami kórháznak. Na, ennek lenne vége, mert ezután ez az eljárás ingyenes kellene, hogy legyen a magánklinikáknak.

És akkor elkezdhetünk gondolkodni, hogy vajon mennyi Fidesz-közeli magánklinika lehet az országban, hogy megint az állam rovására akar valaki hasznot húzni egy ilyen aprónak tűnő jogszabály változtatással?

(kép innen)

Csarnó Ákos

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8712610785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása