A valódi viták otthona

Reflektor

A rezsicsökkentés hazug demagógia

Cselószki Tamás írása

2017. június 29. - szénhidra

 csewkk.jpg

A Fidesz-kormány rezsicsökkentése demagóg politikai kommunikációs találmány, mely elhiteti a választókkal, hogy ez a megoldás az ő érdekeiket szolgálja.

Valójában az történt korábban, hogy adminisztratív úton, törvényi diktátummal csökkentette az energia árakat és most szeptemberre újabb, szociális alapú árcsökkentési javaslatot dolgoznak ki. A mesterségesen lenyomott árakkal nehéz helyzetbe hozhatja a még megmaradt piaci alapon működő energiaszolgáltatókat és fennáll a veszélye annak, hogy a Fidesz gazdasági körei átveszik ezt a mérhetetlen bevétellel kecsegtető nemzetgazdasági ágazatot is. Akkor majd egy egyszerű módosítással bármilyen indoklással emelhetik az árakat, így semmi sem garantálja, hogy a rezsicsökkentés eredménye tartós lesz. 

Még nagyobb baj az, hogy a rezsicsökkentés helyett már 20 évvel ezelőtt az energiahatékonyság fejlesztésébe kellett volna hazánkban befektetni. Az árcsökkentés helyett így lehetett volna segíteni a magyar családoknak, hogy az energiafogyasztásuk káros hatásait változatlan életminőség mellett csökkentsék. A jelenleg elérhető technológiákkal akár 50-80%-ban is csökkenthető a lakóépületek energiafogyasztása és ezek a korszerűsítő beruházások ésszerű időn belül meg is térülnek. Megtérülésük után tartósan rendkívül alacsony energiaszámlákat eredményeznek, így ezt a költségcsökkentést már senki nem veheti el az emberektől. Ehelyett a rezsicsökkentés a lakosság kiszolgáltatott helyzetének tudatos fenntartása. 

A rezsicsökkentéssel mesterségesen lenyomott energia költségek miatt szerencsétlen módon romlik az energiahatékonysági beavatkozások megtérülése, azaz kevésbé éri meg a korszerűsítéseket elvégezni. Jól látható tehát, hogy nagy árat fizetünk a mai 10%-os költségcsökkentésért – elveszítjük a lehetőséget arra, hogy töredékére csökkentsük az energiaköltségeinket. És mindezt egy választási kommunikációs fegyvernek köszönhetjük.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2512627395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.29. 08:47:19

Atya Isten, csökken a nagytőke profitja??? Botrány!!! Fasizmus!!!

Gyürefi András 2017.06.29. 09:08:26

@MaxVal BircaMan HJCD: Az Magyarországon nemtörténhet meg a Fidesz elsőszámú partnerei a multinacionális vállalatok, mindent alá kell rendelni az érdekeiknek.

Gyürefi András 2017.06.29. 11:03:28

@MaxVal BircaMan HJCD: Kedves névtelen troll, sajnos Orbánt a multik istenítik, hiszen mindent megad nekik. Mintahogy a Muttinak is legjobb csicskája Orbán, mostmár imádkozni kell azért, hogy őt válasszák meg. Az, hogy a színfalak előtt acsarkodnak, meg veszekszenek, az jó kis játék, hogy lehessen ezen rágódni, és a trollok erről beszéljenek (igen, akik még a nevüket se vállalják fel). De itt egy kis rövid összefoglaló:
hvg.hu/gazdasag/20161228_Kitomte_a_kormany_a_multik_zsebet

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.29. 11:18:54

@Gyürefi András:

Komolyan azt állítod, hogy Orbán jobban kiszolgálja a nyugatot, mint a ballibek?

Gyürefi András 2017.06.29. 11:28:36

@MaxVal BircaMan HJCD: Akkor gondolom nyugodtan lehetne veled élőben vitázni, hogyha már ilyen nagyon nem névtelen troll vagy. Nem tudom melyik szolgálta ki jobban, és különösebben nem is érdekel. Mindkettő csak az ország lakosságának nagyrésze ellen dolgozott és dolgozik. Csak az egyik egy européer máz alá rejti ezt, a másik egy nemzetieskedő alá. Egyebekben nincsen semmi különbség.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.29. 12:24:10

A gyenge energiahatékonyság az egyik legnagyobb problémája az országnak és az, hogy semmi sem ösztönöz a takarékosságra...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.29. 12:57:50

@Gyürefi András:

Én sose mondtam, hogy Orbán lenne a hős, aki megold mindent. Nem, ő se a rendszer ellensége, de mindenképpen ő a kisebbik rossz.

Jobban szeretek írásban vitázni, biztosabb módszer.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.06.29. 15:50:27

@MaxVal BircaMan HJCD: Meg így nem kell élőben találkozni a vitapartnerrel, és klaviatúra bármilyen baromságot elbír.
Tény, hogy a mesterséges beavatkozás a piaci folyamatokba semmilyen körülmények között nem szerencsés. At energiafelhasználás hatékonysága lenne az igazán üdvözítő megoldás. De ha már a kormány a piaci folyamatokba történő bevatkozást választja inkább, akkor ott lebeghetne szeme előtt a szocialista-liberális kormány módszere, ami jövedelem alapon differenciáltan támogatta a "rezsicsökkentést". Magyarul, vagy ha úgy jobban tetszik birkául, minél alacsonyabb volt a jövedelme valakinek annál nagyobb rezsicsökkentésre volt jogosult. Most ugyannyit vagy többet nyer Szíjjártó "Kakadu" Petike, mint a mély szegénységben élő borsodi vagy baranya megyei elmaradott térségben élő ember.

morph on deer 2017.06.29. 20:56:56

@The Ghost Wolf:
"Most ugyannyit vagy többet nyer Szíjjártó "Kakadu" Petike, mint a mély szegénységben élő borsodi vagy baranya megyei elmaradott térségben élő ember."

Huhh..! A különbség legalább százszoros!

Egyébiránt kevésbé elmebeteg helyeken nem az energia árát csökkentik úgy anbloc mindenkinek, hanem a rászorulókat támogatják a teljes - piaci - vételár kifizetésében!

Hogy miért?
- Megmarad a piaci verseny
- Sokkal kevesebbe kerül az adófizetőknek
- Magasabb ár = magasabb forgalmi adó
- Magasabb bevétel az ellátónak = több állami bevétel
- Magasabb haszon = több jut korszerűsítésre, hálózatfejlesztésre
- Ésígytovábbb...

Bónusz:
- Szijjártó költhetné a saját pénzét, ha nem Magyarország lenne a kitartója...

Csak ugye nem az a cél, hogy Bözsi néninek lényegesen jobb legyen - talán néhány száz forintot jelent neki mindez, hanem az, hogy a Szijjártónak, Gyurcsánynak és Mészáros Lőrincnek legyen jobb, a havi több tizezer fotintos megtakarítás következtében!

Hmmm, azt hiszem, zavar támadt az erőben, hisz orbán csökkentette Gyurcsány billanyszámláját!
Meg a Simicskáét is!

Noormáális..?

Hát persze, hogy nem, micsoda kérdés...

Ez a bolsevik módszer normális európai országban nem létezik, mivel bárki, aki egy átlag fideszesnél több intelligenciával rendelkezik, az pár pillanat alatt átlátja, hogy ez a rendszer hosszabb távon tarthatatlan!

Hát ez az!
Itt meg olyat hol találsz a döntéshozók között?
De legalább a rezsibiztos hitelesen reprezentálja mindezt. Csak rá kell nézni!
Ha pedig még meg is szólal, mindenki lóhalálában garantáltan a villanykapcsolóért nyúl, mert az hátha segít...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 05:26:44

@The Ghost Wolf:

Az élő vita előnyt ad annak, akinek vannak szónoki képességei. Míg az írásbeli viat egyenlőbb körülményeket biztosít.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 05:28:36

@The Ghost Wolf:

A piaci folyamatokba nyugaton is beevatkoznak, ellenkező esetben anarchia lenne. A liberalizmus alaptétele, hogy a piac megoldja a dolgokat UGYANÚGY utópia, mint Marxé, hogy ha nincs magántulajdon, minden rendben lesz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 05:30:57

@The Ghost Wolf:

"Most ugyannyit vagy többet nyer Szíjjártó "Kakadu" Petike, mint a mély szegénységben élő borsodi vagy baranya megyei elmaradott térségben élő ember."

Ami demagóg érv. Mert semmi jelentősége. Furcsák ezek a liberálisok. egyszer szabad árról papolonak, majd hirtelen a jövedelemhez akarják kötni az árakat...

illaim 2017.06.30. 11:38:17

@MaxVal BircaMan HJCD: te vagy itt a fórumon, aki szemmel láthatóan bizonyítod, hogy mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni! A probléma csak annyi, hogy te már túl irritálóan gyakorlod alkotmányos jogaidat! LOL
Az elmúlt években fordult elő, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő FŐGÁZ, a rezsicsökkentési maszlag eredményeként veszteséges lett! Mit tett a Főváros Önkormányzata? 40 milliót átutalt a kezelésében lévő cégének a veszteség csökkentésére, ami egyszeri "tűzoltás", de a veszteség forrását nem szüntette meg!
A Főváros Önkormányzata KÖZPÉNZBŐL gazdálkodik! Hol a megtakarítás? A karbantartási munkák elmaradásáról még nem is beszéltünk!
Úgy hogy húzzál bőrt a fogadra, és takarodj a francba a hülye dumáddal te köcsög troll!

fidesz maszop dk egykutya 2017.06.30. 12:06:42

Rezsicsökkentés nincs, mert csak fél évig tartott, aztán visszaemelték.
@MaxVal BircaMan HJCD: vannak keleti multik is, azokat is szolgálja jó hazaárulóként, de köszönik, a nyugati multik is jól érzik magukat, hiszen mindenkinek kiárusít a KISZ titkár aki eleget fizet.

DFK 2017.06.30. 12:10:02

Na ezért nem szabad a baloldalt soha többé a hatalom közelébe engedni: mindjárt elmagyarázzák, miért jó, ha drága valami.
Ha jön a választás, rögtön nekiáll baszkódni a balodal, miért rossz a rezsicsökkentés.

Nzoltan 2017.06.30. 12:14:01

@morph on deer: Nincs piaci verseny. Nem is volt.

Mauzli 2017.06.30. 12:43:12

Rezsicsökkentes=rezsi elemek arfolyamanak nem emelese az egekbe. Nagyjabol ennyi. Ettöl függetlenül persze minden energiahordozo ara csökken a vilagpiacon, nalunk megköszönhetjük, hogy nem emelik az arakat...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 12:55:23

@illaim:

S mi ezzel a gond? Eleve államosítani kellene minden közművet.

fidesz maszop dk egykutya 2017.06.30. 13:14:10

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem lenne, mert így van. Orbán lopja az EU-s, meg minden pénzt, és kiszolgálja a szovjetúniót, ezért vannak ellene.

@DFK: hát igen, láthatóan ti megmagyarázzátok hogy miért jó ha drága rezsi, és miért csak fél évig kell csökkenteni, miközben a piaci ár azóta is csökken.

alfacharlybravo 2017.06.30. 13:48:04

@DFK: Meg a kamatot kell emeli a szegények miatt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.30. 13:49:41

Baromság! A rezsicsökkentés az volt, hogy a világpiaci energiaár csökkenést eladták ennek. Igen volt benne pozitív, hogy a kormány nem hagyta hogy a multik nyerészkedjenek azon hogy maradnak a kisfogyasztói árak, miközben a multi olcsóbban szerzi be a gázt, az áramot. És ezt felhasználták propagandára. Ennyi.

alfacharlybravo 2017.06.30. 13:51:07

A szadesz kormányzás idején a gazdagok közé soroltak 36% szja szolidaritási adó, 50e nem volt elég a távfűtési számla kifizetésére 100e re kellett emelnem a limitet.

morph on deer 2017.06.30. 13:57:30

@Nzoltan:
"Nincs piaci verseny. Nem is volt."

Hol nincs?
Ahol nem "rezsicsökkentésnek" nevezett bohóckodás zajlik, hanem tisztességes módon a tászorultakat támogatják?

Nem Magyarországról van/volt szó, hanem

morph on deer 2017.06.30. 14:00:11

@morph on deer:
"Kevésbé elmebeteg" helyekről!
Azaz Európa normális feléről, ahol nem tolvajok döntik el, hogy miképpen fizettessék még a közmunkással is mondjuk a rogántóni villanyszámláját.
Mert itt ma ez van!

vanRob 2017.06.30. 14:16:10

Hagyjuk már ezt a rezsicsökkentés baromságot, ki találta ki, mi volt vele a célja, meg ilyenek.
Na, most elmondom, az egészet ÉN találtam ki, mert csak. A szabadkőműves barátaimmal söröztünk egy kedd délután, ott pattant ki az ötlet. A részleteket nagyon gyorsan kidolgoztuk, a nagyobb meló az volt, hogy úgy adjuk át a fidesznek, mintha az ő ötletük lett volna.
A gyurcsány-orbán ellentétet is én szítottam, az őszödi beszédet én írtam.

Habony Árpi

morph on deer 2017.06.30. 14:18:53

Azért jó, hogy így örültök az orbáni alamizsnának, mert ugye ő "megvédelmezi" a rezsicsökkentésnek nevezett átverést, bármi áron a "multiktól" meg Brüsszeltől, halleluja!

Kár, hogy a rohadt nagy "védelmezés" nélkül akár olcsóbb is lehetne mondjuk a gáz, mivel a piaci ára jóval alacsonyabb.
De nem nekünk, mert mi "meg vagyunk védve!"

Azért jó hülye cselédnek lenni, hát nem?

index.hu/gazdasag/2014/01/27/mol/
Részletesebben:
tldr.444.hu/2015/01/14/a-legtobb-penzt-most-igy-lehet-csinalni-magyarorszagon

fidesz maszop dk egykutya 2017.06.30. 14:19:59

@MaxVal BircaMan HJCD: nemhogy lopja, óriási mennyiségű ingyenpénzt hoz. Ami lopja magyarországot az a szovjetúnió orbán viktor KISZ titkár "elvtárs" segítségével, lásd szovjet metró, mutyipaks, stb.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.30. 14:58:05

@MaxVal BircaMan HJCD: Birka! Te egy ember vagy, vagy ül együtt egy fideszes trollcsapat és felváltva írtok? Amíg egyikőtök gépel, a többiek nézik a közpénztévét és hívogatják Hablaty Árpit tanácsért? :)))

DFK 2017.06.30. 15:13:20

@fidesz maszop dk egykutya: mutass hazai példát arra, hogy a rezsi díjak csökkentek, amikor a világpiaci árak csökkentek. Mév az is lehet, hogy erre hivatkozva emelnék az árakat a szolgáltatók... Egyébként eddig azon sírtatok, hogy belerokkannak a rezsicsökkentésbe a szolgáltatók. Tudod előbb csökkentek a díjak (hörgés balról), majd nem emelkednek (újabb börgés balról).

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 15:15:08

@Frady Endre:

Ne magadból indulj ki. Attól, hogy te Sorosék csahosa vagy még nem következik, hogy más ember ne lehetne független, civil kisember...

Tom66 2017.06.30. 15:28:21

@The Ghost Wolf: "De ha már a kormány a piaci folyamatokba történő bevatkozást választja inkább, akkor ott lebeghetne szeme előtt a szocialista-liberális kormány módszere, ami jövedelem alapon differenciáltan támogatta a "rezsicsökkentést". Magyarul, vagy ha úgy jobban tetszik birkául, minél alacsonyabb volt a jövedelme valakinek annál nagyobb rezsicsökkentésre volt jogosult."

A pontosság kedvéért fussunk neki még egyszer, hogy mit is tettek a balliberális kormányok.

sas70 2017.06.30. 15:37:55

Ez a harc lesz a végső... amit Orbánék a rezsidémon ellen vívnak!
Közben a MET mit is csinál és mennyit kaszál, a keményen dolgozó kisemberen?

-Elvtársak valamivel választást kell nyerni!
-Ez a rezsibuli egyszer már bejött, csináljuk meg megint!
-Jó, Szilárd majd megoldja!

Tom66 2017.06.30. 16:03:53

Felesleges okoskodni és ostobaságokat írni. Tanulmányozni lehet a Fidesztől független Eurostat, energiával kapcsolatos adatait, táblázatait.

P. J. Fry 2017.06.30. 16:08:55

"Valójában az történt korábban, hogy adminisztratív úton, törvényi diktátummal csökkentette az energia árakat és most szeptemberre újabb, szociális alapú árcsökkentési javaslatot dolgoznak ki."

A szocialista kormány alatt is "adminisztratív úton" mégpedig "törvényi diktátummal" határozták meg ezeket az árakat. Annyi a különbség, hogy ők növelték, a fidesz meg csökkentette.

"A mesterségesen lenyomott árakkal nehéz helyzetbe hozhatja a még megmaradt piaci alapon működő energiaszolgáltatókat és fennáll a veszélye annak"

Alacsonyabbak ezek az árak mint mindenütt európában? Nem? Akkor miből következtethetünk arra, mivel bizonyíthatjuk, hogy máshol fenntartható, nálunk azonban katasztrófát okoznak ezek az árak?

Merthogy a baloldal energiaárai a lakosságot hozták nehéz helyzetbe, azt ugye nem akarjuk?

P. J. Fry 2017.06.30. 16:15:20

@morph on deer: "Kár, hogy a rohadt nagy "védelmezés" nélkül akár olcsóbb is lehetne mondjuk a gáz, mivel a piaci ára jóval alacsonyabb. "

Ha jól értem azt sérelmezed, hogy nem világpiaci áron kapod a gázt? Vegyél pár millió köbmétert a saját távvezetékeddel és akkor olcsó lesz! :D

P. J. Fry 2017.06.30. 16:22:57

@Online Távmunkás: "A gyenge energiahatékonyság az egyik legnagyobb problémája az országnak és az, hogy semmi sem ösztönöz a takarékosságra... "

Ez már mekkora baromság öregem! Tavaly télen havi 100 000 forint gázdíjat fizettem, el is határoztam, hogy fűtéskorszerüsítésre lesz szükségem. A te elgondolásod szerint pedig semmi sem ösztönöz takarékosságra, mert nem 120 000 forint volt a havi gázdíj. :D

De akkor miért állnánk meg? Emeljük fel 600 000 -re, akkor kikapcsolom a kazánt és eltüzelem a bútort a konyha közepén. Az az igazi takarékosság, egy leheletnyi gázt sem használok. :D

morph on deer 2017.06.30. 17:27:37

@P. J. Fry:
"Vegyél pár millió köbmétert a saját távvezetékeddel és akkor olcsó lesz! :D"

Nem olvasol, mi?
A helyzet az, hogy a gáz eleve olcsóbb, úgy ahogy jön a csövön. Csak az értékesítésben vesz részt - tulajdonképpen ok nélkül - az az offshore hátterű, Svájcban bejegyzett cég.

Illetve nem ok nélkül, mert csak így kereshettek ötven-egynéhány milliárd forintot - a te károdra is - pártunk és kormányunk áldásával.
Olvasd végig a mellékelt cikkeket, még az is lehet, hogy rájössz, miről is van szó.

Szóval a gáz olcsó, csak nem neked meg nekem, mert minket "megvéd" a viktor!
Többek közt attól, hogy jobban járjunk...

P. J. Fry 2017.06.30. 17:32:57

@morph on deer: "Szóval a gáz olcsó, csak nem neked meg nekem, mert minket "megvéd" a viktor!"

Akik ezt állítják, azoknak nem hiszek, mert már nagyon sokat hazudtak. Nem lehetetlen, hogy igazuk van, de már olyan sok kamut nyomtak, hogy nem foglalkozom velük.

wasserkopf 2017.06.30. 18:09:01

@MaxVal BircaMan HJCD: az a lényeg, rohadék fideszes pribék, hogy a te fizetésedre mindenképpen maradjon pénz a pártkasszában. A többi meg le van szarva....

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 18:48:16

@wasserkopf:

Még sose kaptam pénzt párttól, más szervezettől politikai alapon.

illaim 2017.06.30. 18:53:06

@Frady Endre: Jól látod! A birkáék többen vannak! Egyedül képtelen lenne ilyen hülye lenni! LOL

zokogjatok 2017.06.30. 19:02:57

Szerintem is óriási butaság a rezsicsökkentés, szerintem kampányoljatok nyugodtan rezsiemeléssel. Mondjuk mindenkinek 30%-kal emelitek a rezsijét, ez egy kisnyugdíjasnak ugye jóval kevésbé fáj, mint annak, akinek 100k körül van a rezsije.

Legalábbis abból kiindulva, hogy a csökkenés is a gazdagoknak jó, a szegényeknek nem számít, akkor ez nyilván az emeléssel is ugyanígy kell hogy legyen :D

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.06.30. 19:21:08

@MaxVal BircaMan HJCD: A funkcionális analfabéta tipikus megnyilvánulását hallottuk.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.30. 19:21:42

@MaxVal BircaMan HJCD: Most meg liberális. Ez meg a másik beteg fixációd mi? Volt valami liberális pasid a gőzfürdőben, de elhagyott Gyurcsányért, vagy mi bajod van?

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.06.30. 19:22:40

@MaxVal BircaMan HJCD: "Még sose kaptam pénzt párttól, más szervezettől politikai alapon. "

Szóval nem politikai alapon igen.

Ja bocs, azt sem érted amiről olvasol, hogy értenéd azt, amiről írsz.

Doryyka 2017.06.30. 21:23:16

@The Ghost Wolf: hagyd, a gazdája se szeret nyilvánosan vitázni, mióta kiütötték :D

fidesz maszop dk egykutya 2017.06.30. 22:54:45

@MaxVal BircaMan HJCD: nem téves, pont neked szól "elvtárs"

@DFK: nem tudok ilyet mutatni, mert nem volt ilyen, csak a "rezsicsökkentés" mikor a fél évre csökkentették, majd visszaemelték az azelőttire az árakat.
A válság óta csökkennek a világpiaci árak, azóta lehetne csökkentgetni folyamatosan, csak hát garancsi nyilván visszaoszt a felcsúti KISZ titkárnak, ezért nem csökkent.

"Tudod előbb csökkentek a díjak (hörgés balról), majd nem emelkednek (újabb börgés balról)."

Nemnem. Előbb csökkentek a díjak, újjongás mindenhonnan, majd visszaemelkedtek (bambán előre nézés és szajkózás "jobbról").

kiskutyauto 2017.06.30. 23:30:38

EZ IS NETTÓ HAZAÁRULÁS! HAZAÁRULÁSÉRT KÖTÉL JÁR!!! LÓGNI FOGSZ RABLÓGYILKOS HAZAÁRULÓ NÁCI SZARBÁN ÉS AZ EGÉSZ RABLÓBANDÁD!!!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.01. 07:00:11

@Orbán Hazaáruló Viktor:

Igen, egyszer megesett nem politikai alapon, elismerem.

Ösztöndíj Sorostól 1992-ben.

Ez bűn szerinted?

Netuddki. 2017.07.01. 10:02:00

Minek etetitek ezeket a balfasz trollokat?

Balt 2017.07.01. 11:01:59

@Gyürefi András: Birca azon kevesek egyike a blog.hu-n, aki nem titkolja a személyazonosságát.

Balt 2017.07.01. 11:08:19

"Még nagyobb baj az, hogy a rezsicsökkentés helyett már 20 évvel ezelőtt az energiahatékonyság fejlesztésébe kellett volna hazánkban befektetni."

A CO2 kvótából visszaosztva és az erre szánt EU-s pénzekből soha nem látott mértékű energiahatékonysági korszerűsítések zajlanak orszgszerte. Hogy miért csak az utóbbi 3-4 évben, arról a korábbi kormányokat tessen kérdezni!

@The Ghost Wolf: Ezeket a "szociálisan érzékeny" kedvezményeket ismerjük:
index.hu/gazdasag/magyar/gym080315/

Janossz 2017.07.01. 11:38:47

@Frady Endre: És a műsor egy kakaóbiztos laptopn zajlik, egy gőzkamra ködében.

Janossz 2017.07.01. 11:44:52

@P. J. Fry: " Tavaly télen havi 100 000 forint gázdíjat fizettem, el is határoztam, hogy fűtéskorszerüsítésre lesz szükségem."
Móricka, úgy hazudj, hogy kicsit hihető legyen. Biztos jól fizet a szekértolás, de nehogy elmeséld már, hogy a kastélyodból végzed a trollmesterséget, mert körberöhöglek, palotástul!:-)))

Janossz 2017.07.01. 11:48:42

@MaxVal BircaMan HJCD: "Még sose kaptam pénzt párttól, más szervezettől politikai alapon. "
Az alvilágnak nincs romantikája, a Fidesznek nincs ideológiája...Ismeretlen szerző. műve.
Kaptál. Valamilyen alapon. Kapsz is. Mondjuk nyalási alapon.

kunzoo 2017.07.01. 12:09:01

Piaci alapon akkor működne ha több szolgáltatóból választhatnék. Pl villanyórát ki tegyen fel vagy vízórát. Mivel területi monopóliumuk van (nálunk az eon) magasról leszarnak. Tönkrement a villanyórám pár éve. Fél évig nem voltak hajlandóak kicserélni. Utána két téli hónap fogyasztása alapján kaptam egy darab csekket a félévi feltételezett fogyasztásról. Kérvényt kellett írnom hogy méltányosságból szíveskedjenek szétdobni azt a kétszázezer forintot pár csekkre. Általánydíjat meg nem szedtek korábban hiába jeleztem többször is hogy hibás az óra.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.01. 13:11:08

@MaxVal BircaMan HJCD: "Ösztöndíj Sorostól 1992-ben."
Miért nem lep meg, hogy a fideszes aljanép valahogy mind Soros pénzén okosodott fel?
süti beállítások módosítása