A valódi viták otthona

Reflektor

Magyarország büszke és lassacskán kihaló ország

2017. július 05. - Tálos Lőrinc

airport-baby-parenting0316.jpg
Hazánk lakossága évente 30-40.000 fővel csökken, amiről biztosan nem Soros tehet.

Miközben a pátoszos kormánypárti vízió Kövér úr (barátainak László vagy Lacika) szájából úgy hangzik, hogy „szeretnénk, ha a lányaink pedig az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogyha unokákat szülhetnének nekünk” (sicc!), addig a statisztikák alapján az a legvalószínűbb, hogy azok a bizonyos unokák leginkább majd külföldről látogatnak haza a nagyszülőkhöz, mikor eljön a szünidő. A statisztikák alapján ugyanis ma már minden hetedik magyar gyerek külföldön születik, miközben itthon tovább csökken a születések száma, a külföldön élő magyarok körében viszont nő. Lehet, hogy valamit rondán benézett a kormány? Hogy a népesség megmaradás alapja inkább az volna a háborús retorika helyett, hogy végre saját hazájukban is jól érezzék magukat azok, akik inkább külföldre költöznek a magyar valóság elől? Kövér vágyait már megismerhette az ország, vajon az elvándorlók véleményére is kíváncsi lesz egyszer a hatalom?

Az LMP a külföldön született csecsemők hazai anyakönyvezési kérelmeire vonatkozó
adatokat kért ki nemrég a Budapesti Kormányhivataltól, a most és korábban kapott számokat pedig a Központi Statisztikai Hivatal adataival vetették össze és végül megdöbbentő eredményre jutottak. Míg idén az év első négy hónapjában 28.904 gyerek jött világra Magyarországon, addig legalább 4.875 magyar csecsemő született külföldön.

Tehát ma már a magyar gyerekek közel 15 százaléka, azaz minden hetedik külföldön születik. Havonta átlagosan 1200, hetente 300 gyermek hazai anyakönyvezését kérelmezik. 2010 óta pedig összesen már 81.000-nél is több gyermek született külföldön, ami megközelíti a hazai éves születésszámot. Ráadásul, míg 2017 első négy hónapjában itthon 1,4 százalékkal kevesebb, külföldön 12 százalékkal több gyermek született az egy évvel korábbiakhoz képest. Itthon 411 fővel csökkent, külföldön 522 fővel nőtt a születésszám.

Elég megkérdőjelezhetetlennek tűnik az LMP által levont konzekvencia: a jelenlegi kormány egyáltalán nem tudja megállítani a születésszám csökkenését. Hiába jelent be újabb és újabb demográfiai csomagokat, hiába írja elő, hogy a nők 2030-ra szüljék tele a világot, a kivándorló fiatalokról, akiknek többségét ők űzték el, gyakorlatilag tudomást sem vesz. Miközben Orbánék üres szólamokkal, hazug ígéretekkel próbálják elérni, hogy a magyarság fogyása legalább lassuljon, nem jönnek rá, hogy nem valamiféle állatfarmot irányítanak, hogy a fiatalok itthon maradása vagy az itthon élők gyerekvállalása nem vehet addig pozitív fordulatot, amíg Magyarország a kisemmizettek, a gyűlölködés és a korrupció otthona.

A szórványban élő magyarság csak a szavazatiért kell ennek a kormánynak, a letelepedési kötvény csak a holdudvar offshore-lovagjait gazdagítja, a CSOK rég beépült már a vállalkozók ajánlataiba. Az oktatás fuldoklik, az egészségügy romokban. A valós problémákat a kormány vagy nem érzékeli, vagy egész egyszerűen a legkevésbé sem érdekli Magyarország jövője. Hazánk érdeke az volna, hogy ne kelljen elmennie a fiataloknak. De elmennek, visszatérni pedig azok közül is csak nagyon kevesen tudnak, akik akarnának.

Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője szerint meg kell újítani a közoktatást és a szakképzést, olyan rendszer kell, amiben minden fiatal végzettséghez juthat. Persze nincs jövő minőségi felsőoktatás nélkül és nincs minőségi felsőoktatás, ha nem fizetik meg a főiskolai és egyetemi oktatókat. De nem csak az oktatásban kellene rendet tenni a szóvivő szerint, szédítő mértékű állami támogatásokból megvalósított futószalag melletti minimálbéres munka helyett minőségi munkahelyeket kellene teremteni. A kis- és középvállalatokat, a kezdő vállalkozásokat támogatni a nagyvállalatokkal szemben. A fiatal, innovatív vállalkozásokat célzott állami programmal kellene esélyt teremteni. Szükség lenne az általános béremelésre, ami többkulcsos adórendszerrel és járulékcsökkentéssel biztosítható lenne, ha volna hozzá akarat. Az életkezdést és a lakhatási gondok enyhítését valódi és nagyszabású állami bérlakásprogram indításával valósítanák meg a zöldek, ebbe a rendszerbe pedig be lehetne kapcsolni az üresen álló, kihasználatlan magánlakásokat is. A családpolitikában nagyobb hangsúlyt helyeznénk az elérhető napközbeni gyermekellátásra, a bölcsődei férőhelyek növelésére, a munkaidőhöz igazodó, rugalmas bölcsődei nyitva tartásra, a kisgyermekesek rugalmas foglalkoztatására és a munkaadói kedvezményekre.

Úgy látszik tehát, hogy nem mindenki gondolja, hogy kizárólag parancsszóra lehet szülni.

Míg a honfoglaló magyarok felperzselték Európa jelentős részét „kalandozásaik” során, ma Magyarország néptelenedik el, mert „kalandozásra” kényszeríti a magyar fiatalokat a Fidesz-KDNP, de nem kalandozás ez, hanem száműzetés. Mert kalandvágyók a magyar fiatalok, állítja Orbán, mert otthon nincs jövőnk, mondja rengeteg külföldön élő magyar fiatal. Pedig tehetségükre, értékeikre itthon volna szükség, de ez a rendszer rengeteg embernek nem hagy választást.

Csepregi János

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Google+ Tetszik

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr6112643151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2017.07.05. 21:27:28

a lakosságcsökkenés oka elsősorban a nőközpontú társadalom és jogrendszer, amely nem biztosítja a férfiak reproduktív jogait, illetve a férfiak jogait az ingatlanjaikhoz, ingóságaikhoz, törvény előtti egyenlőséghez, elkövetett bűncselekménynek megfelelő büntetéshez. egy ilyen környezetben a férfiak vonakodnak gyermeket vállalni.

a lakosságcsökkenés oka másodsorban az eu: a 80%-os adó szedésén alapuló gazdasági terror, buszmegállók és szökőkutak építésére alapozott gazdaság, a romológiára, genderstudiesra, az áltudományokra alapozott oktatási rendszer, és az innováció, és exportképes termékek teljes hiánya.

a lakosságcsökkenés oka harmadsorban pedig a fideszmaffia nemzetinek hazudott ámokfutása, a stadionok építésére és kapálásra alapozott hamis gazdaság, az eu féktelen kiszolgálása, az indokoltnál ötszörös emberállományt foglalkoztató működésképtelen közhivatalok, a habsburg bürokrácia, a tudást és képességeket lenéző és elítélő röfögő-büfögő keleteurópai mentalitás.

a lakosságcsökkenésért tehát együttesen felelős mindhárom mainstream ideológia - mind a kormányerők, mind az internacionalista erők, mind az ismertebb ellenzéki erők, amelyek magyarországért viaskodnak, valójában a magyar nép ellenségei.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.06. 05:56:40

S mi a gond? A mobilitás, a homoszexualitás nem értek szerintetek?
süti beállítások módosítása