A valódi viták otthona

Reflektor

Lukácsi Katalin, aki van

Ungár Péter írása

2017. július 11. - GottmayerLea

8883-e1442550849348-320x181.png

Volt egyszer egy olyan rendszer a világnak ezen a tájékán, amely előírta a minden erkölcsi megfontoláson átívelő lojalitást a Vezérhez és az Eszméhez (amelynek tartalma az előbbi aktuális érdekei alapján változott).

Ez az ideológiai rendszer a saját üzenőfüzetein keresztül rendszeresen tudatta, kik az árulók (Titó láncos kutyái, cuckszervatívok), és hogy aki ellentmond, az soha nem gondolt semmit komolyan, és igazából mindig is ellenség volt. Akkor is, amikor úgy tűnt, mintha velünk lenne. Ezt a bolsevikok, és modernkori stílustanoncaik arra használják, hogy a táborban elvegyék az eltévelyedés lehetőségét is. Ráadásul ideológiai keretrendszerük annyira a napi érdekektől függ, hogy görcsösen rásütik mindenkire, hogy soha semmit nem is gondolt, „opportunista”. Mondják ezt egy olyan politikai közösség képviselői, amelyik közírói nem tudják eldönteni, hogy a polgári Magyarország az egy politikai termék vagy a politika célja.

De mindegy is, ők a mindentudó, mindenkit kioktató pártélet rovat, és ők most elmondták, hogy a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, aki többek között a Lex CEU miatt kilépett, nincs. (Amúgy tényleg felháborító, hogy egy politikai cselekmény elleni tiltakozásképp kilép valaki egy politikai pártból, mondhatni hallatlan, a képviseleti demokráciák történetében újszerű.) A fő vád, amelyet Szentesi Zöldi László és Bertha László megfogalmaz, az az, hogy Lukácsi Katalin közszerepelni merészel, és ami a bűnök bűne: részt vett a Pride-on. A Pride-on való részvétel, ami a Fidesz-média számára szemmel láthatólag az egyetlen vérbő politikai ügy a magyar belpolitikában, annyira fontos nekik, hogy az alapján tényleg, valós ideológiai törésvonalakat építve kijelölik őszintén a frontvonalakat. Ja, nem, tévedtem, Stumpf András még a Pride elleni kiállás ellenére sem tudta megoldani, hogy valódi konzervatív legyen, maradt ő konszarvatív, akármit is ír róla egy másik intoleráns „közíró”. A lényege ennek csak egy valami: a Pártot elárulni a legnagyobb bűn, és mint egykor a szociálfasiszták, most a nem-Fideszes konzervatívok a legnagyobb ellenségek.

Vissza Lukácsi Katalinhoz, akivel lehet sok mindenben nem egyetérteni, akár a Pride-on való részvételben, akár másban, de eltagadni a jogát, hogy megváltoztassa a véleményét vagy a párttagságát, az egy vicc. Az a politikai közösség, amelyik a munkásságát  azzal kezdte, hogy az SZDSZ-t túlsivalkodta (a ti szavatok) a címervitában, most éppen oroszellenesből oroszbarát lett és Simicska Lajossal drámaiabb volt a szakítása, mint a Júlia regényújság bármelyik száma, kéri számon az éveken ét tartó következetességet és lojalitást, az ne lepődjön meg, hogyha egyre kevesebb hitelessége lesz.  Az a helyzet, hogy Szentesi Zöldi László, aki egy jó évtizedig azt sem tudta eldönteni mi a neve, és aki tiszteletlenebb az első szabadon választott kormány Külügyminiszterével, mint az akkori ellenzéke, egy valódi senki. A pártélet rovat volt munkatársa által szerkesztett pártélet magazin és az online pártélet rovat mai munkatársa - előbb-utóbb csak kivesznek ebből az országból. Lukácsi Katalin van, mert neki van gondolata a világról, mert neki van mondandója. Ti nem vagytok.

 

A szerző az LMP elnökségi tagja. 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3812655921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 08:47:19

Lukácsi elárulta nem a volt pártját, hanem Jézust. Lám, már mentegeti is a homokosokat.

2017.07.11. 08:51:57

@MaxVal BircaMan HJCD: és azt ki nem szarja le? Ha Hüvely Matyit árulja el vagy épp a Piroska Farkasát, netan Amerika kapitányt, az mennyiben más?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 09:21:06

@hullajelölt88:

Ha egy ateista beszél Jézus ellen, az nem gond, hiszen ez koherens magatartás. De ha egy állítólag keresztény teszi ezt, az hiteltelenné teszi az illetőt.

Gattaca 2017.07.11. 11:27:18

@MaxVal BircaMan HJCD: Mit tudsz te Jézusról. Max arra jó neked, hogy a saját frusztrációdat, fóbiádat kiélhesd.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.07.11. 11:45:12

Kár volt az írásban a 888.hu-t szemlézni, ez a szennylap/oldal nem ér ennyit.

IstvanNy 2017.07.11. 13:29:31

@MaxVal BircaMan HJCD: ha valamelyik érintett keresztényről úgy tartod, hogy Jézus ellen beszélt volna, kérlek, nevezz meg konkrétumot! Másképp csak rágalmazásgyanú.

IstvanNy 2017.07.11. 13:33:22

A cikk Lukács Kati melletti kiállásával egyetértek. Az utolsó mondattal már nem. Ők is vannak, akik annyi gúnyt, iróniát hordtak össze egyetlen 888-as cikkben, mint kevés más példa. Még megtérhetnek, s kiléphetnek olyan körből, aminek az értékrendjével vagy a tevékenységével (elég az egyik!) nem tudnak azonosulni vagy min. megférni.
Avagy: még jobb lehetőségük is lenne talán: formálhatnák a magukat kereszténynek mondó pártot valóban keresztényebbé, több hitelesebb arcot előrébb tolva, s leválva a győlöletkeltő, manipulatív propagandagépezet tolvajlásai melletti asszisztálásról... - szerintem Jézus is erre vágyik jobban a 888-ozás helyett.

2017.07.11. 15:56:31

@MaxVal BircaMan HJCD: téged embernek nevezni, emberiség elleni bűn. :D

Aranka Kovács Szabo Zsolt 2017.07.11. 15:57:59

@IstvanNy: Nyőgér István, egyetértünk veled és gratulálunk, így beszél egy igaz hívő LMP-s!

morph on deer 2017.07.11. 16:38:22

@MaxVal BircaMan HJCD:
"A homoszexualitás mentegetése krisztusgyalázás."

Szemben a "fideszességgel" - például - a homoszexualitás nem választás kérdése. Azaz: a homoszexuális személynek nem a szabad választásán múlott/múlik, hogy homoszexuális legyen-e!

Akkor mitől is lett homoszexuális?
Netán a jóisten annak teremtette?
Csak nem?

Az pedig akkor elég érdekes, hogy Krisztust oly módon lehet gyalázni, hogy a kedves papa egyik gyártmányát védelmébe veszi valaki, nem?

Hát milyen család az ilyen?
(Megfejtés: kétharmad szent!)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 17:16:13

@morph on deer:

"Szemben a "fideszességgel" - például"

Te mindenhol Fideszt álmodsz? Hogy jön ide egy politikai párt?

"a homoszexualitás nem választás kérdése. Azaz: a homoszexuális személynek nem a szabad választásán múlott/múlik, hogy homoszexuális legyen-e!"

Mint ahogy szadizmus, a kleptománia, a pedofília, s még egy rakás dolog se. Szóval ez mire érv?

"Akkor mitől is lett homoszexuális?"

Mitől születik valaki cukorbetegnek, vaknak, stb.?

"Netán a jóisten annak teremtette?
Csak nem?"

Nem.

"Az pedig akkor elég érdekes, hogy Krisztust oly módon lehet gyalázni, hogy a kedves papa egyik gyártmányát védelmébe veszi valaki, nem?"

Azaz aki a bármilyen betegséget kritizál, az Isten ellensége? Zárjuk be az orvosi szakmát?

gwr (törölt) 2017.07.11. 17:38:30

@MaxVal BircaMan HJCD: ha nem lenne, akkor nem a netes fórumokon töltenéd életed 90%-át.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 18:18:12

@gwr:

A Jóért harcolok, ma erre a net a legalkalmasabb hely.

morph on deer 2017.07.11. 18:21:46

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Hogy jön ide egy politikai párt?"

Hát például úgy, hogy bár szégyellni való tett, mégis döntenek úgy emberek, hogy "fideszesekké" válnak - szemben a homoszexualitással, ami nem döntés eredménye.

Ezek szerint te tagadod az Isten mindenhatóságát, meg a teremtést, de "a homoszexualitás mentegetése krisztusgyalázás"???

Mert?
Csak nem mondod, hogy Krisztus valamilyen módon személyesen érdekelt a kérdésben?

Sajnos nem győztél meg arról, hogy valóban végiggondoltad volna ezt az állításod. Különös tekintettel arra, ahogy Krisztus viszonyult az őt körülvevő hétköznapi valósághoz, már amennyiben az újszövetség meg az evangéliumok kiindulási alapnak számíthatnak..!

Tényleg, akkor szerinted miért is születik valaki vaknak, vagy éppen homoszexuálisnak?
Netán zavar támad az erőben?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 19:06:07

@morph on deer:

Lenne egy komoly kérésem hozzád! Mivel te a kifejezetten értelmes ballib kommentelők egyike vagy, szeretném ha részletesen elmagyaráznéd mit jelent a "fideszes" szó. Már sok ballibtől kérdeztem, de eddig ez mindig kurvaanyázásba fulladt. Remélem, nem menekülsz el a feladat elől, s időt szakítva rá, komoly választ adsz!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 19:06:53

@morph on deer:

Nem döntés kérdése? Mint ahogy szadizmus, a kleptománia, a pedofília, s még egy rakás dolog se. Szóval ez mire érv?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 19:12:47

@morph on deer:

"Ezek szerint te tagadod az Isten mindenhatóságát, meg a teremtést, de "a homoszexualitás mentegetése krisztusgyalázás"???"

Hol tagadtam?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 19:16:23

@morph on deer:

"Csak nem mondod, hogy Krisztus valamilyen módon személyesen érdekelt a kérdésben?"

Természetesen érdekelt, minden bűnben érdekelt Isten.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 19:23:52

@morph on deer:

"Tényleg, akkor szerinted miért is születik valaki vaknak, vagy éppen homoszexuálisnak? "

Miért lesz bárki beteg?

Brumm Brumi 2017.07.12. 07:39:08

"a volt KDNP-s Lukácsi Katalin"

Olyan ez a "volt kdnp-s" mint a moistanában már a Népszagában írogató giczi györgy...
Meg a bartók tivadar...

Van aki ezekre a "volt kdnp-sekre" még emlékszik?

Muhaha

Brumm Brumi 2017.07.12. 07:49:40

@morph on deer: "a homoszexualitás nem választás kérdése. Azaz: a homoszexuális személynek nem a szabad választásán múlott/múlik, hogy homoszexuális legyen-e!"

Legtöbb esetben valóban nem szabad választás eredménye...
Hanem a genetikai deformitással buzinak születettek közül sok szexuális ragadozó, kihasználva média-politika-gazdasági erőpozícióját, próbál sok esetben sikerrel, amúgy teljesen normális heterókat átfordítani..

Ez sok esetben tragédiákhoz vezetett, lásd a volt Antenna Hungária vezér Korda István esetét: mno.hu/migr/szextett-867974

vagy Király Tamás divatztervező:
www.life.hu/trend/20130407-kiraly-tamas-magyar-divattervezot-otthonaban-meggyilkoltak.html

de ahogy az Index is megírta nemrég, nem ismernek határt:
www.blikk.hu/aktualis/belfold/pornofelvetel-keszitesere-kenyszeritett-egy-fiut-a-ferfi/wr2gy1y

Sir Galahad 2017.07.12. 08:52:53

Nem értem, miért ekkora ügy ez. Időnként előfordul, hogy egy politikus valamilyen okból - meghasonlás, személyes konfliktus, anyagi érdek stb - távozik a pártjából, az ellenoldalon meg erre kárörvendően tapsolnak. És?

Stenonis 2017.07.12. 09:09:32

@Brumm Brumi:
Például te emlékszel :)))

Muhaha :)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.12. 09:27:10

@Sir Galahad:

Így igaz. Én is voltam SZDSZ-es, de kiléptem, de utána nem hazudtam azt, hogy én vagyok az "igazi SZDSZ".

Dr.Démonmac1 2017.07.12. 09:47:20

"Jézus hol mondta, hogy dobáld meg, ütlegeld, szégyenítsd meg azt, aki neked nem tetszik?"

vajkay 2017.07.12. 09:58:51

@Brumm Brumi: mert ilyen aztán heteroknál nem fordul elő.. nyilván csak melegek szexuális ragadozók :)) átfordítani meg senkit sem lehet, maximum megerőszakolni, de az nemhez való vonzódástól függetlenül bűncselekmény. blikkes cikket inkább nem tekintek forrásnak, bocsi.

@MaxVal BircaMan HJCD: elég nagy sarkítás a kleptomániához és a többihez hasonlítani a homoszexualitást. sosem értettem miért nehéz felfogni, hogy míg az általad említett betegségek egy bizonyos személy másoknak ártó cselekedetét írja le, a homoszexualitás (ami szerintem nem egy betegség, hanem egy tulajdonság) ezzel ellentétben abban teljesedik ki, hogy két homoszexuális egymásban lel szerelemre, közös megegyezés alapján. de ez az érved sem ad választ a kérdésre, hogy ha a homoszexuálisokat Isten így teremtette, akkor az miért Krisztusgyalázás?

Brix 2017.07.12. 10:08:50

Nagy probléma, hogy mostanában gumicsontokon rágódtok. Legyen szó az oroszellenes kampányról , vagy a Pride-ról és az azon résztvevők melletti kiállásról, teljesen kontraproduktív...A vidéki, konzervatívabb beállítottságú szavazók teljesen eltávolodtak mostanában az LMP-től, mert amióta Schiffer András nincs, a párt menthetetlenül sodródik az ultraliberális irányba...A vidéki, Fideszbő kiábrándult szavazók, más politikát várnának a párttól!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.12. 10:24:25

@vajkay:

Isten nem teremtett betegségeket, azok a bűn eredményei. S a homokosság is egy betegség. Az meg, hogy valaki "szeret" valamit nem érv. a szeretet nem feltétlen érték, csak a jó szeretet az.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.12. 10:27:55

@vajkay:

Aki vitázik Istennel, az ateista. Ami krisztusgyalázás. HA ezt egy ateista teszi, semmi gond, ez logikus viselkedés. De ha közben valaki kereszténhynek hazudja magát, az pont olyan, mint vegetáriánusként húst enni, arra hivatkozva, hogy ő modern, nyitott szemléletű vegetáriánus, s minden más vegetáriánus meg hülye fasizta, aki félreérti a vegetarianizmust.

bircahang.blog.hu/2017/07/11/az_alteologus

Ekrü 2017.07.12. 10:30:47

Az az ember aki úgy váltogatja a meggyőződését mint más a fehérneműjét az annyit is ér.Az ilyen embereket meghagyjuk a baloldalnak,oda valók...

hejhó, hejhó 2017.07.12. 10:42:43

Tehát Isten szemében a /hetero/szexualitás egy különösen fontos tulajdonsága teremtettjeinek. Mindegy, hogy el vagy odafordul felebarátaihoz, hogy segíti e a betegeket a gyengéket, hogy mennyit tesz a rászorulókért, mennyit tesz a köz javára. Tehát az egy alapérték Isten szemében szerinted MaxVal BircaMan, hogy kivel fekszik le esténként egy ágyba.

hejhó, hejhó 2017.07.12. 10:50:21

@MaxVal BircaMan HJCD: Vitatkoznék ezzel is: De ha közben valaki kereszténhynek hazudja magát, az pont olyan, mint vegetáriánusként húst enni, arra hivatkozva, hogy ő modern, nyitott szemléletű vegetáriánus, s minden más vegetáriánus meg hülye fasizta, aki félreérti a vegetarianizmust.

A vegetarianizmus fő és egyetlen szabálya, hogy nem eszel húst.

Isten egyetlen és fő szabálya az lenne, hogy nem élheted, nem szeretheted, nem óvhatod életed társát, csak ha annak más típusú nemi szerve van?

Ilyen nincs a fő szabályok között, azt hiszem.

Én ennek nem tulajdonítanék akkora jelentőséget. Szerintem mindig fontosabb lesz a lélek és annak működése, mint a testé.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.07.12. 11:23:54

@hejhó, hejhó:

A kereszténység egyik alapszabálya a bűn elutasítása. S a homokosság bűn. Azaz nem lehet kereszténynek lenni a homokos életvitelt elfogadva.

Ennek ellentéte kb. az, mintha valaki kommunistának mondaná magát, miközben kiejelentené: szerinte a tőke jó, ha magánkézben van, mert hatékonyabb így.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.07.12. 11:24:59

@Ekrü:

Nem, ez így téves. MIndenki fejlődhet, semmi gond. De NE mondja azt, hogy ő nem is változott, hanem ismerje el "igen, eddig így véltem, most másképp látom".

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.07.12. 11:26:43

@hejhó, hejhó:

Ezen alapon aki szeret kóbor állatokat menteni és rendszeresen adományoz a rák elleni harcra, azt nem szabad elítélni, amikor nőket erőszakol meg, hiszen az előbbi mentesíti az utóbbi alól?

hejhó, hejhó 2017.07.12. 11:43:54

@maxval a mélyelemző birca: Igen, rájöttem, hogy erről veled nem tudok vitázni, mivel egy erőszakolóhoz - bűnőzőhöz hasonlítod a homoszexuális embert. Alapvetően másik koordinátarendszerben létezel.

"A kereszténység egyik alapszabálya a bűn elutasítása. S a homokosság bűn. Azaz nem lehet kereszténynek lenni a homokos életvitelt elfogadva." - Az ember bűnös, folyton kisebb-nagyobb bűnöket követ el nap, mint nap. Ezért a gyónás.

Isten az egyedüli bűntelen.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.07.12. 11:55:26

@hejhó, hejhó:

Hasonítsd akkor a cukorbetegséghez, ha így jobb neked.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.07.12. 11:56:01

@hejhó, hejhó:

Az, hogy senki se büntelen mióta mentség a bűnre?

hejhó, hejhó 2017.07.12. 12:17:02

Azért nem tudunk vitázni mert alapfogalmaink különböznek. A bűn és büntetés fogalma szerintem: Aki ember ellen bűnt követ el, azt ember el is ítélheti-büntetheti. Ha nem ember ellen követte el a bűnét, hanem Isten ellen, azt Jézus ítélheti el, aki ugyebár Isten földi helytartója, vagy esetleg megengedve a pápa. A bűnöző fogalmát én ilyen értelemben használom. Aki Isten ellen "bűnöz" , nem féli, nem dicsőíti, azt csak Isten büntetheti, mert hát kik vagyunk mi itt a földön.

Duplaxiii 2017.07.12. 13:33:50

Nem ismerem a csajt, valójában nem is érdekel.
De ugye ha egy kdnp-s átáll a másik oldalra, az jelent ám valamit!
Szememben például annyit, hogy valamikor nem (volt) őszinte!!!!
Vagy kamuból lépett be az egyik legkártékonyabb magyar pártba, vagy most kamu ez a támogatás.
Én nem nagyon barátkozom az ilyen fogolódókkal! Az egyetlen, ami örök, az elveink. Azt eldobni, elvtelenséggé változik és máris hiteltelen, légüres minden.

hejhó, hejhó 2017.07.12. 14:41:57

A kereszténydemokrata elvei attól még simán, ráadásul még inkább megmaradhattak, hogy kilépett egy olyan pártból, ami csak és kizárólag a nevében keresztény és demokrata.

morph on deer 2017.07.12. 20:49:26

@Brumm Brumi:
Igazad (is) van, de akit úgymond "bele lehet vinni", azt nyilván lehet is.
A "kényszerrel" is ugyanez a helyzet, hacsak nem tevőleges erőszakról van szó. Mert azon kívül csak valamilyen teljesen extrém kényszerítést tudok elképzelni, de ilyesmiről én még nem hallottam.

Egyébként "átfordítani" kb annyira lehet bárkit, mint "kigyógyítani". Az lehet, hogy valaki, aki "teljesen normális heteró" belemegy egy szerepjátékba, de "átfordulni" nem fog, hacsak nem lappangott a látens hajlam, amit korábban be sem vallott magának.

A többit én ugyanúgy köztörvényes problémának látom, mint mikor Józsi kicsavarja Bözsi nyakát, mert megcsalta, például. Csak nyilván nagyobb média-visszhanggal, mert ez még mindig az "egzotikus" bulvártéma...

Túllihegni pedig nem kéne, - egyik oldalon sem - mert csak árt mindkét félnek.
Szerintem.

morph on deer 2017.07.12. 20:56:34

@MaxVal BircaMan HJCD:

Kár a hitet belekeverned a homo/hetero kérdésbe, főleg úgy, hogy több sebből is vérzik az érvelésed, mint Krisztus amikor meghalt - minden bűnösért, kivétel nélkül!

morph on deer 2017.07.12. 21:26:41

@MaxVal BircaMan HJCD:

Hogy ki a fideszes?
Alapértelmezett, azaz formális válasz az, hogy nyilván a párt tagja.

Jelzőként alkalmazva a helyzet ennél már lényegesen összetetteb.
Számomra az elvakult orbánhitű szerencsétlen, aki számára csak és kizárólag az a helyes amit orbán tesz, függetlenül attól, hogy mi is az valójában.

Akinek számára nincs jelentősége elveknek, világnézetnek vagy objektív, kézzelfogható tényeknek, ha ez az orbáni bódulatát megzavarhatná, és esetleg még gondolkodásra is késztethetné!

Aki szemrebbenés nélkül elfogadja a legátlátszóbb orbáni hazugságokat is, vagy azt, ha vezére ma esetleg a tegnapival szöges ellentétben álló kijelentést tesz.

Aki helyesli, vagy legalább is akceptálja, hogy az orbáni bagázs a saját- és klientúrája számára számolatlanul méri a javakat, és ész nélkül szórja a közpénzt a saját hobby-projektjeire. Aki számára a visszatérés az 'uraság' - 'cselédség' kasztrendszerhez az egyedüli jó és kívánatos út!

Aki hajlandó elfogadni, hogy manapság újra a rendíthetetlen és gondolkodás nélküli 'lojalitás' az elsődleges, a tudás és felkészültség kérdése fel sem merül, ha tisztségviselők kinevezéséről van szó.

Akit egyáltalán nem zavar, sőt, hogy a rokonok apraja nagyja ott szorgoskodik minden létező jól fizető pozicióban, övék a pénz, a hatalom, és maholnap az ország!

Aki - a kognitív disszonancia eredménye képpen - a legképtelenebb magyarázatokat eszeli ki az önmaga és mások meggyőzésére, és képes el is hinni mindezt..!

És, ha a vezér mégiscsak melléfog, akkor amiatt garantáltan más a hibás, legyen az bármilyen abszurd összeesküvés-elmélet amivel mindezt 'igazolni' tudja...
-------
Most látom csak, hogy ezt szinte lehetetlen abbahagyni!
Bár szerintem ez már fedi a fogalmat...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.13. 06:54:39

@morph on deer:

"Alapértelmezett, azaz formális válasz az, hogy nyilván a párt tagja."

Olyan van kb. 40 ezer ember.

"Jelzőként alkalmazva a helyzet ennél már lényegesen összetetteb.
Számomra az elvakult orbánhitű szerencsétlen, aki számára csak és kizárólag az a helyes amit orbán tesz, függetlenül attól, hogy mi is az valójában."

Ilyen meg van kb. 200 ezer.

Paróczai 2017.07.13. 07:45:36

@MaxVal BircaMan HJCD: Annyival kiegészíteném, hogy a liberális politikától megcsömörlött, hazájukat ettől a borzalomtól féltők, és a Fideszben a kisebbik rosszat látók vannak egy millióan.
süti beállítások módosítása