A valódi viták otthona

Reflektor

Orbán Viktor mélyre süllyedt, és már látja az alját

2017. október 01. - szénhidra

ov.JPG

Biztosan sokan hallottak már arról, hogy mi történt a Tolna megyei Őcsényben. Egy ottani panzió tulajdonosa pusztán emberbaráti szeretetből meghívott magához pár szerencsétlen menekültet, mire a helyiek ordenáré módon nekiestek. Megfenyegették, kocsijának kerekét kiszúrták, családtagjai szintén hasonlókat kaptak. Elsőre sem szép a történet, de másodjára, harmadjára döbbenetesen lesújtó és egyértelműen megrajzolja egy olyan ember arcélét, aki cinizmusával, aljasságával egy fél nemzetet fertőzött meg. Ezt a folyamatot tetőzte be a nyilatkozata is, amivel mindenféle, korábban elért, pozitív, emberszerű politikusi képe végérvényesen lemállott róla.

Orbán Viktor azzal, hogy helyeselte az őcsényi félelemkeltést és agressziót, egyszerre több dolgot is elszabadított az országban.

Eddig a törvények megkülönböztettek menedékkérőt és gazdasági érdekből migráló migránsokat. Nos, az Őcsénybe hívottak eme előbbi, az állam által is védendő (!) kategóriába estek, így kábé úgy mozoghatnak az országban, hogy legalábbis panzióba biztosan mehetnek. Ezzel szemben a miniszterelnök szerint teljesen rendben van, hogy ők migránsok, nem gyerekek, akik menekültek, és aki esetleg mosolyt akar csalni az arcukra, kis nyugalmat adni nekik ebben a rohadt nagy káoszban az megérdemli, hogy jól megfenyegessék.  

Aztán ott van az is, hogy azzal, hogy magasról leszarja, hogy most migráns vagy menekült, akit a magyar hatóságok nyilvánítottak azzá, pont saját elveit és saját embereit is semmibe veszi. Ki az a Pintér Sándor belügyminiszter? Mik azok a törvények, hatóságok? Egy jó kis hergelés pillanatnyi kimaxolásához ezeket az „apróságokat” nem kell figyelembe venni.

De ne feledkezzünk meg arról, hogy azon túl, hogy egyesekben érthető módon (értsd folyamatos rettegés-kommunikáció segítségével) felgyülemlett félelmük miatt túlzásokra ragadtatták magukat. E túlzásokat okozókat nagy kegyesen elfelejtette a miniszterelnök megfeddni. Ugyanis, ha valakinek joga van bármiféle jogos fenyegetésre az egyedül maga a magyar állam hatóságai pl. a rendőrség, ügyészség. De véletlenül sem Kis Pista a Petőfi utca 3-ból jogosult arra, hogy beleüvöltsön a másik arcába, kocsikerekeket szurkáljon ki és még a családtagokat is fenyegessen. Bármilyen erőszak alkalmazását felülről bátorítani óriási felelőtlenség, ha pedig a jogtalan erőszakot helyesli valaki úgy, hogy közben egy adózó helyi vállalkozót nem véd meg, nos az számító és aljas.

Ugyanis ne gondoljuk azt, hogy a jog mögé akar bújni Orbán Viktor! Egyáltalán nem, inkább a jogot hajlítja maga felé tisztán csak politikai számításból. A kormánymédia szüntelen azt harsogja, hogy forradalom és erőszak készül Magyarországon. Hát igen, tessék itt is van, megérkezett. Csakhogy ezt nem a lázadó bevándorlók, de még csak nem is a molotov koktélokat hajigáló nemzetbiztonsági kockázatok, ellenzékiek – majd Vágó Gábort megkérdezzük erről a felvetésről – hanem a kormány és Orbán Viktor által felhergelt magyarok okozták! Még saját szeretett polgármesterüket is elmarták, olyan jól működik a félelem-generátor.

Így jutunk végre a legcinikusabb, legaljasabb pontjához ennek a beszédnek. Nézzék, hallgassák csak meg a miniszterelnök válaszát. Szinte alig telik el egy pillanat, máris korrigál és rögtön elkeni a mondanivalóját egy akkora ordas nagy bukolikus parasztvakítással – miszerint a magyarok gyerekszeretők – hogy azon csodálkozunk hogy a francba nem égett ki a kamera objektíve?! Aztán ezt is tudja fokozni azzal, hogy azt mondja, hogy hazudtak a magyaroknak. Na igen, sokan hazudtak, hazudnak, de a legnagyobb hazug Orbán Viktor, aki a jól ismert módszer használja: az kiabáljon a leghangosabban aki a legnagyobb sumák!

A miniszterelnök és a kormány ma Magyarországon a legnagyobb hazugsággyárai, tessék, fogyasztható a forró, friss, ropogós őszi, új termék. Kedves magyarok, emésszétek, gondolkodni, érezni evés közben úgysem kell.

Csarnó Ákos

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1112915181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.10.02. 09:01:13

@MACISAJT:
“Az a panziós, aki a helyeik ELŐZETES MEGKÉRDEZÉSE nélkül jó ötlenek találta az üdültetést”

Engedéllyel, hivatalosan tartózkodnak az országban, a panziósnak pedig jogában áll bárkinek kiadni a magyántulajdonában levő szálláshelyet, egyedül az ő felelőssége, hogy kinek.

Tudtommal ma Magyarországon semmiféle megkülönböztetés nincs érvényben, sem vallási, sem etnikai avagy rassz alapon!

Röviden: senkit sem kell(ett volna) megkérdeznie a panziósnak!

Remélem, táblák is lesznek előbb-utóbb a szálláshelyeken, hirdetve, hogy “csak igazi orbánhű magyaroknak” adnak szobákat!

És a jelek szerint ez a sötétség még fertőző is!

MACISAJT 2017.10.02. 09:23:24

@morph on deer: "Tudtommal ma Magyarországon semmiféle megkülönböztetés nincs érvényben, sem vallási, sem etnikai avagy rassz alapon!"

Á dehogy van..:P
Tele van cigány gyerekekkel a Lauder Javne, a Fazekas, a Radnóti, a Vörösmarty...:)
A szüleik meg a budai lakóparkokban pihengetnek...

Valójában ez egy több száz éves folyamat.
A törökökkel kezdődött. Szivárogtak, szivárogtak, aztán egyszer csak Buda oda lett.És jött 150 év.
A Habsburgok vezényletével betelepítették Magyarországra a cigányokat. Majd 1867 után a zsidókat az u. emancipáció keretében.
Az oláhokat hívták Erdélybe, aztán már nem tudták megállítani.
A tótokról mondás is született, olyan jelenség volt(" engedd be a tótot, kiver a házadból ").

Hát csoda hogy ilyen előzmények után a magyar emberek féltik azt a darabka Magyarországot ami még egyáltalán megmaradt?
Herder is ismert meg az ő jóslata.

n3spr3ss0 2017.10.02. 09:31:45

@MACISAJT: Persze,mert te szeretsz a vak és süket birkákkal beszélgetni,magyarázni nekik.

n3spr3ss0 2017.10.02. 09:33:10

@MACISAJT: A "magyarnak" még ez a darabka ország is sok,addig ugrálnak, míg ez sem lesz.

VaradiJanos 2017.10.02. 09:40:31

@n3spr3ss0: “ A "magyarnak" még ez a darabka ország is sok,addig ugrálnak, míg ez sem lesz.”
Jól mondod elvtájsam, szerintem is nagy a veszéje enek, mer a tahó szityàk adig patognak amig rájjuk csap majd valaki, de picit nyugtató hogy majd nyer a demokjatikus libejális elenzék jövöre és akor megint jóban leszünk Merkel aszonyal és akor minden rendben, mert a németnyelvüektől edig mindig sok segítcséget kaptunk és mindig nöt az ország területe amikor ök a barátaink voltak, nem úgy mintmikor a raszista lengyelekel barátkosztunk

von Putri 2017.10.02. 09:44:38

"Őcsény középkori elődje egy Etény nevű mezőváros volt, mely eredetileg a mai
községtől délebbre, Decstől nyugatra, Decs külterületén feküdt. A török elpusztította
a települést, és talán a túlélők hozták létre később a mai települést,mely a Duna és
Sió árterületén kanyargó holtágak között nagyobb természetadta védettséggel
rendelkezett. A vidék magyar lakosságának létszáma a szekszárdi és a bátaszéki török várak közelsége miatt a hódoltság végére nagymértékben lecsökkenhetett"

Azért kíváncsi lennék, mit szólnának egy zsidó falu lakói, ha a panziótulajdonos egy maroknyi nácit akarna üdültetni közöttük?

chrisred 2017.10.02. 09:46:44

@MACISAJT: Szép gondolatok, én is szeretném, ha a budapesti szállodák csak az én előzetes jóváhagyásommal adhatnák ki szobákat. Főleg a zuglóiak, ahol Abdeslamék összejövetelei zajlottak. Ott például, csak úgy állampolgári véleményközlés szintjén lehetne utólagos lincselést rendezni az orbáni értékrended szerint?

chrisred 2017.10.02. 09:48:03

@von Putri: Mitől lenne valaki náci? A magyar állam hivatalos papírral igazolja?

Midnight Run 2017.10.02. 09:54:32

Orbán mikor kezdi a kampányt az indiai migránsokkal szemben?

Szerintem körbe kéne venni a telepeiket szögesdróttal, aki meg átlép, az likvidálható. Persze mi nem akarjuk bántani őket, de ha megtámadjuk a kerítésünket, akkor lépni kell.

röf 2017.10.02. 09:54:39

A migránsoknak roppant nagy szüksége van egy hetes, jó hangosan bejelentett fitness-welness-manikűr-pedikűr narancsbőr elleni lúgosító kezelésre az Allah háta mögötti nevesincs településen.
Szegények, ha tudnák, hogy valójában szarik mindenki a fejükre, ők csak bábok ebben szennyes játékban.

Conchobar 2017.10.02. 09:56:35

@morph on deer: "Engedéllyel, hivatalosan tartózkodnak az országban, a panziósnak pedig jogában áll bárkinek kiadni a magyántulajdonában levő szálláshelyet, egyedül az ő felelőssége, hogy kinek." - Gyerekek, amíg közösségben éltek, addig oda kell figyelnetek a közösség véleményére, akaratára (ez nem csak a panziósra vonatkozik, hanem migránsok hős védőire is, akik képesek szembemenni a többséggel idegenek miatt, idegenek érdekeiért. Jó lenne tudomásul venni, hogy Magyarország, Csehország., Lengyelország stb. nem Nyugat-Európa). A magántulajdon sehol nem tudja fölülírni a közösség érdekét, a közérdeket (fentebb már mondtak svájci és egyébb példákat)

MACISAJT 2017.10.02. 09:59:40

@von Putri: "Azért kíváncsi lennék, mit szólnának egy zsidó falu lakói, ha a panziótulajdonos egy maroknyi nácit akarna üdültetni közöttük? "

Odáig nem is kell menni, elég a jóval enyhébb konkrét példát felhozni.
Van ugyebár valamilyen operettnácik által évente(?) szervezett megemlékezés, a szerencsétlen budai kitörésről.Vonulnak pár százan, közterületen, semmi erőszak, ennyi.Na erre mi történt? Kitört a libaúsztatóban a gágogás:

"Ez mindannyiunk számára szomorú, minden magyar állampolgár számára, hogy ettől a hírtől harsog a hazai és a nemzetközi sajtó. A magyarországi zsidó közösség tagjai is rendkívüli módon fel vannak háborodva, hogy Magyarországon ez megtörténhetett. "

nemecsekerno_007 2017.10.02. 10:01:07

- Ki dolgozik ebben az országban ha ennyi blogon, ennyi ember hirdeti az igét?
- Gondolom mellett megy a fb, meg a többi social media is.

De akkor ki van a boltban???

Ezt komolyan kérdezem, mert így sose lesz EU-s életszínvonal.

VaradiJanos 2017.10.02. 10:02:06

Épen ültünk az eligazitás elöt a Helsinki B-ben (nem iromki teljessen mer ako nem ojan konspirátumos) taga200 elvtájsamal és pont ment a hirekben hoty höbörgödnek ezek a sutyó örkényi nácikok és ere mongya taga200 elvtájsam hogy regelre festenünk kène horgot és keresztet a hotelra vagy kiszurni egy gumit vagy névtelenül sutognina telefonba mer igy nem figyel a demokjatikus libejális nemzetköziségi média mer elnyomassa a habonytakony, de montam hogy nevogymà szombaton munka, s igazam is let mer a sutyók maguktól is likasztotak, bizonyosan ök voltak mer megirta az index.

Conchobar 2017.10.02. 10:04:38

@chrisred: "Szép gondolatok, én is szeretném, ha a budapesti szállodák csak az én előzetes jóváhagyásommal adhatnák ki szobákat." - Csakhogy sántít a hasonlat. Budapest nagy város, Őcsény kis falu. A budapestieket, akik maguk is idegenek egymás számára, nem fogja zavarni az, hogyha a nyakukba zúdítanak másfajta idegeneket városnézés, vagy bármi más címen. Vegyük már tudomásul, hogy a panziós aligha akarta azokat a jövevényeket a panzió falai között bezárva tartani, és jó eséllyel nem éjszaka, az elnéptelenedett utcákra akarta őket kiengedni. Vagyis a panziós társasággal akarta őket ellátni, anélkül, hogy a véleményüket kikérte volna

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.10.02. 10:06:37

Őcsény hergelt csőcseléke
Suttyón kocsigumit döfköd.
Bősz fejükben nincsen béke,
Csak zsigeri reflux böff-köd.

Vitéz Felsőcsúti Viktor,
Ez az utángyártott szittya,
Tapsolván, hogy megy a víg tor,
Hangulatot tovább szítja.

Mi kell ennek, véres utca,
S diktatúra, mely nem puha?!
Bár lenne az összes cucca
Csak egy csíkos börtönruha!

Midnight Run 2017.10.02. 10:06:54

@Conchobar:

Egy fenét. A panziósnak teljesen joga van bárkinek kiadni az ingatlanát. A probléma akkor van, ha a panzióban lakók nem az együttélés szabályai szerint élnek vagy tesznek valamit. Engem nem érdekel, hogy a szomszédomban cigány van addig amig saját belsőjük vagy egy külső hatalom képes arra kényszeríteni, hogy ezek a szabályokat betartsák.

Orbán amit mondot, az számomra azt jelenti: mi nem tudunk törvényes rendet tartani, ezt tapasztalják az embereket, ezért inkább ne hozzunk ide senkit. Vagyis mi a kormány vagy a falu közössége alkalmatlanok vagyunk arra, hogy rendet tartsunk. Tulajdonképpen lebalfaszozot mindenkit, csak nehezen értitek meg....

chrisred 2017.10.02. 10:07:36

@Conchobar: A jogszabályok testeítik meg a közérdeket, és nem a hangos szélsőség. Aki jogszerűen viselkedik, nem mehet szembe a közérdekkel, aki meg a törvényeket áthágva próbálja érvényre juttatni a közösség általa vélt érdekeit, az bűnöző még akkor is, ha az az egész közösség tapsol neki.

Conchobar 2017.10.02. 10:08:18

@Conchobar: jav: Vagyis a panziós társasággal akarta a falubelieket ellátni, anélkül, hogy a véleményüket kikérte volna

Conchobar 2017.10.02. 10:09:31

@chrisred: " A jogszabályok testeítik meg a közérdeket, és nem a hangos szélsőség." - Csókold meg Orbánt, meg a törvényeit, meg az Orbán által diktált 'közérdek'-et, ostoba!

Conchobar 2017.10.02. 10:12:05

@chrisred: "Aki jogszerűen viselkedik, nem mehet szembe a közérdekkel" - Tehát akkor közérdek Mészáros Lőrinc tollasodása, Rogán és Lázár rongyrázása (stb.)?

chrisred 2017.10.02. 10:13:21

@Midnight Run: Így van, a 2010-es választási ígéreteik újabb sárbatiprása. Akkor arról volt szó, a cél az, hogy a jogkövetően viselkedő polgárok biztonságban érezhessék magukat. Mostanra eljutottunk oda, hogy a kormánypropaganda felülírja az alkotmányos jogokat is, és az állam nem garantálja a propagandát nem szentírásnak tekintő polgárok személyi és vagyoni biztonságát.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2017.10.02. 10:15:24

Én azért annyira nem értem ezt a dolgot. Ez egy panziós, aki lakhelyeket ad ki. Akiket fogadott volna, azok jogszerűen, engedéllyel tartózkodtak az országban. Vagy akkor egy budapesti szállodának minden vendégfogadáshoz meg kell kérdeznie Budapest teljes lakosságát, hogy fogadhatja-e a hozzá érkező (sok esetben külföldi) vendéget?

chrisred 2017.10.02. 10:16:52

@Conchobar: Amíg nincs lehetőség a jogi felülvizsgálatra, addig nem jelenthető ki, hogy jogszerűen szerezték a vagyonukat.

nemecsekerno_007 2017.10.02. 10:17:30

@chrisred: "a 2010-es választási ígéreteik újabb sárbatiprása..."

Hány éves is vagy te királyfi? :)

2009-re pont azért jutottunk a csőd szélére, mert volt pár politikus aki meg is valósította azt amit a kampányban ígért. :)

Conchobar 2017.10.02. 10:17:34

@Midnight Run: " A panziósnak teljesen joga van bárkinek kiadni az ingatlanát." - A panziósnak mindenhez joga van a magántulajdonán, amíg nem sérti mások érdekeit (Vegyük már tudomásul, hogy a panziós aligha akarta azokat a jövevényeket a panzió falai között bezárva tartani, és jó eséllyel nem éjszaka, az elnéptelenedett utcákra akarta őket kiengedni. Vagyis a panziós társasággal akarta a falubelieket ellátni, anélkül, hogy a véleményüket kikérte volna)

chrisred 2017.10.02. 10:18:15

@Conchobar: Inkább a törvényeket, mint Orbán törvénysértő miniszterelnöki "magánvéleményét".

eßemfaßom meg áll 2017.10.02. 10:19:17

@Bogoj: ez tök eredeti, még senki nem írta ugyanezt előtted le

nemecsekerno_007 2017.10.02. 10:20:18

@chrisred: "Amíg nincs lehetőség a jogi felülvizsgálatra, addig nem jelenthető ki, hogy jogszerűen szerezték a vagyonukat..."

Tipikus jogi szakbarbár duma. Pont az ilyenek miatt nem lehet lebontani a szocializmus utolsó megmaradt pénznyelőit. Csinálnak köré egy törvényt, onnantól az jogos. Az senkit se érdekel, hogy mit mond az aki ezt az egészet finanszírozza.

Ez lenne a demokrácia egyesek szerint?

Conchobar 2017.10.02. 10:20:27

@Midnight Run: "Engem nem érdekel, hogy a szomszédomban cigány van addig amig saját belsőjük vagy egy külső hatalom képes arra kényszeríteni, hogy ezek a szabályokat betartsák" - Mert betartatják velük? Melyik szabályt vagy törvényt sikerül velük betartatni?

chrisred 2017.10.02. 10:20:57

@Conchobar: A társaságot nem a panziós biztosította, hanem a magyar állam azzal, hogy ezeknek a személyeknek ismerte a menekülti státuszát. Ezzel ugyanúgy jogot szereztek a közterületek használatára, mint bármilyen magyar állampolgár.

eßemfaßom meg áll 2017.10.02. 10:22:27

Ebban az egészben az a legviccesebb, hogy a most "mindenkinek joga van odamenni ahova akar" legdemokratábbak tapsviharral üdvözlik ha betiltják 10 pincérruhás fazonnak, hogy sétáljon egyet egy cigánytelepen

morph on deer 2017.10.02. 10:25:29

@Conchobar:
“... fentebb már mondtak svájci és egyébb példákat”

Amelyek semmilyen módon nem relevánsak.

Azt véletlenül nem tudod, hogy kinek az egyetértésével szállt meg Abdeshlam és a többi - bizonyítottan terrorista társa - amikor az országban flangáltak, vásárolták a telefonkártyákat, közben többször több napig laktak különféle vendégfogadó helyeken?

Vagy hogy van ez?

Mi lett volna akkor, ha minden előzetes híresztelés, - főleg engedélykérés - nélkül megáll egy túristabusz, és leszáll az a tucat ember, majd besétál a panzióba.
Akkor mi van?
A “fajvédő” elvtársaid megrohamozták volna a panziót? Vagy felgyújtják?

Mi lesz akkor, ha orbán azeri haverjai látogatnak el arrafelé? Mondjuk balta nélkül, hogy nehezebb legyen őket felismerni.
Kaszára-kapára, üsd vágd?

Sötét gyökér bagázs, orbánostól!

eßemfaßom meg áll 2017.10.02. 10:26:50

@morph on deer: "Azt véletlenül nem tudod, hogy kinek az egyetértésével szállt meg Abdeshlam és a többi "

Öket is a MigAid szállította előre bejelentve zászlót lengetve?

Conchobar 2017.10.02. 10:28:04

@Midnight Run: "inkább ne hozzunk ide senkit." - Megérted te, ha nehezen is. Ne hozzatok idegeneket! Különösen ne hozzatok, velünk, életformánkkal, szabályainkkal és törvényeinkkel szembenálló népesség tagjait! És főként akkor ne hozzatok, ha tényleges érdeketek nem fűződik a jelenlétükhöz, pusztán csak önmagatok fasza gyerekké (jóságossá, emberszeretővé) festése vezérel benneteket. Mentális problémáitokkal forduljatok inkább pszichiáterhez az ország migránsokkal való elárasztása, telítése helyett

has 2017.10.02. 10:28:12

@sakkosfx: Rasz mint olyan nincs. Azt rassznak hívják és nem magyar specifikus tulajdonságokat ír le.

Conchobar 2017.10.02. 10:34:15

@morph on deer: "Azt véletlenül nem tudod, hogy kinek az egyetértésével szállt meg Abdeshlam és a többi - bizonyítottan terrorista társa - amikor az országban flangáltak" - Mit akartál mindezzel mondani? A kettős mércét alkalmazó őcsényiek beleegyezésével volt itt Abdeshlam és a többi? Vagy azt akartad mondani, hogy sajnáltad volna, ha a feldühödött falubeliek rájukgyujtották volna a panziót? Netán azt, hogy előző este Orbán biztatta föl a falubelieket autógumik (áálítólagos) kiszúrására?

von Putri 2017.10.02. 10:38:35

@ostvan1:
"Én is polgárháborútól tartok. A közhangulat olyan, mint a jugoszláv háború előtt volt."

Jugoszlávia egy íróasztalnál összegányolt mesterséges tákolmány volt, mindenki tudta hogy szét fog esni. A hasonlat annyira gyenge, hogy nem is érdemes vele többet foglalkozni

konrada 2017.10.02. 10:42:51

@ostvan1:
“Én is polgárháborútól tartok. A közhangulat olyan, mint a jugoszláv háború előtt volt.”
...és honnan lenne annyi - területileg valamennyire homogén közegben élő - nemzetiségi, aki a "polgárháborút" kirobantaná?

...ugyanis Jugoszláviában nem klasszikus polgárháború volt - egy nemzethez tartozó, mást akaró erők közti -, hanem etnikai háború, ami inkább szabadságharc jellegű...

MACISAJT 2017.10.02. 10:43:32

@Bogoj: "Én azért annyira nem értem ezt a dolgot. Ez egy panziós, aki lakhelyeket ad ki. Akiket fogadott volna, azok jogszerűen, engedéllyel tartózkodtak az országban. Vagy akkor egy budapesti szállodának minden vendégfogadáshoz meg kell kérdeznie Budapest teljes lakosságát, hogy fogadhatja-e a hozzá érkező (sok esetben külföldi) vendéget? "

Itt nem egy panziós kereskedelmi ügyletéről volt szó.
Hanem a panziós tudatosan akart némi Migration Aid akcióban "karitatív" módon részt venni.
Elsőre jó ötletnek tűnt, akárcsak meztelenül a rózsabokorba való ugrás.
Aztán mikor a provokáció nyomán a helyi és országos politika-és média- is elszabadult- akkor közölte hogy visszalép.

Persze hogy nem volt köteles megkérdezni előtte a helyieket a tervéről.
Viszont ha megtette volna, elkerülhette volna a borítékolható balhét.
Csakhogy éppen nem ez volt a cél.

illaim 2017.10.02. 10:46:46

@Conchobar: Mi van te náci köcsög? Gondod van a szövegértéssel?

von Putri 2017.10.02. 10:50:17

@chrisred:
Az iszlám és a náci ideológia csak abban különbözik egymástól, hogy az előbbi nagyobb múltra tekinthet vissza. Köszönhetően annak, hogy sikeresen rohanta le egy akkori lovas "bllitzkrieg" formájában a fél világot, míg a nácik túl erős ellenségekkel találták szemben magukat

A zsidókról alkotott vélemény tekintetében messzemenő a hasonlóság Hitler és Mohamed között. Mohamed elűzte a zsidókat, Hitler más megoldáshoz folyamodott, de ez inkább csak a körülményeknek betudható különbség, nem pedig nézetkülönség

chrisred 2017.10.02. 10:51:10

@MACISAJT: Csak itt a rózsabokor ugrott rá a meztelen emberre.

nu pagagyí 2017.10.02. 10:53:22

Kisstílű politikai haszonszerzés amit Orbán művel. Ő csak lopni akar természetesen, de agyalágyult rajongóinak önmozgásának hála, joggal pályázhatunk Európa (és az emberiség) söpredékének címére. Az Isis idejöhetne tanulni, hogyan kell állattá tenni embereket.

konrada 2017.10.02. 10:54:11

@VaradiJanos:
Nagyon helyes! Adni kell ezeknek a fasisztákoknak, akik még Soros nevét is a szájukra veszik, mint az osztrák EU-párt társaik teszik, ezek mind egyformák!

Conchobar 2017.10.02. 10:55:59

@illaim: "Mi van te náci köcsög?" - Primi! Ezt érdemes volt neked ideokádnod

chrisred 2017.10.02. 10:58:15

@von Putri: Érdekes fejtegetés, némi hibaponttal (a korabeli iszlám hozzáállása a zsidókhoz nem sokban különbözött az akkori kereszténység álláspontjától), de nem tiszta, hogyan lehet hivatalosan nácinak minősíteni egyes személyeket. Mondjuk az orosz titkosszolgálat által támogatott félkatonai szervezetek tagjai azok lennének? Őket is kiűzhetik legálisan, állami támogatással maguk közül a magyar helyi közösségek?

Conchobar 2017.10.02. 10:59:08

@nu pagagyí: "Ő csak lopni akar természetesen, de agyalágyult rajongóinak önmozgásának hála" - Ez már megy neked, ez világos. Lépj most már szintet, te mostmár inkább Orbán riválisainak és a riválisok agyalágyult rajongóinak önmozgására fordíts nagyobb figyelmet

von Putri 2017.10.02. 10:59:58

@MACISAJT:
Bajban lennének ezek, hogyha a muszlimok általi népirtás tagadását ugyanúgy törvényerőre emelnék, mint ahogy a holokauszt tagadását. És előírnák például hogy a mecsetekben minden héten fel kell olvasni egy bocsánatkérést, mert annak idején annyi sok magyart kiirtottak, vagy jobbik esetben csak rabszolgaként elhurcoltak

Az iszlám megszállás az ország lakosságának több mint felét elpusztította, a végére a települések nagy része kihalt, végérvényesen megsemmisült

A libsik ezek után újra a nyakunkra akarják hozni őket, és még nekik áll feljebb ha valakinek nem tetszik

konrada 2017.10.02. 11:00:12

@konrada:
...jajaj! Most szóltak hogy sztornó, mert ezt az osztrák kampányt az ottani szocdem barátaink csinálták a magyar EU-s társpártjuk egyik kampánygyárosával, csak most lebuktak!

...természetesen ez csak túlbuzgó csicskák tették, mert mint a kancellár-pártelnök mondta:
"a leghatározottabban elítélem azt a fajta propagandát, ami itt zajlott, már csak azért is, mert személyesen szoros kapcsolatot ápolok Soros Györggyel. "

...s ha szoros kacsolat a Soros kacsolat.....

Midnight Run 2017.10.02. 11:00:32

Conchobar,
Te mi alapján zárnál ki bárkit?

Vallás (pl. muszlim nem jöhet, Jehova tanúja jöhet)
Bőrszin (Fehér jöhet, arab nem jöhet)
vagy Nem (Nő jöhet, férfi nem)

Ezenkívül ha jól értem, akkor határellenőrzést is tartanál. Miként valósítanád meg az EU-n belül?

similarthings 2017.10.02. 11:04:29

Én örülök annak hogy az álbaloldal mesterségesen fenntartatja a valóságtól már bármilyen hülye által észrevehető elrugaszkodott baromságait.

Mert az egyszeri paraszt mit lát a tévében? Hogy Abdul késel, gázol, robbant meg bármit amit éppen meg tud tenni gyilkos vágyában. Dolgozni nem tud és nem is akar. És erre Abdul kölkeit meg feleségeit a szomszédba hozza egy opportunista rohadék. Vagy kettő. Vagy tíz.

Hozzák a trójai falovakat, hogy aztán a végül - lásd a mellékelt ábrát nyugaton - pártot alapítva megmondja Józsibácsinak hogy ő csak egy gyaur kutya, és örüljön hogy ezért MÉG nem fizet 50%-os adót a jövedelméből.

gyurmicsek 2017.10.02. 11:05:17

Az megvan, hogy a belügy adott nekik menekült státuszt?
Ha nem teccik lehet menni tüntetni Sanyához?
Ja, senkit nem látni, vajon miért.....

von Putri 2017.10.02. 11:08:15

@chrisred:
Látszik hogy nem olvastad a Koránt, és a történelmet sem ismered. Mohamed az iszlám hit alapművében az idegen népek leigázására, alávetésére, lekaszabolására, kiirtására ad instrukciókat. Nem nagyon különbözik ebben a tekintetben a náci ideológiától. A híveit is ennek megfelelően kell kezelni

Olyat meg hol találtál a Bibliában, hogy a zsidók üldözésére szólítanak fel?

chrisred 2017.10.02. 11:08:53

@von Putri: Az Oszmán Birodalom által elkövetett cselekményekről van szó? Tudtommal a magyar állam nem hogy aktívan fellépne szolidaritásból az örmény népirtás nemzetközi megbélyegzése érdekében, de Szigetváron együtt avatták Szulejmán leszármazottaival a vén magyargyilkos szobrát. Ilyen körülmények között milyen erkölcsi jóvátételben reménykedsz?

élveteg 2017.10.02. 11:09:04

Nem is értem mi volt akkor itt a gond amikor annak idején a gárdisták sétálgattak a falukban Azok is teljesen jogszerűen cselekedtek Mert akkor a libernyákok mint a fábaszorult féreg vonyítottak

gyurmicsek 2017.10.02. 11:09:11

Dilemma:
1. ingyen disznóhús
2. migráns, de van pénze

gyurmicsek 2017.10.02. 11:13:11

@élveteg: Ha a kettő között nem látsz különbséget, az a te bajod.

odysszeusz 2017.10.02. 11:18:16

@VaradiJanos: Nyelvtan, teso, magyar nyelvtan!! Csak az idézeted nem hemzseg a hibáktól.

von Putri 2017.10.02. 11:22:26

"Az újabb kutatások szerint az ország déli megyéiben a 16. század közepére a településhálózat már-már elképesztő mértékben, mintegy 70-90 százalékos arányban pusztult el. "

"Magyarország etnikai képe a török uralom alatt alapjaiban megváltozott. Míg a középkorban a magyarság az ország lakosságának mintegy 75-80 százalékát tette ki, a 16. században megindult a kisebbségbe kerülés útján, ami azután a következő század végére valósággá vált. "

mult-kor.hu/20010915_a_masfel_evszazadnyi_torok_uralom_merlege

Skankhunt42 2017.10.02. 11:23:43

@illaim: egy letűnt kor szánalmas maradványa vagy, egy vén buzi. visszatekintve az életedre rájöttél, h hiábavaló volt. emiatt vagy ideges

morph on deer 2017.10.02. 11:24:24

@MACISAJT:
“Hát csoda hogy ilyen előzmények után a magyar emberek féltik azt a darabka Magyarországot ami még egyáltalán megmaradt?”

Akkor sajna rossz helyen próbálkoznak!
Különös tekintettel arra, hogy akik szépen lassan, de biztosan felvásárolják a magyar ingatlanokat, vagy csak így-úgy megszerzik - a magyar kormány tudtával és beleegyezésével, azok nem a szír, etióp, szomáli, stb. migránsok!
Nem bizony!

Érdekesség képpen azért érdemes lenne összeszámolni a felháborodott tiltakozások számát mondjuk a Rogán féle belvárosi ingatlan-kiárusításai ellen, vagy a Tiborcz üzleti köreihez tartozó arabok “magyar föld” felett szerzett befolyása miatt...

Ennek a hőbörgésnek semmi köze a “magyar föld” védelméhez, ez simán az orbáni fajvédő poltika eredménye.
A rengeteg “idegenek” elleni lózung első gyümölcse.
De ne aggódj, ez csak a kezdet..!

HgGina 2017.10.02. 11:24:41

Elnézést, hogy ennyire elmaradott vagyok, de melyik országban van ez az Öcsény, és mi történt ott?

odysszeusz 2017.10.02. 11:25:14

@Frady Endre: Endre Mindig feldobod a napomat...

chrisred 2017.10.02. 11:27:30

@von Putri: Ha abban a hiszemben élsz, hogy a zsidóüldözések Európában Hitlerrel kezdődtek, akkor azt hiszem, inkább nálad kellene bővíteni a történelmi ismereteket.

odysszeusz 2017.10.02. 11:28:52

@MACISAJT: Ez a meztelenül rózsabokorba ugrás jó. Viktorkáéknak is elkelne...de majd idővel az is bejön, ki kell várni mint a Brezsnyevék pusztulását, Keleten így megy ez.

von Putri 2017.10.02. 11:36:25

@chrisred:
A politikának nem az egykori ellenségek, hanem a mai veszélyek ellen kell felvenni a harcot. Ahogy Zrinyi Miklós írta: "ellenséges hadak ellen küzdünk, nem halottak szellemei ellen"

A mai Európára egy más eszközökkel végrehajtott invázió jelent veszélyt. Nem ostromágyúkkal jön az ellenség, hanem szegény ártatlan migrincsek apró csoportjai formájában. "Csak annyit kérünk, hogy fogadjatok be. Meg adjatok segélyt is. Meg lakóhelyet is. Meg a családunkat is hozni szeretnénk, mind a három feleséget, tizenhárom gyereket. Meg a rokonságot, ismerősöket, barátokat. És akkor már mecsetünk is legyen, de ne kisebb mint a ti templamaitok. És a saját szokásaink szerint élhessünk, legyen Sharia törvénykezés"

Szulejmán és az utódai soha sem tudták elérni a nagy célt ami a szemük előtt lebegett, nevezetesen Bécs elfoglalását, köszönhetően jelentős részben a magyar vitézek hősies ellenállásának. Most az utódaik elérték, hogy idén Bécsben már több muszlim hitű gyerek iratkozott be az iskolába, mint katolikus

Ha tudta volna Szulejmán hogy így kell ezt csinálni, nem forszírozza talán a kötséges hadjáratokat. Csak azon gondolkodom, kik lettek volna a mai libsi árulók akkori megfelelői?

illaim 2017.10.02. 11:37:07

@Conchobar: A reakciódból ítelve, nagyon is! LOL

chrisred 2017.10.02. 11:38:54

@von Putri: A XVI. század közepére, vagyis már a 150 éves török uralom első évtizedeiben ez volt a helyzet. Tehát a törökmegszállás csak súlyosbította és tartóssá tette azt a folyamatot, ami már jóval korábban megkezdődött és az 1514-es parasztháborúba torkollott, a Magyar Királyság társadalmának szétszakadását.

illaim 2017.10.02. 11:41:25

@Skankhunt42: Megint vakvágányon jársz pubi! De a korlátolt, szellemi toprongyokkal, úgy mint a kutyaszarral, nem vitatkozni szoktam, hanem átlépni! LOL

chrisred 2017.10.02. 11:41:30

@von Putri: Szulejmán pont fordítva csinálta, nem exportálta a muszlimokat, hanem importálta a keresztényeket.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.10.02. 11:42:58

@odysszeusz: Kösszy! :)))
Csak nehogy aláállj, amikor visszaesik! :)

von Putri 2017.10.02. 11:43:10

@chrisred:
A zsidóüldözések nem Európában kezdődtek. Mohamed ebből személy szerint is jócskán kivette a részét, amikor elüldözte a zsidókat a szülővárosából Medinából

Annyi a különbség a kettő között, hogy zsidóüldözésre vagy bárki más népcsoport üldözésére felhívó szövegeket uszítás címen törölni lehet, míg a Korán tele van lyenekkel, mégis el kell (?) fogadni a kényszerrel idetelepített híveivel együtt

von Putri 2017.10.02. 11:48:28

@chrisred:
A déli határvidékről már előtte elvittek mindent és mindenkit, a mohácsi csatavesztés csak kiterjesztette a folyamatot. A parasztháború vérvesztesége ehhez képest csak minimális volt, bár jobb lett volna elkerülni. Talán ha nem lopja el a keresztes hadjárat céljára érkező pápai pénzeket az akkori Állami Vagyonkezelő szervezet ...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.02. 11:50:15

A Soros bérenc migráns seggnyalók vesztésre állnak.

De nem adják fel, mert ezért fizetik őket.

Beerőszakolnak néhány migránst egy-egy helybeli aktivista panziójába, házába, hogy lergyen műbalhé.

De ebből is ők jönnek ki szarul.

Aztán jön a szokásos Orbánozás. Uncsi.

Nem kell migráns, fogadd el !

chrisred 2017.10.02. 11:53:39

@von Putri: Rosszul értelmezted. Azt írtam, hogy az európai zsidóüldözések nem a nácikkal kezdődtek, ezért tévedés velük összekötni az európai jelentkezését.

chrisred 2017.10.02. 11:57:37

@von Putri: A parasztháború nem ok volt, hanem okozat, a magyarság szegény, szélesebb néprétegeinek egyre növekvő jogfosztottsága okozta. A XV. században Hunyadi János még népfelkeléssel érte el, hogy a magyar társadalom alsóbb rétegei kiálljanak a saját földjük megvédéséért, a XVI. században a parasztoknak már eszük ágában sem volt megvédeni a nemesek földjeit.

MACISAJT 2017.10.02. 12:04:25

@morph on deer: "Érdekesség képpen azért érdemes lenne összeszámolni a felháborodott tiltakozások számát mondjuk a Rogán féle belvárosi ingatlan-kiárusításai ellen"

Speciel én ez ellen is tiltakoztam.

MACISAJT
2016.06.19. 07:17:19
Elöljáróban: igencsak valószínű hogy az amit portik állít, az úgy volt. Én legalábbis elhiszem, mert korábbról ismerem ennek a maffiának a működését.
Ugyanis ez nem politika, nem valamelyik oldal. Ez bizony egy szép mindenhol működő , mégpedig egy etnikai alapon működő maffia.

Tudni kell Pápa Marianne annak a Szetlik Ferencnek az özvegye, aki a Komondor kft-jével birtokolta a józsefvárosi piac őrzését.
Később ezt Tasnádi Péter, illetve Láposi Lőrinc nyugalmazott nyomozó cége végezte. A Komondor Kft.-t Szetlik halála óta özvegye, Pápa Marianne - utóbb a néhai Kovács József operetténekes élettársa -, Magyarország egyik leggazdagabb üzletasszonya irányítja.

MACISAJT
2016.06.19. 07:28:37

Pápa Marianne hihetetlen kapcsolati hálóval bír, egykoron a piacot elindító Szetlik Ferenc üzletember felesége volt. Szetlik a rendszerváltás után a MÁV-tól bérelte a területet. Volt utazási irodája, csárdája a Kiskunságban: a Komondor Kft. neve még mindig ezekre emlékeztet. A Club Tihanynak is ő volt a tulajdonosa. Hatalmas vagyonát két kisgyermeke örökölte, gyámjuk pedig özvegye, Pápa Marianne lett. Azóta a két gyermek felnőtt, egyikük angol egyetemen tanul. Gergő a Komondor Holdingban is tisztviselő, s testvérével, Lilivel együtt közvetlenül is tulajdonosok a Club Tihanyban, illetve abban a Bács-Kiskun megyei, kecskeméti központú Gong Rádióban is, amelyben mások mellett Feldmájer Péter kecskeméti ügyvéd és zsidó közéleti vezető is a tulajdonostársuk.

Szetlik Ferenc halála után Pápa Marianne sokáig Kovács József operaénekessel élt együtt. Kovács József 1989-ben megalapította az Interoperett társulatát, illetve az azonos nevű cégét, amely magyar operaénekeseket közvetített külföldre, elsősorban német és osztrák fesztiválokra. Kovácsék 2004-ben megalapították a Belvárosi Színházat is. Mindezek a vállalkozások szintén az üzletasszonyra és gyermekeire szálltak, miután 2010-ben Kovács József elhunyt. Az Interoperett Kft-t is Pápa Marianne, illetve a két gyermeke tulajdonolja, valamint e társaságban Kovács József Klára nevű leánytestvére is tulajdonos. Pápa Marienne-nek ezeken túl is vannak ingatlan-forgalmazó és vendéglátóipari érdekeltségei, ezen üzleti köré az Andrássy úti Művész Kávéházat üzemeltető Caffé Kft., illetve a XV. kerületi Origo Filmstudió nagyértékű ingatlanjának többsége. A cég a kerület legnagyobb magánvállalkozása. A Petneházy Lovastanya is az övé. Az üzletasszonynak ingatlanjai nem is csak Magyarországon, hanem neves európai városokban, a fáma szerint Monacóban, Szardínián is vannak. Az özvegy szolid becslések alapján is tízmilliárd forintos nagyságrendű vagyon birtokosa, sokak szerint vezethetné a leggazdagabb magyar nők toplistáját.
A Polip ehhez képest egy "Tesz-Vesz város"....

MACISAJT
2016.06.19. 08:16:04

Orbán Viktor, Áder János, Navracsics Tibor, Pintér Sándor, Magyar Bálint, Bayer Zsolt, Tamás Ervin, Bajnai Gordon, Nobilis Kristóf, Csányi Sándor, Gál Zoltán, Gerő András, Kun Miklós, Spéder Zoltán, Surányi György, Küllői Péter, Lotfi Farbod, Lupis József, Gyárfás Tamás, Leisztinger Tamás , Schuchmann Tamás, Schöner Alfréd és Rogán Antal .

Mi a közös bennük 2006-ban?
Nevezettek mind ott tolongtak Ungár András, Schmidt Mária férjének 2006-os temetésén a Farkasréti Temető Izraelita részlegében. Ilyen kis helyen Magyarország politikai és gazdasági "elitje".

Ungár amúgy a "rendszerváltás" után szintén több milliárdos ingatlan vagyon összehordója...

konrada 2017.10.02. 12:09:42

@chrisred:
...na de akkoriban egész Európán végig söpörtek a maguk paraszt-lázadásai.
...s mégis csak a törökök által megszállt területek néptelenedtek el.

...nem lehet, hogy rossz helyre teszed a hangsúlyt?

morph on deer 2017.10.02. 12:19:58

@conchobar
“Mit akartál mindezzel mondani? ”

Azt, hogy a kormány lényegében képtelen megvédeni téged, tőlük csak a lázításta telik!
Azt, hogy sem “Sanyi bácsi”, sem TEK-etlen hadserege nem teszi a dolgát, ami a valódi terrorizmus elleni védelmet illeti, csak a fegyvertelenekkel szemben olyan nagy hősök!

Azt, hogy a főgeci szerint “helyes” legálisan az országban tartózkodó gyerekes családok ellen fellépni - akármilyen módszerrel, még újabb hazugságokkal is “segít,” ha esetleg nem lenne elég indok a “hősies” keménykedésre..!
“Köpni kell” - ahogy a költő mondta..

morph on deer 2017.10.02. 12:22:00

@MACISAJT:
Érdekes volt, köszönöm!

Ravasz Figyelmeztetés 2017.10.02. 12:26:29

ELKÚRTA AZ ORSZÁGOT A SZARBÁN!!!!

ROHAGGY MEG SZARBÁN, ELKÚRTAD EZT A SZARORSZÁGOT, TE MOCSKOS ÁLLAT! ELKÚRTAD TE TÖRPE! OSTOBA, GONOSZ TÖRPE! TÖRPE SZARBÁN!

SZARBÁN A NEMZET MÉSZÁROSA, LEMÉSZÁROLJA A MAGYAROKAT! DÖGÖLJEN MEG MINDEN FITYISZ SZAVAZÓ! TÖNKRETETTÉTEK AZ ORSZÁGOT, MINDENT ELPUSZTÍTOTTATOK, NYOMORBA DÖNTÖTTÉTEK AZ EMBEREKET, MINDENKI MENEKÜL!

VISSZAFOGLALJUK AZ ORSZÁGOT!!!!

AJÁNLOM, HOGY MINDENKI SZAVAZZON BOTKÁRA, AKI NEM SZAVAZ BOTKÁRA AZ EGY MOCSKOS H A Z A Á R U L Ó !!!

JÓL HALLOTTÁTOK BÜDÖS NÁCIK!!! TI VAGYTOK A HAZAÁRULÓK, AZ ORSZÁG ELÁRULÓI, A NÉP ELLENSÉGEI, DÖGÖLJEN MEG MINDEN NÁCI, MINDEN TAKONYGERINCŰ MOCSKOS FIDESZNYIK!!! KOMMUNISTÁK ÉS FASISZTÁK VAGYTOK EGYBEN AZ EMBERISÉG MOCSKA!

KI TAKARÍTJA KI A MOCSKOT???!!!!!

BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA BOTKA

HA NEM SZAVAZOL BOTKÁRA, KITAPOSOM A BELEDET, HA SZARBÁNRA SZAVAZOL ELVÁGOM ANYÁD TO

chrisred 2017.10.02. 12:28:56

@konrada: Ez messze nem így van. Európa demográfiai szempontból válságos állapotban volt akkoriban. A török megszállás korában volt például a harmincéves háború, ami szintén országrésznyi régiókat tett lakatlanná.

babbaba 2017.10.02. 13:00:11

@eßemfaßom meg áll: És akkor most (egyébként az első Orbán kormány alatt is, meg 2010-től is) mitől húznak még tovább mellőlünk?

Bolsi meg a köpcös bandája egy kutya. Mindkettő a KISZ-ben nevelkedett. Mindkettő leszarja a magyart, a saját zsebe érdekli. De akinek esze van, az legalább nem a nyomorultakat biztatja, hogy az a jó ha buta vagy, mi is azok vagyunk! Te vagy a jövő!

A tótok meg már csak egy kávét kérnek, és tovább szaporodnak arányukban a kárunkra, miközben mi meg ott is (máshol is) egyre kevesebben vagyunk arányunkban és nominálisan is. Mert nekünk az ostoba az etalon. És már büszkék is lehettek rá! Bravó!

konrada 2017.10.02. 13:00:55

@chrisred:
Pedig de.
Nézd meg a XVII. század végének demográfiai számait Európában...

babbaba 2017.10.02. 13:02:59

@chrisred: És a török után mégis százezer számra települtek a kiirtott magyarok helyére a németek. (Szászok, meg mások is.)

chrisred 2017.10.02. 13:27:37

@babbaba: De nem a túlnépesedés miatt hagyták el a földjüket. A bécsi kormánytól olyan előjogokat kaptak, amiről otthon nem is álmodtak.

chrisred 2017.10.02. 13:29:16

@konrada: Parasztfelkelések Nyugat-Európában és a XVII. század vége? Hogy jön ez össze?

von Putri 2017.10.02. 13:34:39

@chrisred:
"a XVI. században a parasztoknak már eszük ágában sem volt megvédeni a nemesek földjeit."

Ez csak olyan marxista hablaty, ráadásul ellentmond a történelmi tényeknek

Hiszen a keresztes hadak toborzása nagyon is sikeres volt 1514-ben, pont ez vágta ki a biztosítékot a földesuraknál. Lett volna pénz is a kompenzációra, de az meg eltűnt valahogy, aztán jött a belső háborúság

A Dózs féle parasztháború valójában a keresztes hadak és az egoista főurak küzdelme volt, és arra tanít, hogy veszély esetén félre kell tenni a belső ellentéteket, hogy a külső ellenséggel szemben fel tudjon az ország lépni

Persze ha valaki összeefog a külső ellenséggel, akkor az áruló, és ennek megfelelően kell vele bánni

chrisred 2017.10.02. 13:45:53

@von Putri: A tiéd is marxista hablaty, mert gyakorlatilag ugyanazt állítod. A keresztes hadjárat azért nem lett sikeres, mert a hadbalépők a régi jogaik visszaállítását követelték, csak hiába.

chrisred 2017.10.02. 13:49:17

@von Putri: Szapolyai külső ellensége (George Sorosa) Ferdinánd volt, tulajdonképpen ki is volt akkoriban az áruló?

konrada 2017.10.02. 14:26:14

@chrisred:
Villamossal.

...ahogyan neked a migri-simogatás azzal, hogy nem a török megszállás miatt fogyott el a magyar a hódoltság alatt, hanem a XVI. század elejének parasztháborújával, elnyomásától...

Ezért hívtam fel a figyelmedet arra, hogy ez a korszak nyugaton sem volt nyugodtabb, kevésbé népességromboló, viszont ahol nem volt török megszállás, ott gyakorlatilag 1-2 évtized alatt helyre állt, majd közel másfél évszázad alatt majdnem megduplázódott a lakosság, míg Magyarország lakossága ugyenezen időszak alatt 75-80%-ára csökkent.

...s ez a népességcsökkenés, illetve az állandó háborkodás miatti elmaradottság, és a keleti mentalitás uralkodása vezetett oda, hogy a XV. század végén még középhatalomnak számító gazdag országból egy olyan gyenge kisország lett, mely gyakorlatilag 4 évszázadon keresztül megszállt volt, és olyan mértékben veszítette el benne a magyarság a túlsúlyát, hogy 2/3-a elcsatolható lett a betelepített-beszállingozó nemzetiségek túlsúlyba jutása miatt...

von Putri 2017.10.02. 16:19:54

@chrisred:
Akkoriban ez kicsit bonyolultabb volt, de ma a libsi a belső ellenség. Aki a nyakunkra hozza a keleti hordákat, mondván ezzel tudunk jók lenni a Nyugat szemében. Az iszlám kecskepásztor az európai érték, azért is vetekednek szerte Európában a népek, hogy minél több kerüljön hozzájuk

Aztán mennek a multikulti lecsóba, de előtte ég egy simizés Sorostól, ha az öreg megéri

ostvan1 2017.10.02. 16:59:38

@von Putri: és konrada
"Én is polgárháborútól tartok. A közhangulat olyan, mint a jugoszláv háború előtt volt."

Jugoszlávia egy íróasztalnál összegányolt mesterséges tákolmány volt, mindenki tudta hogy szét fog esni. A hasonlat annyira gyenge, hogy nem is érdemes vele többet foglalkozni"
A mostani magyarországi helyzet valóban eltér a Jugoszlávtól abban, hogy ott nemzetiségi alapon ment a gyilkolászás.
Abban viszont - érezhetően - nagyon-nagyon hasonlóak a körülmények, ahogy a "vezér" szítja a gyűlöletet és egy már mérhető tömeg elkezdi elveszíteni az eszét a gyűlölettől. És számomra ez az elrettentő.

von Putri 2017.10.02. 20:59:08

@ostvan1:
Valakit mégiscsak gyűlölni kell, anélkül nem teljes az élet. Kik legyenek ezek a mai Magyarországon?

Az ellenzéknek és a rá hallgató aktivistáknak Orbán a gyűlölet céltáblája. És mindenki, aki a környezetébe tartozik, vagy akár csak szóbaáll vele (lásd Schiffer mit kapott). Ezek után teljesen hiteltelen ha valaki a gyűlölettől óv abból a táborból

Az illegális migrincset gyűlölni kell? Akiknek ez fontos az gyűlölje őket. A lényeg hogy be ne tegyék ide a lábukat, vagy ha mégis ne maradjanak, tűnjenek el minél gyorsabban. Előnyünk nem származhat belőlük, csak bajunk

De ha már a jugoszláv példát hoztad, az nagyon intő a koszovói történések miatt. Az albánoknál olyan demográfiai változások mentek végbe, ami az egész térség egyensúlyát felborította. A muszlim albánok 3x gyorsabban szaporodtak, és pár évtized alatt kiszorították a szerbeket a legősibb területükről. Lesz majd még egy polgárháború emiatt a szomszédos Macedóniában is (az első fele már le is zajlott, de semmi nem oldódott meg)

Magyarországon csak szeretnék egyesek hogy valami hasonló legyen. Gondolom ehhez lennének jó eszközök a migrincsek, hogy destabilizálják az alapjában stabil belső állapotokat

chrisred 2017.10.03. 05:57:16

@konrada: Veled ellentétben soha nem tettem egyenlőségjelet egy évszázadokkal ezelőtti katonai birodalom hatalmi politikája és a XXI. századi demográfiai folyamatok között.

A Nyugat-Európában akkor zajló társadalmi és demográfiai folyamatok akkori alapja a gyarmatosítások időszaka és a gyarmatosító országokba beáramló érték- és árutöbblet, ami a földbirtokon alapuló gazdálkodási rendszert fokozatosan másodlagossá tette a vállalkozáson (termékelőállításon) alapuló vagyongazdálkodáshoz képest. Ezzel a nyugati és a keleti területek gazdasági és társadalmi fejlődése élesen elvált egymástól.

BAZINGA2 2017.10.03. 11:14:24

Határtalan az öröm, hogy Botka megbukott. Mi van, ha egy jobb jön helyette?
süti beállítások módosítása