A valódi viták otthona

Reflektor

Az MSZP végéhez közeledvén

2017. október 13. - szénhidra

botka.JPG
Az elmulasztott, valódi rendszerváltás egyik örökösének haláltusáját láthatjuk az újságokban, a képernyőkön. Az utókor majd eldönti, hogy tankönyvbe illik-e a folyamat, de az biztos, hogy várható volt, egyáltalán nem szép látvány és kínos.


Az MSZP minek van? 

Ez egy nagyon jogos kérdés és el is lehetne intézni a választ annyival, hogy hát jól beválasztották az emberek már többször is a parlamentbe, kormányoztak is (vagy legalábbis úgy tettek), azonban az elsikkasztott rendszerváltás titkainak egyik őrizőjeként elemi érdekük volt és még mindig az, hogy fenntartsák a staus quo-t. Ebben társuk a Fidesz, ők a másik nagy érdekeltek. Gyakorlatilag az MSZP csak azért létezik 2006 óta, hogy Orbánt (a centrális erőterét) megtartsa. Slussz-passz. 
Van az a mondás, hogy az kiabál a legjobban, aki sáros, hát most jól látszik, hogy a demokrácia nagy bajnokai nagyon sárosak. Felelősek az elmúlt 25 évért – személyzeti politikájuk miatt azonban az azt megelőző 40 évért is. És ezek az emberek nem értik a demokrácia működését, ami nagy baj, de még nagyobb baj, hogy nem akarják belátni, hogy az idő eljárt felettük. Kézzel-lábbal kapaszkodnak a képviselői, bizottsági, felügyelőbizottsági helyekbe, státuszokba, pozíciókba, de ha kell, minden további nélkül lebratyiznak a Fidesszel, ha vaskos köteg pénzekről vagy esetleg egy jó kis politikai leszámolásról van szó. A Fidesznek meg kimondottan jó egy ilyen viszály sújtotta MSZP, szívesen együttműködik ha kell, ha nem.

 

Botka László – mint utolsó szalmaszál és akként is lobbant el – volt az egyetlen valamire való elképzelés a végletekig leamortizált pártban, hogy esetleg lesz belőlük valaki. Megértette legalábbis pár vezető, hogy Gyurcsány a sugárzó plutónium, vele nem lesz semmi csak pár szék, amit meg lehet szerezni – lásd fentebb. Nos, leegyszerűsítve az MSZP-ben azok nyertek, akik a székekért és nem másért dolgoznak. Innentől mindjárt érthetőbbé válik a jobb híján politikai kommunikációnak nevezett valami, amit Botka távozásával a szocialisták művelnek.


Kezdődik megint

Mivel nincs Botka, elő lehet venni a demokratikusellenzék-összefogás-mindmeghalunk mantrát, ami ugye nagyon sikeres volt 2013-14-ben is, és el lehet kezdeni a mások hibáztatását. Ezzel egy időben hivatalosan is le lehet mondani minden lehetséges fegyverről, amit lehet használni a Fidesz és a kormány ellenében. Az MSZP kiszúrta magának az LMP-t és Szél Bernadettet, hogy ők az ellenség. Sajnos, ha az önmagunkról alkotott kép lehangoló, akkor nem a tükröt kell hibáztatni, de ugye a székfoglalós logika nem engedi a józan belátást.

Milyen párt az, amelyik lemond a nyilvánosságról? Én elhiszem, hogy hozzászoktak, hozzászoktatták őket, hogy van baráti média (most már alig találni) és ott elmondják a nyilatkozataikat, de hogy a fidesz-médiának nem nyilatkoznak, az oltári nagy felelőtlenség. Hol mondhatnák el a bírálataikat, elképzeléseiket akkor? A saját zárt, ám egyre fogyatkozó politikai közösségüknek? Igen, székfoglalós logika.

Vagy miért akadályozzák meg a parlamenti vitanapokat? Azt még érteni vélem, hogy a kormánypárti kezdeményezéseket bojkottálják, de pl. a devizahiteleseknek mit mondanak? Azt, hogy annyira bénák vagyunk, hogy még ezt is megakadályozzuk nektek, hülyék? Ehhez már tényleg csak annyi hiányzik, hogy hozzátegyék: miért vettetek fel devizahitelt, nyenyenyeee… Persze nélkülük is összejön ez a vita, amivel megint csak totális alkalmatlanságukat mutatták be.

Molnár Gyula ráadásul olyan húrokat penget, ami a személyeskedés új szintjére vezet. A „mi lett volna ha” felvetésről tudjuk, hogy a történelemben jó elmejáték lehet, de a politikában a legnagyobb bakik közé számít. Ezt megfejelni azzal, hogy Botka azért lett volna jobb szél Bernadettnél, mert magasabb, erre nincs épkézláb magyarázat csak az, hogy a szocialistáknál elfogyott minden érv.


Részországgyűlés, mint a megújulás alapja?

Hát az sem lesz csodafegyver. Egerben tartotta meg az MSZP az első ilyen gyűlését ahol gyújtó hangú felszólalásokban ostorozták a kormányt… Nos, nem történt semmi ilyesmi. A saját maguk bázisának meghirdetett – értsd nyugdíjasoknak szervezett – rendezvényen a nyugdíjasoknak szóló témákat adtak elő, amit az erről tartott sajtótájékoztatóval zártak, ahol csak a témával kapcsolatban lehetett kérdezni. A részországgyűlésen amúgy majdnem az egész MSZP-s vezérkar megjelent, de inkább csak azért, hogy a lelket tartsák az idős közönségben. Ha ez lesz máshol is, akkor megint nem sikerült a mutatvány.

Irtó kínos nézni, ahogy az MSZP vergődik. A logika nem engedi, hogy feladjanak mindent, így viszont napról-napra egyre csak fogyatkozni fognak. Ezt tudják maguk is hiszen annyira nem hülyék, viszont ezzel végképp elárulták magukat. Pozícióért (akár a parlamentben, akár Gyurcsány mellett) mindenre hajlandóak, még arra is, hogy Orbánt hatalomban tartsák.

Csarnó Ákos

kép: hirado.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8712965283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cicmen. 2017.10.13. 14:51:41

"Gyakorlatilag az MSZP csak azért létezik 2006 óta, hogy Orbánt (a centrális erőterét) megtartsa. "
" Pozícióért (akár a parlamentben, akár Gyurcsány mellett) mindenre hajlandóak, még arra is, hogy Orbánt hatalomban tartsák."

Egész tűrhető poszt lenne enélkül a kétszer leírt hülyeség nélkül! A székük akkor is meglenne ha megnyernék a választást , csak hát marhák mint azt egyébként írtad!

na4 2017.10.13. 15:19:02

Eltűnik a sötét, vörös, komcsi társaság. Ennek csak örülni lehet. Már 1945-ben meg kellett volna történnie, akkor sokkal kevesebbet szenvedtünk volna.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.13. 15:41:01

Pusztuljanak Gyurcsánnyal együtt.

Megjegyzem a Fideszt leválltani csak a pusztulásuk után lehet.

Ugyanis aki az MSZP-vel vagy Gyurcsánnyal összefogg, arra a többség nem fog szavazni.
Őket jobban utálják még a Fidesztől is.

patyuka 2017.10.13. 15:48:53

Elolvastam. De nem lettem tőle okosabb, mert szerintem ez - MSZP, Gyurcsány... - most csak kártékony vagdalkozás. Akként nagyon ócska és gyenge eresztés, innen nézve pedig: effélére éppen most egyáltalán nincs szükség!

Ugyanis még az sem olvasható ki belőle, hogy amúgy akarja-e egyáltalán a kormányváltást, viszont olybá tűnik, hogy alattomban - ami viszont nem jött össze! - az LMP-t és Szél Bernadettet szeretné szerecsenmosdatni, miközben ez utóbbi köztudottan és kifejezetten ellene hat az utóbbinak...

A szerző alapattitűdjét nem ismerem, sőt arra sem emlékszem, hogy olvastam tőle korábban bármit is - amúgy ez legfeljebb a saját saram lehet -, de meggyőződésem, ennek az írásnak az értelmezéséhez az nem is kell. Egyszerű, mezítlábas, de a mindennapok történéseire odafigyelő szavazóként megvan a véleményem azokról, akikről szól, meg hogy a saját értékrendem szerint melyikük hány pénzt ér. De abban is biztos vagyok, hogy akkor, amikor a demokratikus ellenzék - hitem szerint - éppen megpróbálja összeszedni magát, az efféle írások csak arra jók, "hogy Orbánt hatalomban tartsák"!

ben2 2017.10.13. 15:49:05

Függetlenül attól, hogy az MSZP megszűnése napján bontanék azért egy pezsgőt, nem ártana a ballib blogoknak leszokniuk az "aki nem én, az Orbán szekerét tolja, mert így kevesebb szavazat jut nekem" ostoba demagóg érvelésről.

Morpheus. 2017.10.13. 16:18:34

... az LMP viszont elzárkózik mindenkitől és magától az együttműködéstől is, bárki legyen is az, aki együttműködne velük. Ez egy nagyon ellenszenves álláspont, bármennyire is szimpatikus maga az LMP, vezetőivel együtt.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.13. 16:22:52

@Morpheus.:

Tudtommal Az MSZP-től és Gyurcsánytól zárkóznak el csak kritikusan, hisz elsősorban az ő kormányuk ellenszenve okán keltek életre 2010-ben.
És persze a Fidesztől is, mióta kormányon vannak, elötte meg fel sem merült a koalíció.

midnight coder 2017.10.13. 16:36:37

@patyuka: Pedig elég egyszerű: amíg van MSZP és DK, addig nem lesz normális baloldal. Egyrészt mert viszik a baloldali szavazóbázis jó részét, másrészt garantálják hogy egy rakás ember a közelébe se menjen a baloldalnak.

Lajos Kovács tanaka 2017.10.13. 16:43:25

Kedves Csarnó Ákos! Alapvetően hibás az elmélete.

1- 2017. tavaszán Orbán Viktor megállapodik a legnagyobb ellenzéki párt miniszterelnök jelöltjével - hogy az általa irányított város sok milliárdos állami támogatást kap.
2- Botka László miniszterelnök jelölt kampányát megkezdi az Mszp, több millió-több tíz millió forint beleölve, oriásplakát, reklámok, tv, rádió, stb..
3. - a több évtizedes politikai tapasztalattal bíró legnagyobb támogatottsággal bíró jelöltet támagatják a Fidesz részéről, de koránt sem olyan vehemenciával, ahogy a jobbikos Vonát.
4.- Egy önjelelölt miniszterelnök bejelenti, hogy Botka színre lépése előtt vele tárgyalt az Mszp elnöke és egy képviselő.
5.- Botka László különösebb előjelek nélkül visszalép.

konklúzió:

Botka László a Fidesz embere. Önjelöltként ugrott a pozícióba, majd ugrott abból ki. Több milliárd jól fog jönni Szeged költségvetésében, pláne ha tartalékolni kell, ha nem a fidesz lesz hatalmon, ugyanis addig érdemleges jelöltet nem indítanak ellene. Mit veszített Botka László? Miniszterelnöki széket? ugyan már, tudta, hogy esélytelen, nem hülye. Ellenzéki képviselőhelyet polgármesterség helyett ...nem hülye, marad polgármester. Mit nyert? Halálig ő lesz Szeged polgármestere, még akkor is ha kizárják az Mszp-ből, ami valószínűleg jövőre meg is fog szűnni. Szóval bárki, aki azt hiszi, hogy Botkát a Fidesz puccsolta meg - jól hiszi! Csak nem úgy....

Morpheus. 2017.10.13. 17:16:01

@Ballib cenzúrázók réme 25: az MSZP -től elzárkóznak mégpedig zsigerből, bárkik állnak is a vezetésében és a DK -tól is, csakúgy mint a PM -től vagy az Együttől. MINDENKITŐL. Pedig az LMP egy átgondoltan működő párt, nagyon jó célokkal, hiteles arcokkal. Tetszik hogy komolyan veszik a korrupcio elleni harcot, a ruszomán politika elutasítását, az Európaiságot, a megújuló energiákat, környezetvédelmet és a demokráciát. Nem tetszik a már-már fatalista múlt-tagadásuk és végtelen finnyásságuk mindenki más felé.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.13. 17:50:39

@patyuka:

"amikor a demokratikus ellenzék - hitem szerint - éppen megpróbálja összeszedni magát"

Aki a "demokratikus ellenzék" kifejezést idézőjel nélkül képes leírni, az egyéb galádságokra is képes.

@ben2:

"az MSZP megszűnése napján bontanék azért egy pezsgőt"

A hasadványaiban kiirthatatlanul tovább él, mint a parlagfű a földeken.

István Tamasi 2017.10.13. 17:53:38

Ha az mszp tovább szeretne élni akkor meg kell szabadulnia a széthúzó, egymás ellen harcoló klikkektől és valódi baloldali politikát kellene folytatnia. Ha ez nem megy neki, akkor pusztuljon, nem kár érte.

Nagy András László 2017.10.13. 18:20:53

Az elmúlt vezetők bekerültek a történelem könyvekbe. Gy.F Mesterházi satöbbi, az ő nevükhöz fűződik a baloldal megszüntetése. Ennyi volt.

inteligencs elenzeki 2017.10.13. 18:50:18

@Morpheus.:

"Nem tetszik a már-már fatalista múlt-tagadásuk és végtelen finnyásságuk mindenki más felé."

Teljesen jogosan, és indokoltan finnyáskodnak. Gondolom a jobbikkal nem akarnak összebútorozni, a többi meg süllyedő hajó. Miért akarnának egy süllyedő hajóba beszállni ?

midnightcoder2 2017.10.13. 18:58:50

@Comte de Gippaud: Ha itt süllyed valami hajó, az a volt állampárté.

inteligencs elenzeki 2017.10.13. 19:01:31

@István Tamasi:

"meg kell szabadulnia a széthúzó, egymás ellen harcoló klikkektől és valódi baloldali politikát kellene folytatnia."

Hiszen valódi baloldali politikát folytatott. (Az ország vagyonának elkótyavetyélése a rendszerváltás után, aztán a Bokros csomag, amikor a kis és mikrovállalkozók egy része tönkrement, aztán Medgyessy felelőtlen osztogatása, hogy aztán Gyurcsány hazudhasson egy sort, aztán az IMF mankó, és csődközeli helyzet.) Ja, aztán amikor kiestek a pikszisből, államcsőd vízionálása, és előrehozott választások prognosztizálása, migráns simizés, soroljam ? Hol volt ebben olyan (talán a bokros csomagot leszámítva) ami nem felelt meg a baloldali értékrendnek ?

midnightcoder2 2017.10.13. 19:02:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A hasadványaiban kiirthatatlanul tovább él, mint a parlagfű a földeken."

Nem hiszem, hogy ha darabokra szakad, akkor bármelyik darab is tovább él. Amúgy ezzel az elvtársak is tisztában vannak, kb. ez tartotta össze eddig is. Ha nem tudták volna a jóelvtársak, hogy külön-külön a hideg vízre valót nem keresnék meg, már a Fletó távozásának magasságában szétugrottak volna. De ezzel együtt a hajó süllyed: hol van már az az idő, amikor az MSZP volt az ellenzék vezető ereje, és jóval mögötte futott a Jobbik ? Ma már legfeljebb a "demokratikus" ellenzéken belül erősek.

inteligencs elenzeki 2017.10.13. 19:07:19

@midnightcoder2:

"Ha itt süllyed valami hajó, az a volt állampárté."

Miért ? a momentum vagy a DK vagy a bajnai féle formáció (tényleg az megvan még ?)
Azok nem számítanak süllyedő hajónak ?

Morpheus. 2017.10.13. 19:40:50

@Comte de Gippaud: a Jobbikkal ne is álljanak össze, de a szocik és a DK -sok illetve szavazóik igenis kellenének a rendszerváltáshoz.

Európai téridő 2017.10.13. 20:02:11

Horn Gyulus volt az utsó, aki meg tudta menteni a Maszopot, a baj az, hogy amit ő tudott az magával is vitte a sírba. Amúgy is taníthatatlan ez a fajta politikai őstehetség kikupálódással elegyesen.

Duplaxiii 2017.10.13. 20:12:08

Az mszp-nek gyakorlatilag 1990-ben nem lett volna szabad működnie! Ez a komcsi hatalomátjátszás része volt, a bm alapú mdf létrehozása és a fidesz "fiatalok" biztosítása mellett...
.
De a legfontosabb!!!
Ezek a féreg balosok a büdös életben nem kerültek volna soha hatalomra szovjet katonaság segítsége nélkül.
Ezek eleve puccsal kerültek hatalomra és még mindig ennek isszuk a levét.
Mi idősebben már korábban is szívtunk miatta, a mai fiatalabbak emg ezek miatt.
De ahogy Bródy énekli: Ezek ugyanazok!
Belegondolok, hogy a szovjet gyilksook nélkül ma évtizedek óta egy Ausztria-jellegű békés polgári világban élnénk.

Duplaxiii 2017.10.13. 20:14:02

És igen... Nem ezek a silány pártok merülnek.
Az ország merül! A társadalom merül a végső hullámsírjába.
és van egy réteg, aki mindkét oldalon ENNEK segít!
Kollaboráns hazaárulók, akik a mai politikai elitet támogatja (és abból jól él)

bekerült 2017.10.13. 20:18:46

Ezt írod : " Botka László – mint utolsó szalmaszál és akként is lobbant el – volt az egyetlen valamire való elképzelés a végletekig leamortizált pártban, hogy esetleg lesz belőlük valaki. Megértette legalábbis pár vezető, hogy Gyurcsány a sugárzó plutónium, vele nem lesz semmi csak pár szék, amit meg lehet szerezni – lásd fentebb. Nos, leegyszerűsítve az MSZP-ben azok nyertek, akik a székekért és nem másért dolgoznak. Innentől mindjárt érthetőbbé válik a jobb híján politikai kommunikációnak nevezett valami, amit Botka távozásával a szocialisták művelnek."

Mi tagadás, nagy bravúr kellett ahhoz, hogy olyan következtetésre jussál, amit fenn leírsz.
Ki az a marha, aki azért küzd, hogy veszítsen ?
Mert ugye, ha megindul a lavina, még az se biztos, hogy valaki bejut a parlamentbe közülük.
Csak halkan kérdezem, hogy mitől volt zseniális a Botka elképzelése ?
Vagy inkább feltételei, óhajai ?

Botka legalább olyan bűnös a lemondásában, mint azok akik nem értettek vele egyet !
Botka, a kompromisszumokat hallomásból se ismeri és képtelen volt felfogni, hogy így nem lehet összefogást létrehozni !
Szándékosan tette, mert esze ágában se volt egy ütőképes ellenzéki formációt létrehozni.
Tette a dolgát, amivel meg volt bízva !

Nem kell itt másra mutogatni és van elég bajuk ez miatt az MSZP-nek.

Az MSZP-nek nincs más választása, mint rehabilitálni Gyurcsány Ferencet !
A hihető megújulásuk máskép nem fog megtörténni !

Egy MSZP - DK egyesülés tudná felrázni az ellenzéki oldalt.
Ehhez azonban le kellene számolni a mutyizókkal és az árulókkal, akik romlásba vitték az MSZP-t !

Budapest a kutyaszar városa 2017.10.13. 20:20:06

A Fidesz - KDNP - nél ocsmányabb, aljasabb, hazugabb, tolvajabb és kártékonyabb bagázs nem létezik. Az MSZP legföljebb kezdő kisinas az országrontó csúti hordájához képest.

bekerült 2017.10.13. 20:24:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Hát persze, hogy tovább él a baloldali eszme !
Amíg a jobboldali létezik, lesz baloldali is !
Már Jézus is a baloldalhoz tartozott !

Soroljam még ?

ben2 2017.10.13. 20:25:58

@Európai téridő:

Horn nem volt különösebb őstehetség, csak alaposan ismerte belülről az MSZMP-t, az ügynökhálózatot és a közigazgatást, így a rendszerváltás után pontosan tudta, hogy kikkel milyen alkukat kell kötni, beleértve a médiát uraló belvárosi liberálisokat és szponzoraikat is, ezért került be az SZDSZ a kormányba.
Valójában a rendszerváltás a Horn kormány alatt futott végleg zátonyra, szóval annyira nem kell őt hypeolni.
Egyetlen dolog mondjuk mindenképpen kiemelte Hornt a szocik közül, hogy ő legalább tartotta magát a rendszerváltáskori egyezséghez, hogy hitelből többet nem kajáltatjuk a népet. Ezt az egyezséget aztán Medgyessyék "jóléti rendszerváltással" és "több pénzt az embereknek" kampánnyal felrúgták, onnantól jött a lejtmenet.

patyuka 2017.10.13. 20:32:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Aki a "demokratikus ellenzék" kifejezést idézőjel nélkül képes leírni, az egyéb galádságokra is képes."

Az utolsó tagmondat semmitmondó, elcsépelt, primitív közhelyes szólásfordulat, legfeljebb az érvtelenségről árulkodik! Tehát, asszonyom, mit is szeretett volna mondani?!

Egyáltalán: ki és mi jogosíthat fel bárki is egy efféle dehonesztáló címkézésre? Senki, legfeljebb az önteltség!

Aligha vitatható, hogy nálunk a demokrácia ezer sebből vérzik - és bár ez is képzavaros meg közhelyes megfogalmazás, az igazságtartalma aligha megkérdőjelezhető -, miként az sem, hogy a nyavalyáinak megszüntetésére csakis hatalom-/kormányváltás révén kerülhet sor, nem pedig bugyuta, ellenzékszapuló lózungokkal!
Tehát bármennyire is megosztott, szétzilált... is az ellenzékünk, minthogy nincs másik, csakis velük, a magukat demokratikusként identifikálókkal lehet, kell, muszáj megpróbálni...
A kormányváltást akaró ellenzéki oldalon - tudtommal - csupán a Jobbik kérte ki magának, hogy demokratikus párt lenne...

ulpius66 2017.10.13. 21:16:45

"A Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) marxista–leninista párt volt, mely a Szovjetunió támogatásával és felügyeletével egypártrendszer keretében, állampártként kizárólagosan gyakorolta Magyarországon a hatalmat 1956 novembere és 1989 októbere között."

Élt 33 évet!

R.I.P.

"Az MSZP 1989. október 7-én alakult jogelődje, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) XIV., egyben a Magyar Szocialista Párt I. kongresszusán, ahol többek között döntöttek a párt nevében addig szereplő „Munkás” szó elhagyásáról is. Az 1990. évi első szabad választás óta a többpárti országgyűlés egyik parlamenti pártja."

Eddig élt 28 évet! (A napokban volt az MSZP Szülinapja....)

NEHOGY MÁN NE BÍRJON MÉG KI 5 ÉVET, MINT AZ ELŐDJE AZ MSZMP!!!!!!
(ha most még be is jut a Parlamentbe az MSZP, és csak 2022-ben esik ki, és szűnik meg, akkor pont 33 éves múltja lesz....)

Morpheus. 2017.10.13. 21:23:38

@ulpius66: hamarabb fog felbomlani, 2-3 éven belül. De lesz új pártjuk más néven.

Le Orme 2 2017.10.13. 21:24:58

Az MSZP-t 1990-ben kellett volna betiltani, vezetőit tömlöcbe zárni.

ulpius66 2017.10.13. 21:27:35

MSZP Vezérkar

Elnök --- Molnár Gyula

Elnökhelyettes --- Gőgös Zoltán

Alelnökök:
Ujhelyi István --- (MÁN CSAK VOLT.....)
Gúr Nándor
Nemény András

Elnökségi tagok:
Bangóné Borbély Ildikó
Bárány Balázs
Gurmai Zita
Heringes Anita
Király József
Korózs Lajos
Molnár Zsolt
Tüttő Kata

Frakcióvezető --- Tóth Bertalan

Országos Választmány elnöke ---- Hiller István

KEMÉNY CSAPAT!

ulpius66 2017.10.13. 21:30:58

De most TÉNYLEG!

Nekem most jön át, hogy pl. a Gurmai Zita elnökségi tag!

Ennél sötétebb nőt (mán agyilag....)pedig még nem hordott hátán a Föld!

ulpius66 2017.10.13. 21:33:24

Politikailag tájékozottnak tartom magam, de fingom sincs ki az a Nemény András, vagy a Király József.....

Ezek létező személyek?

ulpius66 2017.10.13. 21:35:45

De hová tűnt Mesterházy Attila vagy Tóbiás József?

JGDus 2017.10.13. 21:53:01

A szocik vezetői okos háttéralkukat kötnek saját maguk túléléséért. Csigagerincüek lettek. Egyért sem kár. Kár.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.13. 22:06:43

@patyuka:

"Tehát bármennyire is megosztott, szétzilált... is az ellenzékünk, minthogy nincs másik, csakis velük, a magukat demokratikusként identifikálókkal lehet, kell, muszáj megpróbálni..."

:)

"A kormányváltást akaró ellenzéki oldalon - tudtommal - csupán a Jobbik kérte ki magának, hogy demokratikus párt lenne..."

:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.13. 22:09:13

@bekerült:

"Az MSZP-nek nincs más választása, mint rehabilitálni Gyurcsány Ferencet !"

Gyurcsány for prezident!

Janossz 2017.10.13. 22:31:13

@ulpius66: Fa@za kis névsorod van. Akkor most tedd már ide a top tízet a Fideszkéből is, legyen egy kis összehasonlítási alapunk!
Remek fickók vannak ott is, ugye?

Janossz 2017.10.13. 22:33:22

@Morpheus.: Talán csak az aj az LMP-vel, hogy ismerik a mondást:
Aki disznókkal fekszik, bolhákkal ébred. Az SZDSZ sírfelirata is lehetne.

Európai téridő 2017.10.13. 22:35:06

@ben2: Én ezt a "mihez képest" alapján mondom. Mert a mostani Maszop Vizes Nyolcasok, Macska Jankák és Jánosok gyülekezete. Az "őstehetség" és a "kikupálódás" Horn esetében összefügg egymással. És a tudását a Pártról, pártokról, politikáról, külpolitikáról, stb. folyamatos önképzés révén szedte össze. Csinálta, nem tanította. Ezért sincs ma ütős kádere a Maszopnak.

Janossz 2017.10.13. 22:37:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A hasadványaiban kiirthatatlanul tovább él, mint a parlagfű a földeken."
Elég jól álltok hasadványból, Józsi Néném. Ennyi ex-komcsit a Horn se tudott összeterelni egy kormányba, mint most, pedig az húsz éve volt.

DFK 2017.10.13. 23:07:39

Ha tavaszon nem érik.el az 5 %-t, végük.

Proud Mary 2017.10.13. 23:25:37

@bekerült: sose tartozott a baloldalhoz

morph on deer 2017.10.14. 00:35:24

@Duplaxiii:
“ma évtizedek óta egy Ausztria-jellegű békés polgári világban élnénk.”

Csak éppen a lényeget felejted ki: ezt az országot főleg magyarok lakják, és ez azzal jár, hogy itt a büdös életben nem lesz egyetértés!
Eddig is csak akkor sikerült ideig-óráig, ha valaki- vagy valami ellen kellett összefogni, de amint elmúlt a kiváltó ok, máris egymás ellen ment a marakodás...

Ha jól emlékszem, Hankiss Elemértől hallottam egyszer a kilencvenes években, valahogy így: “Eddig gyűlölhettük az oroszokat, és ez összetartott bennünket. De most elvették tőlünk az ‘ellenségünket’ -és így kénytelenek voltunk egymás ellen fordulni..”

Szóval ezért nem lett volna itt Ausztria jellegű ország, akárhogy is történik...

Félreértések elkerülése céljából: én nem mentegetek senkit, nem erről van szó!
Viszont csak nézz vissza az elmúlt közel három évtizedre, és gondolt át, hogy hányszor és mi mindenben sikerült keresztbe tennünk saját magunknak, teljesen saját erőből is!
Az utóbbi pár év meg végérvényesen rávitt bennünket az útra, amely egyre messzebb visz az ‘Ausztria típúsú’ ország ábrándjától is, nem csak a lehetőségétől!
És csak mi magunk tehetünk róla.

megamedve 2017.10.14. 06:40:08

Annak idején a békés "rendszerváltás" volt a legnagyobb hiba. Ők eljátszották a bűnbánó rosszfiúkat, (azt adva elő, hogy mi csak az itt lévő ruszkik miatt nem mertük ám), hogy önként átadjuk a hatalmat, közben meg szépen átmutyiztak maguknak szinte mindent amit érdemes volt. Az első néhány évben még nem tündököltek, aztán szép lassan előkerültek újra. Ha néhány lámpavason lógott volna néhány belőlük (az MSZMP -ről beszélek), akkor másképp alakult volna minden. És ebben a mostani gecihorda ugyanúgy ludas, egykutya mind (lásd a jelenlegi belügyminiszterünket).

megamedve 2017.10.14. 06:46:10

@bekerült: párszor szavaztam az MSZP-re, de kicsi az esélye, hogy újra fogok (csak akkor tenném, ha nem indulna más rajtuk, még a gecihordán kívül), de ha Gyurcsány visszakerülne, akkor 100% hogy nem szavaznék rájuk (persze a ghordára se)

megamedve 2017.10.14. 06:48:22

@Budapest a kutyaszar városa: egyetértek. A gecihorda, élen A GECI-vel, messze-messze a legrosszabb.

megamedve 2017.10.14. 06:52:10

@Morpheus.: Sztem amikor az MSZP megszűnik, legalább 3-4 pártocska fog belőlük kinőni....ami megint csak a gecihordának lesz jó

megamedve 2017.10.14. 06:53:39

@ulpius66: Mesterházy már bukott egy választást, és elege lett a majomketrecből

megamedve 2017.10.14. 06:57:07

@JGDus: igen ezek szinte mind tehetségtelen megélhetési majmok. Akiben volt egy kis kurázsi, azt a gecihorda kellő pénzzel megvette (lásd Lendvai), a többi veszélytelen, mert tehetségtelen.

megamedve 2017.10.14. 07:00:52

@Janossz: jó ötlet! Onnan jönnének a (most) legalizált bűnözők, és/vagy nemzetimérgezett agyhalottak.

megamedve 2017.10.14. 07:05:58

@morph on deer: igazad van, a nagy magyar nép, nagy tömegben, alapvetően buta, irigy, lusta, gőgös/beképzelt/önző nagy magyar nép. Elég erre rájátszani, és te vagy a nyerő vezető.

bekerült 2017.10.14. 07:52:50

@Proud Mary:

Mondod te ! A baloldalnak meg kell újulni és igazodni az élethez ! Nehéz ezt elismerni, de ez a valóság ! Az MSZP erre képtelen, sőt , még arra is mond kutyát békát, aki ezt próbálja megvalósítani ! Az élet írja a politikát és nem fordítva !

István Tamasi 2017.10.14. 07:54:39

@Comte de Gippaud:
Kedves provokátor!
Mi van, már nem működik a kurucinfó?

bekerült 2017.10.14. 07:56:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Marhaság ! Gyurcsánynak esze ágában sincs, hogy főnök legyen. Őt a baloldal megújulása érdekli, hogy megtalálják a baloldal helyét ebben a változó világban és az emberek képviseletét eredményesen tudják képviselni. Ehhez az első lépés a demokrácia visszaállítása, mert a baloldal csak a demokráciában tud érvényesülni. Ezért küzd a DK !

bekerült 2017.10.14. 08:01:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Talán elég, ha a jelenlegi pápát említem, vagy olyan embert, embereket, mint a Morus Tamás, vagy az utópisták, mint a liberálisok, stb.

tegnaptuska 2017.10.14. 08:43:25

Nyilván Gyurcsány és az mszp eltűnése fontos és kívánatos lenne, de valaki magyarázza már el, hogy egy ilyen kártékony, fidesztámogató lmp hordára, ami Schiffert bírta kitolni magából, mi a büdös francért szavazzak?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 11:01:03

@bekerült:

Ugye te még a Mikulásban is hiszel?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 11:05:22

@bekerült:

"Morus Tamás, vagy az utópisták"

Nem szerencsés dolog egy mai fogalmat (beloldaliság) több száz évre visszamenőleg alkalmazni. Persze az is sokat elmond, hogy a baloldalra az utopistákat hozod fel példaként. :DD

"mint a liberálisok"

A liberális mitől lesz baloldali? Pl. a sminkkirály Emmanuelle (sic!) Micron?

, mint a liberálisok"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 11:14:59

Most olvasom:

"A miniszterelnök tanácsadóját 1998-ban ítélték el hűtlen kezelés vádjával, de nem kellett bevonulnia a börtönbe, mert Göncz Árpádtól, az akkori köztársasági elnöktől amnesztiát kapott."

index.hu/belfold/2017/10/14/elkevertek_a_miniszteriumban_a_farkas_florian_kegyelmi_ugyerol_szolo_adatigenylest/

Hiába no, Árpi bácsi mindig is egy takonygerincű alak volt. Farkas Flóriánt már akkor is le kellett volna csukni 30 évre, erre föl Árpi bácsi az országra szabadította ezt a jellemtelen szar alakot.

tegnaptuska 2017.10.14. 11:47:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nyilván Árpi bácsi mindig is takonygerincű volt. Csak, hogy irányba tudjak állni: számodra kik az oszlopos gerincűek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 14:03:43

@tegnaptuska:

Köszönöm a linket, ebből az derül ki, hogy Farkas Flórián már a maszop-szadesz-kormány idejében is köztörvényes bűnöző volt, s ezt a köztörvényes bűnözőt teljes mellszélességgel védte a maszop-szadesz-kormány is.

Ezzel nem mentegetni akarom Orbánt, amiért fényesre nyalja Farkas Flórián seggét, de láthatóan a mai ellenzék elődpártjai is ugyanezt tették. Pedig akkor nem is Polt Péter volt a főügyész. Vagyis senkinek nincs mit a másik szemére hányni, köztörvényes bűnözőt támogattak és támogatnak ma is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 14:05:38

@tegnaptuska:

Árpi bácsi dönthetett volna úgy, hogy nem ad kegyelmet Farkasnak. Nem tette. Ezzel ugyanolyan gerinctelen ember lett, mint a mai fideszes emberek, akik szintén falaznak Farkasnak.

bekerült 2017.10.14. 19:32:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A felsoroltak mindig a szegények és az elesettek pártján álltak, az egyenlőség, szolidaritás eszméi hajtották. Tudod te ezt, csak nem akarod tudni !
Mint ahogy Árpi bácsit is próbálod besározni.
Ez, számomra mindent elmond.
Megpróbálsz úgy tenni, mintha mindenki egy nagy ganéj lenne, csak te vagy makulátlan !
Gennyes egy alak vagy ! Csak azért nem írok GECIT, mert már az foglalt !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 19:56:29

@bekerült:

Árpi bácsit nem kell már besározni, megtette ezt ő maga. Maradt volna az irodalomnál, akkor mindenki tisztelettel emlékezne rá.

bekerült 2017.10.14. 22:53:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Azért mert te így gondolod, attól még annak a fele se igaz ! Az öreg egy tisztességes ember volt és kár kutyát, békát ráhordani, pláne, ha fele se igaz ! Közkedvelt köztársasági elnök volt, azóta egy se tudta megközelíteni se a népszerűségét !Te vagy a bizonyíték, hogy nincs olyan, hogy MINDENKI TISZTELETTEL EMLÉKEZZEN RÁ !. Mindig van olyan, hogy kákán is csomót keresve, beleköt még az élő fába is !
jobb lenne, ha a seggeden ülnél, amíg valaki nem mutatja meg a helyed !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 09:19:34

@bekerült:

"Azért mert te így gondolod, attól még annak a fele se igaz !"

Ez terád is pontosan áll. :)

"Közkedvelt köztársasági elnök volt, azóta egy se tudta megközelíteni se a népszerűségét"

Rákosi és Kádár is közkedvelt volt, Kádárt még ma is sokan visszasírják. Ettől még ugye...

Az első ogy. választásokon a szadesznek az volt a módszere, hogy közismert, kedvelt személyiségeket - pl. sok közkedvelt művészt - jelölt saját képviselőjének, közülük igen sokan be is kerültek. Olvass utána, kik voltak az első választásoknál a szadesz jelöltjei ill. reklámarcai, kezdve mondjuk az általam amúgy kimondhatatlanul nagyra becsült és minden idők legjobb magyar színészének tartott Darvas Ivánnal, vagy éppen Koncz Zsuzsával és Bródyval.

www.youtube.com/watch?v=MYLFAvRBSDg

valasztasok-anno.blog.hu/2014/02/26/valasztasok_143

Ezek aztán idővel kikoptak, ahogy kiábrándultak a szadeszből ill. ahogy a szadesz kezdte kimutatni a foga fehérjét:

Ebbe a sorba illik Árpi bácsi is. Csak míg a legtöbb köztiszteletben álló személy addigra elhagyta a szadeszt vagy legalábbis nem exponálta magát, addig Árpi bácsi élvezte a közfigyelmet.

"jobb lenne, ha a seggeden ülnél, amíg valaki nem mutatja meg a helyed !"

A személyeskedéseidet tartsd meg a kedves családtagjaidnak. Szerencsére a te helyed már megvan a pöcegödörben.

bekerült 2017.10.15. 21:13:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Gondolj amit akarsz !

Az öreg nem nyalta a SZADESZ seggét , mint ahogy állítod !
Miért tette volna ? Nem volt szüksége rá !

Azt hiszed, hogy rajtatok kívül mindenki moslék ember ?

Egy kicsit unom már a szarkeveréseidet !

Jobb lenne, ha mással foglalkoznál, mondjuk amihez értesz is !

A családot meg ne keverd ide, ez már azért durva !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 22:14:21

@bekerült:

"A családot meg ne keverd ide, ez már azért durva !"

Akár a te személyeskedésed. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

"Jobb lenne, ha mással foglalkoznál, mondjuk amihez értesz is !"

Kétlem, hogy te fogod nekem megmondani, mivel foglalkozzak.

"Egy kicsit unom már a szarkeveréseidet !"

C'est la vie, mon ami.

"Azt hiszed, hogy rajtatok kívül mindenki moslék ember ?"

Dehogy! De te az vagy.

bekerült 2017.10.16. 20:25:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Persze, mert aki ellent mond nektek, az minden, csak nem rendes ember !
Minden nektek nem tetsző embert lejárattok és mondtok rá kutyát békát !

Én nem veszem fel tőled és ha óhajtod kapsz még többet is !

Én a családodra nem is gondoltam, még véletlenül se , de hidd el én is tudnék a te családodról elég színesen írogatni.
Ezen a téren a magyar nyelv igen találékony.
A személyeskedés és a családra való utalás az két különböző dolog !
Te csak szándékosan csinálod ezt, mert találva érzed magad !

Elhiszem, hogy Gyűlölsz sok mindenkit, de ne erőlködj, a fene se törődik veled !
Vedd fel a járandóságodat és húzzál el, verd el a kocsmába.
Megérdemled, mert ilyen hazaárulók miatt nem lehet itt egy normális életet élni.

Sajnos van belőletek bőven és nagyon megszoktátok, hogy másokat lejáratva érjetek olyan dolgokat, amit egyébként senki nem adná oda nektek.
Abból éltek, hogy gyűlöletet keltetek és embereket ugrasztotok össze !

Csak sajnálni tudom az ilyen beteges megnyilvánulásokat !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.16. 21:14:38

@bekerült:

Ez gyönyörű tiráda volt, folytasd még, kérlek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.17. 18:22:55

@bekerült:

Erre már többször és hosszan rácáfoltál. :) Inkább valld be, hogy elapadt a költői vénád.

bekerült 2017.10.18. 18:30:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ja , Ha te arra vagy büszke, hogy mindenre tudsz pocskondiázó véleményt írni, akkor nem sok értelme van a vitának..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.18. 19:14:57

@bekerült:

Akkor ezért van az, hogy eddig sem vitáztál, hanem csak fikáztál. :)

bekerült 2017.10.19. 08:14:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mint ahogy te teszed itt mindenkivel ! Még olyan emberekkel is mint az öreg !
süti beállítások módosítása