A valódi viták otthona

Reflektor

Az ellenzéknek nem rinyálnia, hanem dolgoznia kell

2018. május 04. - baum

do-you-know-the-real-value-of-hard-work.png

Úgy tűnhet igen nagy a nyomás az ellenzéki képviselőkön, mivel a választók azt várják el tőlük, hogy ne vegyék fel az országgyűlési választásokon kapott mandátumukat, mert ezzel a lépéssel legitimálják Orbán Viktor rendszerét.

 

Ám ez az érvrendszer nem csak több helyütt vérzik, hanem azt is meg kell vizsgálni, hogy vajon tényleg ez a mindent elsöprő népakarat, vagy mesterségesen gerjesztik. Talán először Gulyás Márton vetette fel az ötletet, közvetlenül a választások után, aztán gyorsan magukévá tették azok, akik leginkább elkeseredtek a választási eredmény miatt. Ilyen volt Juhász Péter például, akinek a pártjára mindösszesen 37 562-en szavaztak. Mondjuk ez pont 37 562-vel több, mint amilyen felhatalmazást Gulyás Márton kapott. Juhász minden alkalommal igyekszik felszólítani azon politikusokat, hogy ne vegyék fel a mandátumokat, akiknek Juhásszal ellentétben valós társadalmi támogatottsága van. Aztán ott volt Kálmán Olga meg a politikust kérdező műsorok, akik szintén nyomás alá helyezték az ellenzékieket a kérdésben. Addig sikerült hevíteni a hangulatot, míg a Mi vagyunk többen tüntetéseken az lett az általános állítás, hogy áruló, aki parlamenti képviselőként akar dolgozni, akár megszavazták erre tisztségre a választók, akár nem. Az ellenzéki pártok segítségével polgármesteri székhez jutó Márki-Zay Péter egyenesen arról fantáziált, hogy most dől el, hogy ki áll a jó emberek, és ki a rossz emberek mellé.

Érdemes ezen a ponton feltenni néhány kérdést: tényleg azoknak kellene kijelenteni ilyen fajsúlyos állításokat, akik a kampányban az egész ellenzéket bevitték az erdőbe? Idézzük fel a kutyapárt vezérének, Kovács Gergelynek a szavait. A választás éjszakáján azt nyilatkozta, hogy a Gulyás felé Közös Ország Mozgalom taktikai szavazósdi csak annyit ért el, hogy a Momentumtól, az MKKP-tól, az Együttől és az LMP-től megpróbálták átnyomni a szavazókat Gyurcsányhoz, és a bukott baloldal pártjaihoz. Vagyis a friss erőktől mentek át voksok azokhoz a pártokhoz, akikkel képtelenség leváltani a NER-t, mert maguk is annak a részei.

 

Az is bizonyítja, hogy a problémát mennyire nem értik ebben a buborékban lebegők, hogy április 7-én, vagyis a választás előestéjén Kálmán Olga jó ötletnek tartotta műsora kampányzáró beszélgetésére behívni Kuncze Gábort és Lendvai Ildikót, hogy ők elemezzék a kormányváltás esélyeit. Az is megérne egy kört, hogy egy vesztes választás után miért hívja magát néhány tízezer tüntetőt az utcára vivő mozgalomszerűség Mi vagyunk a többségnek. Néhány nappal egy egyértelmű választás után. Akármennyire nem tetszik az eredmény, elvitatni a Fideszre szavazó 2 millió 800 ezer szavazótól azt, hogy ők győztek, azt pont ugyanaz, amikor a Fidesz akar kirekeszteni csoportokat a nemzetből.

 

Szóval, az ilyen körökből érkező ukázt mennyire kell komolyan venni megválasztott felelős ellenzéki politikusnak?

 

Azt gondolom, hogy elsősorban gyorsan a helyére kell tenni mindent, hogy el tudják végezni azt a feladatot, amire felhatalmazták őket a választók. Ugyanis a választóik bizalmából kerültek be az országgyűlésbe, abból a célból, hogy ott képviseljék az érdekeiket. Nem azért, hogy politikai analfabéták szirénhangjainak megfeleljenek.

 

Képzeljük el, mi történne, ha az ellenzék nem lenne az Országgyűlés része? Kevésbé érezné Orbán Viktor legitimnek a hatalmát? A falvakra eljutna a hír egyáltalán? Vagy ami még fontosabb: a 2 millió 800 ezer Fideszre szavazó azt gondolná, hogy jé tényleg, elcsesztük, mert túl sokan szavaztunk egyfele, igazuk van, ez így nem is ér. Vagy majd a Nyugat segítő keze végre megment minket?

 

Rossz és egyben jó hírem van. Az ellenzék azért nem nyert, mert ügyetlenebb volt a Fidesznél. Nem jutott el mindenhova a hangja, és ha el is jutott, akkor az hamisnak hangzott. Ha majd ügyesebb lesz az ellenzék, akkor majd nyerni is fog.

 

Ne legyenek senkinek kétségei: a következő választáson is pártokra lehet majd szavazni. Nekik kell olyan alternatívát felmutatni, ami vonzóbb lesz, mint a stabilitást, ugyanakkor fasiszta attitüdöket mutató Fidesz-KDNP kormány nyújtani tud. Ehhez nem a parlamentet kell bojkottálni, hanem a parlamentet kell arra használni, amire való: a nép képviseletére. Minden áron. Az országgyűlés falain belül és kívül. Az ellenzéki pártoknak meg kell növelniük szavazóik számát ahhoz, hogy esélyük legyen leváltani a Fideszt a következő választáson. Ez csak kemény melóval fog menni. Nem azzal, hogy még inkább a háttérbe húzódnak duzzogni, hogy nem is ér az eredmény. De nem is azzal, hogy a szavazók százezreit elvesztő MSZP olyan pártokat hibáztat, amelyek képesek voltak növelni a rájuk adott voksok számát.

 

Dolgozzatok többet és jobban!

 

Nuszbaum Tibor

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2013889602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2018.05.04. 14:55:47

„Akármennyire nem tetszik az eredmény, elvitatni a Fideszre szavazó 2 millió 800 ezer szavazótól azt, hogy ők győztek, azt pont ugyanaz, amikor a Fidesz akar kirekeszteni csoportokat a nemzetből.”

Nem a Fidesz győzött, hanem azok győztek akiknek évi 80+ milliárdos büdzséjű közmédiájuk van; azok akiknek lopott közpénzekből felvásárolt 250+ print sajtótermékük és ezek online felületei vannak országszerte; azok akiknek ezen kívül ugyancsak lopott közpénzekből harácsolt 4-5 országos elektronikus médiájuk van (tévé + rádió); azok akiknek korlátlan kampánybüdzséjük van nem meglepő módon szintén lopott közpénzekből és emellett korlátlan lehetőségeik vannak kampányolni valamint a választópolgárokat befolyásolni (plakátok, szórólapok, konzultációk); valamint többek közt azok győztek akiknek kezében vannak a hatalmi ágak és a közigazgatás, a saját aljas politikai céljaikra használják a demokratikus intézményrendszert, így ha fosztogatják az adófizetők pénzét, ha befolyásolják az igazságszolgáltatást, ha gyűlöletet keltenek és uszítanak a társadalomban, ha független intézményrendszer híján elcsalják például a választásokat, akkor nem kell tartaniuk semmiféle számonkéréstől vagy retorziótól...

Tehát ha nekem lett volna meg mindez amit itt fent említettem, akkor pár hónap alatt akár a nulláról is felépítve egy politikai szervezetet igen nagy valószínűséggel én „nyertem” volna. :)

Szóval erről röviden ennyit, ha továbbra sem vagytok képesek megérteni a magyarországi helyzetet, akkor továbbra is alkalmatlanok lesztek ellenzéki pártként funkcionálni... és ha mindezek mellett még be is ültök a Fidesz-KDNP által az elmúlt években egy vidéki zsákfalu egyetlen kocsmájának szintjére leamortizált parlamentbe egyfajta díszletként, ahol csak gúnyos, arrogáns és sértő megjegyzéseket kaptok vagy ostoba vihogásokat a kormánypárti padsorokból az arcotokba, kizárólag annak érdekében hogy továbbra is együttműködjetek Orbánnal és fenntartsátok neki a demokrácia látszatát amire egyébként pontosan szüksége van, akkor nem lehet rátok ellenzéki pártként tekinteni... és valljuk meg őszintén akkor ti nem is ellenzéki párt vagytok.

„Az ellenzéki pártoknak meg kell növelniük szavazóik számát ahhoz, hogy esélyük legyen leváltani a Fideszt a következő választáson. Ez csak kemény melóval fog menni.”

Oké, az elmúlt 4+4 évben mi tartott vissza titeket ettől? Mi a biztosíték arra hogy a következő négy évben érdemes titeket továbbra is támogatni, mivel most kivételesen sikerülni fog a szavazóitok számát növelni?! Hogyan akartok hozzáfogni, mondjuk mit sikerült csak az elmúlt 2-3 hétben tennetek, a botrányos választások után?! Azon kívül hogy gyorsan leosztottátok egymás közt Orbán viccparlamentjében a képviselői és bizottsági helyeket, mert az ugye pénz, pénz és pénz, és amíg ez megvan addig sem kell a versenyszférában a képességeiteknek megfelelő tisztességes „polgári” munkával megélnetek... :)

baum · http://reflektor.blog.hu 2018.05.04. 15:08:02

@GNDL: a Reflektor nem fog indulni a választáson, mivel nem párt. Szóval nem igazán érezzük magunkénak, amit írsz.

GNDL 2018.05.04. 15:28:51

@baum: Majd veszi a lapot aki veszi a lapot... ;)

Ballib vagyok rettegek 2018.05.04. 15:30:37

" tényleg azoknak kellene kijelenteni ilyen fajsúlyos állításokat, akik a kampányban az egész ellenzéket bevitték az erdőbe? "

Miért mit hittél ? Hogy Gulyás, és Marki-Zay meg a többi Soros seggnyaló azt mondja hogy tévedtünk ?

Ballib vagyok rettegek 2018.05.04. 15:33:33

@GNDL:

Marhaság.

MIkor 2010-ig minden csapból a ballib hazugságok folytak, mikor az újságok 95%-a ballib hírhamisításokat közölt, akkor buktak az elkúrók.

Most cirka 50-50%-ban lehet bal és jobboldali hírforrások között választani. Értem hogy ez zavar, mert így a ballib elkúróknak tényleg semmi esélye nincs.

6.Lenin 2018.05.04. 15:44:42

"Az ellenzéki pártoknak meg kell növelniük szavazóik számát ahhoz, hogy esélyük legyen leváltani a Fideszt a következő választáson. Ez csak kemény melóval fog menni. "
"Dolgozzatok többet és jobban!"

Igen, ennyi lenne a dolguk csupán, és ha majd ezt a polgárok érzékelni is fogják, talán nyerhetnek is.

GNDL 2018.05.04. 15:49:15

@Ballib vagyok rettegek: „Marhaság”

Nálatok kötelezővé tették hogy kocsmázás után egyből trollkodnotok kell a neten?! :) Mégis milyen nevelést kaptál... és kitől?! Ha ott állnék előtted akkor is ilyen suttyó paraszt lennél? És akkor ti rázzátok az ökleiteket hogy a migránsok nem képesek beilleszkedni az európai kultúrkörbe... hát baszki, a te európai integrációd is egy igen látványos kudarc egyelőre. :)

„MIkor 2010-ig minden csapból a ballib hazugságok folytak”

Ilyen egészen konkrétan nem történt, 2010-ig azért eléggé kiegyensúlyozott volt a sajtó- és médiapiac. A közmédia egyes műsorai, leginkább a Napkelte kissé elfogult volt, de ez gyakorlatilag „hagyomány” volt már Magyarországon a rendszerváltás hiánya miatt, amikor nem a posztkommunista szocik hanem a posztkommunista fideszes elvtársak voltak kormányon 2002-ig, ők is a lehető legtöbb eszközzel próbálták befolyásolni a közmédiát, lásd hiánypótló doksi: www.youtube.com/watch?v=hH3ZvmH_v48

De még a Napkelte is csak napi 3-4 órában ment, korán reggel és délután ismételve a kettesen... ezzel szemben ma 24/7 kizárólag csak orosz és fideszes álhíreket valamint rasszista és vallási gyűlöletkeltést sugároznak a Fidesz-KDNP piszok aljas politikai céljai érdekében a ma már csak nevében közmédiában, és a lopott közpénzekből harácsolt fideszes médiában amelynek elérése gyakorlatilag 95%-os országos szinten... még csak nem is körte vagy alma hogy mi volt 2010 előtt, és milyen fasiszta ámokfutás megy minden téren 2010 után... :)

„Most cirka 50-50%-ban lehet bal és jobboldali hírforrások között választani.”

Egyáltalán nem így van: tldr.444.hu/2017/05/18/fideszmedia

Ráadásul milyen „jobboldali média”? Alig ismerek ilyet... ha arra akarsz kilyukadni amire gondolok, akkor viszont el kell hogy keserítselek: a Fidesz-KDNP _nem jobboldal_. Ne viccelj: rekord adóterhek, rekord adminisztrációs terhek, rekord állam, a piacgazdaság korlátozása és a szabad verseny torzítása, kommunista tervgazdálkodás állami beruházásokkal és állami támogatásokkal, ötszintű közigazgatás, a szubszidiaritás kivégzése, a jogállamiság leépítése... ennél messzebb már nem is állhatna Orbán és posztkommunista tolvaj söpredéke a jobboldali értékektől. :D

De ha van kedved szívesen beszélek róla, mivel jobboldali vagyok és hidd el meg tudom védeni az értékeimet. De csak abban az esetben ha kicsit összeszeded magad, kijózanodsz, és bármilyen nehezedre is esik az iskolázatlanságot és műveletlenséged miatt de megpróbálsz kulturáltan vitázni, tudod, tényszerű érvek és ellenérvek mentén, megtisztelve vitapartneredet és elfogadva véleményét ha cáfolni nem tudod, még akkor is ha neked nem tetszik...

tordac 2018.05.04. 16:08:09

Te drága hazaáruló Nuszbaum, az vérzik több helyütt, hogy nem voltatok képesek koordinálni, hogy az ellenzéket fúrtátok és fúrjátok ma is a Fidesz helyett.

Az vérzik több helyütt, hogy végig hazudtátok az egész kampányt, végig hülyítettétek a támogatóitokat.

Az az undorító, gusztustlan, hányingerkeltő magyarázkodás, terelés és hazudozás vérzik több helyütt, amit az LMP hazaáruló fideszbérencei művelnek április 8 óta, konkrétan ebben a posztban is.

Ez a valóság, minden más csak szar, kamu duma:
444.hu/2018/04/09/kocsis-mateet-leszamitva-minden-budapesti-keruletet-megnyerhetett-volna-az-ellenzek-ha-visszalep-az-lmp

Rohadék árulók vagytok kivétel nélkül!

Pop40 2018.05.04. 16:16:14

A pofám leszakad ennyi ostobaságtól, és hazudozástól, amennyi ebben a posztban van, esküszöm. Eddig azt hittem, ez lmp-s blog, de lehet, hogy inkább fideszes.

Csak a legblődebb faszságokra reagálnék:

1, a fideszes maffia -ahogy azt @GNDL: kommentelőtárs tökéletesen jelezte: NEM megnyerte a választást. Hanem egy torz választási rendszer, fideszes sameszok irányította "független" intézmények, és mindenhonnan ömlő szennysajtó mellett ELCSALTA.

2, Senki nem szavazott Juhászra??? Azért, mert ő visszalépett, tudod, blogger? Hogy nem sül le a pofádról a bőr. Igen, Juhász, miután feltárta a fideszmaffia bűnügyeit a körzetében, MAGÁTÓL VISSZALÉPETT a kormányváltás érdekében, ELSŐKÉNT.
Miközben a blogger által csontig szopott lmp-sek ücsörögtek szépen a helyükön, faszán összehozva a Gecinek meg a bandájának a kétharmadot.
Ezek után inkább mélyen kussoljatok, és ne merjétek a szátokra venni Juhászt!

3, Dolgoznia kell az ellenzéknek? Naná.
Csak tudod poszter, a "biodíszlet live" az nem munka. A munka az az, hogy az ellenzék végre felemeli a seggét, kimozdul Bp-ről, és lemegy vidékre, ahol kb nincs is jelen. Na, ez a munka.
Nem pedig az, hogy ücsörög a parlamentben, legitimálva a maffiaállamot.
Azt csinálta az utóbbi 8 évben eleget, kurva sikeres volt benne, elismerem. Persze tudom, a parlamentben ücsörögni sokkal kényelmesebb, meg jobban is fizet.

Szóval ennyi szart, ami ebbe a posztba bekerült, még fideszes blogokon is ritkán találni.

6.Lenin 2018.05.04. 16:17:41

@GNDL: @tordac:

Szerencsére ti még nem lesztek a következő választásokon (22, 26)a győztes csapatok tagjai közt.
Akár nagy tételben is hajlandó vagyok fogadni.

Pop40 2018.05.04. 16:20:38

@tordac:

Azért ott se mindenki rohadt áruló, bár elismerem, nekem is ökölbe szorult a kezem ettől a fos poszttól.

Azért ugye Demeter Márta, vagy Hadházy minden elismerést megérdemelnek. Széllből se nézem ki, hogy akarattal szabotált volna, ő olyan kis naiva.

A bloggerrel valószínűleg ugyanazok irattatták ezt a fostenger posztot, akik az lmp-t is megszabotálták: a sallaik, meg a schifferek, meg a többi fideszbérenc mocskos áruló.

GNDL 2018.05.04. 16:30:55

@6.Lenin: Én már most is ott vagyok, a nyerő csapatban, sőt, mindig ott vagyok. :)

Lásd most például patyolat tiszta a lelkiismeretem, mert én nem szavaztam olyan szélsőséges Európa- és magyarellenes politikai kalandor bűnszervezetre amely kizárólag bolsevik gyűlöletkeltéssel, arcpirítóan pofátlan közpénzlopásokkal és gyomorforgatóan aljas választási csalásokkal képes megtartani már egyébként is ebül szerzett hatalmát; valamint a másik oldalról nem nekem nyomja elképesztő teher a vállamat, hogy mindezek miatt (gyűlöletbeszéd, közösség elleni uszítás, hivatali visszaélések és számtalan korrupciós bűncselekmények, vagy a közigazgatás rendje elleni bűncselekmények tehát választási csalások sorozata ugye) nagy valószínűséggel több évtizedes börtönbüntetés és emellett teljes vagyonelkobzás lesz a jussom a közelgő rendszerváltás nagyjából második napján... ha csak meg nem lincsel a Zistenadta, ugye, mert amennyire pattanásig feszítették a fideszes elvtársak a húrt ez azért egy reális opció lesz a rendszerváltáskor a fideszes bűnszervezet tagjai és talpnyalói számára, ne szépítsük... :)

Hidd el, olyan jól tudok aludni mint egy kisangyal... na, ezt Orbánról és bűntársaitól már nem igazán lehet elmondani. :)

Egyébként meg úriember biztosra nem fogad, szóval te mintha nem lennél úriember, vagy mintha nem lennél túl biztos magadban... :)

tordac 2018.05.04. 16:33:46

@Pop40: Hadházy a választás után lemondott minden posztjáról, nem ül be a parlamentbe se, természetesen őt nem sorolom az árulók közé, nagyjából ő az egyetlen az egész LMP-ben, aki valóban ellenzéki politikusként viselkedett.
Gyanítom, nem is sokáig lesz ebben a kamupártban.

Demeter szerepéről nem vagyok meggyőződve, Szél viszont semmiféle felelősséget nem vállalt a kétharmad után, sőt azóta is folyamatosan hazudik és csúsztat. Valóban naívának mutatja magát, de kötve hiszem, hogy valóban az lenne.

Egyértelmű, hogy ez a blog a schiffer-sallai féle fideszbérenc vonal szócsöve, a választás előtt is sorra mentek itt az ellenzék ellen uszítgató posztok.

Pop40 2018.05.04. 16:39:51

@tordac:

Igen, az valóban gyönyörű, mikor a maffiának asszisztáló megélhetésiek ekézik azzal a tisztességes politikusokat (pl juhászt) hogy "dolgozni kéne"....

Persze a parlamentben biodíszletként melegedés jól fizet, csak akkor inkább kussoljanak.

Hadházynak, MZ Péternek, Juhásznak, stb kéne egy külön formációt alapítani.
Hagyva a sallaikat meg a siffereket, hadd kollaboráljanak a maffiával. Aztán az ellenzéki szavazók eldöntenék, melyik vonal kell nekik.

tordac 2018.05.04. 16:44:13

@6.Lenin: Semmiféle következő választás nem lesz itt, ez volt az utolsó.

Te tényleg azt hiszed, hogy a "győztes csapat" tagja vagy? Neked hány százmillárd van a bankszámládon? Mert ha egy se, akkor nem vagy te semmilyen győztes csapat tagja, csak egy talpnyaló jobbágy aki hálát rebeg a hűbérúrnak minden földre dobott morzsáért. Komolyan azt hiszed, hogy ebben a rendszerben te számítasz bármit? Te itt ugyanazt a szart fogod enni, mint az utolsó "migránssimogató" ballib. Vagy azt hiszed, hogy a sűrgésségin majd 5 óra várakozás után behívnak 10 helyett, ha azt mondod, hogy a Fideszre szavaztál? De ne aggódj, előbb-utóbb megtudod majd, hogy Orbán illiberális víziójában hol a helyed.

6.Lenin 2018.05.04. 16:45:08

@GNDL:

Saját magad bármikor becsaphatod. Ebben nem is szándékozom téged megingatni.
És, ha legjobban magadban hiszel, nem rossz, hiszen mindig kéznél vagy.
Nem vagy így egyedül, csak egy országot irányítani kurva kevesen. Ez se akkora baj. Nem terhelitek túlságosan a TB-t. Simán le lehet élni ezzel egy életet.
Szerintem.

Amit idéztem a poszt írójától, abban tökéletesen igazat adok neki. Van, amiben téved, de majd arra is rájön. Az LMP se lesz egyhamar kormányzó párt, de lenne esélye, kb 3 millió szavazót kéna csak meggyőzni, kőkemény munkával, és elfogadható jövőképpel. Nem nagy ügy (?).

Pop40 2018.05.04. 16:49:01

@tordac:

Ők Vitya hasznos hülyéi.
Akik miközben skypeon integetnek az unokáknak Londonban, és beledöglenek a többéves várólistákba, boldogok, mert Mészáros lop, nem a csúnya szocik.

Boldog lehet Vitya, ritka ennyi hasznos hülye egy rakáson, mint Mo-n.

tordac 2018.05.04. 16:51:46

@Pop40: Az LMP-t ezért tartják, egyetlen funkciójuk, hogy minél jobban megosszák az ellenzéket. Nem csoda, hogy a hazaáruló sallai egyből ütött amikor ebben valaki akadályozni akarta.

Szerintem is jó lenne egy Hadházy, Juhász, MZP formáció, de kevés esélyt látok rá.

Nagyon űgy tűnik, hogy az LMP ezzel az árulással évtizedekre elintézte az ország jövőjét.

Most pedig alig várják, hogy a parlamentbe ülve felmarkolhassák ezért a júdáspénzt.

GNDL 2018.05.04. 16:52:45

@tordac: „Semmiféle következő választás nem lesz itt, ez volt az utolsó.”

Vagyis hát 2010-ben volt az utolsó olyan esemény amit még választásnak lehetett nevezni, 2012-től amióta hatályba lépett Orbán ostoba alaptörvény-fecnije és önkényes választási rendszere, gyakorlatilag azóta már nincsenek meg a legalapvetőbb feltételei sem egy szabad és tiszta demokratikus választások lebonyolításának...

tordac 2018.05.04. 16:53:24

@Pop40:

Így igaz.

Ahogy Voltaire mondta:
"Nehéz kiszabadítani azokat a bolondokat, akik imádják a láncaikat."

6.Lenin 2018.05.04. 16:56:51

@tordac:

Pontosan ezért nem leszel egyhamar egy győztes csapat tagja. Ezzel nem sok embert tudnál meggyőzni, hogy veled jobban járnának.

tordac 2018.05.04. 17:01:03

@GNDL: Ebben egyetértek, de a választási törvényhez alkalmazkodva, ellenzéki összefogással itt még így is lehetett volna nyerni, koordinációval pedig minimum a kétharmadot megakadályozni.

Az LMP-t viszont pont azért fizeti a Fidesz, hogy minden ilyen rájuk nézve veszélyes dolgot megakadályozzanak és ezt meg is tették, sikerrel, Orbánnak nem kellett csalódnia a bérenceiben. Hogy Sallai még meg is verte az összefogni akaró Hadházyt, az már minden bizonnyal grátisz volt, mindenesetre kevés ennyire hűséges bérenc van, aki még üt is, csak hogy az urait védelmezze.

GNDL 2018.05.04. 17:09:36

@6.Lenin: „ Ebben nem is szándékozom téged megingatni.”

Legalább megpróbálhattad volna, hátha... de a fentebb hozzád intézett utolsó bekezdésemet végül is sikerült megválaszolnod, ennél bizonytalanabb már nem is lehetnél... ráadásul ha már magadban sem bízol, akkor javasolnám hogy szakemberekkel vedd fel a kapcsolatot, mert innentől fogva neked csak lefelé vezet az út. Most nem viccelek...

„csak egy országot irányítani kurva kevesen”

A kormányzáshoz nem feltétel hogy sokan legyenek, lehetnek kevesen is, de értsenek ahhoz amit tenniük kell... és ugye megfelelő alázattal kell rendelkezniük az elvégzendő munka természetéből adódóan. :)

Orbánéknak pont ezért nem megy a kormányzás, ezért manipulálják a teljesítményüket tükröző adatokat, ezért nem állnak le nyilvánosan vitázni senkivel, ezért nem állnak szóba nem fideszes újságírókkal vagy riporterekkel... mert élőben és nyilvánosan már nem tudnák megvédeni azt a fajta ostoba és hazug propagandát amit a lopott közpénzekből harácsolt médiafelületeiken nyomnak, és nem tudnának magyarázatot sem adni arra hogy ha szerintük minden szép és jó az országban, minden legnagyobb rendben, akkor mégis mi a fészkes fenéért szakad le az ország folyamatosan, de már nem Európától hanem a régió uniós tagállamaitól is. Miért foszlik az ország a varrásainál, de kezdve egészségügytől a gazdaság versenyképességén, a munkaerő termelékenységén és oktatáson át a szociális szféráig...

Kormányzáshoz elkötelezett szakemberek kellenek, ki-ki a megfelelő képesítéssel és megfelelő szakmai gyakorlattal a háta mögött a megfelelő posztra... csak hát egyrészt Orbán jellemző nepotizmusa pont hogy a szakembereket tartja távol a közigazgatástól és a kormányzattól, másrészt pedig olyan mennyiségű és súlyú bűncselekményeket követtek el a fideszes elvtársak az elmúlt években hogy ma már kizárólag csak a hozzájuk legközelebb álló és hozzájuk feltétlenül lojális talpnyalóikban bízhatnak meg... emiatt pedig már az értelmiség is elpártolt mellőlük.

Igazság szerint Orbán olyan egyedül maradt mára a bűntársaival és maroknyi megszállott fundamentalista híveivel mind Magyarországon, mind Európában, mint a kisujjam. :)

„LMP se lesz egyhamar kormányzó párt, de lenne esélye, kb 3 millió szavazót kéna csak meggyőzni”

Ha lenne Magyarországon legalább kiegyensúlyozott és objektív közmédia, emellett a médiahatóság és a versenyfelügyelet képes lenne ellátni alapvető feladatait, akkor Orbánék nem hogy kormányra nem kerülnének soha de lehet a parlamenti küszöböt sem érnék el még a saját önkényes választási rendszerükben sem.

Lásd azoknak a külföldön dolgozó magyar választópolgároknak a pártszimpátiáját, akik képzettebbek, iskolázottabbak, műveltebbek mint a Magyarországon maradt átlag szavazópolgárok, így például kritikus gondolkodásra és önálló tájékozódásra is képesek... egy elég profinak tűnő londoni „exitpoll” (vagyis inkább „enterpoll”) felmérés szerint a londoni szavazóhelyiségek előtt sorban álló magyarok a következőképp választottak: Jobbik 24%, LMP és Momentum egyenként 20-20%, a Fidesz-KDNP pedig mindösszesen 7%... tehát pontosan ezért van szüksége Orbánnak arra, hogy elcsalja a választásokat és pártállami időket idéző agitprop médiájával befolyásolja az arra fogékonyakat, mert a Fidesz-KDNP egy minden tekintetben szabad és tiszta demokratikus választást olyan csúnyán bukna el hogy azt te el sem hiszed. :)

Szóval ez vár Orbánra és a Fidesz-KDNP-re a közelgő rendszerváltáson... tehát mondom, én olyan jól tudok aludni hogy el sem hiszed. :)

GNDL 2018.05.04. 17:11:13

@tordac: Tudom, már azt hiszem beszéltük itt, de hidd el: nincs ellenzéki összefogás, és nem is lesz. Egy-egy körzetben, itt-ott, időköziken vagy néhol önkori választásokon, esetleg, de országosan soha a büdös életben nem fog összejönni... és nem az LMP-n múlik. :)

6.Lenin 2018.05.04. 17:11:37

@tordac:

"de a választási törvényhez alkalmazkodva, ellenzéki összefogással itt még így is lehetett volna nyerni,"

Na, ebben 1etértünk.
Igen, kellett volna hozzá 1 ME jelölt, 106 hiteles képviselőjelölt, 1 lista, 1 vízió, amit legalább 3 millió szavazó a magáénak el tudott volna fogadni. A többi sima ügy.

Szerinted ezekből mi az ami nagyon hiányzott?

Volt 5,2 millió nem Fideszre szavazó választásra jogosult (csak 2,8 m szavazott rájuk). A szavazók adottak voltak. Volt rá 8 év.

tordac 2018.05.04. 17:12:23

@6.Lenin: Amiről te beszélsz, az nem egy csapat, hanem egy maffia. Becsületes ember lévén, én valóban nem leszek soha maffiatag, nem is vágyom ilyesmire, ellenben minden nap bele tudok nézni a tükörbe.

Te pedig maximum álmodhatsz arról, hogy Don Orbán valaha is bevegyen a klánba, de a legtöbb amire te számíthatsz a ténykedésedért cserébe, az egy Fideszes hűtőmágnes.

6.Lenin 2018.05.04. 17:13:44

@GNDL:

Túl hosszú, valószínűleg át szeretnél verni.

tordac 2018.05.04. 17:16:52

@GNDL: Velem biztos nem beszéltél, de abban igazad van, hogy valóban nem lesz már soha semmilyen ellenzéki összefogás. Sőt, semmilyen ellenzéki tevékenység se lesz, akik most beülnek a parlamentbe, azok kivétel nélkül a Fidesz bérencei.

Ez a választás viszont még egyértelműen az LMP-n múlt, az eredmények világosan mutatják. Az pedig, hogy az FideszLMP bértollnokai még most is az ellenzéket szidják, jól mutatja, hogy mi is volt az LMP valódi célja ezen a választáson.

GNDL 2018.05.04. 17:17:03

@6.Lenin: Hát igen, kicsit nem figyelek oda képes vagyok több százszor annyit írni másodpercek alatt, amennyit Orbánék képesek nektek valamiféle „vízióként” a plakátjaikon eladni... :D

GNDL 2018.05.04. 17:18:03

@tordac: „az eredmények világosan mutatják”

A Jobbik 20-25%-át is figyelembe vetted, akik a legelejétől a legvégéig elzárkóztak mindenféle összefogásos közös jelöltes dologtól?! :)

6.Lenin 2018.05.04. 17:19:10

@tordac:

Látom nem érted.
Tök mind1, hogy mi a Fidesz, ha 2,8 millió köcsög szavaz rájuk.
Akkor 1értelmű, hogy , ha én szeretnék nyerni, akkor ennél több köcsögöt kell meggyőznöm az igazamról szerintem ez ilyen egyszerű.

Lehetnek rövidtávú megoldások is, pl ráveszek egy nagyhatalmat, hogy támadják meg Mo-ot és engem nevezzenek ki kormányzónak, miután leverik a jelenlegieket.

Vagy valamilyen fideszellenes vírussal kiirtom a szavazóikat.

6.Lenin 2018.05.04. 17:20:24

@GNDL:

sok ....., híg a leve.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.05.04. 17:28:49

@GNDL: Senki sem kényszeríti a pártokat és a jelölteket, hogy induljanak a választásokon. De aki indul, és bejut, azt a választók akkor is arra hatalmazzák fel, hogy a parlamentben képviselje az érdekeiket, ha nem jut többségre. Nem arra, hogy duzzogva félrevonuljon a sarokba, és ott hisztizzen. Ha az ellenzéki pártok parlamenten kívüli politizálásra vágytak, akkor miért indultak el egy olyan versenyen, amin nem győzhettek, és miért hazudták azt, hogy leváltják a kormányt? Mégpedig az eredmények befutásáig.

GNDL 2018.05.04. 17:29:22

@6.Lenin: A vitakészségetekért húsz forintot nem adnának a lomis cigányok a piacon... :D

GNDL 2018.05.04. 17:37:37

@szekertabor: Én személy szerint a fent említett 2012 január 1-től a teljes ellenzéki parlamenti (és választási) bojkott mellett vagyok, mivel mint említettem azóta már a legalapvetőbb feltételei sincsenek meg nem hogy a népszuverenitás elvén alapuló parlamentáris demokráciának, de a szabad és tiszta választásoknak sem.

De a jelenlegi parlamenti ellenzéknek ha már büdös volt a bojkott, és büdös volt őfelsége ellenzékéből átmenni az utcai/mozgalmi politizálásba 2012-től, még akkor is lenne kibúvója a jelenlegi parlamenti jelenlét alól, tekintve azt a több száz választási csalást amely dokumentáltan és bizonyíthatóan megtörtént idén április 8-án, és amely a leadott szavazatok akár több mint 10%-át is érinthette... nagyjából 1-2 ezer választókör érintett ebben, és ezek így összesen az összes választókör 10-20%-a, azért nem kis számokról van szó... nem említve a kormányzat alapvetően antidemokratikus hozzáállását a választások előtt és alatt, majd utána ugye.

Szóval őfelsége kedves ellenzéke még ma is kivonulhat arcvesztés nélkül Orbán és a Fidesz-KDNP fasiszta pártállami szeméttelepéről, amit jelenleg tévesen parlamentnek nevezünk ugye, és a jelenlegi helyzetben gyakorlatilag ez az egyetlen felelős ellenzéki magatartás.

6.Lenin 2018.05.04. 17:39:43

@GNDL:

Miről szerettél volna vitázni? Te azt szeretnéd, ha mindenki elfogadná a hablatyodat.
Cáfoltál valamit, amit én írtam?

Amikről te írtál, a gyakorlat megcáfolta. Az ellenzék lebőgött, mert olyasmiket erőltetett, aminek semmi értelme nem volt.
Még, ha valamilyen fatális véletlen folytán a választást megnyerték volna, rövid időn belül belebuknak, hiszen még a saját érdekeiket sem voltak képesek felismerni.

Miről szeretnél te vitázni, Semmi olyat nem írtál eddig, aminek lenne értelme, hogy vitázunk róla.

GNDL 2018.05.04. 17:45:25

@6.Lenin: „Miről szerettél volna vitázni?”

Arról mondjuk amit fent írtam, de az elolvasása nyilvánvalóan meghaladta a magadfajta fideszes hívekre jellemző igen korlátolt szellemi képességeidet... :)

„Te azt szeretnéd, ha mindenki elfogadná a hablatyodat.”

Nem így van, mára az ilyesféle nyilvános fórumokon a hozzád hasonló fideszes trollokkal szemben eléggé leadtam az igényeimből... egyelőre azt is egyfajta előrelépésnek értékelném ha csak elolvasnád amit írtam. :)

„Cáfoltál valamit, amit én írtam?”

Honnan tudod, ha el sem olvasod a véleményem? :)

„Amikről te írtál, a gyakorlat megcáfolta.”

Nem, rögtön az első hozzászólásomban leírtam a Fidesz „győzelmének” kulcsát... úgy tűnik még azt sem sikerült elolvasnod. :)

„Semmi olyat nem írtál eddig, aminek lenne értelme, hogy vitázunk róla. ”

Ez nem így működik, töki. Írok valamit, azt te elolvasod, majd felhozod az ellenérveidet... kulturált vitában nincs olyan hogy „semmi értelme” és ezzel lezártnak tekinted a vitát, kicsit erőltesd meg magad töki, és szedd össze az érveidet azzal kapcsolatban hogy „semmi értelme”... ez így működik, legalábbis jobb asztaltársaságokban, nem pedig mint a fideszes zsákfalvak egyelten leszakad kocsmájában... vágod?! :)

tordac 2018.05.04. 17:49:22

@szekertabor:

"arra hatalmazzák fel, hogy a parlamentben képviselje az érdekeiket"

Pontosan!

Csakhogy az LMP-nek köszönhetően kétharmaddal nyert a Fidesz, így a parlamenti érdekképviselet végérvényesen ellehetetlenült.

Egy kétharmados kormány azt szavaz meg amit akar, semmit nem tud tenni ellene az ellenzék, akár bent ül, akár nem. Lehetne ugyan legalább kérdezni és így számon kérni a kormány tagjait, csakhogy a vitakultúra az utóbbi években arra szintre süllyedt, hogy egy ellenzéki kérdésre, elég az évszaknak megfelelő üdvözléssel válaszolni (Boldog karácsonyt!). Lehetne még vizsgálóbizottságokat felállaítni, csakhogy ezeket a Fidesz az elmúlt években kivétel nélkül bojkottálta. Lehetne még mindenféle fix házbizottságokba beidézgetni minisztereket, egyéb állami vezetőket, titkosszolgálatok vezetőit, stb. csakhogy a Fidesz már ezeket a bizottságokat is ellehetetlenítette.

Akkor áruld már el, hogy ebben a helyzetben, hogy fogja az érdekeimet képviselni bármilyen ellenzéki párt a parlamentben?

Ez már nem parlamentáris demokrácia, hanem egy bolhacirkusz, akik pedig holmi érdekképviseletet hazudva beülnek ide és felveszik a fizetésüket, azok nem ellenzéki politikusok, hanem mocsok rohadt kollaboráns árulók, akik a jelenlétükkel legitimálják a rendszert.

Akik az ellenzéki pártokra szavaztak, azok kormányváltást akartak, nem pedig azt, hogy jól megfizetett biodíszletként melegedjenek a parlamentben ellenzékiséget mímelve.

Az LMP átverte és elárulta a kormányváltást akarókat most pedig még a pofánkba is röhögnek.

6.Lenin 2018.05.04. 18:03:33

@GNDL:

@tordac:

"de a választási törvényhez alkalmazkodva, ellenzéki összefogással itt még így is lehetett volna nyerni,"

Na, ebben 1etértünk.
Igen, kellett volna hozzá 1 ME jelölt, 106 hiteles képviselőjelölt, 1 lista, 1 vízió, amit legalább 3 millió szavazó a magáénak el tudott volna fogadni. A többi sima ügy.

Szerinted ezekből mi az ami nagyon hiányzott?

Volt 5,2 millió nem Fideszre szavazó választásra jogosult (csak 2,8 m szavazott rájuk). A szavazók adottak voltak. Volt rá 8 év. "

Itt az én véleményem, még hasonlót sem írtál. Teljesen éltér a véleményünk az okokról, és a gyakorlat engem igazol. Első beírásaidat még elolvastam, utána döntöttem, hogy továbbiakat nem nagyon érdemes. ezt igazolod is folyamatosan.

" ...mint a fideszes zsákfalvak egyelten leszakad kocsmájában... vágod?! :) "

Nagy köcsög lehetsz, ha ezt a dumát beveszed.

Pop40 2018.05.04. 18:15:51

@tordac:

"Akik az ellenzéki pártokra szavaztak, azok kormányváltást akartak, nem pedig azt, hogy jól megfizetett biodíszletként melegedjenek a parlamentben ellenzékiséget mímelve."

Erről van szó.

Az, hogy a megélhetési ellenzékiek tehetetlen biodíszletként melegedjenek az elcsalt választások eredményeképp felállt parlamentben, nem az ellenzéki szavazók érdeke, hanem a fideszes maffiáé.

tordac 2018.05.04. 18:55:14

EZT A GYALÁZATOT FOGJÁTOK LEGITIMÁLNI!

6.Lenin 2018.05.04. 18:55:19

@Pop40:

És azok a szavazók, akik nem a Fideszre szeretnének szavazni ezután sem, nos, ők honnan a fészkes fenéből tudnák meg, hogy ez az ellenzék mire is alkalmas?
Utcán ordibáló idiótáktól?

Hosszú, és sok kemény munka kéne, akkor talán.

Péter51 2018.05.04. 19:07:44

Mennyi agyhalott dékás troll van itt.Aki szerint a másik oldal csak és kizárólag csalással és maffiamódszerekkel nyert de eszébe nem jut a ballib idióta politikusokat élükön Fletóval hibáztatni.Nem kell válaszolni,mára már megkerestétek a Gazditól a napi baksist.Csak folytassátok a "mindenki szembe jön az autópályán,csak én megyek szabályosan" komplett idiotizmust.Ellenzékiként fogtok elhunyni.

Pop40 2018.05.04. 19:17:36

@6.Lenin:

Vitya se sűrűn járt be anno a parlamentbe, pedig akkoriban nem maffiaállam volt, díszlet ellenzékkel.
Te honnan tudtad meg, kire kell szavazni?

Igen, az ellenzéki tömegek csak onnan tudják, melyik ellenzékire érdemes szavazni, hogy melyik porosodott legtöbbet tehetetlen biodíszletként a parlamentben. Nyilván. :D Mi más is lehetne a minőségi ellenzéki védjegye, mint ez. :DD

Mellesleg ez az ellenzék jelenleg semmire nem alkalmas. Majd ha Hadházykból, meg Márki-Zayokból áll, és kiszórta maga közül a sallai meg siffer-féle kollaboráns hazaárulókat, akkor majd beszélhetünk alkalmasságról, addig nem.
Amíg a megélhetésiek bloggerei (mint a poszt írója) a valóban dolgozó, és kormányváltást akaró ellenzékieket köpködik a sifferek (és rajtuk keresztül a fideszes maffia) utasítására, addig szintén nincs miről beszélni.

Addig a maffia majd 4 meg 8 meg 100 év múlva is elcsalja a választást, a megélhetésiek pedig konstatálják, hogy "most se sikerült, na majd legközelebb" és mennek tovább ücsörögni a parlamentbe.

tordac 2018.05.04. 19:23:11

@Péter51: Aki szerint?

- teljesen átfedték egymást a kormány és a kormánypártok erőforrásai, a kormány túlzó kampányköltései, hirdetései összefolytak a kormánypártokéval, ami aláásta a versengő pártok esélyegyenlőségét;
- a megfélemlítő és idegengyűlölő szólamok, a média elfogultsága és a homályos kampányfinanszírozás korlátozta a valódi politikai vita terét, és akadályozták a választókat, hogy az összes információ birtokában szavazhassanak;
- a közmédia a szerkesztett műsoraiban a kormányprtoknak kedveztek;
- a jogszabályok mellett a kormány megfélemlítő retorikája is akadályozta, hogy a civil társadalom nyomonkövesse a választás menetét.

Ezek pl. az EBESZ megállapításai. Vagy már az EBESZ is DK troll?

Ne magadból indulj ki Fidesz CAP-os, te vagy az akinek gazdája van.

Pop40 2018.05.04. 19:27:19

@Péter51:

Szép is az, mikor az agyhalott fideszesnek mindenki dékás troll, aki nem tapsikol a vajda maffiaállamához, és elcsalt választásához... :-)))

Igen, lehet, hogy ellenzékiként fog az ország zöme elhunyni, pláne, ha a tolvaj G Vitya a többi választást is ugyanúgy elcsalja, mint ezt. (Meg persze az ellenzék megélhetési részét megveszi kilóra.)
Szerencsére a hülye fideszes is megkapja jutalmul azt, amit az ellenzékiek büntetésül: a szétkúrt oktatást, eüt, a szétlopott országot.

Aztán ha a nemzetközi konjunktúra végetér, s az eu beint a pénzét lopó maffiának, majd élvezhetitek, amikor Mészáros, meg a többi tolvaj termeli meg nektek a gdp-t a külföldre ment normális magyarok helyett.

6.Lenin 2018.05.04. 19:27:41

@Pop40:

Akit érdekel valóban a politika, annak rengeteg lehetősége van ma már tájékozódni. sőt, ha képes önálló gondolatokra is akkor még kevesebb a gond.

Ja, ha neked MZP és Hadházy jelenti a jövőt, akkor készülj hosszabb időre, mire örömködhetsz is.
szerintem.

Pop40 2018.05.04. 19:39:58

@6.Lenin:

Ja, rengeteg lehetősége. Választhat a Mészáros-féle megyei lapok, a Habony-féle ripost, a Vajna-féle tv2 meg a "pártatlan" közmédia között.

Meg is látszik ez a sokoldalú tájékozottság a fidesz agysebész szavazóin. :D

index.hu/video/2018/04/20/faj_borsod_fidesz_99_szazalek/

Bizony, nekem Mzp meg Hadházy jelenti a jövőt. Meg persze az, h hála istennek ki tudok járni dolgozni a "hanyatló Nyugatra".
A Mészárosokat, Rogánokat, Vityákat, Rezsiszilárdokat meghagyom nektek.
Az első gazdasági válságban remélem minden hozzáértésük a tiétek lesz. :D

6.Lenin 2018.05.04. 19:43:44

@Pop40:

A ballibák mindenhol buknak, mitől lenne gazdasági válság?
A válság eddig mindig az munkájuk "eredménye" volt.

Pop40 2018.05.04. 19:48:23

@6.Lenin:

Tudom, fideszesként tilos értened alapszinten is a gazdasághoz, de bizony a gazdaság ettől még ciklikus: időnként törvényszerűen megjön a válság is a konjunktúra után, még ha a hülye fideszes ilyenkor néz is maga elé, hogy most mi a fasz van, Viktor bácsi nem ezt mondta.

Aha, szóval a világválságot, a Lehman-, meg a subprime hitelek bedőlését a ballibek csinálták.
Köszönöm, ismét tanultam valamit. :D

6.Lenin 2018.05.04. 20:00:07

@Pop40:

Szerencsére most 3x elmaradt, biztos a meleg miatt. Vagy még a válság is utálja Orbánt, inkább elkerüli.

Ha mázlink van, akkor, ha netán még marad a ballibáknak valamilyen nyomuk Mo-on, 26-ban egy rövid időre visszajönnek, hogy a miattuk keletkezet válság után végleg eltakarodjanak.

Mondjuk én egy igazi ellenzéket szeretnék, akik azzal basztatnák a drága időnket, hogy megpróbálnának egy ennél jobb rendszerrel kísérletezni, és nem töketlenkedni.
Sajnálom, vagyis nem, de az általad említett szélhámosok abba nem férnének bele.
Remélem lesznek majd normális emberek is, akik 1-2 dolgot jobban csinálnának, mint a mostaniak.

Pop40 2018.05.04. 20:39:35

@6.Lenin:

"Szerencsére most 3x elmaradt, biztos a meleg miatt."

Igen, biztos amiatt. Vagy esetleg a nagy jegybankok pénzdömpingje, és válságkezelési intézkedései miatt.
"Vagy még a válság is utálja Orbánt". De édes :-) igen, kiscsillag, Mo a világ legerősebb gazdasági hatalma, a válságok innen indulnak ki, nem pedig Amerikából.
Bár lehet, hogy Vitya annyira ügyes, hogy szimplán a sörhasával megakadályozza még Amerikában is a válságot. :DDD

MZP meg Hadházy szélhámosok? Osztán' miért is?
Mert nem lopnak együtt a gazdáddal?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.04. 20:44:18

@Péter51: "Mennyi agyhalott dékás troll van itt.Aki szerint a másik oldal csak és kizárólag csalással és maffiamódszerekkel nyert"

Te valami másik bolygón élhetsz, itt az MSZP nem nyert, és még kevésbé maffiamódszerekkel. Az a fidesz és a geci sajátja. Nem ismerek DK-ás trollt, de ilyet nem mondhattak.

6.Lenin 2018.05.04. 20:51:48

@Pop40:

"MZP meg Hadházy szélhámosok? Osztán' miért is?"

Mert 1 év múlva már nem nagyon fogunk elékezni, hogy kik is voltak ezek az urak, vagy 1 lépéssel sem lesznek előrébb. 12 belőlük 1 tucat, önértékelési zavarokkal telve.

6.Lenin 2018.05.04. 21:00:20

Jut eszembe, ez egy LMP-s blog.

Mi van az Új Kezdettel?
Nem 10 %-ot kellett volna megugraniuk ketten az LMP-vel?
Nem közösen indultak?
Valahogy nagy a csend, vagy ?

Pop40 2018.05.04. 21:40:16

@6.Lenin:

Azt mondtad, szélhámosok. Alá tudod ezt támasztani valamivel, vagy szimplán hazudtál?

Az nekem nem mérvadó, hogy korlátolt fideszesek kire-mire emlékeznek, sőt.

6.Lenin 2018.05.04. 21:51:17

@Pop40:

Nem ismered az utóbbi idők eseményeit? Van néhány tisztázatlan ügy körülöttük, de ezek lényegtelenek a szememben.
Én tipikus szélhámos húzásnak tartom, amikor minden hatalom hiányában mindenhatót kezd valaki játszani, vagyis olyan szintre emeli magát, ahová soha nem fog eljutni.
A korrupciókirály van néhány tisztázatlan ügye. bizonyos hatalom nélkül esélye sincs komolyabb lépésekre a korrupció ellen. ez így sima szarkeverés.
MZP nem az USA elnöke, korlátlan hatalommal, hanem egy kisváros polgármestere, amit nagy ívben letoj. Egyetlen pártnak sem a választott vezetője, az ellenzéknek főleg nem. Miért nem ilyen pozícióért indult?
Szerintem legkésőbb a jövő évi önkoris választásokon bukik egy nagyot, de szerintem hamarább.
Mindketten súlytalan szarkeverők. Nem így kellett volna indulniuk, ha komolyan gondolják, amit próbálnak tenni valakinek az érdekeit képviselve, de ezek nem azok, akiknek a megválasztásukat köszönhetik, szerintem.

6.Lenin 2018.05.04. 22:02:29

Már az elején dicsérni akartam a képet az elején. Veszélyes a jelenet, mert a szargolyó , ha nagyobb lesz, visszafelé gurulva elsöpörheti a gurítóját.
Találó, ha a gurító rosszul kezeli a kérdést saját vesztét okozhatja.

Pop40 2018.05.04. 23:41:22

@6.Lenin:

Lesznek azért majd konkrétumok is, vagy csak ez a hablaty?
"Mindenhatót" nem tudom, hogy kell játszani. Mikor játszott MZP mindenhatót?
És mellesleg hogy jön ez a szélhámossághoz? Tudod, mit jelent a szó?

Nagy ívben letojja Vhelyt? Na ne mondd.
Alátámasztanád ezt (is) valamivel? Konkrétan én követem MZP munkásságát pl facebookon, több vásárhelyi ügyről posztolt már, mint a fideszes csürhe összesen.

LKerekes 2018.05.05. 03:54:24

@6.Lenin:
A kurva anyádat köcsögözd, paraszt.

LKerekes 2018.05.05. 03:56:45

@Pop40:
Kibaszott hülye vagy.

tegnaptuska 2018.05.05. 08:34:11

Azon felül, hogy a Reflektor stílusa közelít a magyar idők nevezetű hecclap stílusához, meg kell jegyezni, és esetünkben ez a kályha, hogy a Reflektor gazdateste, az Lmp nevű párt egyetlen egyéni mandátumát annak köszönheti, hogy az ebben a posztban is gyalázott többi ellenzéki párt lépéseket tett annak érdekében, hogy ne legyen 2/3. Amúgy a többi ellenzéki pártról tett lovagias kijelentéseitek legnagyobb részével akár egyet is lehet érteni, de most az a helyzet állt elő, amikor pöcegödör azon sopánkodik, hogy a mellette ülő pálpusztai sajt büdös.

6.Lenin 2018.05.05. 09:03:59

@LKerekes:

Te meg a te kurvaanyádat, kurvaanyázd.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.05.05. 11:06:09

@Ballib vagyok rettegek: Hát ez egyáltalán nem igaz. A médiatúlsúlya a FIDESZ-nek 85%- És ez egy EU-s jelentés.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.05.05. 11:08:31

@6.Lenin: Emberek finomabban kéne anyázni. Ez olyan durva és méltatlan. Hiszen mi közel sem nagyon vagyunk a tűzhöz és amig ez az állapot van hogy egymást szidjuk addig a hatalom örül.

Pop40 2018.05.05. 15:13:23

@LKerekes:

Egy magadfajta majomtól ez ugye bóknak számít? :-)

Pop40 2018.05.05. 15:21:35

@tegnaptuska:

Alapvetően teljesen igazad van.

Ugyanakkor az lmp egyáltalán nem egységes, egy minden erővel a maffia eltakarításán dolgozó Hadházyt azért ne vegyünk egy kalap alá mindenféle fideszbérenc sallaival meg schifferrel. Előbbiek nem hibásak abban, hogy utóbbiak, kenyéradó gazdáik utasításai szerint, ott tettek keresztbe a kormányváltásnak, ahol csak tudtak.

A sallaiknak meg schiffereknek az se volt drága ár, ha a saját (!) pártjuk sem szerez egyetlen mandátumot sem egyéniben (épp, ahogy írod.) ami az önálló indulás magától értetődő következménye.

6.Lenin 2018.05.05. 16:03:42

@kublerek:

Igazad van. Nem kellene.

tiszafa 2018.05.05. 17:22:56

" Az ellenzék ..... hangja, és ha el is jutott, akkor az hamisnak hangzott."
Nem, az hamis volt !!

tiszafa 2018.05.05. 17:46:06

@GNDL: Komplett hazugság, ami a médiát illeti.
Medgyessy 2002-ben azt mondta, ha az ellenzékenk TV kell, vegyen magának.
Akkor kis különbséggel nyertek a liberálbolsik és a FIDESZ kérte köz TV második csatornáját.
Emlékszem még a liberálbolsi kormány minden ellenzékit kisöpört a köz TV-ből.
A 2006-os ősződi beszéd után a TV előtti tüntetésekről sem számolt be.
Most a köz tv-vel visszakapták, amit főztek.
Egyébként két országos napilap., a heti lapok kettő kivételével ontották most a kormány ellenes propagandát és szervezték az ellenzéket. Csak a nem olvasot Magyar Idők és Magyar Hirlap, meg a Figyelő és a Demokrata volt kormány mögött.
A legnézettebb és mindenütt elérhető RTL Klub az ellenzéké volt, meg az ATV, Hir TV.
Állítólag az M1-et senki nem nézi, akkor mi a probléma?
A TV2 nézőszáma is kisebb, mint az RTL Klubé.
Az online médiában, meg mjdnem minden portál ellenzéki.
Ők voltak az ellenzék szervezői.
Az más kérdés, hogy szellemi kapacitásuk s színvonaluk mit ér?
Legyen erős, nem írt igazat.
Ha meg az arányos választási rendszert nézzük, az 5% alatti pártok mennek a kukába és a FIDESZ-nek nem 2/3-a, ahnem egyszerű többsége van ,aminek Merkel örült volna.
Úgyhogy hajrá okoskodók!

Pop40 2018.05.05. 18:43:14

@tiszafa:

Ennyi baromságot belezsúfolni egyetlen hozzászólásba nem lehetett könnyű.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.05.05. 18:55:39

Mennyi hülye pártkatona hozzászóló van, pont illenek a gazdáikhoz. Az egyik fele a harmadik óriási vereség után pofázik a semmiről, a másik fele minden baromságot elhisz, amit a pártközpont terjeszt...

GNDL 2018.05.05. 19:35:17

@tiszafa: „Komplett hazugság, ami a médiát illeti.”

(Na még egy kulturálatlan fideszes paraszt akit egyből a kocsmából küldtek trollkodni:)

Kérdezném hogy tudod-e mit jelent a kulturált vita, de aki egyből ezzel az egykori munkásőr/házmester bolsevik stílussal „száll be” egy ilyesféle nyilvános fórumon az eszmecserébe, az elég nyilvánvalóan már a „kulturált” szó jelentésével nincs tisztában.

„Medgyessy 2002-ben azt mondta, ha az ellenzékenk TV kell, vegyen magának.”

Ezt _is_ mondta, de ahogyan említetted is, ezt Orbánnak azzal a fajta sokadik elmebeteg baromságával kapcsolatban mondta, hogy Orbán _közpénzből_ egy úgynevezett _közszolgálati_ médiát kért _saját magának_ (vedd észre az ordító ellentmondásokat az aláhúzott részekben). Ez egyébként már akkor is a legrosszabb posztkommunista vicc kategóriájába tartozott. :)

„Emlékszem még a liberálbolsi kormány minden ellenzékit kisöpört a köz TV-ből.”

Rosszul emlékszel, bár mint ahogyan fent is említettem, a rendszerváltás híján nyakunkon maradt eddigi posztkommunista kormányzatok (Fidesz-MSZP) mindig a saját politikai céljaira próbálták felhasználni a közmédiát, de olyat még az általad elég infantilis módon „libsibolsinak” nevezett MSZP-SZDSZ kormányzat sem mert megtenni, hogy a műsoridő 95%-át kisajátítsa saját aljas politikai céljaira.

Idéztem is fentebb egy hiánypótló dokumentumot, szerintem meg kéne nézned, csak hogy a továbbiakban elkerüld hogy alaptalan fideszes kampányszlogeneket szajkózz a tényszerű érvek helyett: www.youtube.com/watch?v=hH3ZvmH_v48

„2006-os ősződi beszéd után a TV előtti tüntetésekről sem számolt be”

Értelem szerűen, mivel a Fidesz által szervezett és felhergelt hungarista csőcselék ostromolta az épületet, ezért gyakorlatilag ki kellett menekíteni mindenkit az épületből.

„Most a köz tv-vel visszakapták, amit főztek.”

Hát nem éppen az történt amit említettél, de akkor ez egy egészen más téma lenne amit itt állítasz, ami nem kevesebb mint hogy nálad a Fidesz ugyan az mint az MSZP, hozzáállásban, hatalomgyakorlásban, mentalitásban. Na, látod, ebben az egyben valószínűleg egyet fogunk érteni, szerintem is az jelentené a rendszerváltást végre ha mind a fideszes és mind a szocialista posztkommunista elvtársaktól megtisztítanánk a közéletet. :)

„Egyébként két országos napilap., a heti lapok kettő kivételével...”

Igen, erre az egész bekezdésedre is reagáltam már fentebb, sokkal előbb mint hogy te leírtad volna, de említettem azt is itt fentebb hogy fogalmad sincs mit jelent a kulturált vita, mivel többek közt nem csak paraszt módon egyből egy általad ismeretlen embert sértegetve szállsz be a beszélgetésbe, de el sem olvasod hogy miről szólt eddig a vita.

Tehát akkor ismétlem még egyszer, a Fidesz - nem mellesleg lopott közpénzekből harácsolt - agitprop és orosz- valamint fideszes álhíreket közlő, illetve konkrétan gyűlölet bűncselekmények sorát elkövetve közösség elleni uszítással operáló pártsajtója gyakorlatilag országos szinten 95%-os eléréssel bír. Tehát a Fidesz-KDNP az elmúlt években szinte teljes egészében felszámolta a plurális médiapiacot azzal hogy tulajdonképpen ellopták, így korlátozták a sajtószabadságot.

Ezzel kapcsolatban is idéztem egy hiánypótló dokumentumot, tényleg el kéne olvasnod az ilyesmit csak hogy képbe kerülj: tldr.444.hu/2017/05/18/fideszmedia

„Állítólag az M1-et senki nem nézi, akkor mi a probléma?”

Sajnos pont azok nézik akik bizonyos szociális/társadalmi helyzetüket figyelembe véve mást nem tudnak, és sajnos pont ők is a legkönnyebben befolyásolhatóak. De emellett még az évi 80+ milliárd is probléma amit a Fidesz-KDNP az adófizetők pénzéből költ erre a pártállami időket idéző agitprop szemétre.

„Az más kérdés, hogy szellemi kapacitásuk s színvonaluk mit ér?”

Azért én a helyedben kissé visszafogottabban hirdetném vélt szellemi fölényemet... :) Majd ha kijózanodsz és tiszta fejjel elolvasod mit írtál, és elolvasod valamint megpróbálod megérteni az alapos cáfolataimat, szerintem rájössz hogy mi veled a baj. :)

„Ha meg az arányos választási rendszert nézzük...”

A 2010-ben volt hivatalos arányos-, és az összes politikai szervezet konszenzusát élvező akkor még alkotmányosnak nevezhető választási rendszerben a Fidesz-KDNP 2014-ben már kormányra sem került volna, a számukra legkedvezőbb forgatókönyv szerint is nagyon legfeljebb kisebbségi kormányzatot tudtak volna alakítani... de minden valószínűség szerint új választás következett volna fél éven belül.

Tehát mivel a Fidesz-KDNP 2011-ben a parlamentáris demokrácia alapvető normáival ellentétben és az addigi alkotmányos jogrenddel szemben teljesen önkényesen hozta létre saját alaptörvény-fecnijét és saját választási rendszerét, így tulajdonképpen minden ami történt a törvényhozásban 2012 január elsejétől az nagyrészt illegitim.

„Úgyhogy hajrá okoskodók! ”

Fent a barátnődnek már említettem, hogy nem nekünk kell tartani a rendszerváltástól, hidd el, mi jól alszunk... és hidd el, semmiképp nem lennénk a fideszes elvtársak helyében. :)

2018.05.05. 22:57:20

Konkrétan milyen eszközeik vannak az ellenzéki politikusoknak ott, ahol a kormánynak 2/3-a van?

főpilóta 2018.05.05. 23:55:14

@GNDL: Cuncimókus! Egyrészt hazudsz, amikor a Fidesz "közpénzbőlopottmédiatúlsúlyátról" vakerolsz. A Fidesz nem lopja, hanem gyarapítja a közpénzt. Másrészt, egy pillanatra tegyük fel, hogy igazat szóltál (csak játszásiból persze) - nos, mindez megvolt 1945-től 2010-ig nektek ballibeknek is. Hogy a francba vesztettétek el azt a választást? Aki egy diktatúrából megőrzött teljhatalom birtokában elveszít egy választást, az dögöljön is meg.

főpilóta 2018.05.05. 23:59:16

@diszkriminans: Konkrétan erre akkor kellett volna gondolni, amikor a "rendszerváltás" hajnalán az MSZMP leült az ellenzéki pártokkal megtárgyalni a "rendszerváltás" menetét, szabályait, és közösen megalkották a választási törvényt. Konkrétan bele kellett volna venni, hogy 2/3 ne legyen lehetséges. A probléma nem létezne.

főpilóta 2018.05.06. 00:03:50

@GNDL: "ezt Orbánnak azzal a fajta sokadik elmebeteg baromságával kapcsolatban mondta, hogy Orbán _közpénzből_ egy úgynevezett _közszolgálati_ médiát kért _saját magának_ (vedd észre az ordító ellentmondásokat az aláhúzott részekben)."

Miért is lett volna ez baromság? A Fidesz éppcsak elbukta a 2002-es választást. Az ország fele jobboldali értékrendű volt. Miért is ne lehetett volna akár fele-fele műsoridőt adni mindkét közszolgálati csatornán, akár az egyik közszolgálati csatornát kompletten átengedni az ellenzéknek? Vagy a ballib oldalnak joga van a médiahegemóniához, a jobboldalnak nincsen? Ami nálatok természetes, az nálunk bűn? Na ez a vicc kategória, lumpenkomcsikám!

GNDL 2018.05.06. 08:12:57

@főpilóta: „Cuncimókus”

Egy idegen embert is így szólítanál meg az utcán, te paraszt?!

„A Fidesz nem lopja, hanem gyarapítja a közpénzt”

Majd erre térjünk vissza akkor, amikor kiderült hogy miért titkosították a GRECO jelentést a fideszes elvtársak és végre nyilvánosságra hozzák. :)

„nektek ballibeknek”

Legnagyobb szerencsétlenségedre a világ jóval sokszínűbb annál amennyit a szellemileg igen korlátolt fideszes hívek képesek belőle megérteni. Az nem úgy működik, elvtársak, hogy ha valaki kritizálja a tolvaj korrupt posztkommunista Fideszt, az csak „ballib” lehet. Én személy szerint jobboldali vagyok, de ezt fentebb említettem is egy másik barátnődnek, de túlságosan sokan annyira parasztok, hogy igazság szerint el sem olvassák a kommentek előzményeit és úgy szállnak be infantilis és/vagy ostoba véleményükkel egy beszélgetésbe... :)

„Miért is lett volna ez baromság?”

Ugyan olyan baromság mint jobboldalinak nevezni a posztkommunista korrupt bűnszervezetként működő Fideszt. Majd próbálj belegondolni - de eddigi végtelenül ostoba véleményeid alapján kizártnak tartom hogy erre képes lennél - hogy mit jelent a közszolgálatiság, és akkor rájössz milyen pontokon kúrtad el ezt a véleményedet is... :)

2018.05.06. 09:06:32

@főpilóta:
Ok, csak a posztoló valamiféle ellenzéki munkáról beszél, amivel valamit el lehetne érni. Nem látom, hogy lenne bármiféle eszközük, ezért gondolom, hogy a mandátumuk felvétele csak magukért van, nem az ellenzéki választókért.

2018.05.06. 09:09:24

@főpilóta:
Azért egészen más volt akkor a közszilgálati TV. Pl. a választások idején a Híradóban ellenzéki hangok ugyanolyan arányban szólaltak meg, miközben anno 2002-es választások előt 10:1 Fidesz arány volt, most meg leszámítva azokat az 5 perceket, gyakorlailag ellenzékieket nem szólítottak meg, emellett konkrétan a Sorosos hazugságpropagandát byomják hírek helyett is. Szóval jó szöveg, hogy bezzeg akkor baloldali volt a közszolgálati TV, a valóság ennél sokkal árnyaltabb.

Tangooo 2018.05.06. 14:48:32

@GNDL: "Nem a Fidesz győzött, hanem azok győztek akiknek évi 80+ milliárdos büdzséjű közmédiájuk van; azok akiknek lopott közpénzekből felvásárolt 250+ print sajtótermékük és ezek online felületei vannak országszerte; "
Azért ez egy elég korlátolt megállapítás. Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor mondjuk Hillary Clinton 95%-ot kapott volna, Trump pedig ötöt. De mint tudjuk Trump a 100%-os média-ellenszélben is nyerni tudott.

Tangooo 2018.05.06. 14:53:05

@GNDL:
Csak mellékesen. Íme a gyenge ellenzéki (ballib) média néhány képviselője:
Hír TV
ATV
RTL Klub
Klubrádió
Lánchídrádió
Átlátszó.hu
Élet és Irodalom
Válasz.hu
Bors
Vasárnapi Kírek
Ma.hu
Alfahír
444.hu
24.hu
168óra
Magyarnarancs.hu
Népszava
Index
Zoom.hu
Hvg.hu
Nyugat.hu
Mérce.hu
Zsúrpubi.hu
HavariaPress
Stop.hu
Kolozsváros.com
Népszava.us
Nyugatifény.hu
Amiidőnk.hu
Újegyenlőség.hu
Pestibulvár.hu

GNDL 2018.05.06. 16:23:48

@Tangooo: „Azért ez egy elég korlátolt megállapítás”

Remek ellenérvek... ja, nem... :D (Újabb kocsmázós troll:)

„Trump a 100%-os média-ellenszélben is nyerni tudott”

Hasadra ütve ontod magadból a kamu összeesküvés-elméleteket. Öt perc alatt kiderítheted hogy a jenkiknél nagyjából kiegyensúlyozott a média, Trumppal szemben meg nem „ellenséges” volt a jenki média az elnökválasztás előtt, hanem Trump gyakorlatilag egy tökkelütött félkegyelmű redneck paraszt, elég csak kinyitnia a száját és dől az arcpirító ostobaság belőle... :) Egyszerűen még a republikánus sajtó sem tudott kifejezetten pozitív dolgokat írni vagy bemutatni róla.

Valamint egyelőre még mindig ott tartunk hogy nem Trump nyerte a jenki elnökválasztást hanem az oroszok... :)

„Csak mellékesen. Íme a gyenge ellenzéki (ballib) média néhány képviselője.”

Következetesen _média elérést_ említettem fentebb, amely a Fideszhez tartozó - ismétlem lopott közpénzek százmilliárdjaiból harácsolt - agitprop sajtószemét esetében nagyjából 95%-os országszerte... az általad sorolt sajtótermékeknek mekkora ez az arány, 15-25-35%?

Ha vitázni szeretnél a véleményemmel vagy cáfolni a tényszerű érveimet akkor tök szerencsés lenne ha legalább azokkal a fogalmakkal tisztában lennél amiket említettem.

Tangooo 2018.05.06. 22:52:53

"elég csak kinyitnia a száját és dől az arcpirító ostobaság belőle.."
Melyik kijelentéséről (vagy a te kijelentésedről ) van szó?
Az a kiegyensúlyozott független média a jenkiknél (ennek is utána nézhetnél nagy okos, hogy kiket takar!) 6, azaz HAT tulajdonos kezében van, akik mind Csillarit futtatták.
Az orosz befolyás úgy hülyeség, ahogy van. Már a demokraták sem szajkózzák.
De te csak nyomjad, ha jól megfizetnek érte!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.07. 11:22:27

@Tangooo: "RTL Klub"

Na, téged se az eszedért fognak ellopni. :))

Forgasd az értelmezőszótárt, mit jelen, hogy ellenzéki.

Némelyiket ismerem a felsorolásodból, ezek MÉG nem feküdtek le a fideszmaffiának. De a geci gazdád dolgozik az eltiprásukon.
süti beállítások módosítása