A valódi viták otthona

Reflektor

Az MTI szerint a médiahatóságnak nincs semmiféle morális kötelessége

2016. november 03. - baum

m1_magyar_kozmedia.jpg

 

A médiahatóságnak morális kötelessége válaszolni az „Egyperces híradók” ügyében címmel szeretett volna sajtóközleményt kiadni Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője, azonban ezt a Magyar Távirati Iroda nem volt hajlandó befogadni. Az MTI arra hivatkozott, hogy a közlemény az Országos Sajtószolgálat szabályzatának 14. 2. pontjába ütközik, mely azt mondja ki, hogy a beküldött sajtóközlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen.

Pedig Ikotity csupán azt akarta tudatni a világgal, hogy Nemzeti- Hírközlési és Médiahatóság augusztus vége óta nem volt képes válaszolni a képviselő azon panaszára, hogy a riói olimpia versenyszámai között bemutatott egyperces hírblokkok sértették-e a kiegyensúlyozott tájékoztatást a médiahatóság szerint. Mindezt ráadásul úgy tette a közmédia az LMP-s képviselő szerint, hogy olimpiai sikereinket felhasználta, megsértve ezzel az olimpia szellemiségét is. Miközben az olimpia szervezői szolidaritásukat fejezték ki a háború elől menekülők felé, sőt egy menekültekből álló olimpiai csapat is indulhatott a világversenyen, addig a magyar kormány saját politikai céljaihoz használta fel emberek és országok tragédiáját – zárta a gondolatmenetet Ikotity.

 

Na erre a felvetésre nem volt képes válaszolni a nagy magyar Nemzeti- Hírközlési és Médiahatóság, és most meg az MTI-nél baszta ki a biztosítékot, hogy a képviselő rámert kérdezni arra, hogy miért nem.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7111924607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.03. 15:25:29

Megpróbáltad Gyurcsány alatt beolvastatni velük, hogy az MTI a ballib véleménydiktatúra része ?

Ha nem akkor miért nem, mikor ez ténykérdés ?

Ha meg igen, akkor beolvasták ?

baum · http://reflektor.blog.hu 2016.11.03. 15:27:03

@Ballib cenzúrázók réme 18: mindig bámulom azokat, akik szerint, ha Gyurcsány megtett valamit, akkor az feljogosítja Orbánt is ugyanarra a mocsokságra.

willcox 2016.11.03. 17:42:28

@baum: Gyurcsány lehet, hogy egy pojáca, de nem lopta el a fél országot és a demokráciát sem próbálta gátolni.
süti beállítások módosítása