A valódi viták otthona

Reflektor

Miért valódi ellenzéki párt az LMP

2016. november 19. - szénhidra

ab.jpg

Beindult a gyűlöletcunami, mert a Magyarországról eltűnő, józan politika gondolkodás most felvillant az alkotmánybírók választása ügyében. Mert az LMP nem a baloldali papagáj-kommandók logikájával ért egyet.

A jól kitalált DK-MSZP-töredékpártok stb. és általuk futtatott blogok összehangolt támadásai a fentebbi állításunkat jól alátámasztják. Nem akarjuk ezeket a véleményeket külön kiemelni, kitalációkat mindenki írogathat szabadon, azonban említett pártok teljes politikai rövidlátásban szenvednek amit jól megszoroznak az egymással való viaskodással azért, hogy ki legyen balról a vezető ellenzéki. Az LMP ekézése ennek a viaskodásnak a látványos megnyilvánulása.

Az LMP döntései azok számára, akik csak bal-jobb, Gyurcsány-Orbán, patásördög-európaiunió tengelyben tudnak gondolkodni és döntéseket értelmezni, nyilván zavarók. Ráadásul ezt még az ő irányukba könnyű is kommunikálni (lásd kollaboráns), ez sem rosszabb kommunikációs mankó a balos, liberális híveknek, mint mondjuk a rezsicsökkentés a jobbosoknak. Csakhogy ami balról (jobbról) kacskaringónak tűnik az az LMP szempontjából nyílegyenes haladási irány, melynek célja egy jobb közélet, egy normális társadalmi párbeszéd végső soron egy élhetőbb Magyarország.

Sok olyan ügy volt (és lesz) amiben az LMP nem fog a baloldal kívánalmainak megfelelni, mint ahogy a jobboldaliak is találkozhattak és majd fognak ilyenekkel. Most a megkérdőjelezett alkotmánybíró-választással kapcsolatban jöjjön a magyarázat.

Jelenleg 11 fővel működik az Alkotmánybíróság. Már régebb óta lehetett tudni, hogy új bírókra lesz szükség. Tíz hónapja vetették fel a kormánypártok a jelöléseket (mert kell a 2/3 a döntéshez) ráadásul nyitott folyamatban. Amiben a parlamenti pártok részt vehettek volna illetve tudtak róla. Az LMP több jelöltet is ajánlott. A lényeg az, hogy a jelenlegi 11 bíró bírói munkásságát megvizsgálva lehet látni, hogy közülük négy többször is úgy szavazott, amelyek kedvezőtlenek voltak a kormányoldal számára, de mivel 7:4 arányban a többségi akarat nyert, így a döntések a kormánynak kedveztek. A most ajánlott négy kormánytól független fő munkába állásával 7:8-ra módosulhat ez az arány!

Azért azt be kell látni, hogy sajnos ma Magyarországon az utolsó lehetőség az új Alkotmánybíróság lenne, ami képes megállítani a fideszes jogtiprást, ámokfutást. Más országokban – ahol kicsivel normálisabb a közélet – ott éppenséggel azzal lenne tele minden hír, hogy egy ellenzéki párt erőt mutatott fel és az ország érdekei nyertek, de csak a politikai haszonszerzésre használt irigység beszélteti a balos megmondókat és liberálisokat. Akik csak annyit voltak képesek mondani az elmúlt tíz hónapban, hogy nem, nem soha.

Az Alkotmánybíróság tekintélyének visszaállítása, megfelelő sínre helyezésének folyamata megindulhatna ezzel a döntéssel. Csak éppenséggel a most óbégatók a saját logikájukból kiindulva azt gondolják, hogy az LMP valamiféle paktumot kötött és kapott valamit cserébe. Igen, ez érthető olyanoktól, akik egy ilyen tárgyalási folyamatra csak úgy tudnak tekinteni, mint zsákmányszerzésre. Ugye akinek a kezében kalapács van az mindent szögnek lát és úgy is tekint a problémára. Ha van lehetőség az AB visszaterelésére, hogy olyan döntések szülessenek, ami a korábbi AB-okra volt jellemző, akkor most van itt a lehetőség!

Aki kedvenc pártjának közleményét olvassa csak és csak azt tudja elfogadni egyedüli érvényes magyarázatnak az pontosan az ország hiszterizálásában vesz részt és rövidtávú pártsikerekért cserébe konzerválja a „minél rosszabb annál jobb megközelítést”. Mi úgy látjuk, hogy az LMP húzása éppenséggel egy jobb Alkotmánybíróságot és egy jobb országot adhat.

Reflektor

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr6311973716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wolff 2016.11.19. 19:13:28

Ó, tényleg, a vérfideszes Horváth Attila, aki egyébként annyira buta, hogy szerinte Oroszországban 1917 előtt nem is voltak politikai pártok majd a kormánytól független döntéseket hoz. Az LMP legjobb esetben (ha Schanda nem úgy ítélkezik majd, ahogy az várható) is csak annyit ért el, hogy bebetonozta a Fideszes többséget, és majd lesz néhány szép különvélemény is. Viszont immár joggal mondhatja a Fidesz, hogy nem egypárti az Alkotmánybíróság, lám az ellenzék is hozzájárult. Igazi ellenzék! :D

Az igazi ellenzék az lett volna, ha az LMP eléri, hogy legyen tisztességes kiválasztási eljárás, minden pártnak legyen vétójoga és a végén igazi konszenzus szülessen. Akárhogy is fáj, ez bizony pont olyan pártközi alku, mint ami az LMP szerint bűn volt 2010 előtt.

OKalman 2016.11.19. 22:47:23

LMP = Lófaszt Más a Politika.

Kállai Ákos · https://plus.google.com/110461678966803800584 2016.11.20. 06:26:32

hát, aki elhiszi ennek a kissé sem vonalas írásműnek, h a Fidesz a kényelmes 7:4-es alkotmánybírósági többségét feladta a bátor LMP kiállásának köszönhetően egy 7:8-as kisebbségért, amely majd jól megállítja a nyomulásukat, annak úgyis mindegy

Első Kézből 2016.11.20. 12:44:57

Az LMP hivatalos propagandablogja minden LMP-s mocsokságot megmagyaráz. Lapozzunk.

Skankhunt42 2016.11.20. 12:53:01

@Első Kézből: mondja ezt a dékás blog propagandistája. epic!!!!

Szalay Miklós 2016.11.20. 13:06:42

Akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.11.20. 13:36:34

Nincs különösebb bajom az LMPvel, szimpi párt volt, nem gondolnám hogy be fog jutni legközelebb.

Ez biza zsákmmányszerzés, nem lehet más a politika, Schiffer már rájött erre. Baj ez? Az USAban is zsákmányszerzésről szól a LB bírók kinevezése, hiába fék meg ellensúly.

Jakab.gipsz 2016.11.20. 14:01:55

Nem csak Schiffer hátrált ki az LMP -ből hanem Róna is, ami önmagában még nem a világ és a politika vége, ők már sejtik hogy hol a baj.

Minden tisztelet kijár az alkotmány bíráinknak szemlélet módjuktól függetlenül.

Ugyanis az arányok nem sokat számítanak akkor, ha az elvileg eldönthetetlen kérdések kerülnek terítékre, már pedig a jelenleg számos ilyen kérdés merült fel.
Ezek a kérdések pedig a jelenleg ismert jog-logikai rendszerben többnyire kezelhetetlenek, azaz csak "nem jó" döntések születhetnek.
A magára maradt LMP -t pedig hagyni kell fejlődni, talán még lehet belőlük valami.

Nils. H 2016.11.20. 16:19:01

Ez az írás mindenről szót ejt, csak a 4 bírójelöltről nem.
Ha róluk is kellene mondani valamit, akkor persze egyből kiderülne, hogy az egész írás, úgy ahogy van, bullshit. Ez a 4 jelölt nem kiegyensúlyozni fog. Nem lesz itt 7-8... Ne vicceljünk már. Horváth Attila? Schanda??? Sulyok a 3 éves phd fokozatával meg mehet elnöknek? Tekintély-visszaállítás, mi? Ugyan már. Jobb lett volna, ha maradnak 11-en...

És nem, én nem vagyok az, aki azt harsogja, hogy az LMP eladta magát. Én azt is el tudom képzelni, hogy ENNYIRE hülyék.

feketebuli 2016.11.21. 19:20:10

2014-ben véletlenül az LMP-re szavaztam!
Azt gondoltam, tisztességesek lesznek!
Becsaptak, én meg férgekre szavaztam!

Hadházy, ez a hazug fideszes becsapta az embereket, akik azt remélték, hogy a náci fidesz kérlelhetetlen ellenfele!
Bár az árulást már Szeleburdi Bettike kezdte Posványosi vendégszereplésével!
Soha többé LMP!

figyelő jehu 2. 2016.11.21. 22:28:00

"Azért azt be kell látni, hogy sajnos ma Magyarországon az utolsó lehetőség az új Alkotmánybíróság lenne, ami képes megállítani a fideszes jogtiprást, ámokfutást."

Hülye, aki nem látja be: ezért az "utolsó lehetőségért" érdemes támogatni - mit támogatni: ajánlani! - 4 Fidesznek kedves jelöltet, akik közül legalább egy szélsőjobboldali...
süti beállítások módosítása