A valódi viták otthona

Reflektor

Az igazi ruszofób az Putyin

2017. január 09. - GottmayerLea

19.jpgKritikai hangok jelentek meg, amelyek a Reflektoron megjelent Putyin-ellenes cikkeket ruszofóbnak, oroszellenesnek tartották. Ezekre szeretnénk itt reflektálni.

Amikor valaki külföldről kritizálja Magyarországot és erre a kormány azt válaszolja, hogy „nem hagyjuk bántani a magyar embereket” (vagy valami hasonlót), akkor az ellenzéki oldalon, jogosan, megy a hőbörgés, hogy a nagy veretes péklapátot vagy te a magyar nép maga. Te a kormány vagy. Itt még ilyenkor a Magyar Idők leírja, hogy de többséget kapott a magyar néptől a kormány ezért a kormány az maga a nép, amire meg az szokott lenni a válasz, hogy ugye azért az is maradhat a magyar nép, aki nem rátok szavazott.

Amikor valaki Izraelt kritizálja, mert éppen valakit bombáznak egy előzetes helló-szia nélkül, akkor is szokott lenni az a reakció, hogy de te náci vagy, mert zsidók = Izrael. Na, most, hogy ez sem igaz persze, ilyenkor is azok, akik általában egy fokkal cizelláltabban elmondják, hogy nem jelenti az izraeli kormány kritikája a világ összes zsidójának a kritikáját, még az összes izraeli kritikáját sem.  Jelenleg az izraeli kormány kritikája leginkább egy konkrét zsidó kritikáját jelenti: Netanyahujét.

Ezt a logikát, amit itt felvázoltunk terjesszük akkor ki más országokra is. Kit kritizál az, aki az orosz kormányzatot kritizálja? Szását, a murmanszki heringhalászt? Mindenkit, aki szereti a Mester és Margaritát? Mindenkit, aki orosz állampolgár? Mindenkit, aki járt már Oroszországban? Vagy inkább csak mindenkit, aki nem amerikai?

Segítek: az orosz kormány kritikája leginkább az orosz kormány kritikáját jelenti. Persze ez is jelenti pár orosz ember kritikáját: Putyin, Medvegyev, Lavrov, stb. De úgy a világoroszságét nem.

Ráadásul itt van még valami: ez az egész amit Putyinék csinálnak ez a leginkább Szásának a murmanszki heringhalásznak rossz. Az ő adójából fönntartott államból keresett pénzt viszik ki offshoreba, azon a pénzen járatják a gyerekeiket brit magániskolákba. Neki rossz. És neki nincs választani lehetősége, neki nincs szabad médiája ahol informálódna arról hol mi történik. Az ő várható élettartama van olyan alacsonyan ahol van.  Neki nem érdeke, hogy meglegyen Paks 2, nem ő fog belőle keresni, mert aki belőle keresni fog az majd vesz egy focicsapatot valahol nyugaton. Nem az ő gyerekének iskolája lesz jobb tőle.

Van még egy intellektuális vonulat ami ruszofób. Ezek azok az emberek, akik szerint a putyini rendszer az ő vérükből jön, akik szerint ilyen az orosz történelem, akik szerint a néplélek miatt nincs szabadság. Akik szerint Szása a murmanszki heringhalász azért nem érdemli meg, hogy legyen szabad média, szabad választások és magasabb várható élettartam, mert nekik ilyen a történelmük. Aki szerint az oroszoknak „finoman szólva nincsenek a vérükben az emberi jogok”. Aki szerint egy nép véréből jönnek azok az alapvető polgári szabadságjogok, amiket mindannyian élvezni szeretnénk. Na ezek az emberek a faji, vérségi alapon diszkriminálják az orosz népet. Ők a ruszofóbok.

Természetesen létezik olyan politikai erő, ami az egész orosz népet utálhatja annyit árt nekik. Ez az Egységes Oroszország párt. Ők még  a ruszofóbok, nem azok akik kritizálni merik a Putyin-rendszert.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5312111507

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gottmayer Lea: Az igazi ruszofób az Putyin 2017.01.09. 14:52:37

Kritikai hangok jelentek meg, amelyek a Reflektoron megjelent Putyin-ellenes cikkeket ruszofóbnak, oroszellenesnek tartották.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.09. 12:40:33

"Ráadásul itt van még valami: ez az egész amit Putyinék csinálnak ez a leginkább Szásának a murmanszki heringhalásznak rossz. Az ő adójából fönntartott államból keresett pénzt viszik ki offshoreba, azon a pénzen járatják a gyerekeiket brit magániskolákba."

Ami nem igaz. Éppen Putyin alatt csökkent drasztikusan ez a jelenség.
süti beállítások módosítása