A valódi viták otthona

Reflektor

Vona Gábor semmit sem gondol a világról

2017. január 20. - szénhidra

vona-garda.jpg

„A Jobbik elnöke elmondta, miközben Izrael folyamatosan a holokausztról beszél, a világ legnagyobb koncentrációs táborát működteti amerikai segítséggel. Ezt a koncentrációs tábort úgy hívják: Gáza.”

Ezt Vona Gábor 2012-ben mondta.

A Jobbikos Hannuka-üdvözlet kapcsán pár napja a Reutersnek Vona Gábor ezt nyilatkozta: „Jól tettük, amit tettünk, aki kormányozni akar, annak szüksége van kapcsolatra minden vallásos csoporttal. Ugyanezt fogom tenni a következő évben is. A jövőben a Jobbik úgy tekint Izraelre, mint bármely más nemzetre. Izraelt lehet bírálni, éppúgy, mint Svédországot, de természetesen elismerjük az ország létezési jogát, identitását és azt, hogy hangot adjon érdekeinek.”

Természetesen mindenkinek joga van megváltoztatni a véleményét. Örülünk, ha Vona Gábor hirtelen már nem beszél butaságokat, mi is változtattuk meg a véleményünket sok mindenben, és remélhetőleg ez így fog folytatódni.  Aki negyven éve ugyanazt mondja, az nem következetes, csak inkább immunis az új információkra.

Ugyanakkor, amikor valaki ennyire rövid idő alatt ilyen sarkosan módosítja a véleményét, ilyen hihetetlenül nagy a különbség, akkor azért fölmerülhet, hogy fűződik-e ehhez valami érdek, esetleg számításból teszi-e ezt. Ha valaki be is jelenti, hogy ez egy stratégia része, egy nagy terv része (lásd: néppártosodás), akkor talán fölmerülhet, hogy a két véleményből az egyiket nem őszintén mondja.

Vona Gábor vagy akkor hazudott még, amikor nemzeti radikális volt, vagy most hazudik, amikor egy ilyen kilúgozott MDF-dumát nyom. Vagy mindkét alkalommal. Én, ha tényleg hinnék abban, hogy a zsidók ennek az országnak a fő problémái, akkor nem szavaznék többet erre az emberre. Azok pedig, akik a Jobbikkal akarják szélesíteni az amúgy is választási sikerek sorozatát felmutató összefogást, vagy végtelen naivak, vagy pont annyira gondolták komolyan a nagy népfrontos antifasiszta harcot, mint Vona Gábor a vizslasimogatást.

Nem más ez, mint egy nagyon nagy hazugság. Persze volt, aki átlátott a szitán: Köves Slomó. Nem meglepő, hogy az az EMIH, amelyiket föl akart jelenteni egy jobbikos gyűlésen Hegedűs „feleségem mentelmi joga mögé bújok” Lóránt, mert a „nemzet ellen tevékenykedik”, nem fogja földhöz vágni magát, ha a párt tizenharmadik életévében eszébe jut, mikor van a hannuka. De akkor is jó látni, hogy a Haraszti‒Kőszeg-felhőzeten kívül van még józanság.

Az egész Vona nyilatkozat egy valamit mutat: nincs semmi csak üres politikai számítás. Ebbe bele fog bukni, nem is érdemel mást.

 Szerk.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7812138307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása