A valódi viták otthona

Reflektor

Már magyarázkodnak

2017. február 23. - szénhidra

nyul.jpg

Évek óta már csak maguknak és saját választóiknak magyaráznak, értelmeznek, rajzolnak és nem az ország egészének. Úgy is mondhatjuk, hogy maguknak értelmezik a valóságot, maguk felé hajlítják a teret.

Olimpia-rendezés kritikusként is fájó látni, hogy mekkora zakót kapott a kormány, a Budapesti Olimpiai Mozgalom, a Fidesz és ezek mindenféle csatolt részei. Most kell felkötnie a gatyáját a valóságértelmezőknek mert a szavazók – de nyugodtan mondhatjuk, hogy hívek – már nem tudják elfogadni a folyamatos győzelmek után ezt a zakót. Meg egyáltalán nem viselik már el a vereséget. Ilyen tekintetben is tehát teljesen olyanok mint a kormányfő. Aki szavakban hatalmas sportember, szavakban hatalmas szabadságjog párti, így népszavazás párti.

De hát nem így van.

Régóta tisztelettel kezelendő vágya és álma sok embernek ebben az országban egy olimpia-rendezés. De pont az állítólagos és feszt emlegetett össztársadalmi konszenzus nem volt meg a témában. Erről a politikai elit tehet, mert az eleinte és majdnem végig támogatáspárti MSZP, DK és a Fidesz jól összekacsintott. Az egyedül következetesen elutasító LMP álláspont miatt sem mondhatjuk, hogy konszenzus lett volna az olimpia ügyében azonban az előbbiek összekacsintása miatt a Fidesz abba a hitbe ringathatta magát, hogy itten kérem egység van.

Igazából a Fidesznek, kormánynak és csatolt részeiknek nem az olimpia elvesztése fáj, hanem az árulás, amit ők szenvedtek el. E tekintetben érthető az elbicsakló hangú sértődés.

Azonban tökmindegy mit mond a Fidesz, az olimpiai pályázat visszavonatásával most ő maga veszi el a lehetőséget a budapestiektől de úgy, hogy még csak meg sem engedi a szavaztatást és az egyértelmű véleménynyilvánítást. Ebből az következik, hogy akkor vagy nagyon jól tudja, hogy nem támogatnák a budapestiek a pályázatot, vagyis nincs egység és hazudik az egész olimpiáról, és/vagy gyáva és nemhogy önagában de még szavazóiban, támogatóiban sem bízik.

Az ellenzékre, a Momentumra, sorosgyörgyre, elempére, az esőre, a hidegre, a szélre lehet ugyan mutogatni, de csak a saját megnyugtatásuk miatt, bár arra sem lesz elég.

 Szerk.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2612285267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ogli dzsí 2017.02.24. 14:06:17

a fidesz elvette a demokratikus joggyakorlási jogomat

ezért a momentánra vagy a maszopra fogok szavazni

agyadnál vagy?

Sir Galahad 2017.02.24. 14:18:38

"még csak meg sem engedi a szavaztatást és az egyértelmű véleménynyilvánítást." Jól hangzik, de már nincs miről szavazni. Ezek után a NOB biztosan nem adta volna Magyarországnak a rendezési jogot. Legfeljebb arról lehetett volna szavazni, hogy "akarja-e Ön, hogy fenntartsuk azt az olimpiai pályázatot, ami esélytelen?" Lett volna ennek értelme? Nem csak felesleges pénzkidobás?

szóorosz dzsuri 2017.02.24. 14:51:06

Ha lesz olimpia az a baj, ha nem lesz az a baj...
Ha népszavazunk az a baj, ha nem szavazunk- az is baj.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 15:11:02

@Sir Galahad: @szóorosz dzsuri: Az emberek szavazni akarnak róla. A budapestiek 20%-a alá is írta. Majd a 2/3 simán megszavazza. Hacsak orbán nem futamodik meg gyáván.

Sir Galahad 2017.02.24. 15:20:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A szavazásnak nem volna tétje, mert Magyarország semmiképpen nem kap a NOB-tól rendezési jogot. Tehát továbbra sem értem, hogy a semmiről miért kellene szavazni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 15:23:58

@Sir Galahad: "A szavazásnak nem volna tétje, mert Magyarország semmiképpen nem kap a NOB-tól rendezési jogot"

Dehogynem. Éppen, hogy megtámogatja a pályázatot egy nagy támogatottságú népszavazás.

zolia 2017.02.25. 22:36:32

@Sir Galahad: A hátraarc óta mindenki kórusban fújja, hogy "egység híján úgysem kaptuk volna meg a rendezés jogát, nincs értelme a népszavazásnak". Amennyiben egység alatt azt értjük, hogy az ország teljes lakossága/a szavazásra jogosultak mindegyike egy emberként, kivétel nélkül felsorakozik az olimpia mögé, akkor valóban nincs egység, de ennek alapján soha nem volt és soha ne lesz semmilyen téma, kérdés, amiben egység lenne, merthogy nincs olyan, hogy valami mellé odaáll minden ember. Ilyen egységre azonban - szerencsére - nincs is szükség, mert a demokrácia arról szól, hogy a TÖBBSÉG leteszi a voksát valami mellett.
Tegyük fel, hogy egy népszavazás esetén az a 266 ezer ember, aki most aláírta a kezdeményezést, ellene szavaz az olimpiának, szemben a maradék 4 és fél millióval, aki viszont mellette. Ez esetben milyen egység hiányáról beszélünk?
Lehet itt egység hiányára mutogatni, de a helyzet az, hogy a Fidesz egész egyszerűen beszart. Beszart attól, hogy ha esetleg népszavazásra kerül sor, bukik egy nagyot, vagy legalábbis lesz egy hatalmas elutasítottság. Ekkor, és csak ekkor lenne realitás az egység hiányára hivatkozni. Finoman szólva is hatalmas naivitás azt hinni, hogy lehet bármiben akkora egység - nem csak M.o.-n, bárhol a világon - ahol egy sok százezres-sok milliós tömeg egy emberként ugyanazt gondolja/szavazza egy témáról.
Úgyhogy igen, ha ezt egy pillanatig is komolyan gondolták volna, akkor ez a 266 ezer ember csepp lett volna a tengerben, statisztikai hiba, nem pedig az egység hiánya.
Sőt, akár kijöhetett volna a népszavazáson az, hogy igenis legyen olimpia. Akkor is megtagadta volna a NOB a rendezés jogát az egység hiányára hivatkozva?

Sir Galahad 2017.02.26. 12:49:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: @zolia: A NOB a cirkusz miatt nem adta volna nekünk a rendezés jogát. A másik két pályázónál ilyesmi nem volt, közülük választottak volna.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.26. 16:15:50

@Sir Galahad: "A NOB a cirkusz miatt nem adta volna nekünk a rendezés jogát"

Dehogynem. Nincs semmilyen cirkusz. Éppen, hogy megtámogatja a pályázatot egy nagy támogatottságú népszavazás.

"A másik két pályázónál"

Ha egyáltalán lesz másik két, vagy akár másik egy pályázó őszel a döntéskor.

Aza helyezet a fideszesekkel, hogy a kétharmados felhatalmazás ellenére nincs önbizalmuk. :))

Sir Galahad 2017.02.27. 08:33:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint politikai célok vezérelték a budapesti olimpia ellenzőit, akik aláírásgyűjtésükkel komoly veszélybe sodorták a 2024-es magyar fővárosi pályázatot – írta az MTI." index.hu/sport/2017/02/19/a_nob-elnoke_nekiment_a_budapestieknek/ Szerintem ez nem annak a jele, hogy a NOB szerint nincs cirkusz, és hogy a történtek ne vették volna el a bizottság kedvét attól, hogy Budapestnek adja a rendezés jogát, de gondolom, ezt is ki tudod magyarázni. Hajrá, jó szórakozást :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.27. 11:15:23

@Sir Galahad: Nem hullajtok könnyeket, hogy a csuti geci nem tud az olimpából is lopni, mert gyáva.

Pergető 2017.03.06. 14:09:57

Személy szerint nagyon sajnálom, hogy nem rendezhetünk olimpiát! Természetesen megy a demagógia ezerrel a lopásról, a demokrácia végéről és a "demokratikus oldal" karakánságáról, pedig valójában egy szűk kis csoportocska, akik lázítanak, ligetkednek és majomkodnak!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.06. 15:03:14

@Pergető: "nagyon sajnálom, hogy nem rendezhetünk olimpiát"

Sokan sajnáljuk.

"megy a demagógia ezerrel a lopásról"

Így már nem tudja orbán ellopni. Nincs ezzel baj.

Pergető 2017.03.06. 16:32:49

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN

Annyi a hiba csak, hogy sehol egy eljárás, egy nyomozás csak a ballib huhogó kórus a lopásról!
Hiteltelenek!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.06. 16:43:37

@Pergető: "hogy sehol egy eljárás, egy nyomozás"

Igen, gyurcsány és orbán mellé Poltpotot is fe fogja lógatni a forradalom.

Pergető 2017.03.06. 16:47:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ne legyél már naív! Nem fognak itt senkit fellógatni! 2018-ban Orbán megint simán nyer. A marhára demokratikusok pedig széttöredezve a parlamentbe se nagyon jutnak be!
Tehát megint szívni fog ez a műellenzék és majd előadják a műhisztijüket!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.06. 16:49:39

@Pergető: Hát ha a bíííírka nemzet hagyja tovább is, hogy kifosszák, akkor ez lesz.

Pergető 2017.03.06. 16:59:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Mondtam. Nincs alternatívája a Fidesznek. A Jobbik tönkretette magát, a ballib oldal meg a kutyának se kell!
Mszp, Együtt, Momentum, LMP, DK= nulla
süti beállítások módosítása