A valódi viták otthona

Reflektor

Az Ünnepelt Terror Propaganda: a pornó

2017. március 14. - szénhidra

cs.jpg 

Manapság nagyon divatos a terrorról és annak hatásairól beszélni, a terrorizmus minden formája elleni fellépést követelni, és a terrort hangosan kiabálva elítélni. Ami rendben is van, de van egy pont, ahol mindenki gyorsan bekussol: mikor a szexuális terrorizmus propagandájához érünk, amit köznyelven úgy nevezünk, hogy pornó. A folyamatos nemi, fizikai, lelki és anyagi erőszakról beszélek, amit férfiak követnek el nők ellen a pornóban. A teljesen átlagos pornóban. (Megjegyzés: Az „átlagos” pornónak részei az olyan, sokak által keresett kategóriák is, mint a tini pornó – ami csak kiskapu a pedofil fantáziáláshoz; a csoportos erőszak [gang bang]; a hármas behatolás pornó; a fenékből szájba [ATM]; a bosszúpornó stb. Ezek mind arról szólnak, hogy férfiak miként tudnak használni és megalázni nőket. Csak a PornHubon, ami egyetlen egy pornó oldal, évente 23 milliárd látogató, óránként 64 millió néző van. És mit néznek? Ezeket.)

A következő elemzéshez azt a tudást fogom használni, amit az önvédelmi edzéseim alatt tanultam, és tisztán levezetem, hogy szinte minden, amit férfiak csinálnak nőkkel a pornóban, az nem más, mint kényszerítés és erőszak. Vagyis nemi erőszakot népszerűsítő és normalizáló, a szexuális kultúrát nemi erőszak kultúrává torzító propagandáról beszélünk.

Kezdjük egy kis fogalomtisztázással. Mikor használnak az emberek erőszakot más emberek ellen? Az önvédelmet leszámítva általában akkor, amikor szeretnék rákényszeríteni azt a másik embert, vagy embereket, hogy tegyen/tegyenek meg valamit, de ő/ők ellenállnak. Szóval A szeretné, hogy B megtegyen valamit, de B nem szeretné azt megtenni, így hát A erőszakot alkalmaz, hogy B megtegye, amit akar. Ha ez tiszta, akkor a következő kérdés: mi a nemi erőszak?

A nemi erőszak az amikor, a férfi (az estek tetemes részében férfi vagy férfiak) szexuális hozzáférést szeretne egy nőköz (tipikusan nő vagy kislány, de lehet akár kisfiú vagy egy másik férfi az áldozat), de az a nő nem akar semmilyen szexuális kapcsolatban vagy aktusban részt venni vele. A férfi ekkor erőszakot alkalmaz, ami esélyt ad neki a hatalom gyakorlására, arra, hogy megbüntesse és kínozhassa az áldozatát. Az is valószínű, hogy ezek kombinációja – a szexualizált hatalomgyakorlás lehetősége – motiválja. A beteges extra az egészben az a szexuális öröm, amit az elkövető férfi érezhet orgazmus formájában, miközben hatalmat gyakorol egy másik lény felett. Ekkor már a férfi erőszakot alkalmaz. A férfierőszak egyik elsődleges eszköze a pénisz, használhatja az áldozattal szemben fennálló hatalmi pozíciójának más elemeit is (ez lehet pénz, lakhatás, az étel ígérete, elhitetni kisgyerekekkel és fiatalkorúakkal, hogy az teljesen rendben van, ha ő a kezét vagy péniszét, rá vagy bele rakja), esetleg más kényszerítő módszert (zsarolás, fenyegetés, zaklatás,leitatás/bedrogozás, kínzás, folyamatos terrorizálás stb.) arra, hogy a nőt szexuális kielégítő eszközként tudja használni.

A nemi erőszak a hatalom szexualizálásáról szól, arról, hogy uralják valaki másnak a testét, akaratát, elméjét és a jövőjét. A nemi erőszak nem szex és nem szexi.

Az önvédelmi órákon pontosan azt tanuljuk, hogy miként védjük meg magunkat emberektől, akik akaratunk ellenére szeretnének minket valamire kényszeríteni, akik uralkodni akarnak felettünk. Ez lehet akár az, hogy a támadó azt akarja, adjuk oda neki valamely személyes tárgyunkat, vagy például az, hogy ne adjunk hangot a véleményünknek. Hogy elérje a célját, a támadó olyan módszereket alkalmaz, amiknek például az a célja, hogy hagyjuk abba a lélegzést, ne legyünk eszméletünknél, vagy hogy a testünk bizonyos módon mozogjon, ami a támadó számára a lehető legkezelhetőbb. Ezek mind tisztán behatárolható támadási célok és módszerek, és lehetséges az ellenük való védekezés. Önvédelmi és küzdősport edzéseken megtanulható, hogy miként és miért azt a mozdulatot kell csinálnunk, amit csinálunk, és nem egyszer párhuzamot véltem felfedezni a támadások mechanikája és az „átlagos” pornós jelenetek között. Nekem is furcsának tűnt ez a hasonlóság, de annyira szembeötlőnek találtam, hogy biztos voltam benne, már mások is biztosan rájöttek e két téma kapcsolatára. Legnagyobb meglepetésemre viszont, akármilyen cikket vagy tanulmányt olvastam a pornóról és annak hatásairól (azokra akik nézik, és azokra akik csinálják), sehol sem láttam, hogy bárki kiszúrta volna ezeket a számomra szembeötlő hasonlóságokat.

Szóval itt van, szituációról szituációra levezetve – de mielőtt belekezdenék, volna még egy dolog, amit le kell tisztáznom. A pornó nem tükrözi a valóságot. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennének benne valós, létező emberek. A pornó a szexipar, egy hatalmas iparág egyik terméke. Ez az ipar éves szinten 30-50 milliárd dolláros jövedelemmel rendelkezik, vannak üzleti tervei és befektetései, könyvelők és ügyvédek egész hadseregét alkalmazza, producerek, kamera-, és világításszakértők, helyszínkeresők, takarítók, kellékesek, sminkesek, vágók, rendezők, szállásfelelősök, kávé-, és ételhordók, és persze forgatókönyvírók. Ezzel az iparral rengeteg más, káros gyakorlat és folyamat is összekapcsolódik: szerves része a drog- és alkoholfogyasztás hatalmas mennyiségben, gyógyszerezés (nyugtatók, fájdalomcsillapítók, érzékeléstompító szerek, Viagra); a folyamatos utánpótlást többek közt embercsempészet és emberkereskedelem is szolgáltatja; burjánzanak a fertőzések. Általános a kamera által nem látott bántalmazás – ez azt jelenti, hogy a férfi fájdalmas dolgokat csinál a nőnek, miközben a felvétel készül, de olyan módon, hogy az a kamerán nem látszódik, vagy amikor a kamera ki van kapcsolva, a lányt/nőt bántalmazzák a forgatáson. És persze kiemelendő, hogy a pornóban színészkedés történik. Az emberek, akiket látsz a pornóban, színészkednek, tettetnek, úgy csinálnak, mintha élveznék, főleg a nők, akiknek lehet, hogy az a bizonyos baszás, amit nézel, épp a tizedik az elmúlt pár napban, és az egész teste, nem csak a vaginája, ki van merülve és össze van törve. Ha objektíven, figyelmesen megnézed, a pornóban szereplő nők arcán látni fogod, hogy akármilyen „jó színészek”, nem tudják eltakarni az öklendezést és fuldoklást, a könnyeiket, valós fájdalmat és félelmet a szemükben.

Mindezek fényében vizsgáljuk meg az első példát férfierőszakra nők ellen. Technika: hajtépés, hajhúzás.

Tisztán emlékszem az edzésre, ahol a hajhúzás ellen való védekezést tanultuk. Először is, nekem is hosszú hajam van, amit nagyon szeretek, még akkor is, ha teljesen egyértelmű számomra a taktikai előnye a rövid frizurának. Háborús vagy bármely katasztrófahelyzetben az lenne az egyik első dolgom, hogy letolom a hajam, de egészen addig, amíg nagyjából biztonságban élek, hagyom ahogy van. Ugyanakkor teljesen megértem azokat a nőket, akik rövidre vágatják a hajukat. Még akkor is, ha nem tudják, egy taktikai előnyt adtak maguknak. A második ok, amiért emlékszem minden részletére az órának, az az edző módszere, amivel bemutatta nekünk a helyzetet.

Kért egy önként jelentkezőt, majd mögé állva marokra fogta a haját és a következőt mondta: „Mi történik mikor valaki megfogja a hajadat ilyen módon? Megmondom én nektek. Először is, biztos lehetsz benne, hogy aki ezt teszi az ellenséges veled. Másodszor, teljes irányítást szeretne szerezni feletted. Hogyan? Nagyon egyszerű.” Ekkor elkezdte húzni a szerencsétlen önként jelentkező haját ide-oda. Az illetőnek nem volt más választása, mint arra mozdulni amerre a haját húzták, ha elakarta kerülni, hogy hatalmas fájdalomban legyen része. „A fej kontrollálása egyet jelent a test kontrollálásával. Amerre a fej megy, követi a test is, és a fájdalom arra van használva, hogy rákényszerítsen téged az együttműködésre. Ez egy egyszerű és hatásos módszer arra, hogy irányítást szerezzünk valaki más teste és mozdulatai felett, és hosszú hajú emberek mindig kell, hogy számoljanak a lehetőséggel, hogy valaki megpróbálja ezt a módszert alkalmazni rajtuk.”

Eztán folytattuk az edzést, és megtanultuk, mit kell tenni, amikor valaki úgy próbál hatalmat szerezni feletted, hogy megragadja a hajadat és elkezdi azt húzni/tépni valamerre.

Na most, nézzünk meg egy átlagos pornójelenetet ahol a férfi megragadja a nő haját. Alkalmanként a nő még ki is fejez (eljátszik) valamiféle élvezetet emiatt. Mit gondolsz, mi történik itt? A haj húzása fájdalmat okoz, gondoljunk csak arra, mikor valaki egyszerűen ki akarja fésülni vagy kefélni a haját, hogy még az is milyen rossz tud lenni. Szóval a nő fájdalmat érez minden egyes alkalommal, amikor a férfi akár csak egy kicsit is meghúzza a haját. És megteheti, megtépheti a haját bármikor, amikor csak szeretné. Több fájdalmat okozhat, ha a nő nem úgy mozog, helyezi a testét, „élvezi”, veti alá magát a férfi akaratának, ahogyan ő azt szeretné. Az értelmes ész azt mondja, ez nem más, mint kényszerítés. Kényszerítés fájdalom okozásával egy bizonyos fajta szexre, amit a férfi akar. Ha nem azt látod, hogy a nő hevesen tiltakozik (nem szabd elfelejteni, hogy az első számú kényszerítés a pénz ígérete, amit megkap, ha befejezi a felvételt) az nem azt jelenti, hogy ő ezt bármilyen szinten is akarná vagy élvezné. Add hozzá, hogy eközben épp bassza a férfi, és máris megvan a szexuális erőszak.

Minden egyes alkalommal, mikor férfiak, akik nem a képernyőn vannak, hanem a barátnőjükkel, feleségükkel vagy szexpajtijukkal, épp húzzák és tépik a nőknek a haját, pontosan ugyanazt követik el, mint amit a pornóban is látni. Mint ahogyan a pornóban látott nők is épp erőszak áldozatai, ugyanúgy erőszakáldozatokat csinálnak férfiak a nőkből, akiken ezt a módszert alkalmazzák. Amit a képernyőn látsz, az is megtörtént a valóságban is egy valódi nővel, csak valószínűleg több órán keresztül, ami össze lett vágva egy 20-40 perces verzióvá. Valódi fájdalommal (a haj tövestől kitépésével, ha nem működsz együtt, másfelé mozdulsz) fenyegetni valakit azért, hogy hatalmat szerezz az ő fizikai és mentális valósága felett, hogy hatalmat szerezz a szexualitása felett, nem más, mint szexuális erőszak. Sajnos a nők is megtanulták, hogy nem szabad reagálni ezekre az erőszakos tettekre, ha az „szex” közben történik, ami szöges ellentétben áll azzal, amit a világ minden részén önvédelmi iskolákban tanulnak az emberek. Sőt, ugyebár sok nő úgy érzi, hogy versenyben áll a pornóval, nyújtania kell ugyanazt, amit ott lehet látni, tehát elfogadja vagy egyenesen kéri a hajhúzást/tépést, a saját maga feletti kontrollnak ezt a szimbólumát és eszközét, mert a férfi pornófogyasztókhoz hasonlóan megtanulja, hogy ez a szexi, és úgy gondolja, ez is kell ahhoz, hogy elég jónak tűnjön a partnere számára.

 

Második technika: fojtogatás.

Az egyik legalapvetőbb támadás, ami ellen önvédelmi és küzdősportokban megtanulunk védekezni, az a fojtogatás. Fojtogatni valakit többféleképpen is lehet, több oldalról is lehet támadni. De van valami, ami ösztönszerűen fog történni azzal, akinek a nyaka köré épp rámarkolnak. Mégpedig az, hogy odakap a kezével a nyakához. Ez egy reflex mozdulat, nincs mit tenni. Az agy érzékeli a veszélyt, ezért rögtön „odaküldi” a kezeket, hogy szabaduljanak meg a veszélyforrástól. Ezzel a reflexszel szoktak számolni jobb önvédelmi edzéseken, és azt tanuljuk, hogy mit csinálunk azután, hogy a reflexmozdulat megtörtént. Ott vagyunk tehát, hogy a kezeink odakapnak a támadó kezéhez, ami szorosan markolja torkunkat, és ami által az eszméletvesztés vagy halál veszélyével nézünk szembe. Az első dolog, amit csinálnunk kell, az a támadó kezének a leszedése a torkunkról. Még akkor is, ha csak egy pár centiméterrel sikerült elmozdítanunk, legalább tudunk lélegezni és rögtön elkezdhetünk azon dolgozni, hogy a támadót ártalmatlanná tegyük.

Ami nekünk most fontos, az a kezek reflexszerű mozzanata. Szinte biztosra vehetjük, hogy akárkit is fojtogatnak, annak a keze oda fog kapni a torkához, ahol a támadó az erejét kifejti. Ez egyszerűen meg fog történni, és ezután a mozzanat után beletelik az agynak pár másodpercébe, hogy felfogja, mi is éppen a helyzet. Mindez azért van, mert az ember nyaka és torka kulcsfontosságú terület a rendes és egészséges működéshez. Erek futnak fel az agyba, amik friss oxigént visznek, légcsövek mennek le a tüdőbe, amik nélkül nem tudunk lélegezni. Ez a kis terület egyszerűen nem szabad, hogy támadás alatt maradjon, ha eszméletünknél vagy életben akarunk maradni. Az agyunk tudja ezt. Szóval akkor miért is fojtogatnak férfiak nőket állandóan? Férfiak fojtogatnak, vagy a fojtogatás veszélyét kilátásba helyezve ráhelyezik a kezüket a nő nyakára. Egy férfi keze a légcsövön, az ujjak körbefogva a nyakat, vagy egy pénisz letuszkolása a torokba, míg a nő már csak öklendezni és fuldokolni tud, nem csak „úgy alakult”. Ezek mind életet fenyegető mozdulatok.

Honnan tudhatjuk, hogy hasonló fenyegetettséget látunk a pornóban is? Egyszerű. A nő keze vagy kezei mindig felkapnak a férfiéhoz, aki épp a nyakát markolja, vagy eltolja magától a férfi testét, amihez a fasz tartozik, amit épp tuszkol le a torkán. Az agy tudja, hogy veszélyben a test, és azonnal küldi a vészjelzéseket a kezeknek. Pár pillanattal később azután a tudatos agy is bekapcsol, és az meg emlékezteti, hogy azért ne ellenkezzen olyan sokat, mert különben a szerződése szerint nem kap pénzt, de még az is lehet, hogy megbüntetik, és további bántalmazást kap bosszúból. De az első reakciója volt a helyes, valóban a fuldoklás veszélye áll fent, és egy férfiak által uralt és nőgyűlölő iparban a férfiak valóban fojtogatják a nőket a kezükkel vagy a faszukkal, sőt, ezt élvezik is. Mert megtehetik, és mert a nők nem mernek már reagálni, és nem is szabad nekik. Mindez beszivárog az emberek mindennapi szexuális életébe. Abba a szexuális valóságba, ami minden múló perccel egyre jobban gyűlöli a nőket, és arra tanítja a férfiakat és fiúkat, hogy miként tudják „uralni” és „megbüntetni” a nőket és lányokat. Fiúk és férfiak fojtogatnak nőket, rendszeresen. A férfi ráhelyezi a kezét a nő torkára és rászorít egy kicsit, épp csak annyit, hogy a nő agya felismeri a fenyegetettséget, a veszélyt, aminek ki lett téve. Ugyanez igaz arra is, amikor a férfi leerőszakolja a faszát a nő torkán, és odaszorítja annak a fejét, lényegében véve addig, ameddig csak akarja. (Emlékszünk még a balul elsült afférnak becézett esetre, amikor a férfi így fojtotta meg a nőt, aki nyilvánvalóan fuldokolhatott és öklendezhetett, az elkövető viszont ezt állítólag észre sem vette?) Ismét, a nyakra helyezett kéz és szájba mélyen ledugott fasz, a lehetőség, hogy ezek bármikor áthajolhatnak fojtogatásba, fullasztásba, nem mást idéznek elő, mint egy hatalmi, irányító helyzetet, amiben a férfiak testi erőszak lehetőségét helyezik a nőkre, mindezt egy intim kapcsolat keretein belül.

Mit mond ez a kapcsolatról? Ha nem azt teszed, amit én akarok, ha nem úgy éled meg a szexualitásodat, ahogyan én akarom, ha nem úgy mozogsz, ahogy azt akarom, hogy mozogj, ha nem élvezed, ahogyan én akarom, hogy élvezzed, akkor akár össze is roppanthatnám a légcsövedet, vagy meg tudlak büntetni egy kis fojtogatással. Miféle kapcsolat ez? Férfiak miért fenyegetik állandóan a nők életét szexen kívül és belül? Ha valami fenyegetésnek van értelmezve egy edzőteremben vagy az utcán, és veszélyezteti a testi épséget, az ugyanakkora veszélyt jelent akkor is, amikor a férfi aki csinálja épp meztelen, és a pénisze benne van a nőben.

Fektessünk le egy pár alapszabályt: Ne fojtogass vagy fenyegess a fojtogatással senkit! Ha valaki elkezd fojtogatni téged, lett légyen az bármilyen szituáció, és van lehetőséged azt mondani neki, hogy „NEM!”, akkor tedd meg, távolítsd el a kezet a nyakadról, és védd meg magad a veszély forrásától. Halálos veszélyben lenni nem szexi. Ha úgy gondolod, hogy valakit halálos veszélyben tartani viszont szexi, akkor nem vagy más, mint egy nemi erőszakoló. A halál veszélyével fenyegetsz mást a szexért, a szex „végigcsinálásáért” úgy, ahogyan te szeretnél, és ezt izgatónak is találod. Ez téged egy szexuális terroristává tesz.

Ha úgy gondolod, hogy elértük a végét az erőszakos fenyegetések és tettek sorának, amit férfiak követnek el nők ellen, pornóban és pornón kívüli szexuális aktusokban, akkor tévedsz.

 

Harmadik technika: kicsavarás.

Egy jó önvédelmi kurzuson azt is megtanulhatja az ember, hogy miképpen tud egy támadót ártalmatlanná tenni. Tegyük fel, hogy van valaki, aki fenyegetően lép fel veled, vagy számodra fontos emberekkel szemben. Az ártalmatlanná tevés megtörténhet sokféle módon, de az egyik leggyakoribb módszer a támadó kontrollálása a karján keresztül. Ismét tisztán él bennem az emlék mikor erről tanultam.

Az oktató ismételten egy önként jelentkező résztvevőn mutatta be, hogyan lehet valakinek a karját olyan helyzetbe tenni, ami annak természetellenes. A résztvevő a másik kezével mindig a mellkasán jelezte egy „lekopogással”, ha túlságosan fájt. Ez minden edzésnél fontos, tudni kell, hogyan jelezz a partnerednek, ha a fájdalom túl nagy, vagy félsz, hogy valami baj történhet. Ha jeleztél, akkor a partnered elenged, és nem visz tovább egy olyan fogást, ami képes kiugrasztani a válladat vagy eltörni a csuklódat. Mivel a másik karját befogni és arra erőt kifejteni nagyon hatásos és fájdalmas tud lenni, éppen ezért nagyon népszerű módszer akárkinek a hatástalanítására. Az edzésen meg jobb, ha figyelünk egymásra.

Tehát, az edző befogta az önkéntest a karjánál fogva, és elkezdte magyarázni, hogy mi is történik éppen: „Nézzetek a karotokra, hogyan épül fel, merre hajlik, és merre nem, mit tudsz vele csinálni, és mi az, amit nem. Teljesen egyértelmű, hogy vannak dolgok, amiket egészen egyszerűen TILOS a karnak csinálnia, mert maradandó sérülést okoznál neki. Nos, a mi dolgunk, hogy a kart egy olyan pozícióba helyezzük, amiben nem szeretne lenni. Egyáltalán. Így ni.” – mondta, és az önkéntes karját kicsavarta egy teljesen lehetetlen helyzetbe, ahol a szerencsétlennek nem volt más választása, mint hogy kövesse az edző instrukcióit, abba az irányba mozduljon, ahova az edző vezeti, ha nem akarta, hogy fájdalom nyilalljon végig a testén. „És az agy azon nyomban küldi is az üzenetet a testnek, hogy ne nagyon ficánkoljon. Ha mégis megtenné, akkor ráteszek még egy kis nyomást, és máris egy újabb fájdalomhullámot küldtem végig a testén. Az majd emlékezteti, hogy milyen helyzetben van is éppen. Az egyetlen választása az, hogy követi az utasításaimat.”

Hányszor láttad pornófilmekben, hogy a férfi aki éppen bassza a nőt, kicsavarja valamilyen nem természetes, kényelmetlen pozícióba, és erőnek erejével úgy tartja, vagy elkezdi felnyomni a nőnek a karját a háta mögött a tarkója felé? Még az is előfordul, hogy épp húzzák közben a haját is, esetleg fojtogatják kézzel vagy egy fasszal. Kell, hogy még ennél is tisztábban látszódjon, mi a jó büdös franc folyik itt?

Nekem úgy tűnik, elég világos, mi köti össze ezeket a szituációkat: ERŐSZAKOS HATALOMGYAKORLÁS. Csakúgy, mint a hajhúzás és a fojtogatás, a kéz kicsavarása is egy olyan eszköz, ami arra való, hogy átvegyük valaki más teste fölött a hatalmat. Mindehhez fájdalmat okozunk.

A nők fájdalmas és erőszakos kontrolláló technikák alatt szenvednek, hogy azt tegyék, amit a férfiak akarnak. Ha nem, akkor a férfi fojtogathat valamivel több erővel, megránthatja a haját, egy pár fokkal feljebb csavarhatja a karját, és abban a pillanatban egy újabb fájdalomhullám megy keresztül a nő testén. Mindezt aközben, hogy úgy kell csinálnia (és a valóság nem olyan könnyen eltakarható), mintha élvezné, ami épp történik vele – miközben basszák a száját vagy az ánuszát, vagy a vagináját, van hogy mindet egyszerre – és fájdalmakat él át, és az életéért aggódik. Tettetnie kell, hogy épp nem meg van erőszakolva, alázva és kínozva a férfiak élvezete érdekében.

Honnan tudhatom, hogy mindez rossz és ártalmas? Kérdezd meg magadtól, hogy mit tennél, ha valaki megragadná a hajad és elkezdené tépni? Mit tennél, ha valaki a kezét vagy kezeit rátenné a torkodra, és elkezdene erőt kifejteni velük? Ha letuszkolna valamit a torkodon? Mit tennél, ha valaki ráfogna a kezedre és a hátad mögé csavarná azt? Én tudom, mit tennél: pánikolnál, és felismernéd a helyzetet annak, ami. Egy támadás. A szabadságod épp megsértették, és erőszakkal valaki más akarata alá lett hajtva.

Mit mondanál, mi történik, ha mindezek közben egy fasz fel lenne dugva az ánuszodba és/vagy vaginádba? Ha férfi vagy, akkor használd a fantáziádat, hiszen a kettőből az egyik lehetőség veled is megcsinálható.

Nincs mit tenni, nevén kell nevezni a dolgot: szexuális erőszak és terror.

Mindezek fényében a pornó nem más, mint felvétel férfiakról, amint épp nőket erőszakolnak. Továbbá, minden férfi, aki pornóból tanult hatalmi technikákat alkalmaz a szexuális partnerén, nem csinál mást, mint maga is épp megerőszakol egy nőt. És ezt nevezik manapság normálisnak. Ezt a szexuálisterrorizmus-propagandát, ami teljesen tisztán és érthetően a nők megalázását tanítja és terjeszti a világ minden részén.

Akkor még egyszer. Nincs különbség aközött, ha az utcán kezdik el tépni valakinek a haját vagy az ágyban. A fájdalom pontosan ugyanolyan, mindegy, hogy hol történik. Az áldozatban is ugyanazt a reakciót kelti (értetlenség, fájdalom, elmenekülési vágy, kényszer alatti együttműködés stb.). Az áldozat nem akar mást, mint csökkenteni a fájdalmat és tudja, hogy csak két választása van. Az egyik, hogy megteszi azt, amit a kínzója követel tőle – akár szavakkal, akár gesztusokkal és irányító mozdulatokkal követeli azt –, abban a reményben, hogy nem kap több „büntetést”, vagy amilyen gyorsan csak lehet, kikerül a veszélyhelyzetből.

Nincs érdemi különbség aközött, ha valaki körbemarkolja egy másik ember torkát az utcán vagy ha ezt az ágyban teszi. Egy apró kis nyomás már elég arra, hogy problémát lehessen okozni a légzésben és a véráramlásban. Mindkettő vezethet eszméletvesztéshez, vagy akár halálhoz. A támadó ilyenkor szó szerint élet és halál ura egy másik ember felett. Ez a hatalom arra van használva, hogy további olyan helyzetbe kényszerítse az áldozatot, amit az nem szeretne, és/vagy hogy kínozhassa még további fájdalommal.

Vitathatatlanul ugyanolyan fájdalmas az áldozat számára, ha az utcán csavarják ki és feszítik a háta mögé a kezét, mint ha ez az ágyban történne. Mindkét helyzetben az áldozat karja erőszakkal lett egy természetellenes helyzetbe rakva, amit tovább lehet nyomni, és ezáltal még nagyobb kínokat okozni. Ez a kín az, amit az okozója arra használ, hogy az áldozat oda menjen, azt csináljon, vagy ne álljon ellen annak, amit ő szeretne. Megint megjegyezném, hogy további izomerő befektetésével ki lehet valakinek törni a könyökét vagy a vállát egy ilyen szituációban. Az áldozat ezt teljes mértékben tudja, és sokszor ez elég is arra, hogy be lehessen erőszakolni olyan helyekre, helyzetekbe, aktusokba, amiket a lehető legnagyobb mértékben szeretne elkerülni.

És még nem is beszéltünk arról, hogy a férfi belenyomja a nő fejét a párnába, a férfi rátapos a nőre, megpofozza őt, leköpi, összenyomja teljesen lehetetlen pozíciókba… Nem beszéltünk még a pornónak az úgynevezett BDSM-vonaláról, ahol a CIA vallató „technikák” teljes tárházát felvonultatják férfiak, és nőkön gyakorolják azokat. Azokat a módszereket, amiket arra hoztak létre, hogy foglyokat minél hatékonyabban tudjanak kínozni, az akaratukat megtörni, az elméjüket roncsolni. S mindezek szexi, élvezetes, izgató, erotikus aktusokként vannak beállítva.

Amikor férfiak erőszakot és kényszerítést használnak arra, hogy nők úgy viselkedjenek, ahogyan a támadó férfiak szeretnék, és azt tegyék, amit ezek a férfiak szeretnének, azzal a céllal, hogy az álló fasz elélvezhessen, és mindez még fel is van véve, akkor azt nem kínzásnak és terrornak nevezzük, hanem pornónak, ami „tök oké”. Ezek mindegyike kényszerítő és erőszakos technika, amik kifejezetten férfiak által történnek nők ellen. Ez nem más, mint a legnépszerűbb terrorizmus, a szexuális terrorizmus propagandája a mai világban, ahol a férfiak terrorizálnak és szenvedést hoznak a nőknek és lányoknak. Ez a szexuális terror, amit a pornó teremt, jóvá van hagyva, mert közben ejakulációk történnek. Ha összhangban akarnánk maradni azzal, amit a terrorizmusról általában gondolunk, akkor hangosan követelnénk a pornó elleni fellépést, ami már 9-11 éves korukban elkezdi mosni a fiúk és a lányok agyát, és elkezdi uszítani a fiúkat a lányok ellen, aminek semmivel sincs jobb üzenete, mint a Boko Haramnak, ISIS-nek, Ku Klux Klannak vagy bármely más terrorszervezetnek.

 

Mi a tanulság?

Minden férfinak: Hagyd abba a pornó nézését!

A pornó egy mesterségesen létrehozott ipari termék, ami pont annyira útmutató az intimitáshoz és szexuális együttléthez, mint a gyorséttermi kaja az egészséges, tápláló étkezéshez.

Hagyj fel a pornó nézésével, és a nők megerőszakolásával és bántalmazásával!

Kezdd el megmondani más férfiaknak, hogy az erőszak, bántalmazás és kínzás nem szexi, és a barátságukra nincs szükség, amennyiben ezeket folytatni akarják, vagy a szexuális terror propagandát meg akarják osztani veled, vagy a baráti társaságod más tagjaival.

Kezdj el megkérdezni más férfiakat, hogy miért tartják izgatónak azt nézni, ahogyan más férfi/ak nő/ket erőszakolnak egy felvételen? Együtt akarnak élni az ilyen fajta erőszakkal?

Szembesítsd azokat az embereket, akik pornóból tanult terrortechnikákat használnak, hogy nem mások, mint szexuális erőszakolók, szexuális terroristák, amit tesznek, az kínzás és embertelenség.

Kezdd el felfedezni, hogy a szexualitás nem a hatalomról és félelemről, ezek megnyilvánulásairól szól. Mindezek teljes hiánya kell, hogy legyen két ember között.

Még egy dolog. Ne várd el a nőktől, hogy ezért megtapsoljanak. Egyszerűen csak csináld a helyes dolgot, ez az elvárható minimum.

A szex nem hatalomról szól. A szex nem terrorról szól.

Nagy Illés

 

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3712338311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ABC123456 2017.03.15. 13:19:03

"tanuljunk meg kommunikálni, merjünk jelezni ha valami nem esik jól, egyébként meg lazítsunk, merjünk kisérletezni, és nyugodtan merjünk pornót nézni is." - aham, hát az és utáni szöveg ebben egy totál téves árukapcsolás. Persze, ezzel is gazdagítsuk azokat a pornópápákat, akik nők erőszakolásából szerzik a vagyonukat, köpjük le az emberi méltóságot, közte a sajátunkat is. És garantáljuk, hogy évente százezres nagyságrendben baszhassanak halálra fiatal lányokat a gazdag nyugati férfiak a prostitúció bugyraiban, melynek a legfőbb marketingje épp a pornográfia. Hát bravó, jobblibsi, te csináld ezt, míg megteheted. Remélem, nem sokáig. Én mint ballibsi meg úgy fogok szabadon lazítani meg kísérletezni az ágyban továbbra is, mint eddig : hogy ezt az embergyilkos, nőkínzó és borzalmas iparágat nem veszem hozzá igénybe. Mert van saját fantáziám, ami lényegesen szebb és főleg sokkal kevésbé gyilkos másokra nézve.

u zlateho tygra 2017.03.16. 10:57:54

na.
nem ellenkezem, tökéletesen értem, miről beszélsz. az érveid jogosak, nehéz vitatkozni velük. Annyit tennék csak hozzá, hogy kapásból fel tudom sorolni két volt csajomat is, aki KÉRTE, hogy vágjak szex közben a fenekére, és HÚZZAM a hajukat. Az egyik megkért, hogy fojtogassam - kicsit.
na most vagy én fogom ki ezeket a csajokat, vagy azért nincs teljesen igazad. Mondom ezt ismét úgy, hogy nehéz lenne veled nem egyetérteni egy csomó pontban.

mobilmaniatic 2017.03.16. 13:31:55

Vannak "jó" és "szép" pornófilmek, na olyanokat kell nézni. Valamire csak ki kell vernünk...

Térdep Elek 2017.03.19. 22:13:17

szingli férfiként néha bizony ráfanyalodok. A neten ingyenes, nem támogatok vele senkit. Eszembe se jut, hogy az igen ritka szexuális együttléteimen a látottakat "alkalmazzam".
Amúgy meg igen, a nők is uralkodni akarnak a férfiakon a szexuális fellépésükkel, nyilván nem tudatosan, hogy "most jól uralkodni fogok rajta", hanem ösztönösen, de azért még ravaszul, vagy álnaivan. Testileg nem bántalmaz, de lelkileg nagyon le tud gázolni (akár azzal, ha játszik velem és hiteget, mivel "talonban tart" a többi hímjelölt között) és az nem feltétlenül jobb.

Térdep Elek 2017.03.19. 22:17:59

de én is sajnálom a szexipar áldozatait, és talán inkább az ő körükben kellene terjeszteni, hogy nem éri meg azért a párszáz/párezer euróért tönkretenni magukat.
és ugye vannak a luxusprostik is, akiknek ugyan van mit enni és hol lakni, de többre vágynak.
süti beállítások módosítása