A valódi viták otthona

Reflektor

Az MTI asszisztál a külföldi multi földszerzéséhez?

2017. március 29. - baum

dicambra.jpg

Sallai R: Benedek sajtóközleményben tervezte felhívni a figyelmet arra a visszásságra, hogy a gyanú szerint egy volt fideszes államtitkár és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) régióvezetője stromankodott a főként génmódosítással foglalkozó amerikai multicég, a Monsanto magyarországi földszerzéséhez. Az MTI nem volt hajlandó kiadni a közleményt, mások személyhez fűződő jogainak sérelmére hivatkozva.

 

Az LMP-s képviselő azt osztotta volna meg a közvéleménnyel, hogy újabb részletek tárultak fel arról a lehetséges állami földmutyiról, ami megint a Fidesz pénzéhségéről és a közhatalom magáncélokra való használatáról szól. Az állam, egy stróman, és a területbővítésre vágyakozó Monsanto amerikai biotechnológiai óriásvállalat közötti ügylet megkötésénél Poprády Géza korábbi fideszes államtitkár és Borsfai Attila, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) régióvezetője is bábáskodhattak. Amíg a szintén amerikai Bunge áfacsökkentésért fizetett volna a magyar államnak "kenőpénzt", addig a Monsanto ipari terület fejében tehetett le igen jelentős összeget.

Azért is furcsa az MTI döntése, mert a tegnapi nap például lehozták azt, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester több kérdésben is "lebukott" a 4-es metró beruházása ügyében - mondta az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a testület keddi ülését követően. Hétfőn pedig Hollik István, a KDNP üdvöskéjének beszédét hozta le az MTI, miszerint a kormánypártok szerint a Soros György által finanszírozott szervezeteket nem érdekli, mi a magyar emberek véleménye.

 

Ezek szerint Demszky Gábornak és Soros Györgynek kevésbé vannak személyiségi jogai, mint egy random kormánypárti politikusnak.

 

Valamiért a nemzeti távirati irodának roppant kínos lett volna nyilvánosságra hozni Sallai kijelentéseit, hogy az egymilliárdos vételárból juthatott a strómanon kívül az ügyletben közreműködő egykori és jelenlegi állami hivatalnokoknak is. Az eset kapcsán a Monsanto is cinkos lehetett, hiszen tudnia kellett, hogy ő egy olyan földet vett, ami mögött korrupció rejlik. Az LMP feljelentést tett az ügyben. Ha bebizonyosodik a gyanú, akkor a Fidesz saját földtörvényét játszotta ki, visszaélt a rábízott hatalommal, és egyúttal a magyar termőföldet egy olyan multi kezébe adta, amely génmódosítással foglalkozik – zárul az MTI által le nem hozott közlemény.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9812385161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása