A valódi viták otthona

Reflektor

Félreérthetetlen üzenet a követségüktől a budapesti CEU-s amerikaiaknak

2017. április 13. - szénhidra

ceu.png

Szerda délutánra egyeztetésre hívta a nagykövetségük a CEU-n tanító, tanuló, dolgozó amerikai állampolgárokat. A Reflektor blognak egy a rendezvényen jelen lévő CEU-s tanár így számolt be a közel másfél órás eseményről: "Igen keményen, félreérthetetlenül  fogalmaztak, az üzenet egyértelmű volt." (Az amerikai külügyi szóvivő is kijelentette a napokban: egyértelműen a Lex CEU felfüggesztését várják a magyar kormánytól.)

A szerdai egyeztetésen az amerikai követség 6-7 vezetője tájékoztatta a megjelenteket és egyértelművé tették: “Az amerikai kormány teljes egészében, megosztottság nélkül a CEU mögé áll, és ez így is marad."A tájékoztatón elhangzott többek között az is, hogy  "A CEU a magyar-amerikai kapcsolatok egyik pillére", s hogy amennyiben a magyar kormány nem visszakozik, "annak minden szempontból hatása lesz a magyar-amerikai kapcsolatokra”.

Forrásunk így összegezte a mostanra kialakult helyzetet:”A magyar kormány egyszerűen nem tudja felfogni, hogy létezik egyes intézmények (egyetemek stb) teljes függetlensége, márpedig Amerikában ez alap.”A  nekünk nyilatkozó amerikai tanár arra is felhívta a figyelmet: sokatmondó, hogy az amerikai külügy 444.hu által elsőként közölt sajtótájékoztatóján az Asszad szíriai elnökkel kapcsolatos amerikai stratégiára vonatkozó kérdés után rögtön  a CEU-ügyre kérdezett az első újságíró….

Horn Gabriella

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr712423917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása