A valódi viták otthona

Reflektor

Németh Szilárd épp túszul ejti a birkózótársadalmat

2017. május 31. - baum

3_focuspoint_926x504.jpg

500 millió forintról 2 milliárdra növelték annak a sportlétesítmények a tervezett költségét, melynek tulajdonjogát Németh Rezsi Szilárd magánalapítványának ajándékozta a csepeli önkormányzat és a kormány. Ezt az alapítványt Németh márciusban hozta létre nyilvánvalóan azért, mert már előre levajazták az ingatlanbizniszt.

Normál esetben két változat jöhet szóba egy ilyen beruházás esetén: vagy állami tulajdonban marad a multifunkcionális sportcsarnok, vagy a Magyar Birkózó Szövetség állományába kerül. Olyan nincs, hogy az állam két milliárd forint értékű ingatlant ajándékozzon egy magánalapítványnak. Főleg nem a kormánypárt legfőbb bunkósbotja magánalapítványának.

Ezzel a megoldással ugyanis azt érték el, hogy a Magyar Birkózó Szövetséget túszul ejtette a Fidesz. Joggal merülhet fel a kérdés az olvasóban, hogy hát Németh Szilárd így is az elnök ott, hogyan lehetne ennél jobban túszul ejteni valamit?

A ravaszdi trükk az egészben az, hogy amennyiben a magyar birkózótársadalom úgy döntene, hogy új irányt akar szabni a sportágnak és más vezetést választ Rezsi Szilárd helyére, akkor az új vezetés keze meg lesz kötve. Ugyanis az utánpótlás-nevelés mikéntje így is, úgy is a Fidesz alelnökének kezében maradna, nem a legitim sportági vezetés hatáskörében. Németh ott tehet keresztbe majd a neki nem tetsző új elnöknek, ahol csak akar.

Németh Szilárd hatalmi pozícióját erősítette meg a kormány ezzel a döntéssel a birkózó életen belül, gyakorlatilag kiskirállyá nevezték ki, kvázi keresztapává.

Felháborító ez a maffia és tolvajtempó, ahogy a Fidesz lenyúlja a sportszövetségeket. Ugyanez Kocsis Máté a kézilabdában pepitában. Ez azért is roppant káros, mert a sport a fair playről, a tisztességes versenyről kell, hogy szóljon. Ha az utánpótlás nevelés körüli kis bizniszek bűzlenek a korrupciógyanútól, az kihat a fiatal tehetségek szocializációjára is. Milyen közeg már az, ahol a gyerekek ezt látják maguk előtt követendő példának?

A sportnak tisztának kell maradnia, Németh Szilárd, Kocsis Máté, Kubatov meg a család többi tagja, meg tűnjenek el még a környékéről is.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5112554487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása