A valódi viták otthona

Reflektor

Elmebaj

2017. augusztus 09. - szénhidra

bht.jpg

Mert ez már az. A vízparton pedig a hűsölési lehetőségek is adottak, mégis elszáll az értelem a Balaton partján. Kezdve azzal, hogy a Magyar Állam területén joggal tartózkodóakat ki akarják tiltani a vízpartról odáig eljutva, hogy terrorveszélyre hivatkozva lezárnak egy fél várost.

Nagyon helyesen mutatott rá az egyik szemét civil szervezet arra a tényre, hogy létezik egy alaptörvény – amit pont a Fidesz-KDNP vert át mindenkin – ami mindenkinek jogot ad a bárholtartózkodásra.  Mégis saját parlamenti képviselője és polgármesterei dobálják a csóvát a tetőre azzal, hogy fogalmuk sincsen a nagy seggnyalás közben arról milyen károkat okoznak. Az már más dolog hogy nemcsak az ország megítélésének, de saját pártjuknak is.

Ismerik a történetet a farkasról, meg a veszélyről, meg a faluról? Azt, amelyikben arról van szó, hogy a kisfiú (kislány, tökmindegy) azzal szalad be a faluba, hogy itt vannak a farkasok, mire mindenki kiszalad segíteni. Persze nem találnak semmit, a farkasok a hatodik falu határán is túl vannak. Ezt a játékot még párszor eljátssza a kisgyerek mikor egyszer valóban megérkeznek a farkasok és viszik amit látnak, mert a falusiak nem hisznek a kisgyereknek… Na, jelenleg ez borzasztó helyzet áll fenn – egyelőre csak a Balaton partján és még csak a történet első fejezetét eljátszva (a köszöntő szavakat a hergelő kampányban az bevezetést pedig Keszthelyen és Hévízen láthattuk).

De mi lesz akkor, ha valamelyik okos településvezető szintén ezt a lapot akarja bedobni a játékasztal közepére? Hát az, hogy a nevelni, a terrorveszélyt komolyan venné szándékozott nép majd jól nem vesz semmit komolyan, amiből az következik – hogy amúgy eddig nálunk nem jelentkező terroristák helyett – majd a polgármesterek egymást túllicitálva fogják ugráltatni a rendvédelmi szerveket és mondjuk ki, baszogatni a saját településük lakóit. És a mese itt ér célba.

Nekem nem szívszerelmem a TEK, azzal sem fog meggyőzni senki, hogy terrorveszély lenne Magyarországon, de lassan egy ice-bucket challenge elkelne egyes vezetőknek.

Csarnó Ákos

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3912731606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.08.09. 20:22:52

Mégis mi mástlehet várni egz párttól

morph on deer 2017.08.09. 20:31:28

- amelyiknek elnökhelyettese lehet Németh Szilárd? De tényleg!

Mert már az, hogy ismerjék a 'saját' alaptörvényüket, láthatóan meghaladja már a "középvezetőik" képességét is, a mezei tagok szellemi képességeit elképzelni sem merem..!

Komolyan mondom, a sötétség már azt a benyomást kelti, mintha az egész országban Tiborcz cége felelne a felvilágosultságért is..!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.08.10. 08:29:08

A Balaton partján mindenki begőzöl a melegben: az úszni nem tudó fiatalok fejest ugranak, a kormány mutyistája naponta 110 ezerbe kerülő villát bérel, stb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.08.10. 12:11:01

"a Magyar Állam területén joggal tartózkodóakat ki akarják tiltani a vízpartról"

Amikor Putyin Magyarországra látogatott, sok baloldali tüntetett a látogatása ellen, pedig Putyin is jogszerűen tartózkodott magyar területen. Hogy is van ez? Ha a migránsnak az ellenzék szerint szabad, akkor Putyinnak miért nem?

"terrorveszélyre hivatkozva lezárnak egy fél várost."

A migránsok közötti belharc Európában sem csökken, itt is irtják egymást. A lezárás csak az ő érdekükben, védelmükre történt. :)

PonDrow 2017.08.10. 12:21:51

Remélem Budapesten is hasonló lezárás lesz augusztus 20-án! :) Ott még nagyobb a "terrorveszély"! :)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.10. 12:26:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Olyan ez, mint a szólásszabadság.

Ha liberális vagy, szólhatsz.
Ha nem, akkor nem, s ha mégis szólsz, ellehetetlenítenek.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.10. 12:36:11

Az ember azt hinné bárki tüntethet bári ellen.

Pl aki nem akarja hogy Soros és csicskásai telebasszák az országot muszlim honfoglalókkal, akkor azok a Soros féle álcivielk szarkeverése ellen is tüntethetnek.

De lassan kiderül a ballibek majd megmondják ki tüntethet és ki nem.
Tényleg elmebaj.

röf 2017.08.10. 12:50:44

" a Magyar Állam területén joggal tartózkodóakat ki akarják tiltani a vízpartról..."
Nem ez a kérdés.
Az a kérdés, milyen választ fog találni a kormány erre a nyilvánvaló provokációra, erre a nyilvánvalóan kekeckedő, gulyásmártonos, pofátlan polgárbosszantásra.
És természetesen az is ugyanolyan jogszerű lesz, mint a migránsok ittléte..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.08.10. 12:52:47

"Kezdve azzal, hogy a Magyar Állam területén"

Amióta csak megjelent ez a poszt, nem hagy nyugodni a kérdés: melyik ország az a Magyar Állam? Mert olyat ismerek, hogy Magyar Köztársaság vagy nemhivatalosan Magyarország, de olyat nem, hogy Magyar Állam.

Giuseppe Caldi 2017.08.10. 13:04:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Izrael Állam mintájára így nevezte el a gyarmatot is a libsevik elvtárs.

Weißkopf 2017.08.10. 13:36:28

Talán maradjunk a tényeknél. Magyarországon JOGSZERŰEN tartózkodó, oltalmazott családokról van szó. Tehát végleg nem illegális bevándorlók, a megfelelő hivatal tartózkodásra jogosultnak találta őket. (Talán még keresztények is...) Ha jól tudom, 2 családot akar valamelyik NGO a Balatonnál nyaraltatni. Erre jön valamelyik fideszes (honatyának csúfolt) vadbarom, és terrorveszélyt vizionál. A elvtársai meg bégetnek hozzá jól idomított birkák módjára. Ez tényleg fél-Ázsia.

Weißkopf 2017.08.10. 13:42:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Amikor Putyin Magyarországra látogatott, sok baloldali tüntetett a látogatása ellen, pedig Putyin is jogszerűen tartózkodott magyar területen." És? Meghiúsult ettől Putyin et. látogatása? Ugye hogy nem. Viszont az oltalmazott menedékesek Balaton-parti üdülésének lőttek a hozzád hasonló xenofób őrjöngőknek köszönhetően. Ennyi az apró különbség a 2 ügy között.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.08.10. 13:45:10

@Weißkopf:

"a hozzád hasonló xenofób őrjöngőknek köszönhetően."

Minősítgesd a repedt sarkú jó kurva anyádat.

dez01 2017.08.10. 13:57:56

Az biztos, hogy kevés szavazót nyert meg a Fidesz egy-egy ilyen nagyszabású akcióval, bárki is a felelős... minél melegebb van annál inkább igaz ez...

Weißkopf 2017.08.10. 14:08:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A te anyád az a bárcabitorló faszszopó a Rákóczi térről, ugye? A fajtájára ütöttél, kis köcsög, mást se tudsz, csak fost okádni a pofádból.
süti beállítások módosítása