A valódi viták otthona

Reflektor

Válaszok Kövér László kijelentéseire

2017. október 07. - szénhidra

kover_waldorf3.jpg

Kövér László a Magyar Hírlapnak adott interjúban meglepő kijelentéseket tett. Fideszes politikusként tőle is természetesnek tűnik, hogy teljesen más valóságot lát az országból, mint mi, a többség. Szeretnék reagálni állításaira, mert néhány meredek mondata erőst bicskanyitogató hatású:

„Kövér László házelnök szerint további egy, vagy akár még egy kormányzati ciklusra van szükség az ország sorsát hosszú távon meghatározó, a morális és gazdasági rendbetételt követően elindított intézkedések, programok megerősítéséhez.

Egyetértek, azon kitétel nélkül, hogy nem „további“ két ciklus kell, hanem csak így: két ciklus kell egy jó irányhoz. Japán II. világháború utáni gazdasági fejlődése bizonyítja: 5-8 év elegendő ahhoz, hogy egy ország jó irányba forduljon gazdaságilag, társadalmilag. Láttuk mit tett az MSZP nyolc év alatt, látjuk mit tett a Fidesz az elmúlt nyolc évben - s ezekből az irányokból legtöbbünknek elég volt. Nagyon elég. Két ciklus kell - normális, tisztességes, bölcs vezetéssel - és ehhez a Fidesznek buknia kell, mielőbb, mert sem nem normális, sem nem bölcs, s legfőképpen nem tisztességes.

Az interjúban Kövér László következőket hangoztatja:

„Szerinte a legfontosabb, hogy a demográfiai folyamatot legalább megfordítsuk, az 1,5 köli termékenységi mutatót megpróbáljuk 2,1-re felvinni, hogy a nemzet legalább a reprodukcióra képes legyen - mondta. Korábban Orbán Viktor is arról beszélt, hogy családonként átlagosan 2,1 gyerek lenne ideális.

A demográfiai helyzet egy fontos mutatója a társadalom alakulásának, a közhangulatnak, a jólétnek és a remény jelenlétének egy nemzetben. Ugyanakkor kínos ennek hangoztatása Fidesz politikusok szájából, miután az elmúlt nyolc évben tovább romlottak a demográfiai viszonyok és számos vonatkozásban. Kivándorlás, elöregedés, kevés gyermek, belső migráció - ez a Fidesz családprogramjának eddigi eredménye. A szülés feltételein nem javítottak, az megélhetés és a gyermekvállalás szempontjából csak a jómódúaknak nyújtottak segítséget politikájuk (adókedvezményekre alapozott támogatáspolitika), és a fiatalok munkavállalási feltételei romlottak. Nincs jó bérlakás program, és munkavállalói populáció térben nincs egy helyen a munkahelyekkel, és a munkahelyteremtés alacsony munkabérek nemzetközi versenyére épít jelentős gazdasági kitettséggel. A Fidesz rossz családpolitikája növelte a demográfiai problémákat, láttuk mire volt jó nekik nyolc év, és a Fidesz ezt csak tovább rontaná irányvonalainak tartásával - ezért a Fidesznek buknia kell.

„Kövér László fontosnak tartja a Trianon által elszakított nemzetrészekkel a társadalmi és kulturális kapcsolattartás intézményesítését, amelyet gazdasági eszközökkel is alá kell támasztani, hogy a különböző politikai változások erre már ne legyenek hatással.

A Fidesz feszültséget és konfliktusokat szított a határon túli magyarság képviseletét ellátó politikai erőkben, és indokolatlan beavatkozásaival megteremtette a határon túli nemzeti képviseleti megosztottságot. A Katalán-konfliktusban tett nyilatkozata rámutatott (Orbán szerint: „spanyol belügy“), hogy a székely autonómia törekvéseket is mindössze „román belügy“-nek tartja, ami szégyen. Támogatáspolitikája saját politikai célját szolgálták, nem pedig az összefogás megteremtését. Meg lettek volna a lehetőségek a Trianon által elszakított nemzetrészek gazdasági „visszafoglalására“, de erre irányuló lépések nem történtek. A Fidesz a nemzet egységét bontotta határainkon belül és kívül: helytelen, hatalomtechnikai célú nemzetpolitikai törekvéseivel szándékosan megosztottságot teremtett és konfliktusokat szított a határon túli magyarságban - ezért kell a Fidesznek buknia.

„A külpolitikában kiemelt feladatnak számít a közép-európai együttműködés megerősítése, történelmi konfliktusaink hátrahagyásával, hogy minden érintett ország számára történelmi dimenzióba helyezett politikai stratégia legyen a közös érdekérvényesítés az unió porondján.“

Csak a migráns-politikára épített közép-európai együttműködés elhibázott és rossz irány. Valós gazdasági együttműködésre, nagyobb partnerségre lenne szükség szomszédainkkal, de a Fidesz politikája csak gazdasági versenyhelyzetet erősítette, így lehetséges az, hogy pl. minden agrárexport/import ügye nemzeti érdekeket sértett hazánkban is. Az unió porondján nem regionális érdekérvényesítésre, hanem ügyek mentén, regionalitástól független ÉRTÉKALAPÚ együttműködésekre van szükség. A Fidesz értékalapon az EU-ban sem politizál, hanem kettős beszédet alkalmazva kampánycéljaira használja az EU-t, és lopásainak forrásként néz az EU-ra, ami elfogadhatatlan - ezért a kell a Fidesznek buknia.

„A nemzeti konzultációval kapcsolatban Kövér László kifejtette: lehet viccet csinálni a konzultációból, lehet gyalázkodni vagy a költségeket sokallni, de egy dolgot nem szabad elvitatni: hogy ami az illegális migráció kapcsán ma zajlik Európában, azon a gyermekeink és unokáink jövője múlhat.“

Igen, „gyermekeink és unokáink jövője múlhat“ a megfelelő politikai döntéseken, de erre a Fidesz képtelen - erre több mint hét évnyi bizonyíték van. Az uszítás, a valós belső problémákról való figyelem elvonás tipikusan nem a jövő érdekeit szolgálja. A migráns ügyben egy felelős és bölcs kormány tudná, hogy mi a helyes irány társadalmi konzultáció nélkül is, ellenben a Fidesz mindenből kampányfogást kíván csinálni, és nem a társadalom véleményére kíváncsi. Hét év alatt sorsdöntő kérdésekben (Paks, termőföld-privatizáció, bérpolitika) nem volt kíváncsi a társadalom véleményére, és egyetlen népszavazást írt ki - ami a ráfordított milliárdok ellenére is eredménytelen lett. A Fidesz alkalmatlanságát a kormányzásra ezen kérdések bizonyítják leginkább - ezért a kell a Fidesznek buknia.

A baloldali csetlés-botlásáról a házelnök „Muppet Show“-ként nyilatkozik.

Persze felmerül bennem a kérdés, hogy azt a kabarét, amit az Orbán-kabinet megvalósít nemzeti konzultációkkal, kormányzásnak nevezett pilótajátékkal, Soros-tervek kritikájával és országgyűlésnek nevezett cirkusszal, akkor azt minek nevezné? Szerintem a Fidesz az igazi „Muppet Show“ és Waldorf szerepe jutott ki Kövér Lászlónak. 

S végül Kövér a Jobbikról is nyilatkozok, szerinte a Jobbik „olyan politikai kultúrát hozott be, amely jelentős mértékben lerontotta az addig sem feltétlenül rózsás magyar politikai közállapotokat. Ezek a fiúk nem tudnak késsel-villával enni. Semmilyen viselkedési szabályt nem tartanak kötelezőnek magukra nézve. Ez nyilastempó.“ Majd hozzátette: „gátlástalanok, a pénzért és a hatalomért bármire képesek, közben már abban a sok ostobaságban sem hisznek, amit korábban hirdettek.“

Nem tisztem védeni a Jobbikot semmiben, de ezen mondatai mutatnak rá leginkább arra a mérhetetlen arroganciára és felháborító cinizmusra, amit a Fidesz képvisel. Politikai kultúráról szólni a Fidesznek, akik érdemi kérdésekre szemöldökcsipesszel válaszol miniszterelnöke, akiknek politikai demagógiája eget rengető - döbbenetes. A politikai kultúra színvonalának 27 év alatt senki nem ártott annyit, mint  a Fidesz, aki a béka feneke alá tolta a közbeszédet, gyűlöletkeltésre használta szavait, és a „köz“médiát Rákosi-korszakot idéző propagandagépezetté silányította. Késsel-villával való étkezésről beszélni egy olyan párt képviselőjének, ahol Németh Szilárd alelnök lehet - kissé vicces.

A Fidesz hét éve bizonyítja alkalmatlanságát és méltatlanságát az ország vezetésére, és ezért menniük kell. Kövér Lászlóval együtt.

 

Sallai R. Benedek

az LMP országgyűlési képviselője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9112936611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.08. 00:26:12

@EU zászlót mindenhova!: nem. Azért, mert egy büdös paraszt. Ugyanúgy nem tud viselkedni, mint te. Ezért érzed magadhoz közel.

2017.10.08. 00:27:56

@EU zászlót mindenhova!: Ja, az is igaz, hogy Kövér a kádári elvtársak között tanulta, hogyan kell élni...

VaradiJanos 2017.10.08. 00:49:12

@BiG74 Bodri: “Kövér - nagybetűvel, mert mégis csak mondatot kezdek vele- egy tipikus, bicskanyitogató fityiszes. De, úgy látszik ennek az országnak ilyenek kellenek.”
Ja, ilyenek kellenek és megérdemli ez a nép, tehát teljesen fölöslegesen koptatjátok a billentyűzetet, inkápp pihenjetek!

VaradiJanos 2017.10.08. 00:51:17

@BAZINGA2: “el kell vinni Grazra ”
Grazra? Ezért nem veszitek ti észre Bolshevik jelmezcseréit.

VaradiJanos 2017.10.08. 00:55:27

@Könnyen elkaptuk, uram!: szia anyadmajma! Szerintem is hasznos ez az állandó parasztozás tőlünk, libejális demokjatáktól, hiszen úgyis tök nehéz lenne annyi vidéki körzetben megegyezni a közös jelölt személyéről

Arthur Bloch 2017.10.08. 03:18:05

@Jakab.gipsz: hogyan tud valaki ekkora badarságot leírni???

n3spr3ss0 2017.10.08. 06:26:25

@Jakab.gipsz: Elfelejtetted hozzá tenni: éljen a fasizmus!

alfacharlybravo 2017.10.08. 06:59:19

@BiG74 Bodri: Szakállas kis buziknál még mindig jobb.

postumus mumus 2017.10.08. 07:02:57

Miért olvasgatod az ilyen faszfejek okádásait? Én már mikor meglátom hogy ez a barom böfögött, lapozok.

postumus mumus 2017.10.08. 07:09:21

Pont az a célja, hogy megbotránkozást keltő nyilatkozataival foglalkozzanak, és az ő okádása vezesse a híreket. Mint az a másik faszfej, az a bayer nevezetű hatökör.

hatodikx 2017.10.08. 07:48:39

Igen, a kutányak nem is két, hanem négy farka van, és egy lába. legalábbis így látja a cikkíró.

2017.10.08. 08:15:00

A dőlt betűs rész helyénvaló. A többi csak a szokásos blogrizsa

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.08. 08:26:13

Kövér fixációja Trianonra és a demográfiára nevetséges, mert amit ezekre javasol, az nem megoldás. Etttől eltekintve beszéde hatalmas igazságokat mondott ki.

1ghost 2017.10.08. 09:28:53

Nagyon jó írás. Tárgyilagos, korrekt, minden pontja a helyén van. A tetves fidesztrollokat meg szétveti a guta.

Helga Beauty Salon. 2017.10.08. 09:30:46

"Kövér László a Magyar Hírlapnak adott interjúban meglepő kijelentéseket tett. Fideszes politikusként tőle is természetesnek tűnik, hogy teljesen más valóságot lát az országból, mint mi, a többség."

MONDJA Sallai R. Benedek
az LMP országgyűlési képviselője

Mi kell ahhoz hogy tudatára ébredj te Benedek, annak hogy nem ti vagytok a többség, mégha mindegyikőtök hatökör is!
Kövért meg hiába fikázod, mit csinálna szerencsétlen mást egy ilyen kretén ellenzékkel akik úgy viselkednek az országgyűlésben mint a csimpánzok!

wolves84lb 2017.10.08. 09:40:01

@Metal Warrior: jujj, de átlátszó és gyengécske felháborodás volt ez...nyilván nem a 4 gyerekes pedagógusházaspárra gondolt az író, bár ha mindkét szülő egyetemi tanár, azért valszeg nem kenyérre kell a havi bér.

wolves84lb 2017.10.08. 09:41:48

@Jakab.gipsz: főállású trollként elég arcpirító, hogy még a magyar nyelvet sem beszéled jónak mondható szinten.

wolves84lb 2017.10.08. 09:43:57

@EU zászlót mindenhova!: ezt még másold be pls minden kibaszott nap minden kibaszott posztjához. köszi

Wrex 2017.10.08. 09:46:55

"teljesen más valóságot lát az országból, mint mi, a többség"
Húbaz, de komolyan, áruljátok el mit toltok mert nagyon durva anyag lehet. Ti, a többség? És előtte még képesek vagytok azt is leírni hogy "teljesen más valóságot lát az országból"??? Pályát kéne váltanotok mert politikusként szart se értek, standuposnak viszont nagyon jók lennétek ezzel a dumával, én legalábbis az asztal alá szédültem a röhögéstől...

wolves84lb 2017.10.08. 09:47:40

@Helga Beauty Salon: miért hazudozol? A fidesz az elmúlt 14 évben pont úgy viselkedett a parlamentben, mint ti, a troll-sereg a posztoknál. Anyáztok, köpködtök, mint az utolsó alja putrilakók - mert azok is vagytok, elég megnézni a csúti geci fiatalkori képeit.

wolves84lb 2017.10.08. 09:48:33

@Wrex: szóval szerinted jelenleg több a fideszes mint a nem_fideszes?

Éhesló 2017.10.08. 09:58:09

@Belzebubo: szerintem el vagy tévedve:
spiler.blog.hu/2017/02/13/liberalis_pofara_eses_cxvii_eleg_keves_magyar_megy_kulfoldre

Feltéve, de nem megengedve, hogy MINDEN a választási törvény lehetőségeivel nem élő, nem szavazó kivándorló a magadfajta ballibbant hazudozó mesügékre savazna, messze nem vagytok még ezzel együtt sem semmiféle többség.

Sőt.
Még a saját primitív gyűlölettel eltelt hazugságaitok közepette sem vagytok képesek a saját oldalatokon belül semmiféle ellenzéki többséget alkotni, mert osztódva szaporodnak a magát lejárató, megbukott, önjelölt haladárjaitok által gründolt megélhetési pártjaitok.

Még valamire felhívnám a figyelmedet, a hozzád hasonló ballibbant agyhalottakéval együtt:
- az általatok lefikázott szavazók váltották le antallt, orbánt és tartották hatalmában elqrót, amikor képesek voltatok jobban és hatékkonyabban átverni őket, mint buktor.

Ezért - már ha valaha is akartok választásokat nyerni - jobb lenne a potenciális választói bázisotokat nem fikáznotok, mert rajtuk múlik, hogy a vég nélküli hatalomtól és közpénzektől távoli, eddig meglehetősen kontraproduktív gyűlölködéseteket hatalommá tudjátok-é konvertálni egy sikeres elqrói hazugságkampányt követően.

Szóval több tiszteletet azok felé, akiknek a szavazataira vadásztok a tucatnyi viccpártotokkal!

Helga Beauty Salon. 2017.10.08. 10:01:58

@wolves84lb: "Anyáztok, köpködtök, mint az utolsó alja putrilakók - mert azok is vagytok, elég megnézni a csúti geci fiatalkori képeit."

Pffff!

wolves84lb 2017.10.08. 10:03:44

@Helga Beauty Salon: most mi van? Ha simicska mondhatja, és orbán nem szólt érte, neked miért fáj? orbán geci. ez van.

Éhesló 2017.10.08. 10:08:38

@wolves84lb: "nemfideszesnek" lenni kevés, mint macisajtban a brummogás.

Választani kell, mert aki nem választ annak a pártszimpátiáját, pártválasztását, véleményét nem lophatod el, nem csaphatod a sajátodéhoz, bármennyire is vonzó lenne minden a demokratikus választásokat és benneteket (is) telibeszaró nemszavazót magatok mellé hazudnotok.

Ők nem a ti támogatóitok és nem "többség" semmi esetre sem.

A többség az, amikor valaki demokratikus választást nyer.
Alkotmányozó többség az, amikor valaki demokratikus választást nyer, nem kicsit, nagyon és a pártja színeiben őt képviselők 2/3-a rá savaz(hat).

Janossz 2017.10.08. 10:28:53

@Wrex: @Éhesló: Nektek agyatokra ment ez többség-mánia.
1. A választásokon 44 % szavazott a Fidesz-KDNP-re. Az nem többség.
2. Az ország teljes népességének húsz %-a a híve a gyülekezetnek. Az sem többség.
Igyekeztek hangerővel pótolni, hozzatok magatokkal még egy trollt, vagy nicket, akkor legalább itt többségetek lesz.

Behajtó70 2017.10.08. 10:39:41

Szánalmas ezt a sok hüly acsargó gazembert látni ezen a blogon! Épeszű ember ilyen legalja véglényekre soha nem szavazna!

A cikkről: állítsd már sorrnendbe a legfontosabb értékeket, és ahhoz mérd a tetteket! A jelenlegi kormány az egyetlen, akik valamit tettek Magyarországért 1944-óta! A többi csak rombolta, szapulta, gyengítette, kiárusította, ellopta.

Éhesló 2017.10.08. 10:39:45

@Janossz: ne hasbarázz mesüge.
Demokratikus választáson a választók többsége buktorra savazott.
Nem rátok és a kedvenceitekre.
Ezért ő, meg a bandája nyert választást, nem ti, meg a kedvenceitek.

Eddig gondolom világos, mint a nap.

Akik nem savaztak, azok sem nem buktor ellenesek, sem nem a pártotokon állók.
Azok nemsavazók, akik nem számítanak sehol, semmit, mert vagy nem akartak, vagy nem voltak képesek választani, ezért nem ismertek az ideológiai és pártpreferenciáik.

Közepesen értelmes emberek nem hazudják azt, hogy a nemsavazók (bármelyik) társadalmi többség részei.
Nem azok.
Egy a demokrácia ügyeiben önszántukból nem érintett kisebbség ők.

De ha nem érted, kérdezd bátran a rabbit.

Behajtó70 2017.10.08. 10:40:46

@Janossz: neked meg a szocimatek! Mindig a szavazatokat leadók számítanak 100%-nak! Teostoba!

Éhesló 2017.10.08. 10:41:14

@Janossz: még valami, mert a számaid is szarok mesüge:

www.valasztas.hu/hu/ogyv2014/861/861_0_index.html

kozvelemenykutatok.hu

Wrex 2017.10.08. 10:41:54

@wolves84lb: Először is, én nem ezt írtam. Vagyis két lehetőség áll fenn:
1. Hülye vagy mint a segg, de minimum szövegértelmezésre képtelen.
2. Szándékosan félreértelmezted, vagyis szimplán egy hazug geci vagy (álá Simicska).

Másodszor, ha már így feltetted ezt a kérdést: a válasz igen. Legalábbis a szavazóurnáknál. És akár tetszik akár nem: demokráciákban bizony csak ez számít. Egy klasszikust idézve: vigyetek magatokkal még egy embert (bár még az is kevés, inkább tizet kéne, de annyira nem (sem) vagytok/lesztek képesek).

Wrex 2017.10.08. 10:45:54

@Janossz: "Nektek agyatokra ment ez többség-mánia."
Amit te "többség-mániának" titulálsz, azt úgy hívják hogy demokrácia. Demokráciában pedig az nyer akire többen szavaznak. Rátok viszont pár beszívott gendernácin és migránstutujgatón kívül a kutya se szavaz. Épp nektek és épp ez ment az agyatokra, nem pedig fordítva. Szeláví.

Janossz 2017.10.08. 10:59:07

Nagyeszű Brigád!

Két évig mást se hallottunk, mint hogy nemhogy a többség, de egyenesen MINDENKI olimpiát akar rendezni ebben az országban. Közakarat, aminek aláveti magát a kormány.
Aztán egy, a semmiből jött pártalakulat pár hét alatt összeszedett egy népszavazásnyi aláírást, mire aztán Sir Robin bátran a lovára pattant.
Más a többséget (magunkról) hirdetni, és más kitenni magunk (állításunk) a megmérettetésnek.

Éhesló 2017.10.08. 11:11:12

@Janossz: te szerencsétlen mesüge, attól, hogy te itt hazudozol, még kitették magukat bőven megmérettetésnek.

Többször is 1990 óta, amióta ez lehetséges: 12 ogy választáson, 12 önkormányzatin, 2 ep választáson és 4 népsavazás alakalmával.
Nyertek is, buktak is csatákat, háborúkat.
2010 óta nyernek háborúkat, még ha csatákat vesztenek is.

Kéthetente - havonta mérik őket a társadalomtudományok jelen állása szerinti módszertan szerint barátok és ellenfelek:
kozvelemenykutatok.hu

Egy semmiből jött pártalakulat egy valamire volt képes: a vörös rongyokban ténfergő fővárosban megtorpedózott egy addig nemzeti egyetértéssel és többpárti együttműködéssel támogatott projektet.
Nem buktor szégyene ennek a nemzeti konszenzusnak a felrúgása, hanem a kígyóvállú transzgenderek mellé lealacsonyodó ellenzéké és médiáé.

Megjegyezném, hogy az olimpia rendezést ugyan bukták, de a beruházásokat végigviszik - ha maradnak.

Hála a mérhetetlen butaságotoknak úgy tűnik maradnak.
Vagy sem.
Majd elválik.
Savazzatok!

Wrex 2017.10.08. 11:13:48

@Janossz: "Két évig mást se hallottunk"
Hét éve mást se hallunk, mint hogy TI (azaz a "nemfideszesek") vagytok a többség. Ehhez képest azóta egészen pontosan 0 azaz NULLA darab országos szintű szavazást tudtatok nyerni. Úgyhogy fogadjátok meg a haverotok jótanácsát és merjetek kicsik lenni.

"Más a többséget (magunkról) hirdetni, és más kitenni magunk (állításunk) a megmérettetésnek."
You got THAT right. Éppen ezért nem értem hogy mégis mi a retkes lókukiért hirdetitek magatokról hogy ti vagytok a többség. Hidd el hogy jót tenne nektek ha leszállnátok erről a lóról, az alkoholistáknál (illetve, egy fokkal idepasszolóbban, a drogosoknál) is az a gyógyulás első lépése hogy saját maguknak bevallják.

1ghost 2017.10.08. 11:14:24

@Éhesló: Na mi van te segghülye, bérhazudozó orbánbérenc?

A magyarok sokfélék, de egyben közösék: titeket szarházi, gerinctelen, tolvaj fideszeseket rühellnek! Ezért napjaitok megvannak számlálva.

Janossz 2017.10.08. 11:18:37

@Éhesló: "a vörös rongyokban ténfergő fővárosban megtorpedózott egy addig nemzeti egyetértéssel és többpárti együttműködéssel támogatott projektet."
Ez jó, tudsz még ilyeneket?
Terjesszétek minden csatornán, óriásplakáton, biztos nagy sikere lesz!!
Kövérnek egyszer már bejött a panelprolizás, hátha ez is üt majd!

Arra sajnos nem sikerült válaszolnod, hogy ha TÉNYLEG ezt akarta a többség, miért is nem lehetett lemosni az akadékoskodókat egy népszavazáson? Féltetek?

Éhesló 2017.10.08. 11:27:38

@1ghost: ha lenne egy csepp eszed és olvasni is tudnál, meg a leírt magyar nyelvű szöveget megértenéd, akkor nem hazudoznál és gyalázkodnál, gyűlölködnél.
De nem olvasol és nem is érted amit magyarul leírtak itt már sokan.

Kisebbség vagytok, a gyűlölet enyésző, önpusztító, beteg népeként hazugságokat okádtok bukott választások sora után is, holmi többségről, fölényról...

Éhesló 2017.10.08. 11:38:32

@Janossz: a saját butaságodat mesüge ne posztold még kommentben sem.

Az olimpia összpárti támogaottsággal bírt 2006-tól 2016-ig:

24.hu/belfold/2006/06/24/kell_e_nekunk_olimpia/

www.origo.hu/gazdasag/20141208-interju-szalay-berzeviczy-attilaval-arrol-erdemes-lenne-e-olimpiat-rendezni-budapesten.html

Leírtam miért vonta vissza a pályázatot a MOB.
Ha nem érted, kérdezd a rabbit!

Janossz 2017.10.08. 11:42:12

@Éhesló:
"Leírtam miért vonta vissza a pályázatot a MOB."
Te, Rabbi! figyelj! Mit írtál le, hová? Korommal, kéménybe?

Éhesló 2017.10.08. 11:46:39

@Janossz:
2017.10.08. 11:11:12

Olvass, vagy ha nem érted kérdezd a rabbit.
Én nem vagyok rabbi, azok nálamnál sokkal több écesszel bírnak.
A hitközségedben keresgélj.

Wrex 2017.10.08. 11:48:51

@1ghost: Abban igazad van hogy nagyon sokan vannak akik rühellik a szarházi, gerinctelen, tolvaj fideszeseket. Pl. én is. A helyzet viszont az, hogy nagyon sokan vannak akik rühellik a szarházi, gerinctelen, tolvaj nemfideszeseket IS. Pl. én. Vagyis nem ez lesz a mérleg nyelve. Hanem amit ezen túl fel képesek mutatni. Abban pedig a ballibák valami egészen hihetetlenül szánalmas eredményeket produkáltak eddig. És nem képesek felismerni hogy amit csinálnak az szar, csak hajtogatják a beteg lózungjaikat orrba-szájba, és először vadul csodálkoznak amikor a sokadik szavazást is elveszítik, aztán meg vérbenforgó szemmel és habzó szájjal hányják az epét az ostoba pórnépre akik képtelenek voltak felismerni szellemi fensőbbrendűségüket, és még mindig nem képesek felismerni hogy ezzel egyrészt maguk alatt vágják a fát, másrészt pedig ha így folytatják orbánéknak nem kétharmaduk hanem négyötödük lesz 2018-ban.

1ghost 2017.10.08. 12:33:05

@Wrex: Azt írod öregem, hogy te rühelled a fideszeseket. Majd írod, hogy rühelled a nemfideszeseket. Ergo: te mindenkit rühellsz, magadat is beleértve.

Grat, bazdmeg! A nap hülyéje pályázat ezzel le is zárult.

Morpheus. 2017.10.08. 13:04:25

Egy egészen más valóságban és világban élnek ők. Számukra EZEK a problémák, mi meg egy másik dimenzióban (bolygón) élünk. Épp erről szól a legutolsó posztunk a Morpheuszon.

apro_marosan_petergabor 2017.10.08. 13:16:11

Kövérrel egyetértek, minden tekintetben. 1998-2002 között a polgári oldal jól, eredményesen kormányzott 8 év alatt a ballib oldal ezt szétverte. Most már tovább jutottunk, rendbe hoztunk sok mindent, de pl. a cigányok munkához szoktatásához sok idő kell - nem kockáztathatjuk meg ismét a "segílyes" világot...
Azt a kárt, amit a rendszerváltás után előretörő ultralibero média és oktatási túlsúly kitermelt a fejekben (1. singli 2. pénz 3. deviancia 4. másság 100. család 200. nemzet stb.) csak sok évtizedes munkával lehet helyre zökkenteni...
Persze lehet néhány nemzeti sarokpont, mely kormányokon ível át, de ehhez előbb ennek az úgynevezett baloldalnak végérvényesen belekel hullanis a nagy történelmi hulladékgyűjtőbe...

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2017.10.08. 13:18:35

@wolves84lb: bocs, de csak a környezetemből tudok kiindulni, ahol sok a nagycsaládos, értelmiségi és nekik baromi nagy segítség ez az adókedvezmény. Sokszor lakáshitellel, 3-4 gyerekkel kb. ez tartja őket a felszínen. És nem gondolom, hogy jómódúak lennének, de ha egy politikai párt őket pécézi ki ellenségnek (ahogy most a kormány Sorost), azt egyáltalán nem veszik jó néven...

vajdasagi 2017.10.08. 13:34:19

@Éhesló: "Ők nem a ti támogatóitok és nem "többség" semmi esetre sem."

De most nagyon is a fideszt bűnözőknek tartók a többség. Ebbe bele kell nyugodnod.
Az más kérdés, hogy többszázezer honfitársunk feladata a reményt és nyugatra költözött és aztán a fidesz nevű bűnszervezet a választási törvényben mindent megtett, hogy megnehezítse ezek szavazását, mert nyilván ezek nem rájuk szavaznának. De attól még hidd el: bámrlyen agymosó propaganda és bármennyi pénz elköltése után is a fidesz-hívők csupán 2.5 millióan vannak. Talán még annyian sem. Tehát kisebbség.

Sajnos a balosok egyelőre nem igen hajlandó a Jobbikra szavazni, a jobboldaliak meg az LMP-re nem szívesen szavaznának. De ha továbbra is az ÁSZ meg az ügyészség fenyegeti a Jobbikot, akkor talán épp emiatt összezárunk és elzavarjuk a kenyéradó gazdáidat a p*csába. És a haza sorsa jobbra furdul. Tehát van még remény. Te meg retteghetsz, hogy miből élsz majd utána.

szamaritánus 2017.10.08. 13:48:17

Katalonia sose volt onallo orszag, mig Erdely a magyaroke volt, szoval ez az erve eleg gyenge a szerzonek. A tobbi okes.

szamaritánus 2017.10.08. 13:52:35

@Janossz: tavasszal meg lehet mutatni, hogy a tobbseg ti vagytok.

Éhesló 2017.10.08. 14:01:38

@vajdasagi: az én kenyéradó gazdáimról semmit nem tudsz, ahogy rólam sem és a megveszekedett gyűlöleted sem segít sem neked, sem a társaidnak, hogy változtassatok a bukásotokhoz vezető önpusztító stratégiátokon.
A megélhetésem nem a magadfajtákon múlott sosem és most sem azon múlik, hazudozz itt bármit.

Semmiféle többségetek nincs sehol és 2006 ősze óta nem is volt sem közvéleménykutatásokban, sem demokratikus választásokon.

Az, hogy a valósággal van folyamatosan vitátok, fikázzátok a potenciális választóitokat és a gondjaikat szarba se veszitek évtizedek óta, ráadásul még a bukásaitok hosszú során sem vagytok képesek tanulni a hibáitokból semmit, inkább vicces, mint szánalmas, most az mszp szdszesedése során.

Magatokat gyilkoljátok le a magyarok iránt érzett zsigeri gyűlöletekkel, buktor nem is kell hozzá.
Csak így tovább!
kozvelemenykutatok.hu

Janossz 2017.10.08. 14:17:22

@szamaritánus:
"A szamaritánus a legrégebbi zsidó szekta, az i.e. VIII. század óta máig fennáll. Nevét Samáriáról, Izrael egykori északi birodalmának fővárosától kapta. Jézusnak a könyörületes szamaritánusról szóló példázata alapján a szamaritánus átvitt értelemben annyit jelent, hogy könyörületes."

Biztos, hogy jól választottál nicket, Salamon? :-)
Egyébként senki se mondta, hogy a többség én vagyok (honnan a többes?), én csak figyelmeztettem a falkát, hogy ne legyenek már biztosak abban, hogy övék az erdő, attól, ha teleüvöltik.

Éhesló 2017.10.08. 14:25:08

@Morpheus.: a blogotok és a posztotok a cenzúráról szól és a magát kegyúri többessel kifejezni képes magadfajta kápóról, aki azt hiszi még a bukásokkal teli 11 éve után is, hogy bármmiféle trollozás, cenzúra segyt a gyűlölet népének az olyannyira ávgyott hatalom birtokába kerülnie.
Nem sikerült.
Rajta leszünk, hogy ez a helyzet továbbra se változzon:
kozvelemenykutatok.hu
.

vajdasagi 2017.10.08. 15:19:29

@Éhesló: Tudod, több szempontból is kártékony a gondolatmeneted.
Először is te egy fidesz-hívő és fidesz ellenes csoportot ellenségekként élsz meg.
Úgy gondolod, hogy minket "el kell üldözni", mert szerintünk orbán katasztrófába viszi a nemzetet. Pedig katasztrófába viszi, és ez nekünk ugyanúgy baj, mint neked. Csak te hülye vagy és ez még nem látod. Te focimeccs helyett a politikai szférában választottál magadnak egy csapatot, amelynek drukkolsz, és vesszen a másik. Pontosan beillenél a Fradi B-középbe. Itt a közös sorsunk dől el. Nekünk együtt lesz vagy szar, vagy jó a sorsunk. Ez alól persze kivétel a rogán, a mészáros lőrinc, az orbán, meg a klikkje, akik úgy is boldogulni tudnak majd, hogy 9.5 millió ember fog szívni emiatt.

Másodszor te azt hiszed, hogy aki nem úgy gondolkodik, mint te az nem is magyar. pedig én is az vagyok. Sajnos te úgy gondolod, hogy aki nálad okosabb, az biztosan zsidó, és nem is érdemli meg, hogy itt éljen. Pedig hát én nem vagyok zsidó. De ha az lennék, az sem változtatna semmit a dolgon.

Ti elveszejtitek a hazát. Kártékony vagy. És mivel nem tűnsz annyira hülyének, hogy ezt ne lásd, azt kell hinnem hogy judás-pénzért csinálod.

Morpheus. 2017.10.08. 15:25:30

@Éhesló: ... pont te beszélsz "kegyúri többesről" aki folyton azzal jön, hogy "rajta leszünk, hogy ez a helyzet továbbra se változzon"

Mellesleg egy Fidesz troll ne jöjjön már cenzúrával meg hatalomvággyal, mert azon túl, hogy röhejes, valahogy hiteltelen kis, mint Kim Dzsong Un emberjogi "küzdelme".

Éhesló 2017.10.08. 15:44:10

@vajdasagi: fogalmad nincs róla - főleg nem eme komment szekci alapján mit miként élek meg.
Itt ahhoz mertem hozzászólni, hogy:
"Nem vagytok "többség".
Semmilyen értelemben sem.
kozvelemenykutatok.hu

Nyomorult, saját kicsinysége tudatától gyűlöletbe fordult törpe kisebbség vagytok.
Maradtok is. "
Ebben nem tudom mi a káros, de egy magadfajtának bármely eltérő vélemény az, amióta a fajtádat ideette a rosseb.

Elüldözni?
Mint ti tettétek milliókkal?
Nem.
Elég, ha távol vagytok tartva a hatalomtól, ahogy 2006 óta sikerült is minden demokratikus választáson, a gyűlöletetek megöl benneteket amúgy is.
Ne zsidózz, én se tettem, leszarom minek tartod magadat - aminek én tartalak ettől független és nincs hozzá kevesebb jogom, mint a fajtádnak itt (is) gyalázkodni, gyűlölködni bárkire, aki nem ért veletek egyet.
Mosdó = törölköző.
Neked nincs hazád, sem sorsod, vagy ha van is valahol, az nem az a haza, ami az enyém.
Ezért nem bánom ha az veszendőbe megy, ahogy a fajtádat se zavarta sosem, ha az enyémet veszejtette, lopta, adta el.

Éhesló 2017.10.08. 15:45:35

@Morpheus.: te kápóként cenzorkodva használtál fejedelmi többest velem szemben, míg én a velem egyetértőkre utaltam a hozzászólásomban.

Miért nem vagy képes különbséget tenni a kettő között?
Ennyire nem lehetsz hülye!
Csak aljas vagy és kápó.

Wrex 2017.10.08. 16:54:17

@1ghost: Vagy olvasni nem tudsz, vagy szövegértelmezni, de ez láthatóan nem akadályoz abban hogy másokat hülyézz le.

Persze az is lehet hogy a szokásos libbant módszert alkalmazva szándékosan hamisítod meg amit mondtam, vagyis szimplán egy hazug geci vagy (álá Simicska).

Jakab.gipsz 2017.10.08. 17:37:43

@Arthur Bloch: @n3spr3ss0: Bégető bér rettegők vagytok, juj féljük! Mitől? Mindentől!

Tiltsuk be! Mindent és mindenkit aki nem politikailag korrekt.!

És aki politikailag korrekt az csak arról beszélhet amit ti jóvá hagytok!

Tehát ki a diktátor?

anyadmajma 2017.10.08. 18:01:56

kövérlacika?
Hát, hogy klasszikust idézzek:
"ha ez kinyitja száját, csak úgy ömlik belőle a fos."
Hofi
Ennél többet ezzel a hazaáruló bolsevik gecivel nem is érdemes foglalkozni.

nemecsekerno_007 2017.10.08. 18:15:47

@Belzebubo: "nem, valóban nem a többség. Mert az már rég elment (és pl ott születnek a gyerekek)..."

Jaja és ott fizetnek járulékot, itthon meg parkoltatják a nagyit akinek az itthon dolgozók egy része fizeti a nyugdíját. Úgyhogy csak óvatosan az erkölccsel, mert így az elég relatív. Nyilván minden politikus szemétláda tolvaj, de nézzünk már kicsit magunkba is.

Janossz 2017.10.08. 18:31:18

@nemecsekerno_007: A nagyi fizette a nyugdíj-járulékot negyven-ötven évig.
Miért ez fáj neked annyira? Az újmagyarok nyugdíja, ami mögött percnyi biztosítási jogviszony sincs, csak úgy "megállapították" nekik, miért is nem csípi a szemed?

nemecsekerno_007 2017.10.08. 18:39:34

@Janossz: " A nagyi fizette a nyugdíj-járulékot negyven-ötven évig...."

Már 50 ezerszer leírtam, ennyire nehéz megérteni. AZ MÁR SEHOL SINCS, ABBÓL AZ AKKORI NYUGDÍJAKAT FIZETTÉK. Az, hogy a politikusaink milyen kegyes hazugságokat tolnak erről 30-40 éve az tök mindegy. Az is a magyar társadalmat minősíti, hogy ezeket elhisszük, nehéz kigyógyulni a Kádár-betegségből.

Az "újmagyarok" nyugdíjáról küldenél releváns linket? Érdekelne, mert az ugyanebbe a kategóriába esik, szóval az is csípi a szemem.

nemecsekerno_007 2017.10.08. 19:02:48

@Janossz: Csak az ukrán nyugdíjfizetésekre kaptam találatot, de valszeg kapnak mások is. Egyik link szerint évi 10 Mrd Ft ennek a költsége. A teljes éves szociális kiadás enne 500-szorosa, 5000 Mrd.

Ezeket meg a külföldön dolgozók helyzetét is tisztázni kéne, mert precíz elszámolás nélkül barátság sincs. Egyel több ok, hogy ne a szokásos baromságokat szajkózzuk.

Amúgy ez a nyugdíjfizetés már 2010 előtt is élő volt.

vajdasagi 2017.10.08. 19:19:17

@Éhesló: "Nyomorult, saját kicsinysége tudatától gyűlöletbe fordult törpe kisebbség vagytok.
Maradtok is.
Ebben nem tudom mi a káros, de egy magadfajtának bármely eltérő vélemény az, amióta a fajtádat ideette a rosseb.
"

Az én fajtám sajnos azonos a te fajtáddal. Nem tudom, hogy te hogy vagy emiatt, de én ezt szégyellem.

A másik pedig: a fidesz nevű bűnszervezet a szervezett agymosás ellenére is csak 2.5 millióan támogatják, ami a teljes lakosság kb. 25 százaléka. Majd a Jobbik és az LMP együttesen elérik tavaszra ezt a 2.5 milliót, és akkor majd kereshetsz másik munkahelyet magadnak. Én egyébként mostanában jobban szimpatizálok a Jobbikkal, mint az LMP-vel, rájuk is fogok szavazni, ha már itt tartunk.

Menj el gyűlölködni egy focimeccsre, ott is a hardcore huligánok közé. Az a te szellemi szinted.

Janossz 2017.10.08. 19:57:12

@nemecsekerno_007: Nem is nagyon fogsz találni, belemossák a potyautasokat a masszába. Az ukrán ügy csak hab a tortán. A nagy buli még a 90-es évek volt, a román nyuggerek átcsődülésével.
Egyébként, amit nem értek benned, de tényleg: Ha Mari néni két gyereke kinn keresi a boldogulást, Kati néni meg sose szült gyereket, miért is ne kaphatnának ugyanannyi ledolgozott időre, azonos jövedelmek mellett ugyanannyi nyugdíjat?
Gyerektelenségi adó, visszamenőleg? Vagy mit gondolsz?
Nemecsek-paradoxon.

Morpheus. 2017.10.08. 20:08:12

@Éhesló: Elégszer leírtad a cenzort meg a kápót. Egy Fidesz trolltól sokkal több kreativitást vártam. Gyengécske troll vagy. Gyakorolj többet. :-))

nemecsekerno_007 2017.10.08. 20:17:02

@Janossz: Nem. Sajnos ez lenne a financiális valóság, amiről minden politikai erő mélyen hallgat.

"Egyébként, amit nem értek benned, de tényleg"

Az a gond, hogy mind Mari néninek, mind Kati néninek én fizetem a nyugdíját. Meg a saját szüleimnek is. Meg fizetek még legalább 1 embert a közszférában, meg egy gyereket. És vagyunk így páran és bennünket nem nagyon kérdez a politika, ugyanúgy 1 szavazatunk van. Csak ne vágjunk már jó képet hozzá, amikor a hátunkon vágják a fát.

Egyébként valszeg az lesz, hogy szép lassan emelik a korhatárt, lassan inflálják el a nyugdíjat és évek alatt, fokozatosan átállítják a rendszert öngondoskodóra.
Nem lesz egyszerű, mert az eü. is ugyanez a tészta.

Janossz 2017.10.08. 20:54:58

@nemecsekerno_007: No igen. Úgy állítják át a rendszert fizetőssé, hogy esélyed se legyen labdába rúgnod benne. Ld.: Magánnyugdíj-történet.
Az eü-ben is kamu a sok várólista, ha fizetsz, minden van rögvest.
Ez egy inverz Taigetosz, itt az öregeket viszik ki a sziklára...
Vigyázni kell magunkra, más nem fog vigyázni ránk, az államunk végképp nem.

Beta Male 2017.10.08. 21:38:29

@szamaritánus: a bolygó meg 64milliárd éves, nem hatezer, ugye? Rajzolj rá vonalakat.

Beta Male 2017.10.08. 21:44:37

A 3-4, de legalább 2 gyerekes családokat lehet támogatni lopás (nagybani) illetve idejétmúlt szeparatizmus, idejétmúlt energiapolitika, xenofóbia, konfliktus kreálás, straight up rasszizmus, fasizmus, kínos, hazug és kritikátlan média valamint szakmaiatlan pályáztatás és pályázás nélkül is.

Arthur Bloch 2017.10.09. 03:30:00

@Jakab.gipsz: Aki nem korrekt,azt sosem lehet jóra bírni... Aki gipsz,az mindig gipsz marad...bozo!!

Bordó Lajos 2017.10.09. 05:49:48

1. Japán a második vh. után nem küzdött a hazaáruló ellenzékével. A mai.nspig nincs olyan pártjuk, mint az lmp, akik betelepítenének idegeneket.
2018- után esély van rá, hogy eltűnik ez a balliberális hazaáruló banda és valóban 4-8 év alatt normálissá válhat az ország. A Fidesz eredményei bíztatóak.
2. A fidesz családpolitikája a dolgozó embereket támogatja. Az lmp a bukott szoclibek káros segélyes, megélhetési gyerekgyártást támogatná. Erre emlékszünk, hogy rossz irány. Nincs szükség mégtöbb segélyesre. Inkább a dolgozó szülőket kell normális családhoz segíteni! Jól csinálja a fidesz!
3. A fidesz helyesen nem hergeli a megszállókat a megszállt területek magyar lakossága ellen. De segíti a magyarság megmaradását. Ami egy trianon után, az ellenségei gyűrűjébe zárt országnál helyes.
4. A fidesz külpolitikája vitathatatlan siker. A v4- ek egysége az óriási támadás ellenére erős. Nagyon helyesen felülemelkedett Magyarország és a fő veszélyre, a betelepítésre koncentrál. Persze ez a betelepítés párti lmp-nek nem tetszik.
5. A Nemzeti konzultáció a Fidesz leerősebb fegyvere a sorostervvel szemben. Hiszen elsöprő társadalmi támogatotsága van, míg a betelepítést, csak egy vízfej erőlteti antidemokratikusan. Jól csinálja a Fidesz.
6. A ballibsi erőlködés valóban röhejes. Szél Bernadett lapos hátsókerekű biciklire ültetése egy több számmal kisebb sisakban, gyakorlatilag közröhely tárgya lett. S ezt a saját kampány csapata tette vele. Csoda, hogy a fidesz csak rphögve egy kávét kér?
7. A fidesz 7 éve a 2010-es,ballibsi kormányok okozta totális csődből való talpraállást mutatja. A fidesz kormány profi. Az összes hatalomra vágyó, az lmp-vel együtt osztogatást ígér és nem bokroscsomagot. Tehát a fidesz és Orbán jól kormányoz. Nem véletlen, hogy jelenleg os tarol a fidesz. Az lmp pedig a 100 fős érdeklődői határral küzd 7 hónappal a választás előtt. A szélt miniszterelnöknek face csoportnak 7 azaz hét tagja van. Ez valóban jobb, mint a mapet show. :D :D :D

postumus mumus 2017.10.09. 07:00:40

Kövér párttitkár elvtárs szájából újra ömlött egy kis fos. Már megszokhattuk, nem hazudtolja meg magát.

Éhesló 2017.10.09. 07:56:04

@vajdasagi: nos tévedsz, vagy ismét hazudsz.
Nem vagyok azonos a magadfajta sorstalan, hazátlan nyomorultakkal, a te néped a gyűlölet népe, olvashatjuk itt is, meg a zindex mocskos bugyraiban naponta ezersezr is, hazudj bármit.

Nem csak, hogy nem vagyok azonos egy magadfajtával, hanem bátran leírhatom sokkal több közöttünk a különbség, mint a hasonlóság és ez az itt leírt pár kommentből is világos, mint a nap.
A szégyenedet megértem.

Én is szégyellném magamat a helyedben és ez az érzésed, fontos jel az emberré válási folyamatod során. Kár, hogy ez kevés és a gyűlöleted elönti a maradék kevés eszedet még egy kommentben is, amikor holmi bűnszervezetről, agymosásról hadoválsz.

Nem érted meg se te, se a magadfajták 2006 ősze óta immár sokadjára sem, hogy a hazug hasbarád nem pótolja a hiányzó támogatóitokat, szavazóitokat és nincs olyan matematikai művelet, aminek az eredményeként választást nyerhetnétek kevesebb rátok szavazóval.
Elvesztettétek a zemberek bizalmát,elqrtátok, hazudtatok reggel, délben, este.

Jósnak pedig szar vagy, mint embernek is mesüge, mert itt hazudozol, ahelyett, hogy a sporfogadáson, vagy szerencsejátékon nyert végtelen vagyonoddal nevetnél a világon az általad olyannyira gyűlölt magyaroktól és országuktól kellő távolságban.
De mivel szar jós vagy, itt szenvedsz becsomagolt bőrönddel antall óta a sok sok nácifasisztarasszistabűnözőterrorista magyar között, akik nem akarják a magadfajta önjelölt népboldogítók marhaságait beszopni ismét és ismét.
Szóval szar jós vagy.
Szegény mesüge te!

Azt sem értetted meg, hogy a magadfajta senkiktől és a kedvenceitektől sem függ a megélhetésem, minimum 30 éve, de a családom története alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy a fajtád bármilyen aljasságát megtapasztaltuk az eltelt százötven évben és nem volt olyan eszement ötlete a magadfajtáknak, amit ne éltünk volna túl.

Ezért leszarom kire szavazol, a magánügyed, de ne hazudozz itt hülyébbnél hülyébb, gyűlölettől csepegő posztok alatt, buta módon se rólam, se holmi "többségetekről", mert az csak az általad, mint botcsinálta jós által, látni vélt jövőben lehetséges, amint az is, hogy eltakarodtok végleg a pokolra, mint az szdsz tette volt és válik a magyar politikai spektrum lengyel mintájúvá, ahol csak nemzeti pártok vetélkednek nemzeti pártokkal...

No húzz a vérbe mesüge!

Éhesló 2017.10.09. 07:57:59

@Morpheus.: mire fel a fejedelmi többesed kápó a fos posztod alatt cenzorkodva?
Kik vagytok "ti"?

nemecsekerno_007 2017.10.09. 10:10:06

@Janossz: "No igen. Úgy állítják át a rendszert fizetőssé, hogy esélyed se legyen labdába rúgnod benne...."

Az USA-ban például így működik, mondjuk egy poszt-szocialista rendszerről átállni erre elég nagy szívás. Erről nem igazán meséltek az elvtársak a rendszerváltás környékén (se)

vajdasagi 2017.10.19. 06:22:55

@Éhesló: Tudod, az én felmenőim között csak magyarok vannak, és az összes felmenőm a nagyszüleimig parasztember volt. Tehát az én népem azonos a te népeddel. De ennek én nagyon nem örülök: látnom kell, hogy az én népemben mekkora állatok élnek. Valóban erősen szégyenkezem emiatt.

A mostani kormány a vesztőhelyre viszi az országunkat. A te leszármazottaid ugyanúgy megszívják majd ezt, mint az enyémek. De te olyan buta vagy, hogy ezt még csak nem is látod és nem is érted.

Még egyszer mondom: javaslom a Fradi B-közép bőrfejű szurkolóit - azokkal talán egy szellemi szinten leszel.

vajdasagi 2017.10.19. 06:26:28

@nemecsekerno_007: Igen, az ellátórendszerek ilyen átalakítása sajnos elkerülhetetlennek tűnik. Megjegyzem: ezt a vonalat az Orbán kormány elég ügyesen viszi. Lózungok szintjén persze mást mondanak, de a fű alatt errefelé közelítenek.

Fontos: én nem gondolom, hogy egy kormány csak kizárólag negatív vagy csak kizárólag pozitív. És az amúgy összességében kártékony kormányunk EZT jól csinálja. (Meg a kerítés is jó, de persze az idegengyűlölet leszítása az káros.)

Éhesló 2017.10.19. 08:58:19

@vajdasagi: a "felmenőidről" szól a szavad itt a posztok alatt, hazudj bármit is.
Értem a szót, válaszoltam is rá nem is egyszer.
Nem az én gondom az, ha nem érted a magyar szót. Emiatt joggal szégyellheted magadat.
Kérdezd a rabbit, ha nem értesz valamit!

A mostani kormány amilyen. Vesztőhelyre azok vitték az országunkat mesüge, akik a magadfajtáknak kóserek voltak. Szerencsére mára törpe minoritássá züllöttek, osztódtak.
De te olyan buta vagy mesüge, hogy ezt még csak nem is látod és nem is érted.

A javaslataidat dugd fel magadnak bátran!

nemecsekerno_007 2017.10.19. 15:35:23

@vajdasagi: Jaja, az egyik kezükkel szórják a gumicsontot, a másikal meg szép lassan, csendben próbálják vinni a reformokat, megszorításokat etc...

Sajnos azt kell, hogy mondjam a magyar társadalommal nem lehet másként. Ha valaki őszintén elmondaná mit kéne valójában csinálni, akkor országos botrány lenne belőle.

vajdasagi 2017.10.19. 17:06:15

@nemecsekerno_007: Igen, ebben teljesen egyetértünk.

Annyi a differencia közöttünk, hogy én azt hiszem, hogy az országot lebutítják és az egy végzetes hiba, hogy az oktatást nem engedik szárnyalni. Ezzel majd elveszejtenek mindent (magunkat is beleértve sajnos). De amit az egészségüggyel meg a nyugdíjjal tesznek, az ott valóban az egyetlen járható út.

Ja és: mondom ezt úgy, hogy az oktatásból már kikerült minden gyerekem, az egészségügy meg engem is egyre jobban érint, ahogy öregszem. Meg persze majd egyszer a nyugdíj is érinteni fog. De nem az én szaros érdekem számít, hanem a Haza érdeke: az most sok pénzt igényelne az oktatásba és nagyfokú megbecsülést, szabadságot és mozgásteret a pedagógusoknak. És ez mindennél fontosabb lenne, pedig ezt nem teszik, hanem énekórákat meg tornaórákat erőltetnek.

vajdasagi 2017.10.19. 17:06:53

@nemecsekerno_007: Igen, ebben teljesen egyetértünk.

Annyi a differencia közöttünk, hogy én azt hiszem, hogy az országot lebutítják és az egy végzetes hiba, hogy az oktatást nem engedik szárnyalni. Ezzel majd elveszejtenek mindent (magunkat is beleértve sajnos). De amit az egészségüggyel meg a nyugdíjjal tesznek, az ott valóban az egyetlen járható út.

Ja és: mondom ezt úgy, hogy az oktatásból már kikerült minden gyerekem, az egészségügy meg engem is egyre jobban érint, ahogy öregszem. Meg persze majd egyszer a nyugdíj is érinteni fog. De nem az én szaros érdekem számít, hanem a Haza érdeke: az most sok pénzt igényelne az oktatásba és nagyfokú megbecsülést, szabadságot és mozgásteret a pedagógusoknak. És ez mindennél fontosabb lenne, pedig ezt nem teszik, hanem énekórákat meg tornaórákat erőltetnek.

vajdasagi 2017.10.19. 17:08:38

@Éhesló: Magyarként nagyon szégyellem, hogy ilyen egyedek is magyaroknak mondják magukat, mint te. Kár, hogy a nemzetem sok tagja ennyire ostoba. A bőrfejű focidrukkerek kb. a te szellemi szinteden vannak. Itt az intelligens emberek között csak égeted magad.

Éhesló 2017.10.19. 18:55:34

@vajdasagi: hogy te minek hazudod magadat mesüge, a kutyát nem érdekli. Engem sem. Szól helyetted a gyűlöleted, ami a soraidból ömlik, ha a hazámról, a társaimról, kormányomról, történelmemről, mindennapjaimról és rólam okádsz a gyűlölet népének szavaival.
Ez nem a nemzeted, mert a magyarok nemzete nem ostoba, a tied az, mert nem lel békére ezerévek óta soha, sehol.
Ne hasbarázz itt "bőrfejűekről" mert a kisujjuk alatti piszokban is több a tisztesség, mint a fajtádban, te szerencsétlen hülye.
Intelligenciáról ne hazudozz itt, amikor pármondatos magyar szöveget sem értesz.
Inkább kérdezd a rabbit.

nemecsekerno_007 2017.10.19. 19:19:20

@vajdasagi: Az oktatás a tényleg gáz, jelenlegi formájában beszántani és sóval behinteni. Több pénzt ebbe nem, majd ha kitaláltuk, hogy milyen legyen. Akkor viszont már lehet tolni bele, persze akkor is ésszel.

A nyugdíj, eü-vel nagyjából ezt tudják csinálni még 2/3-al is, de ez igazából nem őket minősiti hanem a magyar társadalmat. Sajnos :(

vajdasagi 2017.10.22. 22:54:51

@nemecsekerno_007: Nem értek egyet ezzel a "jelenlegi formájában beszántani" elméleteddel. Nincs erre időnk. Most azonnal kell több pénz rá, és azonnal kell felszabadítani a tanítók/tanárok kreativitását. Sok esetben majd nem fordul ez termőre, de máshol meg pont igen. Hidd el: ezen áll vagy bukik hazánk jövője. És most sajnos vesztésre áll. Nem képzünk elegendő nemzetközileg is versenyképes embert.

vajdasagi 2017.10.22. 22:59:20

@Éhesló: Nagyon szégyellem, hogy a népemben ekkora barmok is élnek, mint te. De hát majd idővel kihalnak: nem lesznek életképesek a leszármazottai - a természetes kiválogatódás egyre inkább az intelligencia alapján történik majd a jövőben.

Addig is menjél azok a focidrukkerek közé: közöttük lehet ám, hogy eléred az átlagos szintet intelligenciában. Ámbár ki tudja...

Egyébként nem ismerek rabbit.

nemecsekerno_007 2017.10.23. 11:03:29

@vajdasagi: Oké, akkor költsünk rá, de ne ész nélkül. Az azért nem jó üzlet, hogy az adófizetők pénzéből képzünk szakembereket mondjuk Németországnak, meg más gazdag nyugati országoknak. Az ilyenek miatt írom, hogy ésszel költsünk rá.
Akkor működhet szerintem ha a járulékokat, bürokráciát is csökkentjük és így nőnek a nettó fizetések valamint bővül magyar kkv szektor. Mert így akkor nagyobb eséllyel maradnak itthon a jólképzett fiatalok. De ez is években mérhető, mire kialakul.

vajdasagi 2017.10.23. 12:47:15

@nemecsekerno_007: Mi továbbra is kulturáltan szót értünk, noha sok mindent másként látunk.

Egyetértek, hogy nem külföldön kell szakértőket képeznünk. Vagy ha igen, akkor NAGYON keveset és NAGYON kevés pénzből. A hazai tanítók/tanárok fizetését kell jelentősen megnövelnünk és közben minden fórumon a tanári munka nemességét hangsúlyozni. És ezt minden tettünkkel ki is mutatni.

Ettől majd 1-2 évtized alatt elindulhat egy olyan folyamat, hogy a társadalom legkiválóbbjai tanítani szeretnék a népüket. Ettől meg 2-3 évtized múlva jól képzett lakosságunk lesz. Ettől meg 4-5 évtized múlva felvirágzik az ország.

Tudom én, hogy mindez nemcsak pénzkérdés: de azért AZ IS. Tehát én itt kezdeném. És persze egy jó oktatási miniszterrel (és persze oktatási minisztériummal a hülye EMMI helyett.) Pl. visszahívnám Pokornit, bárki bármit mondjon rá (balneológia ide-vagy oda).

De a kivezető út persze nemcsak egyféle lehet. Azonban azt mondani, hogy "majd egyszer a jövőben" elkezdjük: ez most a Haza végzetes és végleges tönkretételével jár.

No mindegy is tisztelt beszélgetőtárs, én megyek dolgozni :-)

nemecsekerno_007 2017.10.23. 14:03:02

@vajdasagi: Jaja, nekem is kéne dolgozni, megpróbálom magam rávenni :)

Ez lenne amúgy a lényeg :)

Éhes ló 2017.10.23. 17:02:32

@vajdasagi: a természetes kiválasztódás kontraproduktivitására te vagy a jó példa mesüge a népeddel. 5000 éve vagytok hazátlanok és sorstalanok, tele vagytok a belterjességből fakadó rémísztó betegségekkel, terheltségekkel, gyűlölettel.
Most is itt habzol, gyűlölködsz napok óta, csupán azért, mert nem érted a magyar szót.
Megértem, ha szégyelled magadat.
Van rá okod, ha nem ismersz még egy rabbit sem...

Én eltekintenék attól, hogy tanácsokat adjak egy magadfajtának, hogy hová menjen, de ennek kapcsán bátran kijelenthetem, a nekem szánt tanácsaidat nyugodtan dugd fel magadnak, szarok rájuk.

Ha nem érted a magyar szót, keress egy rabbit bátran.

vajdasagi 2017.10.24. 20:02:05

@Éhes ló: Sajnos az én népem nem tud felmutatni 5000 évet. Az én őseim vélhetőleg Árpáddal jöttek be ide. Aztán lehet, hogy sok néppel érintkeztek, de én 5 generációra visszamenőleg ismerem csak a felmenőimet, mert régebben írástudatlan és szinte kivétel nélkül földművelő emberek voltak.

Rabbit valóban nem ismerek.

Szégyellem magam miattad: egy ekkora barom is, mint te az én népem része? Hát ez tényleg szomorú. De figyelj csak: mi, akik műveltek vagyunk és dolgozunk, és adózunk, mi nem hagyjuk most már az ilyen hülyéket sem elhullani, mint amilyen te vagy. Mehetsz te nyugodtan a focistadionokba drukkolni, meg a plázákba céltalanul kószálni. Eltartunk majd mi téged is (sajnos).

Éhesló 2017.10.24. 20:06:51

@vajdasagi: hogy te minek hazudod magadat mesüge, a kutyát nem érdekli.
Engem sem.
Szól helyetted a gyűlöleted, ami a soraidból ömlik, ha a hazámról, a társaimról, kormányomról, történelmemről, mindennapjaimról és rólam okádsz a gyűlölet népének szavaival.
Ez nem a nemzeted, mert a magyarok nemzete nem ostoba, a tied az, mert nem lel békére ezerévek óta soha, sehol.

Ne hasbarázz itt "focistadionokról" "plázákról" mert a kisujjunk alatti piszokban is több a tisztesség, mint a fajtádban, te szerencsétlen hülye.
Nem tartasz el te sem, meg a magadfajták sem senkit mesüge.
Élősködők vagytok ezer évek óta.

vajdasagi 2017.10.25. 08:55:23

@Éhesló: A hazád nekem is hazám, csakhogy én szeretem is. A társaidat nem ismerem, de amennyit rólad tudok, meglepne ha sok normális társad lenne. A kormányod nekem is kormányom: nyomorba dönti a nemzetemet. Nem gyűlölöm, hanem megvetem és féltem tőle a hazámat. A történelmünk közös, csak én nem gondolom, hogy az sokkal jobb, vagy sokkal rosszabb lenne a környező népek történelménél. De én a jóságunkat és tudásunkat szeretném piedesztálra emelni, és nem a történelmünket. Azt meg kell objektíven ismerni, és ennyi.
A mindennapjaidról: amilyen dolgokat itt szoktál írni a kommentjeidben: hát elég szomorú mindennapjai lehetnek. De Fradi B-közép drukkernek pont beillenél.
A magyarok nemzete valóban nem ostoba: egyes egyedei ostobák - te sajnos ezek közé tartozol.
Az én nemzetemről sajnos nem maradt fenn túl sok emlék. Az utolsó 1.100 évben mindenesetre már nem vándoroltunk. Régen igen, és gond is, hogy nem tudjuk biztosan az útvonalat.
Az én kisujjam alatt nincs piszok. Persze rólad ezt nem tudhatom.
Ezer évek óta valóban vándoroltunk és raboltunk is, de mostanában már nem. Most én sok adót fizetek, és nem hiszem hogy te többet.

Amúgy a te szövegeidből az jön le, hogy mindenki, aki szerint a mostani kormány a hazánkat tönkreteszi, az csakis zsidó lehet. Hát ezzel az a gond, hogy ilyen véleménye van a hazánkban több mint 1.000.000 művelt embernek. Ezek szerint ennyi zsidó élne ma Magyarországon? Nem jön ki a matekod. De hát persze aki ennyire sötét, mint te, attól ez nem is meglepő.

Éhesló 2017.10.25. 13:16:00

@vajdasagi: hogy te minek hazudod magadat mesüge, a kutyát nem érdekli.
Engem sem.
Szól helyetted a gyűlöleted, ami a soraidból ömlik, ha a hazámról, a társaimról, kormányomról, történelmemről, mindennapjaimról és rólam okádsz a gyűlölet népének szavaival.
Ez nem a nemzeted, mert a magyarok nemzete nem ostoba, a tied az, mert nem lel békére ezerévek óta soha, sehol.

Ne hasbarázz és ne zsidózz itt, ne számolgasd hányan vagytok, mert ezzel borultál meg már napokkal ezelőtt is:
www.kovelemenykutatok.hu

Kevesen vagytok, demokratikus választásokon buktok 2006 óta folyamatosan, egyre nagyobbakat. Ez a matzek mesüge, nem a hasbarád.

Ne gyalázkodj, ne focidrukkerezz itt, mert a körmünk alatti piszokban is több a tisztesség, mint a fajtádban, te szerencsétlen hülye.

vajdasagi 2017.10.25. 14:29:57

@Éhesló: Érvek helyett az is jó, ha idemásolod a korábbi hülyeségeidet? Akkor nincs gond. sajnos tényleg többen szavaznak a mostani kártékony kormányra, mint a másik pártokra. De én most sokakat győzködök, hogy a Jobbikra szavazzon. Talán úgy letéríthető az ország erről a pályáról, amely bizonyosan a vesztünkbe visz minket. De te azért csak nyugodtan lihegj és reszkess a menekült terrostáktól, meg a Soros tervet is utasítsd vissza - tényleg az az országunk és népünk fő problémája a következő években. Ne próbálj tanulni, meg értéket teremteni - az úgysem fog neked sikerülni. Gyereket csinálhatsz, de ő 20 év múlva itt fog hagyni és elköltözik nyugatra. Az ilyenek mint te csak abból fogják megérteni hogy mi mind közösen elkúrtuk. De a hülyék még akkor sem fogják elhinni, hogy a Vezér a bűnös. Simán rákenik majd a bukásunkkal járó felelősséget Brüsszelre - másokat hibáztatni a legkönnyebb kibúvó.

Éhesló 2017.10.26. 11:07:27

Blogmotor, köpöd ki!

Éhesló 2017.10.26. 11:15:01

Nem köpte ki.
Nem írom le ismét, mert a tényekkel van vitád, nem velem.

Törpe kisebbség vagytok, 2006 óta elbuktok minden demokratikus választást.
6 hónap múlva is buktok, még akkor is, ha az általatok gyűlölt "nácikat" és "rasszistákat" támogatjátok orbánbasi eltakarításának vágyával.

Hazudsz, személyeskedsz, mesüge vagy, leszarlak.
süti beállítások módosítása