A valódi viták otthona

Reflektor

El a kezekkel Molnár Gyulától!

2017. október 12. - baum

maxresdefault_2.jpg

Az MSZP elnöke Molnár Gyula interjút adott Stumpf Andrásnak a Heti Válaszba, és pontosan ott folytatta, ahol abban a nagyon kínos beszélgetésben az Hír tévén Kálmán Olgánál abbahagyta.

 

Legalább nem kellene többet idejönnöm” – foglalta össze az Egyenesenben akkor Molnár Gy. azt, hogy mi történne, ha nem lenne többet pártelnök. A kérdés az, hogy az ország jobban járna, ha nem Molnár Gyula lenne a szocialisták vezetője. Az is kérdés, hogy jól jár-e Magyarország, hogy egyáltalán van még MSZP.

 

Mindenesetre Molnár Gyula elmondta, hogy Botka azért volt jó jelölt, mert vidéki, mert sikeres polgármester és mert magas. Saját magáról meg azt, hogy azért jó pártelnöknek, mert ugyan a párt népszerűsége stagnál, de állítottak köztársasági elnök jelöltet, és néhány hónapra volt miniszterelnök-jelöltje is a pártnak. Ha szoci lennék asszem beleszédülnek, ahogyan robog ez a sikerexpressz.

Molnárt látszólag nem nagyon érdekli, hogy van-e áruló párton belül vagy nincs. Egyszer azt mondja, hogy ha nagyon kell, akkor kivizsgálja, másszor azt, hogy nincs is ilyen, vagy ez nem lényeges kérdés. Tegyük hozzá, hogy a párt vezetőjeként mondja, hogy sem neki, sem a pártjának nem érdeke a megtisztulás. Minden bizonnyal arról lehet szó, hogy belsős szocialista információink szerint az MSZP-ben mindenki fog valamivel mindenkit, a különböző klikkek ezért is vannak kb. azonos szinten. Gyakorlatilag lehetetlen, hogy megújuljon a szervezet, a különböző egyéni és csoportérdekek felülírnak mindent.

 

Molnár elmondta még, hogy Szél Bernadettet félti, mert ha túl népszerű lenne, akkor a fideszes propagandagépezet nekiesne és elkezdené karaktergyilkolászni.

 

Ezekről mind beszélt, arról viszont nem, hogy mi történne akkor, ha az MSZP mondjuk nyerne és kormányt tudna alakítani. Nem mondta el, hogy hogyan akarják meghaladni Orbán Viktor rendszerét? Hogyan lenne igazságosabb Magyarország? Egykulcsos vagy többkulcsos adó lenne? Megbeszélte-e ezt hű szövetségeseivel Fodor Gáborral vagy Bokros Lajossal? Botka László mit csinált volna az első száz nap alatt? Szél Bernadett alkalmas jelölt-e? Mit szól ahhoz a vízióhoz, amit az LMP miniszterelnök-jelölt felvázolt Magyarország jövőképének, addig amíg a Botka-Molnár duó azt próbálta kitalálni, hogy milyen alternatív nevet lehet kitalálni az egyszer már elbukott összefogás szóra?

 

Molnár Gyula se nem magas, se nem vidéki, se nem volt sikeres polgármester. Azt gondolom, hogy Molnár Gyula tökéletes ember arra, hogy betöltse történelmi szerepét, és az MSZP-t oda juttassa, ahova az való. Nagyon szurkolok, hogy maradjon. El a kezekkel Molnár Gyulától!

 

Nuszbaum Tibor

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9612956743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoszil 2017.10.13. 09:23:32

Kálmán Olga m ár elég régen a Hír Tévét erősíti. Világ Molnárjai egyesüljetek és tünjetek el.

Andy73 2017.10.13. 10:50:34

Biztosan szeret castingolni. Ciklusonként akár többször is. Már várjuk a következőt!
Persze indulhatna ő is, ringbe szállhatna miniszterelnökjelöltként, ahogy az más pártoknál szokás. De a szociknál valahogy mindig más a módi, máskép megy a show.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.13. 12:38:54

Isten óvja az MSZP-t. Nem szabad eltűnnie, mert az MSZP az élő mementója annak, mi történne egy újabb baloldali kormányzás esetén.

konrada 2017.10.13. 14:04:29

"se nem volt sikeres polgármester"

...mondjuk 2 ciklust megnyert, a 3.-at meg szorosban veszítette el egy olyan ingatlanügyi balhé felfújásától, mely a fasorban sincs az ugyanazon terület későbbi sorsának alakulásához képest...

(Aki nem tudná, Újbuda polgármestere volt. Nem annak választották meg, a térképeken most szereplő meghatározást ők találták ki...)

Measurer 2017.10.13. 16:00:34

A XI.kerületben Molnár sikeres polgármester volt. A kerületben valaki bármelyik oldalról ėrkezik is, szeretik az intelligens vezetőket.
A Kopasz-gát ügye kėtsėgtelenül beárnyėkolta a második ciklus vėgėt, de a Duna-parttal mindenkinek megszűnik a baja, a mostaniaknak pl. a MOL-torony miatt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.13. 17:18:17

@konrada:

Ha jól emlékszem, neki volt az az ügye a rejtett kamerás felvétellel meg az "alkotmányos költségekkel". Nagyon óvatos volt, mintha sejtette volna, hogy felvétel készül, de azért egyértelmű volt a korrupció - még ha bíróság előtt nem volt is elég.
süti beállítások módosítása