A valódi viták otthona

Reflektor

Szanyi Tibor "ünnepelt"

2017. október 22. - Tálos Lőrinc

szanyi.JPG
Szanyi Tibor szombat estefelé „baloldali” fordulatot hajtott végre, majd a sikeres manőver után beletaposott a gázba és meg sem állt az 1956 utáni megtorlások idejéig. Persze könnyen lehet, hogy a máig féltve őrzött Hollós Ervin kötetek mögött tartja a piát, ahogy az is, hogy néhány üveg után már Horn Gyulával beszélget a régi időkről. Az mindenesetre, hogy október 23-át idézőjelbe téve nevezi „ünnepnek” Havas Szófiai mélységeket sejtet.

Ez a párt Az a párt.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2313049354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2017.10.22. 12:38:10

Háááát?

A párttársai meg most készülnek koszorúzni a forradalmárok emlékművét....
(tényleg van némi zavar az MSZP-ben....)

ulpius66 2017.10.22. 12:46:14

Szanyi kapitány "ünnepi köszöntése" mellett eltörpül a másik MSZP-s NAGYÁGYÚ A GURMAI ZITA mai bejegyzése......

hvg.hu

"A szocialisták nőtagozatának elnöke, Gurmai Zita egy videóban mesélt arról, hogy még 2003-ban rávetette magát egy diplomata.
Gurmai Zita, az MSZP volt EP-képviselője a párt Facebook-oldalán közzétett videóban vallott arról, hogy őt is zaklatták.

Gurmai egy #metoo #énis feliratú táblát maga elé tartva a videóban arról mesél, hogy ő is áldozat, 2003-ban ugyanis, amikor még magyar országgyűlési képviselő volt, egy NATO-szemináriumon egy diplomata férfi zaklatta.

Hamarabb kellett elindulnom és egyedül mentem fel a szobámba, miközben mindenki a teremben tartózkodott. Arra lettem figyelmes, hogy megérkezik egy úr, egy diplomata a szobámba. Berohan a fürdőszobába, elkezd fésülködni, majd a következő pillanatban rámvetette magát- meséli Gurmai Zita, aki hozzáteszi, nem szeretné ezt az élmény még egyszer megtapasztalni, ezért azt kéri, Magyarország is ratifikálja a nők elleni erőszak elleni Isztambuli Egyezményt."

jolka40 2017.10.22. 14:33:50

A forradalmak mindig felkavarják az állóvizet, és sok mocsok is felszínre kerül. Aki élt már akkor, az tudja, hogy így volt.

NemodaBuda 2017.10.22. 15:33:02

@jolka40: Magának van igaza, csak nagyon halkan szól ! Szanyi egy ostoba lélek, de abban teljesen igaza van, akárkitől is hallotta, hogy 56 nem egyféle arccal bírt. És bizony, a fejjel lefelé felakasztott AVO-st köpködő asszony nem méltó az ünneplésre, a köztársaság-téri gyilkolások sem méltóak erre, a teherautón Kisorosziba kivitt kommunisták megölésének szándéka sem alkalmas az ovációra. A másik oldalról meg, a mostani buta kiskirályok csak ne ünnepeljenek, rájuk is a fenékbetaszajtatás keserű sorsa vár egy demokrattikus fordulat esetén !

Okos Tóbiás 2017.10.22. 16:35:55

Számomra sem feltétlenül forradalom 1956., csupán egy reform kísérlet a "béketáboron" belül. Nem sikerült, de nagyon sok szenny a felszínre került. Mindkét oldalon! Az pedig, hogy nem érzem ünnepnek, egyértelműen Orbán Viktor és a Fidesz műve. Meggyalázták a rendszerváltás eszményét. Lassan ott tartunk, mint 56. októbere előtt. Már régen robbant volna a népharag, ha ugyan úgy zárva lennének a határok. Csüngőhasú ne feledd: "Semmi sem tart örökké, 150 év alatt sem lettünk törökké!"

tegnaptuska 2017.10.22. 20:15:08

"Ez a párt Az a párt." Amennyiben az LMP-ben mindenki részeges erőszakoskodó, mint Ungár Péter.

morph on deer 2017.10.22. 21:22:32

Talán egyszer azokról az áldozatokról is fogunk tudni megemlékezni, akiket “csak” úgy mellesleg sodort el a forradalmi hevület, meg mindenféle más hevület is.
Igen, mondjuk a sorkatonákról, akik nem önszántukból álltak őrségen valamelyik középület körül, vagy a kiskatonákét, akiket éppen a kék (belügyes) parolijuk tett ‘ellenséggé’, és sorolhatnám.
Valamiért az Istennek sem vagyunk képesek szembenézni magunkkal!
Mindig csak az egyik oldal narratíváját nyomja az adott rezsim, mindig maradnak “temetetlen holtak”...

- Hát nem emlékszel? Együtt lőttük a pártházat!
- Mikor? Melyiket?
- Há, mikor melyiket..!
(Hofi Géza)

a nagy hohoohooo 2017.10.22. 23:16:37

Igaza van Szanyinak,a franciák is csak a forradalmuk legelejét ünneplik, s picit sem azt, ami utána jött.Hátakkor az a három hét valóban lekörözi a Rákóczi szabadságharcot, meg 1848-at!?
Akkor kb. 200ezren mentek külföldre, a rendszerváltás után több, mint 600ezren!
Értékek!? Kedves FityeSS "elvtársak! Egyetlen történeti iskola sem említi, hogy 56 a közjavak elosztásáról, s közjavakhoz való hozzáférésről akként vélekedett volna, mint ti....egyébként meg"„Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket”!
Valahol láttam egy képet. Az állt rajta, hogy " nem vagyok hajlandó ünnepelni egy olyan ünnepet, ahol hajtósmarit,egy bableveses futókurvát kell éltetni...".....
Lehet nem szó szerint, de ez volt a lényege...Egyébként pontosan Pongrácz Gergely volt az, aki “bableveskurvázta” a hölgyet, és – ha választékosabban is,- de a Brazil nevű corvin-közi forradalmárnak Párizsban ugyanez volt a véleménye..
Társadalmi változást kivánó lelkes fiatalok voltak a kezdeményezők. Hogy aztán kétes ,bűnöző elemek is csatlakoztak hozzájuk az sajnos az igaz.Nem kellett volna fegyveresen randalírozni ,nem kellett volna fosztogatni ,rabolni,nem kellett volna lincselni ,nem kellett volna ártatlan embereket,kiskatonákat lemészárolni,nem kellet volna fehér zászlós magukat megadókat legyilkolni,nem kellet volna szívet kivágni,nem kellett volna részeg "bableveses futókurva "örömlányokkal ,bújkáló nyilasokkal,a letűnt Horthy rendszer előbújó szolgáival összeállni,a mai napig vitatott, hogy a parlamentnél ki lőtt. A CIA jelentése szerint pl. a "forradalmárok".Több nagykövetségi csoport is volt a helyszínen, s nem erősítették meg hogy az oroszok lőttek volna először a mieinkre.
Sőt az első CIA jelentések is arról szóltak,hogy a rádiónál először a felkelők lőttek a Lámpagyárból elrabolt fegyverekkel .Ezért írom most is le, hogy ez nem legenda hogy színezzük ! hanem dráma, ahol több oldalon is negatív személyek játszottak főszerepet..Mi jellemezte leginkább az ötvenhatos" forradalmat"? Újpesten azzal kezdtek, hogy kirabolták a Tanácsházzal szembe lévő "Óra ékszer " boltot.
Angyal István így látta: Az igazságnak nincs szüksége semmiféle diplomáciára, sem elhallgatásra, sem elkendőzésre. Igenis tudja meg a világ, hogy ez a forradalom népi-nemzeti és elsősorban szocialista forradalom volt, s azt csak megnyergelni kívánták a reakciós ellenforradalmi erők.
Ezért írom most is le, hogy ez nem legenda hogy színezzük ! hanem dráma, ahol több oldalon is negatív személyek játszottak főszerepet..
Mai fejjel okt az 23 tüntetésig lehet forradalomként értékelni 56-ot. Mégpedig azért, mert a tüntetők nem a kapitalista, Horthy-rendszert akartak visszaállítani,hanem élhetőbb szocialista rendszert. A "Ruszkik haza" jelszóval csak egy önálló, szabad, szocializmust építő országot akart, jugoszláv mintára. Nagy Imre kommunista volt. Tehát ezért nevezhető forradalomnak mert egy sztálinista diktatúrából valódi néphatalmat akartak csinálni.
Aztán persze jött a csőcselék, a nyugatról visszatántorgó nyilasok, a börtönből kiszabadult bűnözők, akik fegyverhez jutottak és mindent elrontottak.
Egy példa Miskolcon egy barna cipős férfit csakmert szólni Oprendek Sándor rendőrtiszt akasztásakor ,hogy emberek ezt azért mégse kéne zsidónak kiáltották ki és felhúzták a rendőr mellé.
Majd amikor meghalt hullagyalázásként lehúzták a nadrágját ,hogy megnézzék metélt e....úgyhogy vastagon volt benne antiszemitizmus is.
Jobboldali forradalom nem volt és sose lesz,a forradalom a társadalmat előrevivő esemény és nem vissza a véres múltba, amíg az ilyen szaremberek,Wittner "bableveses futókurva"rangú lotyó köztörvényes bünöző kitüntetést kapnak a kormánytól, addig nekem az 56 ellenforradalom volt.
Az úgynevezett forradalmárok több mint 80 százaléka köztörvényes bűnöző volt és ki tudja honnan előbújtak az egykori csendőrök,a bújkáló nyilasok,sokuk egyenruhában, karszalaggal, kakastollal úgy, ahogy egykori mundérjaikat megőrizték. Hangadók lettek, és irányítói, szervezői mind annak, ami ezek után következett,válogatás nélkül lőtték az embereket, fosztogattak,bosszút álltak,nagyon kevés volt a "forradalmár"most is olyanok verik a mellüket akiknek semmi köze nem volt 56 igazi eseményeihez,sem Budapesten,főleg nem vidéken.
Egy volt katonája irta le Pongrácról,hogy "tartsatok ki fiaim" és disszidált!
Valaki azért olvassa el hogy mit találtak a Corvin moziba 1956-ban mikor a "szabadságharcosokat" kiverték onnan.
Nagy Imre is a bőröndjén ülve küldte a becsapott fiatalokat a tankok ellen,a kormány a helyén van,majd elhúzott a jugó követségre.
Kádár ebből a lehető legjobbat hozta ki.Csak olyan berendezkedésű országot lehetett csinálni, amilyent a ruszkik engedtek.Mindig így volt a történelem során, egy nagy vezető után sokáig csak jelentéktelen és legtöbbször kártékony,kisstílű figurák jöttek ,ez most is így van, csak végig kell nézni az utóbbi 26 év,de különösen a FideSS hat éve tolvaj politikusi garnitúráját.

a nagy hohoohooo 2017.10.22. 23:32:17

@ulpius66: Szánalmas kis rövidpöcsszindrómás copyhülye ,primitív takonynáci ,biztosan ismert az a tény, hogy az emberi szem fordított állású képet állít elő, amit az agyunk fordít meg, ezért nem látunk MINDENT FEJJEL LEFELÉ? ... Szerintem az általad leírt gondolatok olyanok, mintha a mai mAgyar viktatúra valóságát a te agyad még mindig fejjel lefelé látná.

2019.01.15. 07:50:16

@ulpius66: A múlttal kacérkodó, de az igazság utáni vágyba soha belerokkanni nem tudó, a kontárság kultuszában élő kommunista párt Ideiglenes Intéző Bizottságának magatartását és mentalitását Obersovszky így írta le:
"Aprólelkű, ostoba, önző emberek – gondoltam – könnyen elvakulnak, úgy tűnik azonban, van erejük javítani. Tévedtem. Nem volt erejük. Igaz hogy végül is lekerültem egy akasztófáról, ám korántsem azért, mert a hatalom tébolyultjai magukba szálltak. – Netán rájöttek, hogy bűnbocsánatot nem legyőzött állapotban illik hirdetni, hanem éppen, hogy győztesen –, hanem azért, kizárólag azért – ahogy ezt jóval később hitelt érdemlően megtudtam –, mert néhány nagyszerű ember, köztük Faludy György barátom, Ignotus Pál, Artur Koestler, odaát, abban az anti humanizmusoktól agyonrohasztott világban rájöttek, hogy a maffiózók ellen csak a saját eszközeikkel lehet harcolni. Kontra maffiozitásba fogtak. Nevezetesen megnyerték Bertrand Russelt, a Békevilágtanács elnökét, hogy lemond hivataláról – tudván, hogy Hruscsovéknak milyen nagy érvágás lett volna ez –, ha kivégeznek bennünket." (Talán a russeli tiltakozásnak is köszönhető, hogy Obersovszky még a rendszerváltás előtt rákerült a Britisch Enciklopedy lapjaira, s hogy az Amnesty International is figyelemmel kísérte honi életútját, amikor is a "sárga lap", a Sportfogadás szerkesztője lett.
Fejtő Ferenc: A nemzetére időnként rárontó baloldal – amely Párizsból nézve merő anakronizmus, avult nézet – hogy lenne létező valami? Igaz, irracionális, terrort hozó dührohamain túl vagyunk már, de elfelejteni sohasem fogjuk 1919-es, majd 1945-től a kádári megtorlásokig tartó igen változatos formáit. Ha kései hőhullámaiként, ma is nyomja lelkünket, az Antall kormányt végveszélybe sodró taxisblokád és a múlt évi, a kettős állampolgárságról tartott népszavazás minden álsága
süti beállítások módosítása