A valódi viták otthona

Reflektor

Gyurcsány lefidesztéglázta saját magát

2018. január 28. - Tálos Lőrinc

tenyezo_hu_1_1.jpg
Már nem csak Botka László, az MSZP volt miniszterelnük-jelöltje mondja azt, hogy az MSZP-t behálózta a Fidesz, nem csak Soros György (mondjuk őt ki nem szarja le) nyilatkozza azt, hogy az MSZP vezetőit megvásárolta Orbán, hanem Gyurcsány Ferenc is. Azért itt álljunk meg egy pillanatra: ha Gyurcsány szerint az MSZP-hez köthető pártsajtót a Fidesz finanszírozza – ezt az állítását amúgy nincs okunk cáfolni –, akkor miért is indul koordináltan ezzel a párttal a Demokratikus Koalíció? Miért segít parlamenti helyhez kriptofideszes képviselőket?

Le lehetne tudni Gyurcsány Ferenc 14. évértékelő beszédének ezt a részét – amely inkább az előttünk álló választásnak szólt, mint az elmúlt évnek – annyival, ahogy azt egy velős meglátásairól ismert hallgatag barátom tette: „nem kéne annyit inni nyilvános beszéd előtt”, de azért itt mégis csak több van annál, hogy Gyurcsány Ferenc felült a gázrezsóra.

Tegyük félre, hogy vagyunk ebben az országban páran – és blogunk állandó szerzői bizonyosan közéjük tartoznak –, akik szeretnék leváltani a Fideszt, egyben azt vallják, hogy annak egyik akadálya épp az, hogy Gyurcsányt még nem nyelte el a politika szinpadának süllyesztője. Ez a vélemény nem több, mint helyzetértékelés, szerintünk igaz, de még nem bizonyíték az alkura, ahogy az sem, hogy Gyurcsány a saját érdekét követi akkor is, amikor az egybe esik Orbánéval, például nem vonul vissza.

Még csak nem is arra szeretnék utalni, hogy a DK-nak ugyanúgy megvannak a kis alkui a Fidesszel, mint az MSZP-nek, tehát nincs mire vernie a mellét a párt elnökének. Egy XV. kerülti politikai megállapodásról például pont mi írtunk korábban.

Ami ebben az esetben kiszúrja az ember szemét, az bazinagy és igen hegyes ellentmondás a nagy szavak és a tettek között. Vegyük például Vass Pétert, az MSZP jelöltjét a szigetvári OEVK-ban. Igen, ő az, aki beteg malacokhoz hasonlította a sajátos nevelési igényű (SNI) és a hátrányos helyzetű gyerekeket. Nem, most nem arról lesz szó, hogy mennyire szerencsés politikusként elindítani azt, aki nem képes vigyázni a szavaira, amikor közönség előtt beszél. Még csak nem is arról, hogy tartalmilag is gond van az oktatásról vallott elképzeléseivel és attól minden baloldali embernek fel kéne, hogy álljon a szőr a hátán, hiszen azok nem hogy nem csökkentenék, de növelnék a szakadékot az oktatásba különböző háttérből bekerülő vagy más képességű gyermekek között. Arról van szó, hogy Vass Péter egy trafikkoncesszió- és földárverésnyertes, aki a következőket vallja: „Magyarország egy van, annak Kormánya egy van. Aki itt él, dolgozik annak kötelessége megfelelni a vele szemben támasztott követelményeknek. Ahhoz, hogy ez a megfelelés gördülékeny és elfogadható legyen meg kell lenni a megfelelő kapcsolatoknak, mind a Kormány felé, mind a választópolgárok felé. Jelen esetben kormányunk gesztust gyakorolt Szigetvár Város Önkormányzata felé, melyet akkor lát biztonságosan, ha a megfelelő személyek is jelen vannak az önkormányzat épületében. Mi, a város jelenlegi irányítói nem csak most, hanem egészen 2019-ig meg szeretnénk, meg akarunk, és meg is fogunk felelni a Kormányunknak.”

Még egyszer: ez az ember az MSZP jelöltje és a DK támogatásával indul az országgyűlési választásokon. Gyurcsány Ferenc tehát két dolgot tehet: iszik egy unicumot, mint Karácsony Gergely és alkut köt a Fidesszel alkut kötő MSZP-vel, vagy elindul 106 egyéni körzetben a Fidesz és annak csatlósa, az MSZP ellen, mint az LMP.

TL

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Google+ Tetszik

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1013611075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2018.01.28. 17:43:08

Hát ez tök szupi!

Eddig másról sem írt a ballibsi sajtó, hogy a Fidesz telis-tele van volt MSZMP-s tagokkal! Kezdve a KISZ-titkár Orbántól az MSZMP központjában dolgozó Kövéren át a belügyminiszter Pintérig... az volt a ballibsi mantra hogy "a Fidesz egy poszt kádári párt"!!!!

Na, most ott tartunk, hogy ez a poszt-kádári Fidesz, amely telis-tele van volt MSZMP-sekkel megvette a direktben MSZMP utód pártokat lásd MSZP, DK!

Hát ez csodálatos!

Akkor most minden mérhető párt a volt MSZMP-sek kezében van!!!!
(na jó, a JOBBIK az nem, de azok meg fasiszták.....)

Geo_ 2018.01.28. 18:45:39

Nagyon túltoljátok. Bennetek olvasva Gyurcsányistává válik a józan ember: A 15. kerületben látható, tisztának éppen nem mondható, de átlátható körülmények közt sikerül a polgármeter és a testület közötti együttműködést úgy-ahogy biztosítan - ellenben például Schiffer sötétben megkötött alkujával.

Addig jártok jól, míg nem kezdik feszegetni a 2010-es és 14-es kapott segítséget...

Nőjetek fel, ideje megkomolyodnotok - s mondjátok el őszintén, ide pacsekba, hogyan is gondoljátok Szél Bernadett miniszterelnökségét. Úgyhogy van mivel foglalkoznotok a saját portátokon...

Remete 2018.01.28. 19:54:37

Na ez nagyon gyenge, izzadságos fércmű. Jobb kézzel vakarjátok a bal fületeket. Meglepődtök április 8-án.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.01.28. 22:00:16

@ulpius66: Mi azon az újdonság, hogy az MSZMP-utódpárt és az utóbbi 8 évben az MSZMP és a KISZ tagjaival fémjelzett kormánypárt együttműködik? Ezt már Dávid Ibolya is megmondta évekkel ezelőtt...

@Geo_: Milyen segítség volt 2010-ben és 2014-ben? Én arról tudok, Gabika egyszemélyes pártjának és néhány ismeretlen, azóta se látott kamupártnak gyűjtötték az ajánlásokat a kékcédulásokat példaképnek tekintő narancskomcsik...

dare 2018.01.28. 22:45:16

"Gyurcsány Ferenc tehát két dolgot tehet: iszik egy unicumot, mint Karácsony Gergely és alkut köt a Fidesszel alkut kötő MSZP-vel, vagy elindul 106 egyéni körzetben a Fidesz és annak csatlósa, az MSZP ellen, mint az LMP."

Vagy: felkeres egy bizonyos Németh Eszter nevű hölgyet a jövő hét folyamán az Lmp-vel és a Jobbikkal közösen.
Az Mszp-P is ott lehetne, ha nem lesz, akkor a választók tudni fogják a feladatukat.

Nem vagyok jó véleménnyel én se Gyurcsány Ferencről, nagyon nem értettem egyet azzal a politikával, ami az ő nevével fémjelzett időszakban történt.
Lesz még idő bőven vitatni a politikáját, hiszen biztos bejutók a parlamentbe, ahogy az Lmp is az, szóval nem kell a nyakába borulni neki, és nem kell lelkesen bólogatni a felvetéseire.
Ő egy baloldali politikus, aki a baloldalért küzd.
Lehet lesz ő még a baloldal vezére, mondjuk 4, vagy esetleg 8 év múlva, ezt nem lehet tudni, csak érezzük benne bizonyítás vágyát.
Ezzel sajnos több kárt okoz a baloldalnak, mint hasznot, de lehet képes lesz legyőzni végre a régi pártját, amit azért akárhonnan nézzük is, nem kis teljesítmény.
Viszont ez nem számít jelen esetben semmit.
Mindegy mit gondolok róla, de ha jelen esetben ő is 106 körzetben indítana jelölteket, azzal csak a Fidesz 2/3-ának ágyazna meg.
Koordinálni kell 40 körzetben a jelölteket, ez most a legfontosabb.
Észre kellene végre venni, mit akar a nép.
Én soha többet nem fogok politikával foglalkozni, mert azt érzem a pártok nem foglalkoznak a néppel.
Nem lehet ennyire kompromisszum nélküli politikát folytatni, pláne nem lehet egy olyan rendszerben, amely úgy néz ki mintha egy arénában küzdenének egymás ellen a pártok, és a császár kénye-kedve szerint döntené el, ki maradjon talpon, és kinek jöhet a vég.

Senki nem vágyik normálisabb feltételekre?
Ehhez nem kell sokat tenni, el kell menni beszélni egymással a jövő hét folyamán, és legalább 40 egyéni jelöltben meg kell tudni egyezni.

Egyszerűen nem értem miért olyan bonyolult megérteni, a koordinált indulásban rejlő lehetőségeket.
Nem kell visszalépni, csak az esélyes jelölt számára jobb nyerési lehetőségeket kell biztosítani.

Amelyik párt erre nem képes, az nem tudja mit jelent a demokrácia.

Tényleg kíváncsi leszek arra, hányan fognak majd megjelenni a hölgy invitálására.
Ne engedjék el az emberek kezét, ne tegyék ezt.
Soha nem bocsátom meg egy pártnak se, ha még 4 évre lemondanak az itt élő emberekről.
Van esélyük, leírni is furcsa ezt, de tényleg van esélyük a Fidesz ellen.
A Fidesz megzavarodott, már teljesen zavaros lett az ideológiájuk.
Ki kell használni a helyzetet, nem a pártok miatt, hanem az itt élő emberek miatt.

dare 2018.01.28. 23:08:09

@kószák egyike: Az Együttnek az a körzet és a Juhászé nyerhető.
Ez csak a jó öreg szoci hozzáállás, képtelenek változni.
Mindenki tehet egy szívességet. :D

Pop40 2018.01.28. 23:08:24

"vagy elindul 106 egyéni körzetben a Fidesz és annak csatlósa, az MSZP ellen, mint az LMP."

... És bukik 106 egyéni körzetben, mint az lmp?

Nekem szimpatikus ez a Schiffer nélküli lmp, de úgy őszintén, ti nem vagytok normálisak, kedves blogger. Ja, elindul 106 körzetben önállóan az lmp. Elbasz néhány % kormányváltó szavazatot, önálló mandátumot ugyan sehol nem szerez, de legalább jó eséllyel elintézi, hogy - az ellenzéki szavazatok aprózódása miatt- befusson a fideszes maffia jelöltje.

Sok sikert, Vitya biztos megköszöni majd, hogy segítettetek neki. Listán ugyan esélyes volt, hogy az lmp-re szavazok, de ha elindul 106 lmp-s, akkor ezt leshetitek. Nem szavazok kompromisszumképtelen pártokra, akik elbasszák a maffia leváltásának esélyét még listán sem, nemhogy egyéniben, ami ráadásul ablakon kidobott szavazat.

morph on deer 2018.01.28. 23:16:49

@dare:
“Vagy: felkeres egy bizonyos Németh Eszter nevű hölgyet a jövő hét folyamán...”

Mondanál még erről valamit?
Úgy néz ki, elment mellettem az erre vonatkozó információ, aztán mos csak állok és bámulok, mint a .... szóval nem értem. Előre is kösz!

dare 2018.01.28. 23:30:43

@morph on deer: Nagyon jó felvetése van, amivel ki lehet ugrasztani a demokrata nyulakat a bokorból.
Én is csak ma találtam rá véletlen böngészés közben.
Pedig már egy ideje mondja, csak nem kap nyilvánosságot.
mandiner.hu/cikk/20180128_nemeth_eszter_kedves_ellenzeki_partok

morph on deer 2018.01.29. 02:41:47

@dare:
Köszönöm a linket!
Elsöre kissé vadregényes elképzelésnek tűnik, de miért ne.

andrásúr 2018.01.29. 06:31:34

Jelenleg csak két igazi politikus van a porondon, Orbán V. és Gyurcsány F. ! A többiek a " futottak még " kategória !

Scott Tenorman Must Die 2018.01.29. 06:57:16

na igen :))

Feri remeg, h felvegyék arra a hajóra, amit folyamatosan fikáz

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.29. 07:23:17

Gyurcsány akivel összefog annak vége.

Az LMP blog helyébe örülnék, hogy Gyurcsány nem az LMP-vel akar összefogni.

VaradiJanos 2018.01.29. 07:30:33

Kizárt dolog, hogy ez a féreg gyurcsány ingyen lenne ekkora gusztustalan gyökér, tuti a fidesz fizeti.

VaradiJanos 2018.01.29. 07:34:03

@Pop40: kalkulálj, osszál-szorozzál, csoportosíts, okoskodj, de a 3-4-szer 1 százalékból így sem lesz 50! Szegény szerencsétlen....

NemodaBuda 2018.01.29. 09:44:51

Nem értem, mit kér számon ez a blogger Gyurcsányon ! Amit mond, szerinte is igaz. Ahogyan mondja, az udvarias, tényszerű - mi lenne hát a baj ? Csak az, hogy Gyurcsány ? ÉS megszokásból beletörli a csúnya száját a nadrágja szárába ....... Az MSZP vezető szerepet vindikál magának teljesen indokolhatatlanul, az LMP olyan magabiztos, hogy az ember néha elámul, a Jobbik gyengus, egyre gyengébb, egyre átlátszóbban kisfidesz - mi marad még a józan magyar választónak ?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.29. 16:03:11

@pedigré: "Aki pedig Gyurcsány Ferencet ócsárolja, degenerált hülye."

:))

Ezen jót mulattam. Gyurcsány Ferenc politikai karrierje 2006-ban véget ért az őszödi beszéd kipattanásakor. Vicces, hogy ezt a politikai hullát próbálják a Parlamentbe juttatni, még viccesebb lesz, ha sikerül. Mióta Gyurcsány kettészakította az MSZP szavazóbázisát, a csúti geci csak hátradől, és kér egy kávét.

Boldogabb lennék, ha fletó karrierje nem az őszödi beszéd miatt végződik be, hanem mert baszott kormányozni, és hazudozott. Akkor már a csúti gecinek is harangoztak volna. De hát ilyen a plebs.

Már itt az ideje, hogy az MSZP is politika szemétdombjára kerüljön az SZDSZ mellé, ha volt is valamennyi bizalmi tőkéjük, amit a pufajkás és a fasz bokros generált, rég eljátszották.

Scott Tenorman Must Die 2018.02.02. 18:49:52

@pedigré: úúúristen mi fog akkor történni.. szánalmas vén hülye buzeráns bunkó
süti beállítások módosítása