A valódi viták otthona

Reflektor

Putyint komoly veszély fenyegeti Magyarországon

2017. január 31. - baum

Végzetes bélelzáródással fenyeget az a sok kormányzati nyelv, ami a fenekében van

 

putyin-look-e1452525235605.jpgA Ruszkik, haza! világától rég eljutott már Orbán és csapata az elképesztő méreteket öltő opportunizmus, a nemzeti érdekek elárulásának, a demokrácia leépítésének világáig, melyben kizárólag az erősebb és a gyengébb kutya elve érvényesül, s míg felfelé következetesen (lásd. amíg csak az izmok engedik) nyalni kell, addig lefelé gátlástalanul mehet a taposás.

 

Megfojtani az ellenzéki sajtót? Sajátként kezelni az állami tulajdont és közpénzzel tömni ki a holdudvart? Agitpropba ölni a milliárdokat? Megkérdőjelezni azok nemzeti elkötelezettségét (komoly félreértés, hogy ez bal vagy jobb kérdése és mindenképp valaki ellen irányul), akik mást mernek gondolni? Megfélemlíteni és/vagy tönkretenni a heréskedő kormány munkáját helyette elvégző civil szervezeteket és hazaárulásnak nevezni, ha valaki demokratikus intézményeket szeretne működtetni (lásd népszavazás)? Na, ez az a modell, ami nem csak Oroszországban, de már Magyarországon is csodálatosan működik.

Míg Orbán Viktor Trumpot élteti, hogy milyen szuper, hogy az USA elnöke szavai alapján végre minden nemzetnek önmagát kell az első helyre tennie, addig láthatóan, ők közel sem Magyarország, hanem saját, egyéni érdekeiket teszik mindenek elé. A Putyinéknak való teljes behódolás ugyan mikor jelenthet jót és garantálhatja egy nemzet szuverenitását? Ha az oroszok által pénzelt propaganda média elég mennyiségben terjeszti a maga spamüzeneteit? De most tényleg, lehet egy EU-s tagállam vezetője büszke arra, hogy Oroszország érdekeit képviselni minden önmérséklettől mentesen az Unióban? Komolyan lehet olyan nagyvonalú a kormány, hogy elbagatellizálja, hogy egy szomszédos országból nemes egyszerűséggel elfoglalt magának egy darabot a medve? Hol, milyen értelmezési dimenzióban és milyen tapasztalatokra, tényekre alapozva jelenti azt, hogy megbízható, korrekt partner az ex-KGB-s és kompániája?

 

Régóta iszonyat az, ahogy kényszerből (ki tudja, a magyar elit tagjai közül kiről mije lehet a fiókban Vlagyimir Vlagyimrovicsnak) és/vagy pusztán önös érdekből kiszolgálják az orosz érdekeket Viktorék, ahogy tudatosan hozzájárulnak az Unió bomlasztásához (mi sem gondoljuk tökéletesnek, de azért). De az orosz kormány által pénzelt Russian Today-ben megjelent interjú Szijjártó Péterrel nem egyszerűen a dolgok túltolása, hanem valami afféle dolog, amire még a Monthy Phyton is elismeréssel biccentene, ha egy szkeccsben látnák a képernyőn.

Hamis adatokra hivatkozva (itt olvasható, hogy mekkorát kamuzott a Külügy) keseregni, hogy milyen ronda dolog a háborús agresszor Oroszország ellen gazdasági szankciókat hozni? Arról panaszkodni, hogy a civileket senki nem választotta meg? (B+, mert attól civil a civil, hogy akkor is fontos neki egy ügy, ha nem kap szolgálati autót mellé és nem fér hozzá annyi EU-s forráshoz, hogy még a gázszerelőjének is jusson belőle néhány lap meg tévécsatorna)

 

Drága jó miniszter úr, hát mi a nagy büdös rosseb van maguknál? Ekkora üzlet a 10-12 milliárd eurónyi szabad felhasználású orosz hitelből – talán – megépítésre kerülő Paks2, mellyel még az unokáinkat is eladósítják? (Tetszik emlékezni, hogy az IMF-fel mi volt a baj?) Ezért emlékezünk az elnöki látogatás előtt a Béke angyalával? Mert az kétségtelen, hogy a németeket kikergették innen a Vörös Hadsereg katonái, de aztán egészen sokáig, az udvariasság szabályairól némileg megfeledkezve itt maradtak nálunk meg jó néhány környező országban. Nem pont tavaly volt 56 évfordulója?

 

Drága jó miniszter úr, miközben azon buzgolkodnak, hogy minél jobban simogassák a nagybecsű hűbérúr egóját, gondolkodtak-e keresztény emberekként azon, hogy az orosz hadsereg vajon pusztán humanitárius szempontokból tesztelt-e újfejlesztésű hadi berendezéseit Aleppoban a civileken?

 

Vagy miért nem fontos, hogy az EP-ben egy olyan magyar képviselő is ül, akinek KGB-s kötődései vannak? Miért nem fontos, hogy szélső jobboldali, félkatonai szervezetek tagjait hazánkban orosz ügynökök átogatják és/vagy képzik? Ennek nincs jelentősége? Vagy benne van az alkuban? Ez is az üzlet része?

 

Önök nem a nemzeti érdekeket képviselik. Önök saját kicsinyességüket, felfuvalkodottságukat és gyávaságukat képviselik. Helyesen félnek Putyintól, de biztosan az erre a helyes válasz, hogy rögtön a tenyeréből esznek? Vagy annyira tetszik ez a játék, hogy épp ezért gondoltak arra, talán Önök is eljátszhatják ezt a szerepet szűkebb pátriájukban? Hiszen a messzi, de egyre közeledő Oroszországban is olyan remekül megy az a fajta speciális demokrácia, amit Önök is szeretnének kiépíteni itten.

 

Persze jobban teszem, ha befogom, mert még a kormányuk CÖF néven gyorsan szervez ellenem egy Békemenetet, én meg sajnálnám a még több útlezárást meg a közpénzt, amit beletennének ebbe az újabb őszinte, civil és nemzetépítő projektbe. Remélem, mindenki edzi már a nyelvét, még kettőt kell aludni és megérkezik a fővezér.

 

 Csepregi János

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8712171082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.31. 12:07:57

Nem éppen.

Putyin látogatása rendkívül pozitív esemény, s az is, hogy mára alig van Mo-on oroszellenesség.

Ma Oroszország az elnyomottak egyik fontos támasza.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 12:23:50

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "mára alig van Mo-on oroszellenesség."

Gondolod, mindenki elfelejtete a 40 év orosz elnyomást? Akiket én ismerek, azok nem.

baum · http://reflektor.blog.hu 2017.01.31. 14:21:13

Kedves olvasók, kezeljétek MaxVal BircaMan ELEMZŐ kommentelőt úgy, mint fizetett putyinista trollt.

Neonknight 2017.01.31. 14:51:14

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mondjuk úgy, hogy a mai Oroszország elnöke egy volt KGB-s, aki sosem tagadta, hogy vissza kívánja azokat a "régi szép" időket...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 14:57:33

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ugyanaz. Volt egy idő, mikor azt hittem, hogy a SZU megszűt a felbomlásával, de tévedtem. Az oroszoknak, Putyinnak ugyanaz a mentalitása, foglaljuk el, igázzuk le. Nem is volt semmi SZU, az is Oroszország volt.

2017.01.31. 14:59:42

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mi is nagyon örülünk, az exKISZtitkár úr sikerének, hogy az exKGBés főnöke ismét meglátogatja. A rendszerváltás után 27 évvel boldogság tölti el a magyar dolgozó nép lelkét, hogy a ruszkik újra itt vannak. Hajrá Fidesz! Hajrá magyarok! Előre a lenini úton!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.31. 15:04:02

@Neonknight:

Mi ezzel a gond? Minden politikus célja országai érdekeinek védelme, nem?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.31. 15:04:40

@Dr. Trejo:

Így igaz. Nagyszerű dolog a kiváló magyar-orosz viszony.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 15:06:23

@Dr. Trejo: Addig örüljünk neki, míg nem három tankhadosztály élén jön.

Kb. 15 másodpercig létezne a Gripen "flottánk". Pedig ha nincs ellenség, akkor órákig tudnának az ország fölött körözni, még légi utántöltésre is képesek lennének, ha lenne légi tankerünk. Mondjuk a leszállás még nem nagyon megy, de arra úgyse kerül sor.

Faszé nem lehetett F15-ösöket venni. A vas árába.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 15:10:43

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "a kiváló magyar-orosz viszony."

Úgy megtetszett a magyaroknak Szibéria, évekig nem akartak hazajönni. Úgy kellett az oroszoknak elkergetni őket. Meg az a párszázezer zabigyerek, akik a megerőszakoló orosz katonák után születtek. A két nép megbonthatatlan barátsága a keresztező génekben él tovább.

Kovi1970 2017.01.31. 15:15:07

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: semmi pozitívum nincs abban hogy ezt a xxxmétládát idehéívták. Lejáratják az országot, a nemzetet és eddig az oroszokkal SOHA egy nemzet sem nyert. Pár kiskirály esetleg. De valszeg ők sem, az oroszok mindig is csak rombolni szerettek, idő kérdése lenne míg a saját bábjaikkal cserélnék le a mai vezetőket.

Én azt nem értem hol van a sok hetvenkedő békemenetes, "nem leszünk gyarmat" szlogenekkel, most lenne igazán ideje előbújni a lyukaikból.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.31. 15:40:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

A SZU Oroszország kommunista verziója volt, nem egy sajátos orosz állam, mely másokat elfoglalt. Az egyetlen államok, mely léteztek korábban is Litvánia, Örményország, Abhézia és Grúzia voltak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.31. 15:42:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Ezen az alapon meg kell szakítani a kapcsolatokat Németországgal, mert haláltáborba fognak minket deportálni.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.31. 15:59:40

Azért valahol röhejes, hogy a GYurcsány féle MSZMP-s csinovnyikok, akik jelentgetteg az átkosban, és a híveik azok, akik most minden oroszországi kapcsolattól mereven elzárkóznak, mert Soros Gyuri és a sleppje ezt parancsolja nekik ... :DDD

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.31. 16:01:50

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Németország most még jó, amíg a migránsseggnyaló Merkel van hatalomban.

Majd ha ott is kirugják a Soros bérenceket a hatalomból, akkor majd ők is gonsoszsá vállnak, mint pl Trump féle Amerika.

A ballibeknek nem elveik vannak, hanem Soros féle megmondó emberkéik, ők meg mint a birka utálnak, és szeretnek.

Lásd: Nemrég GYurcsány vacsizott együtt Putyinnal, és írt alá Paks 2-t amit 10 évre titkosítottak.

dunántúli gyerek 2017.01.31. 16:06:36

Kedvelem Putyint és Orbánt, okos és tiszteletreméltó politikuson, nagy hazafiak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 16:17:28

@dunántúli gyerek: Putyin egy hidegvérű gyilkos. orbán egy hidegvérű tolvaj.

A Putyin legalább nem hazaáruló.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 16:34:19

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "meg kell szakítani a kapcsolatokat Németországgal, mert haláltáborba fognak minket deportálni."

Egyetértek. Amint a nácik elharapóznak Németo.-ban, ezt meg kell lépnünk.

Nagyon kontrasztos, hogy a németek mennyire hátatfordítottak a harmadik birodalomnak és ideológiájának, és az oroszok mennyire a SZU bűvkörében élnek. Még a hódításaikat is igyekeznek visszaszerezni, lásd Ukrajna bekebelezését. Azankciók egy kicsit visszafogták őket. Csak a NATO fel ne bomoljon, mert másnap itt lesznek az oroszok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 17:02:19

Érdekes ez a kettősség. orbán a pszichopata, mégis a Putyin a sorozatgyilkos.

exterminador 2017.01.31. 17:15:54

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: persze, hogy nem volt. Az egész a volt cári Oroszország területén jött létre, Leninék egyszerűen csak átnevezték az országot, hogy így csapják be a naivabb nyugati értelmiségieket.

paprika. 2017.01.31. 17:22:23

inkab 10 putyin mint egy gyurcsany
amikor kijottem ide americaba nem volt lehetoseg

most meg viragzik az orszag
oroszorszag meg plane
tavaly voltunk kellyvel
moszkva meg kijev meg par nap minszk
egyik szeb es gazdagabb mint a masik
annyi mercedes meg audi mint ott meg idaet sincs
pedig ED gazdag allam

kellynek is nagyon tetszet
hiaba varos
mi meg a termeszethez kozel lakunk
szemettelep mellett van csomo allat
lehet simogatni is oket

ket kocsi is van
mindketto elektromos
toyotarol valtotunk nissanra
kelly is eladta az ovet
bar most hideg van es nem indulnak
egy kocsival jarunk a kutra meloba csak egy akksi kopik

na megyek mert kezdodik az esti meccs

Hollandexxonvaldez 2017.01.31. 17:26:17

bizzunk benne hogy valahol a történelem ismétli magát és most nem baltázzuk el mint ahogy tettük 1940-ben.akkor a Szovjetunió tapogatózott a magyar vezetésnél Románia ügyében és nem csak észak hanem a teljes Erdélyre vonatkozó magyar igényt elismerte.
a liberalizmus már szerencsére bomlik az EU-ban,tehát egy rendes új világban Trump-Putyin talán összejöhet az amivel az EU a mai napig sáros: Magyarország területi integritásának helyreállitása.

Jakab.gipsz 2017.01.31. 17:36:55

A proletár internacionalizmus kik találták ki, és annak az exportját leánykori neve kozmopolita, vajon kiknek a találmánya, mint ahogyan a dolgok átnevezése is egy elme bajos filozófia szülötte, és most sivalkodnak, mert szép lassan kiderül, a király meztelen, az egész tudományuk egy nagy neofarizeus hazugság, túlságosan sokszor kiabáltak a farkasról.

Louisblog 2017.01.31. 17:37:53

Nézd a LEGÚJABB filmeket az interneten INGYEN! NEM FOGOD ELHINNI MENNYIRE EGYSZERŰ.
KATT IDE: onlinefilmek2017.blog.hu/2017/01/21/hogyan_nezd_a_legujabb_filmeket_az_interneten_ingyen_nem_fogod_elhinni

Peter Götz 2017.01.31. 17:38:05

Ma Oroszország az elnyomottak egyik fontos támasza."
ezt bővebben is kifejthetnéd úgy érzem ez irányú ismereteim nem kielégítőek!!!!!

Brix 2017.01.31. 17:44:54

Az, hogy jó kapcsolatot ápolunk Putyinnal, akit nem mellesleg az világ legerősebb vezetőjének tartanak, az ország javára válhat. Ha szerencsénk lesz, akkor Trump sem felejti el, hogy már az első pillanattól kezdve támogattuk...
Inkább velük kell a jó kapcsolatot kialakítani, mint a bukott, ellenséges Merkellel...A szomszédaink is jobban tartanak tőlünk ilyen vélt, vagy valós barátokkal a hátunk mögött... A románok már paráznak , hogy Trump és Putyin elveszi tőlük Erdélyt..

Kovi1970 2017.01.31. 17:52:26

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: aki behívja a világ leggusztustalanabb gyarmatosítóját.

Nézz végig a "birodalmon", belarusz, dél osszétia, ezek szerinted a követendők?

Az a holnapi mutatvány olyan ostoba húzás,mint amikor a törököknek feladtuk budát.

Biztos akkor is úgy gondolta a sok hülye nemes, hogy most milyen jól megvédte az országot, nem leszünk osztrák "gyarmat", de legalábbis az ő hatalmuk biztosítva lesz egy időre.

Hát nem úgy lett.

Az oroszok csak agresszorként tudnak fellépni, ehhez kell nekik egy áruló réteg, legyen az orosz kisebbség vagy valami aberrált hatalomféltésből elvakult vezetés.

Lukasenko és társai már régen kényszerpályán mozognak.

Peter Götz 2017.01.31. 17:53:59

@Brix: és mit csinálunk Erdéllyel?? ezt kifejtenéd bővebben??

Kovi1970 2017.01.31. 18:07:45

@Brix: bukott ellenséges Merkel? Neked az agyadra ment a propaganda. Ő az egyetlen aki jelenleg valamelyest kiáll az érdekeinkért (pl May ellen a Brexit során).

Trump és Puytin egyaránt az életünkre tör. Ki akarnak szakítani a természetes közösségünkből, olyan intézkedéseket hoznak amelyek a magyar gazdaság potenciálját csökkentik.

A legröhejesebb az, hogy Putyin egy közepes méretű gazdaság ura, ami semmi mást nem tud produkálni mint diverzáns egységeket és destabilizációt. Aki vele szövetségre lépett az a nemzet eddig egytől egyik elveszett.

A másik sarokban pedig, egyelőre úgy néz ki az Angolok is lassan felfogják, hogy Trumpnál az lesz a "jutalom" ami Obamánál még elképzelhetetlen lett volna a TTIP-vel. Az elemzések szerint olyan kétoldalú egyezményt fognak lenyomni az angolok torkán (GMO, gyógyszerek TB támogatása) hogy sírva rohannak vissza az EU-ba.

nu pagagyí 2017.01.31. 18:09:27

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Az ukránok már pontosan tudják mit várhatnak az oroszoktól.

dunántúli gyerek 2017.01.31. 18:25:51

@nu pagagyí: Az ukránok már azt is pontosan tudják mit várhatnak sorostól.

ubu1a 2017.01.31. 18:29:23

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Pont ezt akartam leírni, köszi. Nem lehet a mai oroszokat és németeket összehasonlítani a múltjuk alapján, mert ma teljesen másképp viszonyulnak a saját múltjukhoz.

nu pagagyí 2017.01.31. 18:52:42

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:Minden birodalmi ideológia leértékeli az embert. A kommunizmus pont olyan jó volt erre a célra, mint a mostani istenkirály-kultusz, amit szorgosan építget a néhány nagyobb és a rajta csüngő kisebb szarcsimbók. Nincs egységesen kidolgozott ideológia, az önjelölt vezérek jelenleg handmade improvizációként nyomják le a pillanatnyi "igazságot" a társadalom torkán. Jellemző módon a liberális demokráciák terminológiáit használják, nagyobb demokrácia és nagyobb szabadság el sem képzelhető máshol, igaz ezek konkrét magvalósulásai alig emlékeztetnek a fogalomra. A közös jellemző a módszer. A módszer az állam megszállása és annak erőforrásaival történő zsarolás, megfélemlítés és korrumpálás. Az eredmény a hatalom kizárólagossága. Aki nem a hatalmat szolgálja, az áruló, rosszban sántikáló gazember. Ellenség mindig kell, mert szükség van céltáblára, amire a lekorrumpált emberek lövöldözhetnek, elfelejtve saját kisszerűségüket és megalkuvásukat. A pogromképességet magas szinten kell tartani, mert soha sem lehet tudni, hol üti fel a fejét egy lázadás. A hatalomnak egyébként nincs semmilyen célja, csak maga a hatalom, ennek megfelelően a hatalom csúcsaihoz közeledve megnő a pszichopaták száma. A vezért természetesen egyikük sem überelheti.

dunántúli gyerek 2017.01.31. 18:53:29

@ubu1a: komcsi jó, fasiszta nem jó, mint kádár idején

ugyanaz a törzs írta az újságot akkor is most is

nu pagagyí 2017.01.31. 19:03:01

@dunántúli gyerek: Soros nem szokott tankokkal elfoglalni területeket. Tanácsokat ad egy jobb élethez, pénzt ad oktatásra és olyan dolgokra, ami az embereknek fontos (környezetvédelem, jogvédelem, szociális munka), de az államoknak nem feltétlenül. Főleg ha olyan velejéig korrupt államról beszélünk, amilyen a miénk lett és amely a társadalomtól lopja el a pénzt, hogy a rezsim emberei ne szűkölködjenek, ne kelljen lemondaniuk a helikopterről és a rohadó Nyugaton eszközölt kellemes dorbézolásokról.

nu pagagyí 2017.01.31. 19:05:15

@dunántúli gyerek: Mindegy milyen ideológiát nyomsz, ha szar ember vagy.

dunántúli gyerek 2017.01.31. 19:10:04

@nu pagagyí: A háború az ukrán terület 1%-án folyik, putyin miatt. A konfliktusban pár száz ember halt meg összesen.

Az ukrán átlagfizetés 150 euró ukrajna 100%-án, soros miatt. De lesz az kevesebb is mert most folyik a spontán privatizáció, ami miatt soros elindította az amcsi befolyásszerző akciót ukrajnában.

Peter Götz 2017.01.31. 19:32:28

@dunántúli gyerek: és az az arany wc kefés elnök,aki milliárd dollárokat lopott az Ukrán néptől,ő is a Soros embere volt,vagy azóta megy rosszul az Ukránoknak ,mióta Moszkvában nyaral??

Peter Götz 2017.01.31. 19:38:27

Ukrajna:Területe: 603 628 km2
Krím :27 000 km2
ez vajon 1%,ühüm,az a fránya matek

Larry Silverstein 2017.01.31. 19:39:18

@Peter Götz: Nem ismerjük janukovicsot, csak a nyugati médiából, ami nem orosz, hanem soros.

Amit viszont tudunk, az az, hogy Ukrajna az oroszok szomszédja, nem az amerikaiaké. Ergo nézetem szerint egy oroszbarát elnöknek van ott keresnivalója, egy messziről jött ember pedig betolakodó, intruder.

Peter Götz 2017.01.31. 19:51:24

@Larry Silverstein: ügyes ,ezeket a hülyeségeket valaki írja nektek,vagy saját fejből kell írogatni! Ugyan mi keresni valója van egy szuverén országban 1 szomszéd ország elnökének??

Larry Silverstein 2017.01.31. 19:56:12

@Peter Götz: Janukovics ukrajna népe által megválasztott jelölt volt, vagy ezt nem tudtad?

Peter Götz 2017.01.31. 20:24:18

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Putyin fizetett trolljai vagytok......

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.31. 20:25:21

@nu pagagyí:

Pl. az országukat. Az oroszok nélkül ma nem létezne Ukrajna.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.31. 20:28:56

@Kovi1970:

Hol van ott agresszió? Sehol.

A belarusz modell követendő példa, alkalmas Mo. számára is. Sőt alkalmasabb az orosz modellnél, mert Belarusz Mo. méretű állam.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 20:29:19

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Mikor lett meghódítva?"

Ha az EU és Amerika engedi, akkor egy év alatt. Ha nem engedik, akkor nem tudja az egész országot bekebelezni. A gyűlöködő szélsőjobb nem fogja engedni, mert tele lennénk megint migránccsal.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.31. 20:30:06

@nu pagagyí:

A kommunizmust ugyanúgy ellenzem, ahogy a liberalizmust is.

CyberPunK 2017.01.31. 20:33:18

Aki az oroszok seggét nyalja az a lengyel barátainkat köpi szembe.

Peter Götz 2017.01.31. 20:38:47

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: A kommunizmust ugyanúgy ellenzem, ahogy a liberalizmust is."
Szóval írd le DIKTATÚRA párti vagy !!!

CyberPunK 2017.01.31. 20:39:19

Amúgy ismerve hazánk szerencsés történelmét, tuti hogy itt történne Putyinnal valami gikszer, ami a harmadik világháborúig durvulna. Természetesen csak miután a ruszkik talajszintig dózerolnák a teljes országot tankokkal.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 20:39:33

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mióta számít az orosz érdek? Akkor nem vívták volna meg - és veszítették volna el - a hidegháborút. Inkább éhenhalnak, csak legyen hódítás. 500 éve nem sikerül, de azért csak próbálkoznak rendületlenül.

Gazz 2017.01.31. 20:45:43

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Nem sokat tudsz a magyarországi életről.
A "ruszkik haza" még ma is egyik leggyakoribb rigmus a tüntetéseken.

Gazz 2017.01.31. 20:46:31

@CyberPunK: Meg az 56-os hősöket.

Gazz 2017.01.31. 20:48:09

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Élj te belaruszban te idióta. Belaruszhoz képest bakker mi az usa vagyunk fejlettségben, kultúrában, demokráciában.

Peter Götz 2017.01.31. 21:09:40

Maxval Birca,ha Magyarnak születtél,akkor jó ha tudod ,Gyakorlatilag HAZAÁRULÓ a státusod !!!!!!!! és ez sajnos nem vicc....

morph on deer 2017.01.31. 21:15:41

@nu pagagyí:
"A kommunizmus pont olyan jó volt erre a célra, mint a mostani istenkirály-kultusz, amit szorgosan építget a néhány nagyobb és a rajta csüngő kisebb szarcsimbók."

És majd ebből fog összállni az "igazi, hagyományos - értsd: egész Oroszországban hagyományos - eljárással készült" kézműves "demokrácia", ami kb. annyira hasonlít az eredetire, mint Orbán egy sportemberre, vagy Szijjártó egy diplomatára ... A Jenőt már meg sem említem, ő legalább méltó módon illik ehhez a csürhéhez, van annyira 'felkészült'. Nyilván a nyelvtudása is megvan, és ha odafér a többiektől bizonyítani is tudja majd ;)

Az ukránok azért már kezdik felfogni, valójában kinek is a cselédjei a 'kedves magyar szomszédok', és kinek a kedvéért is hazudozik egy tehetséges ifjú 'nyelvmester' az orosz sajtóban, ahogy kiderült.
A jelek szerint Magyarország kormánya már megint mások mószerolásával próbál jó pontokat szerezni a 'generalisszimusznál' - igazi "hazaffy" módjára.
Ők valamiért nyilván úgy tudják, hogy ez be szokott válni. Hát az oviban talán igen ...

ogli dzsí 2017.01.31. 21:18:13

Nekem nagyon tetszik Magyarország, úgy ahogy van. Azt nem értem hogy ha valakit idegesít a politika, minek foglalkozik vele egész nap? Akkor megváltja a világot?

morph on deer 2017.01.31. 21:29:03

Tudja valaki, hogy megint lesz-e koszorúzás a temetőben az ötvenhatos "ellenforradalom" szovjet hőseinek sírjánál?
Gondolom ha lesz, akkor idén Orbán is ott lesz, merő testvéri együttérzésből...

Erre gondolok:

444.hu/2015/02/16/56-ot-ellenforradalomnak-nevezo-frissen-felujitott-emlekhelyet-koszoruz-meg-putyin-budapesten/

Vagy kedves nyilas-érzelmű honfitársainknak - bár ott az is látható, mikor a "hazaáruló" Gyurcsánnyal épp a forradalmi emlékművet koszorúzzák, de a "lényeg" is ott van:

m.kuruc.info/r/6/139573/

Kiváncsi vagyok, Orbánnal mit fognak megkoszorúzni!
Valakinek van tippje?

morph on deer 2017.01.31. 21:29:35

Tudja valaki, hogy megint lesz-e koszorúzás a temetőben az ötvenhatos "ellenforradalom" szovjet hőseinek sírjánál?
Gondolom ha lesz, akkor idén Orbán is ott lesz, merő testvéri együttérzésből...

Erre gondolok:

444.hu/2015/02/16/56-ot-ellenforradalomnak-nevezo-frissen-felujitott-emlekhelyet-koszoruz-meg-putyin-budapesten/

Vagy kedves nyilas-érzelmű honfitársainknak - bár ott az is látható, mikor a "hazaáruló" Gyurcsánnyal épp a forradalmi emlékművet koszorúzzák, de a "lényeg" is ott van:

m.kuruc.info/r/6/139573/

Kiváncsi vagyok, Orbánnal mit fognak megkoszorúzni!
Valakinek van tippje?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 21:35:16

@ogli dzsí: "ha valakit idegesít a politika, minek foglalkozik vele egész nap?"

A Kubatovtól kapnak kis pénzt, hogy más emberek beszélgetését széttrollkodják, és a habonyművekben gyártott hazugságokat terjesszék. Tudod, dübörög a gazdaság, nincs szétlopva az ország, nincs tönkretéve az oktatás, ilyenek.

miitlaci 2017.01.31. 21:36:01

Tisztelt ruszófóbok!

1. Amikor a CIA-ELNÖKből USA-elnökké vált G.Bush (idősebb) Magyarországra jött, (még alelnökként), akkor is ilyen hangosak voltatok? Vagy az más volt? Igen más, nem drezdai Barátság Ház igazgató - egy KGB-gyalog a sakktáblán, hanem CIA elnöke! Nem egy nagyságrend!
Akit nagyon elnyomott az 45 éves szovjet megszállás, az meséljem már mit tettek vele 45 év alatt? Engem nem nyomtak el, pedig kétszer a közelükbe is mentem 5-5 évre Moszkvába, de csak a magyar KISZ szervezet akart elnyomni szovjetellenesnek nyilvánított kinyilatkozásaim miatt. Moszkvában!
2. Németország a mai napig megszállás alatt van, USA haditámaszpontokkal, - azt Önök hova teszik?

Peter Götz 2017.01.31. 21:45:08

@miitlaci: 45 év eredménye nagyon egyszerűen megmutatható!
Nézd meg Ausztriát,és hasonlítsd össze Magyarországgal!
Vajon van különbség,és vajon kinek a javára!?

ogli dzsí 2017.01.31. 21:47:25

@miitlaci: Bushról nem is tudtam, mindenesetre Metrkell is NDK kém volt, meg Megyó is.

Szóval önmagában attól hogy vki kém volt, sok mindent nem jelent.

ogli dzsí 2017.01.31. 21:48:55

@Peter Götz: Nem kellett volna a kommunista blokkba kerülni!

De ma már van az embernek választása nem is szavaz az MSZPegyüttDKpéem-re senki ember fia.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 22:05:10

@miitlaci: "Amikor a CIA-ELNÖKből USA-elnökké vált G.Bush (idősebb) Magyarországra jött, (még alelnökként), akkor is ilyen hangosak voltatok?"

Javíts ki, ha tévednék, de az öreg Bush ugye nem akart egy túlárazot, kurva veszélyes kísérleti atomerőművet a nyakunkba varrni, irtózatos kölcsönnel, amit akkor is vissza kell fizetnünk, ha az erőmű építését sose fejezik be? Ugye nem viselt háborút magyarország szomszédja ellen? Ugye nem szállta meg Magyarországot a csapataival, és nem tartotta 40 évig szolgaságban? Ugye nem erőszakolták végig amerikaiak a magyar lányokat, asszonyokat? Ugye nem vertek le amerikaiak a magyar szadságharcokat az elnyomók ellen? Ugye nem raboltak el magyar férfiakat százezer számra?

Peter Götz 2017.01.31. 22:06:17

@ogli dzsí: viszont ezért semmi szükség Putyin barátságára !!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 22:09:45

@miitlaci: "Németország a mai napig megszállás alatt van, USA haditámaszpontokkal, - azt Önök hova teszik?"

Eh, ha hallgattál volna, okos maradhattál volna. Nincs megszállás alatt.

A fülöp-szigetiek nem akartak amerikai támaszpontot, úgyhogy az amerikaiak simán kivonultak. A németek is bármikor lemondhatnak róla. A fülöp-szigetiek persze bánják azóta, mert gazdasági hajtóerő, munkalehetőség, pénz is távozott.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 22:15:02

@Hollandexxonvaldez: "Magyarország területi integritásának helyreállitása."

Rossz felé tapogatózol. Az egyesült Európában van lehetősége a magyarságnak - fizikai és adminisztratív - határok nélkül együttélni. Ami ellen a hazaáruló orbán kapálózik.

ogli dzsí 2017.01.31. 22:17:43

@Peter Götz: Ne majomkodj, Putyinnak pont annyira vagyunk a barátai mint Trump vagy Merkel. Ezek nagyurak, s mi jóban vagyunk a nagyurakkal, s ők is egymással.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 22:18:54

@ogli dzsí: "attól hogy vki kém volt, sok mindent nem jelent."

orbán kémkedett a katonatársai után, oszt milyen hazaáruló lett belőle. Szóval csak jelent valamit ha valaki gerinctelen.

2017.01.31. 22:32:57

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: az ugye megvan, hogy lehet egyszerre két pszichopata is a világon? De ne feledd a legújabb kedvencedet, Trumpot.
Tudod, vannak emberek, akik vonzódnak a pszichopatákhoz. Ezeknek baj van az önértékelésével, döntésképtelenek, befolyásolhatók. Ilyen vagy te is. Mint az ss vagy a nyilas verőlegények.

2017.01.31. 22:38:18

@miitlaci: nagyonbuta hozzászólás. Tudod, ha Trump jönne, és falat akarna építeni amerikai téglából, ugyanilyen jenkifób lennék, mint most ruszofób.

2017.01.31. 22:45:39

@ogli dzsí: nem. nincsenek jóban senkivel. Az érdekeik mentén politizálnak. Orbán pont ezt használja ki. Csakhogy az èrdekek változnak.
Orbán nagy baja az lenne, ha Merkel és Putyin összeborulna...Szidni az EU-t már gáz lenne, az orosz sem állna mellénk.
Ugyanúgy pofára esnénk, mint a gázvezetékkel, tudod, aminek a betárolását itt akarták megoldani. Aztán Scwechat lett a befutó...aztán az egész megbukott...
Ha az EU feloldaná az embargót, azon Orbán bukná a legnagyobbat.

2017.01.31. 22:52:39

@miitlaci: a keresztanyámat elvitték, a nagyapám lovait elhajtották, a nagybátyámat agyonlőtték '56-ban.

Az országot kipucolták és a megszállás alatt támogattuk anyagilag a nagy szu-t...
a kgst pedig odabaszott a fejlődésnek. Talán nem emlékszel, de keress rá Nyers Rezsőre....ha nem Kádár, 68 után újra mi jöttünk volna...

miitlaci 2017.01.31. 23:00:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Tévedésben vagy Ukrajnát illetően: Ukrajna saját hadserege visel háborút a terroristának kikiáltott 4-5 M - saját - orosz nyelvű - népe ellen! Bevallásuk szerint 10.000 az áldozatok száma, ebből 2700 az ukrán hadseregé. Csak azt felejtették el hozzátenni, hogy a másik 7300-at meg ők okozták, - benne asszonyok gyerekek százai! Nincs orosz katona Ukrajna területén, legfeljebb önkéntes, de az van mindkét oldalon. De, amerikai, lengyel, litván viszont van! És milyen érdekes 1,7 M menekült ukrán állampolgár (nemcsak orosz) az "agresszor"-hoz menekült, - hogy van ez?
Ellentétben az állításoddal, a Szovjetuniót Magyarország szállta meg 1942-ben a Don-kanyarig sikerült, - aztán kevésbé, azok után amit a magyar katonák tettek ott (Ukrajnában, Belorussziában, orosz területeken, - ha nem tudnád szuronnyal szurkálták le a gyerekeket az anyjuk szeme láttára), mit csodálkozol a nemi erőszakon egy háborúban, - vesd össze a kettőt, - nem egy fajsúly! "Elraboltak magyar férfiakat százezerszámra" - és a magyar hadsereg nyilván szegfűt osztott a Don-kanyarban!
A magyar szabadságharcot az osztrákok verték le 1849-ben - és végezték ki a tábornokainkat és a miniszterelnököt - igaz, orosz segítséggel, - de, az osztrákokra miért nem haragszik senki? Na? Kettős mérce ugye nincs? (egyébként az akkori uralkodó osztályok így működtek együtt - máshol is!) 56-ban Kádár kért segítséget, úgy tudom! Vajon a második világháborús (szovjet) magyarországi tapasztalat után lehetett mást várni abban a szituációban? Ma azért más megítélni!
Egyébként anyósom ukrán, Belorussziában élnek, én látom az ukrán a belorusz, és orosz adásokat is, kicsit nagyobb a rálátásom, mint a magyar TV-t nézők körében.

40 éves szolgaságról nem tudok, én benne éltem 56-tól. Te kit szolgáltál?

miitlaci 2017.01.31. 23:01:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: Gondolom észérvek helyett jött a minősítés!

miitlaci 2017.01.31. 23:03:23

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Egy önálló döntésük nem lehet amerikai jóváhagyás nélkül, - ez a II. vh. vége óta így van!

Peter Götz 2017.01.31. 23:08:09

@miitlaci: " Belorussziában élnek, én látom az ukrán a belorusz, és orosz adásokat is, kicsit nagyobb a rálátásom, mint a magyar TV-t nézők körében.+
Akkor te mi a francot keresel itt,miközben arrafelé van a családi kapcsolatot,plusz
a szabadság és jólét földje,a világ egyik Igaz vezetője,és te mégis itt tobzódsz,
vagy te is valami kém vagy,mint KG Béla!!?

Narancsos kommunizmus 2017.01.31. 23:09:02

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ha annyira fasza hely oroszország, akkor takarodj oda, mint Rákosi.

miitlaci 2017.01.31. 23:13:45

@Peter Götz: Na, sürgős orvosi segítségre van szükséged! Az, hogy én hol élek, kivel, az az én dolgom! Az meg, hogy a világban mi történik, azt én látom, - ellentétben veled!
..ha már kérdezted: kémelhárító szakon is végeztem (Magyarországon).

Peter Götz 2017.01.31. 23:16:32

@miitlaci: van közöm,mert troll is vagy ,kém is,és ha Magyar ,akkor még hazaáruló is!
nyilván kell nézned a keleti műsorokat, ott küldik neked az utasításokat,mint a második VH-ban

Narancsos kommunizmus 2017.01.31. 23:17:44

@miitlaci: "40 éves szolgaságról nem tudok, én benne éltem 56-tól. Te kit szolgáltál?"
A ruszkik seggét nyalták sokan, ahogy most is. Igazad van, nem mindenki szolgálta őket. Őket jellemzően meggyilkolták vagy tönkre tették.

"Nincs orosz katona Ukrajna területén, legfeljebb önkéntes, de az van mindkét oldalon." LOL
Attól még, hogy nem orosz egyenruhába voltak, oroszok. Valszeg mást gondolnak azok az orosz anyák, akiknek a fia ott halt meg. Csak hogy abban a csupa szabad országban nem szerencsés feszegetni a témát mert könnyen baj lehet belőle.

Narancsos kommunizmus 2017.01.31. 23:20:51

@baum: Ha a Putyin ellen írsz, akkor miért nem takarítod ki ezeket a Putyin seggét nyaló "álcivileket". Már ezzel többet tennél az országért, mint az egész hazaáruló fidesz banda.

Brix 2017.01.31. 23:32:36

@miitlaci: Az jó , hogy konstrultív kapcsolatra törekszik a kormány Oroszországgal, DE, azért azt nem szabad elfelejtenünk, hogy - sajnos- történelmi ellenségeink az oroszok... Soha nem felejthetjük az 1848/49 -es beavatkozásukat, az első világháborút, a második világháborút, a magyar nők tömeges megerőszakolását ( több 10 ezres vagy 100 ezres nagyságban, a 40 év kommunizmust, és 56-ot...
Szóval ezek a dolgok nem teszik lehetővé, az őszinte barátságot, mivel soha nem felejtjük el... Ettől függetlenül lehet egy konstruktív jó kapcsolat, de barátaink soha nem lehetnek, a történelmi múlt miatt...
Na, meg a lengyeleket sem sérthetjük meg, akik a testvéreink..

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.01. 05:34:05

@Peter Götz:

Aki ellenzi a kommunizmust és a liberalizmust, az diktatúrapárti?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.01. 05:35:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Nem értem ez hogy jön ide. Minden ország igyekszik megvédeni magát, miért csak az oroszoknál bűn ez?

miitlaci 2017.02.01. 09:28:28

@Brix: Érdekes: az osztrákoknak elfelejthetjük? Talán elsősorban ők verték le a 48/49-es szabadságharcunkat, kivégezve tábornokainkat, miniszterelnökünket!
A II. világháborúban Magyarország üzent hadat a Szovjetuniónak és támadta meg, - nem pedig fordítva! A belorusz és orosz gyerekek és állampogárok - magyar katonák részéről történő - gyilkosságait hova teszed? Szuronnyal, anyjuk szeme előtt! Vesd őssze a nemi erőszakkal! (Ami persze szintén nem megmagyarázható!)
A Don-kanyarban mit keresett a 2. Magyar Hadsereg? Ugye nem virágot osztogattak, hanem halált?
Érdekes, az oroszok nem gyűlölnek bennünket, pedig megtettünk mindent ennek érdekében! Lehet, hogy bölcsebbek?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.01. 10:30:36

@miitlaci: "az osztrákoknak elfelejthetjük?"

Az osztrákok demokráciában élnek, és nem hódítják meg a szomszédaikat. Ne rettegj már tőlük!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.01. 10:34:26

@miitlaci: "Nincs orosz katona Ukrajna területén,"

:))

Habonymédiából szoptad ezt az okosságot?

Hogy mást ne mondjak, az orozok Ukrajnából lőtték le az utasszállítót.

miitlaci 2017.02.01. 10:56:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
1. Nem olvasok Habony médiát, - az USA vezérkari főnökhelyettese nyilatkozta pár hónapja, egyébként 2 ukrán bírósági határozat is ezt állítja!
2. Ezt csak Te állítod (és persze sokan mások, az USA és Ukrajna már másnap! ezt közölte...), de még a holland vizsgálóbizottság sem mondott ilyet! Ugyanis a vizsgálatnak még nincs vége és csak kb. azt tudják honnan indult a rakéta...de, ki lőtte azt még nem, - egyébként akkor az az ukrán hadsereg által elfoglat terület volt...De: az orosz vizsgálat - és kísérlet - eredményét meg se voltak hajlandók hallgatni! Az pedig felettébb érdekes, hogy a repülési műholdfelvételeket se Ukrajna, se az USA nem hajlandó rendelkezésre bocsátani, - titoktartásra hivatkozva! Vajon miért nem? (egyébként fel lehet oldani a titkosítást! - szándék kérdése..
3. Meghódításról szó sincs: az oroszok megvédték az orosz nyelvű lakosságot a fasiszta puccsal, - azaz törvénytelenül - hatalomra jutottaktól: hogy mi az eredménye, hasonlítsd össze: Krím: béke van és a lakosság túlnyomó többsége boldog! Ezt az EU jelenvolt szavazatmegfigyelői is álltották! Donbassz: 10.000 halott - ez hivatakos ukrán adat!, ebből 2700 az ukrán hadsereg oldalán, a többit - elfelejtették közölni, hogy - ők okozták, azaz 7300 a másik oldalon, benne nők, gyerekek százai! Azt mind az ukrán hadsereg lőtte, saját - terroristának minősített - kb. 5 millió lakosára. Milyen érdekes: Az agresszor, megszálló Oroszországba menekült 1,7 millió (nemcsak orosz anyanyelvű)ukrán állampolgár, igen az "agresszorhoz" a "demokratikus" Ukrajna elől! Te mit nézel? Én ezt mind láttam.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.01. 11:07:43

@miitlaci: "de, ki lőtte azt még nem"

Persze, félanalfabéta ukrán bányászok pöpecül kezelik az orosz csúcstechnikát. Nem is tartott annyi ideje a háború, hogy idejük lett volna az oroszoknak kiképezni őket.

"az orosz vizsgálat"

Az kész volt hamar. Ukrán vadászgép lőtte le, volt is egy photoshoppolt bizonyíték. 5 perc alatt buktak le vele. :))

miitlaci 2017.02.01. 11:23:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Az a BUK-"csúcstechnika", (azzal a lövedéktípussal, amellyel a gépet lelőtték) csak az ukrán hadsereg BUK rakétáiban van, - az orosz hadseregből már egy évtizede kivonták!
A kísérletet az orosz Almaz-Antej konszern - a BUK gyártója - szakemberei végezték, a hollandokat nem nagyon érdekelte...Hát, objektívitásnak nyoma sem látszik...

John Doe3 2017.02.01. 11:55:10

@ogli dzsí: A baj csak az, hogy a nagyurak nincsenek jóban velünk.
süti beállítások módosítása