A valódi viták otthona

Reflektor

Ez a rendszer nélküled nem érhet véget

2017. április 06. - macska az úton

anatomy_of_a_murder_copy.jpgEgyetem szívatása eddig a kommunisták szokása és privilégiuma volt. Persze csak eddig. A politikai alapú ellehetetlenítéssel a Fidesz szépen felzárkózott hozzájuk.

Ráadásul a CEU elleni heveskedés messze túlmutat egy egyszerű egyetem elleni támadásnál. Azon túl, hogy elmekórtani esetet idéz, ahogy a kormánypártok és a médiagurujaik mindenre kapásból véragresszíven és retardált idiótaként rámozdulnak, a legutóbb átpasszírozott parlamenti döntés az ország alapjait kezdi ki. Zsigeri gondolatokat ébreszt a módszer, olyanokat, mint amilyeneket a 88-as FIDESZ (ma már csak Fidesz, talán nem véletlenül) vezetői érezhettek. Amikor még nem ők voltak a komcsik.

Nem arról akarok most írni, hogy így demokrácia meg úgy demokrácia, sokaknak ez – mármint a demokrácia látszólag fellengzős ideája – nem mondott, nem mond, nem adott, nem ad sokat, ők miért is tennének ennek érdekében akár egyetlen lépést is?

Ha neked épp jól megy az üzlet, mert megvannak a rokonok, sógorok, haverok hozzá, akkor bocs, nem hozzád szól ez az írás!

Ha viszont nincs így, akkor talán érdemes megfontolnod néhány dolgot. Persze a politika unalmas és bosszantó dolog. Megértem, ha azt mondod, hogy nem érdekel a „nagyok játéka”, hogy hagyjanak békén a világodban. Érthető, de sajnos a valóság máshonnan is visszainteget.

  • Félted a munkahelyedet és nem mersz szólni, mert jelentik? Valós veszély, hogy kirúghatnak, mert mást mersz gondolni?
  • Ismersz olyat, aki szintén befogja a száját, akkor te miért is ne tennél hasonlóan?
  • A környezetedben valakit már ki is rúgtak vagy épp nem vettek fel, mert nem volt rokon, sógor vagy haver, esetleg szót emelt valamiért?
  • Esetleg bemattolt vállalkozó vagy, aki a pályázati pénzek elosztóitól remélsz megélhetést?
  • Közalkalmazott vagy, ezért kuss a neved? Esetleg a nyakadra ültettek egy tehetségtelen, a területhez mit sem értő rokont és helyette is te gürcölsz, a fölötted állását pedig mindennap kommunikálja irányodba a politikai ejtőernyős?
  • A gyerekedből önálló gondolkodásra képtelen alattvalót akar készíteni az állami oktatás, de hát mit lehet tenni, ha ilyen világban élünk?
  • Amikor bajba kerülsz és hitelt veszel fel, az állam és a kormány összekacsint feletted a bankoddal, és szarban hagy?
  • Apád, anyád, testvéred, gyereked a kórházban nem kapja meg a kellő ellátást, te pedig azért nem tudsz aludni, mert nem tudod, mit szólnak hozzá, ha nem tudsz elég pénzt adni ahhoz, hogy emberszámba vegyenek? De a kórházi folyosó ablakából is jól látszik a rendszer önmaga dicsőítésére épülő stadionjának betonszarkofágja.
  • Közmunkás vagy és a polgármester veled is kitol, ha csúnyán nézel rá? Legközelebb pedig talán már közmunkás sem lehetsz?

Hosszasan lehetne sorolni, hogy mennyi minden dolog zavarhat téged, de bármennyire is tetszik/nem tetszik, egy épeszűen működő demokrácia alapjait az jelenteni, ha ezekkel a problémákkal nem maradnál magadra.

A CEU elleni támadás szépen illeszkedik a kormánypártok krédójába. Pedig két és fél évtizede még az azóta Fidesszé korcsosult, egykori FIDESZ vezetői nyilatkozták azt, hogy a szabad gondolkodást és oktatást az elnyomó rendszerek (jelesül a kommunisták) nem szeretik, ők azok, akik küzdenek ellene. Hát most itt az élő és elrettentő példa. Nem kívülről látjuk, hanem a saját valóságunk, mindennapjaink részeként élhetjük meg. Ezzel a törvénnyel most újabb csoportot sikerült kilátástalanságba taszítani, a normális Magyarországból egy újabb darabot sikerült letörni.

Félő, hogy ez a folyamat nemhogy lassulna vagy a fékezés halvány jeleit mutatná, az őrjöngés fokozódni fog és újabb áldozatok lesznek még. Jöhetnek a társadalmi szervezetek, amelyek ellen már leplezetlenül is egy keleti birodalom vezetőjének, Putyinnak a receptjét használja a hajdan sokkal többre hivatott kormánypárt. Akik mára már se nem fiatalok, se nem demokraták, de legalább szövetségbe forrtak minden áron.

Kedves olvasó, ha esetleg azt reméled, hogy majd csak lesz valahogy, előbb vagy utóbb magától változik majd meg a rendszer, hogy jön valaki, aki megoldja helyettünk, sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, nélküled, nélkülünk magyarok nélkül ez biztosan nem fog menni.

Csarnó Ákos

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7812405341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.06. 11:27:51

A nép bátran kiáll a liberálisok ellen, ez a lényeg. Lám, Soros janicsárképzője is alig 3 ezer fizetett Soros-alkalmazottat tudott megmozgatni.

roxxtar 2017.04.06. 22:24:38

Ezután a random választott CEU-s diplomamunkák után remélem sóval hintik be az egész degenerált szar 'egyetemet'.

1. Megfosztás és jövőtlenség: a marxizmus és a queer elmélet találkozási pontjánál

A queer elmélet a gender tanulmányok része és a másság témakörével foglalkozik. A dolgozat többek között Lee Edelman, a queer elmélet kiemelkedő alakjának és Lukács György kommunista filozófusnak a téziseit veti össze.

2. Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről

A dolgozat a szado-mazót alkalmazók narratíváit elemzi, azon belül is kiemelt figyelmet szentel a játék szerepének.

3. A blaszfémia mint az intézményi kritika eszköze

Ez a történelem tanszéken készült dolgozat esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogy az istenkáromlásnak milyen szerepe van a posztszovjet politikai művészetben.

4. Az anya nevében: médiadiskurzus, nacionalista ideológia és a reprodukcióval kapcsolatos politika a posztszocialista Macedóniában

Ez a kutatás feltárja, hogy Macedóniában a média hogyan terjeszti a nacionalista ideológiát a tradicionális nemi szerepeken és a női test tipizálásán keresztül.

5. Lengyel kivételesség: gyűlöletbeszéd-törvények a szupranacionális standardok és a nemzeti politika között

Ez a diplomamunka azt vizsgálja, hogy a gyűlöletbeszédet érintő lengyel törvények szigorúsága miért marad el a nemzetközi standardtól.

6. Létrejönni és létezni: fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon

A dolgozat betekintést ad az izlandi feminista férfiak tapasztalataiba és az elméleti háttér alapján bemutatja, hogyan lehet jobban bevonni a férfiakat a nemi egyenlőséget propagáló programokba.

7. A queer elmélet és a Korán: hogyan artikulálják a nem heteroszexuális londoni muszlim férfiak a szexuális narratívájukat

A dolgozat etnográfiai megközelítéssel, interjúkon keresztül mutatja be a londoni homoszexuális muszlim férfiak identitását.

8. Migráció a Földközi-tenger térségében: az embercsempészek mint bűnbakok

A dolgozat szerint noha az illegális bevándorlás évtizedek óta tart, az embercsempészek csak az utóbbi időszakban kaptak nagyobb figyelmet, és ez azért történt mert bűnbaknak kiáltották ki őket.

9. Identitásképzés a magyar migrációs diskurzuson keresztül

A dolgozat azt kívánja bemutatni, hogy a kirekesztő magyar bevándorláspolitika, és a kormány által kialakított ellenségkép, hogyan befolyásolta a magyarok identitását.

10. Antiliberalizmus és antiszemitizmus a dualista Magyarországon

A diplomamunka Kárpátalja térségén keresztül mutatja be a kor magyarországi antiliberalizmusát és antiszemitizmusát.

legális 2017.04.06. 22:26:04

Ha a CEU nem akar itt működni nem fog. Ha meg akar, akkor fog.
Senki nem fogj aőket elgáncsolni asa ját nagy pofájukon és híveiken kívül.
Ha mégis a maradás mellett vannak, vissszatérnek a földre, a halandók közé és tolhatják a libbant kitalált áltudományos szakjaikat, lesz aki fizet érte. Ha nem magyar, majd más.
Ha meg csomagolni szeretnének, hát pá-pá, én nem sajnálom őket.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.04.06. 22:46:02

Mindeközben a rasszistafasiszta mucsáról még mindig nem akar elmenni a CEU:

'A CEU eltökélt szándéka, hogy Budapesten maradjon, abban a városban, amely több mint két évtizede otthona, ezt írta Leon Botstein, a CEU kuratóriumának elnöke az intézmény csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében.'

Jakab.gipsz 2017.04.06. 22:49:52

T. Ákos !

Honnan szalajtottak ? CEU hallgató vagy?

Ez a cikk valami politológusi paródia, mond, hogy csak viccelsz.

pamut 2017.04.06. 22:57:55

Kedves Csarnó Ákos,
elég nagy evidencia a poszt végkifejlete, de azért köszönjük.

Önnek mint politikusnak, a közéletet alakítani akaró embernek is lenne azonban dolga.
De ön még arra döbbenetesen minimális, nevetségesen nüansznyi erőfeszítésre sem képes hogy legalább ebben a saját blogjában rendet tartson. Itthon és világszerte is közismert tény, hogy a moderálatlan blogokat ellepik a trollok és szétverik. Ez mindenhol így van, a patkányok mennek oda ahol nem irtják őket. Nyüzsögnek itt is természetesen, elriasztva a normálisok többségét, és lerántva a szintet a béka segge alá. Csak egy nevetségesen kicsi, minimális erőfeszítés kellene (előmoderáció, whitelist, stb., több módszer is lenne) ennek megakadályozására. De ön és a blogja még erre a minimális önvédelemre sem képes.

Ön akar részt venni a CEU megvédésében?

Komolyan kérdem: ha ön még a saját blogját sem tudja megvédeni, ha még erre a minimális erőfeszítésre sem képes ami egyébként önérdeke is lenne, akkor miért kéne önre bízni bármilyen közügyet?

paraszthajszal 2017.04.06. 23:13:40

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Most egy pillanatra elvonatkoztatva arról, amit a „Soros-egyetemről” gondolsz, és csak a józan eszedet elővéve, próbálj meg gondolatban elvégezni egy gyors költség-haszon elemzést azzal kapcsolatban, hogy az egyetem Pestről Bécsbe költözik. Néhány tényező hozzá:
1.) Budapesten van egy, az egyetem igényeinek megfelelően kiépült kampusz a belváros közepén. Persze, nyilván talál magának vevőt, hiszen jó helyen van, de hacsak nem egy egyetem veszi meg (és erre momentán kevésnek lenne pénze), akkor ezeket át kell alakítani más célra, rosszabb esetben le is kell bontani. Ehhez képest akkor Bécsben még mindig kell egy kampusz... Jó, hogy Gyuri bácsi nem szarral gurigázik, de ez akkor is költség lesz, mert annyira Bécs se les nagylelkű, hogy ingyen felépít és a nevükre irat egy kampuszt.
2.) Az oktatói gárda és a hallgatók legnagyobb része is külföldi; de azért nekik is fájna, ha Bécsben az eddigi lakbérhez képest többet kéne kicsengetni (avagy kevésbé jó helyen tudának maguknak kecót bérelni). A magyar oktatóknak-hallgatóknak pedig nettó szívás lenne az egész, ha mondjuk a párjuk is Budapesten dolgozik, és együtt akarnak maradni, valamelyikük kereshet új munkahelyet.

Hosszú távon lehet, hogy a CEU-nak Bécsben is jó lenne, de az biztos, hogy komoly egyszeri költségekkel számolhatnának a költözés kapcsán. És ne legyenek felőle kétségeink, hogy ezeket a költségeket (az egyetem „kárát”) megpróbálják majd kiperelni Magyarországtól. (Hogy milyen esélyekkel, az mondjuk kérdéses, de nyilván nem állnának meg a magyar bíróságoknál, így Handó Tündinek nem sok esélye lehet elgáncsolni a kártérítési pert.)

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.04.06. 23:20:32

@paraszthajszal: A legkevésbé sem érdekelnek Soros diktátumai.

Ő megpróbálta a CEUt Prágában és Pozsonyban is megnyitni, de nem egyeztek meg. Persze könnyen lehet, hogy a kurátor úr úgy értette hogy ők maradni akarnak, amennyiben továbbra is kivételezik velük a törvény, de ez esetben csalódni fognak.

Mi több, a következő hetekben Soros nem kormányzati szervezeteire is új jogszabályokat fognak elfogadni.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.04.06. 23:42:36

'Mr. Soros, a Holocaust survivor, has financed many liberal causes and promoted democracy through his philanthropy, the Open Society Foundations. '

A CEU rektor holotúlélőnek hazudja Sorost, ez elég pikáns azért.

www.nytimes.com/2017/03/29/world/europe/hungary-george-soros-university.html

nnnnnnnn 2017.04.06. 23:51:28

az átlagembert vajon mennyire érdeklik a milliomos genderszakos és egyéb romkocsmabölcsész homokos és migránsimádó ceu hallgatók meg ez az egész sztori? kb semennyire.

pamut 2017.04.06. 23:52:53

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

A fickó igazat mond batyuka, te kollaboráns hazaáruló, te hazudsz amikor hazugsággal rágalmazod őt.

Még a wikin is fenn van: " 1944-ben a 13 éves fiát, az ifjú Györgyöt egy minisztériumi tisztviselő rejtegette Budapesten, így sikerült túlélnie a holokausztot."

Tizenötmillió Magyarok 2017.04.06. 23:53:37

@pamut: "De ön még arra döbbenetesen minimális, nevetségesen nüansznyi erőfeszítésre sem képes hogy legalább ebben a saját blogjában rendet tartson. Itthon és világszerte is közismert tény, hogy a moderálatlan blogokat ellepik a trollok és szétverik."

Úgy lett volna korrekt, ha azt is leírod, hogy itt az indekszes blogokban TE VAGY A LEGFŐBB TRÓLL. Aki minden blogot szétbaszol az agyalágyult szelsőséges degenerált elmebetegségeiddel. És beteges Orbánfobiáddal.

pamut 2017.04.06. 23:57:14

@Tizenötmillió Magyarok:
:DDD
Látom az ősi fideszpatkány-módszerrel jössz, a saját mocskaitokat kenitek azokra akik ki merik mondani a bűneiteket :D

ha én troll lennék nem követelnék moderációt, mert annak én magam is áldozatul esnék, ez önellentmondás lenne, a trollok mindig gyűlölik a moderációt, mert az az ellenségük :)

szarul hazudsz fideszes, legalább hazudj olyat ami nem röhejes önellentmondás, vagy kezd el fejhangon rikoltozni hogy sorosbérenc-migránsvilágvége-brüszelhalál, vagy valami, dolgozz már meg a pénzedért te szerencsétlen kollaboráns fideszes.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.04.07. 00:04:48

@pamut: Ja, mindenki holokauszt túlélő aki Európában élt a háború alatt? Az más. Bár nem mindenki kollaborált a nácikkal, mint Soros.

pamut 2017.04.07. 00:14:23

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

Igen bazdmeg, még a kék szemű árja németek is!! :DDDD
Hogy lehetsz ekkora kretén batyu bazmdeg?

Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. 2017.04.07. 00:40:57

Kozismert, hogy Soros abbol gazdagodott meg, hogy penzert bearulta a zsido rokonait ismeroseit a naciknak.

pamut 2017.04.07. 01:19:07

"Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. 2017.04.07. 00:40:57
Kozismert, hogy Soros abbol gazdagodott meg, hogy penzert bearulta a zsido rokonait ismeroseit a naciknak."

Na, Csarnó Ákos, látod?
Még ettől sem tudod megvédeni a saját blogodat sem. A fizetett bértrollok röhögve szétverik, te meg nem csinálsz semmit. Így nehéz a CEu megvédésére biztatni másokat...

pamut 2017.04.07. 01:20:41

@Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.:
Batyuka, hülyét csinálsz magadból az egyik nikkeden, erre visszajössz egy másikon? :D
Nyomorult barom vagy, nem csoda hogy troll lett belőled, ennyit is érsz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 01:24:58

Hahó, @macska az úton:, moderáld a blogodat, mert szétverik. Pamutnak tök igaza van.

Paróczai 2017.04.13. 09:51:52

Érdekes felhívások! Moderáld a blogod, mert szétverik!

Akkor itt és most ez azt jelenti, hogy az ellenkező hangokat el kell némítani! Nagyszerű! Ha ez a liberális demokrácia, nekem még az árnyéka sem kell! Hála az égnek, azért ezzel a többség tisztában van. Nem is töri magát ezért az "áldásért"!
süti beállítások módosítása