A valódi viták otthona

Reflektor

ÁSZ a pakliban

2017. december 21. - szénhidra

Ugye senki nem hiszi azt, hogy itt nem politikai megrendelésre folyik az ellenzéki pártok szívatása? Még a legelvakultabb fideszfanatikusoknak is nyilvánvaló a tény, csak ennek ők örülnek. Ez a választások előtti „játék” a legrosszabb gengszterfilmek hamiskártyásainak jeleneteit idézi amikor a pokerben megjelenik az ötödik ász.

Orbán Viktor pedig tehetetlenül széttárja a karját és belemondja a kamerákba, képviselők szemébe, hogy nem is ő adta ki a parancsot, sem a Jobbik 660 milliós büntetése sem a mostani négy kisebb büntetés ügyében. Kábé úgy nem adta ki a parancsot mint amennyire nem fideszes befolyás alatt áll például az ügyészség. Ott sincs ugye semmilyen kapcsolat Polt Péter volt fideszes országgyűlési képviselő és most betöltött közhatalmi szerepe között, mint ahogy az Állami Számvevőszék vezetője esetében sincs ilyen. Domokos László fideszes országgyűlési képviselősége is csak teljesen véletlen egybeesés lehet ezekkel a büntetésekkel.

Amúgy nyitott vagyok arra amit a miniszterelnök mond, sugall, hogy nem is ő irányítja ezeket a szervezeteket. Valóban, annál rosszabb a helyzet, ha az oda ültetett személyek maguktól akkora csicskák, hogy ilyen böszmeségeket hajtsanak végre. Nyilvánvaló, hogy a különböző szervezetek élére megbízható, saját embereket ültet minden hatalom, de ezt a Fidesz csúcsra járatta és kimaxolta a végletekig. Ilyen banánköztársasági tempót nem diktált senki Magyarországon a rendszerváltás óta.

A Jobbik csuklóztatásában még van is igazság, hiszen tényleg kaptak megkérdőjelezhető támogatást, de ezt a Fidesz saját tapasztalatból jól tudja. Az eljárás időzítése az ÁSZ részéről aljas húzás. A DK, PM, Együtt és LMP megbüntetése viszont teljesen érthetetlen, hisz korábban vizsgált és elfogadott gyakorlatokat minősített át az ÁSZ. Magyarázat nélkül!

Ráció az egészben nyilvánvaló: eltaposni, adminisztratív, pénzügyi eszközökkel lenyomni azokat a valamirevaló pártokat, amelyek indulni tudnak és képesek. A kisebb büntetéseknek üzenet értéke van: figyelünk rátok, nix ugribugri! Ráadásul lehet, hogy éppen az 5-10 milliós büntetések nem hatalmas összegek de egy újság, egy szórás, egy-két látványos akció múlhat a pénz hiányán. És ezt jól tudja a Fidesz és jól tudja a miniszterelnök is.

Ja, a Fidesz semmilyen büntetést nem kapott.

Csarnó Ákos

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3913516033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dtibor 2017.12.21. 11:27:06

"Ja, a Fidesz semmilyen büntetést nem kapott."
Persze, nem szarunk az asztalra, ahol eszünk.
Sajnos idáig jutottunk.

bogáncs11 2017.12.21. 18:54:10

"Ugye senki nem hiszi azt, hogy itt nem politikai megrendelésre folyik az ellenzéki pártok szívatása?"
Szerintem senki nem hiszi, mindenki TUDJA! Az Orbán-hívők szokás szerint mentegetik, magyarázzák, vagy mellébeszélnek, az ellenzékiek pedig ugyanúgy tudomásul veszik az újabb gazemberséget mint eddig.
Pedig tízezreknek kellene az ÁSZ elé vonulniuk, hogy tiltakozzanak a nyilvánvaló politikai akció ellen.

morph on deer 2017.12.21. 18:54:11

@dtibor:
Dehogynem.
Csak előbb minden ehetőt elszedünk, és majd utána, amúgy felcsútiasan.

morph on deer 2017.12.21. 19:36:07

Ez a helyes kis lépés viszont már rendesen ütközik a nemzetközi normákkal, már ami az egyenlő választási feltételek biztosítására vonatkozik!

Valami észlény úgy döntött, hogy “a feltűnés kerülése céljából” a jobbikon túl néhány további pártot is meg kéne sarcolni, nehogy kilógjon az a bizonyos lóláb, - miközben az a bizonyos ló már kacéran pózolt a közönség előtt, és az összes lába úgy lógott kifelé, hogy öröm volt nézni!
Aztán ha valami igazán képes volt felhívni a figyelmet arra, hogy ez egy koraszülött választási manipuláció, akkor ez volt az!

Azért úgy őszintén, valaki is képes “szakmai” indoklásnak venni azt, ha úgy en bloc, helymeghatározás nélkül “irodák piaci ár alatt” történő bérlését nevezik meg a milliós büntetés okául.

Annak, aki most tapsikol örömében azért szeretném felhívni a figyelmét, hogy ehhez hasonló eljárásnak bármikor részesévé, sőt, szenvedő alanyává válhat, gyakorlatilag bármilyen okból!

Nyilván nem hiszitek, mert ti lojálisak vagytok az utolsó leheletig, csak éppen ez semmire nem garancia!
Ahogy az sem volt az, hogy te voltál a szobatárs, a katonatárs, akár a párt varázslója is lehettél, ugye...
De lehettél volna a vezér gyermekeinek keresztelője, vagy a kezdő lépések finanszírozója és támogatója, vagy akárki más.

Legalább nyissátok ki a szemeteket, orbanista pubikák, és merenjetek el, hogy mikor húzza ki alólad egy “erősebb kutya” a szőnyeget, ha ahhoz van kedve, mert senki és semmi nem fogja megakadályozni! Mindig lesz egy nálatok fontosabb ‘elvtárs’ - lehet megnyugodni!

Az elv az érdekes, a lehetőség arra, hogy bármilyen hivatalt vagy hatóságot bárkire rá lehet uszítani, ha a hatalom, - vagy éppen bármelyik túlbuzgó csicska - úgy gondolja, hogy ez jó ötlet, mert hátha piros pont jár érte a vezértől, de ha nem, akkor sem gond..!

Na itt tartunk, tisztelt hölgyeim és uraim...

Tranquillius 2017.12.21. 21:02:27

El kellene kezdeni gondolkodni azon, hogy egyik ellenzéki párt sem indul a választáson jövőre.

n_dy 2017.12.21. 22:59:47

nagyon szeretném hallani vonát, amint azt mondja, hogy "nem kaptunk 300 milla értékű plakáthelyet 1 milláért..." vagy valami hasonlót ...
DE HÁT NEM MONDJA ...

Kámasuka 2017.12.23. 12:00:06

kicsit unalmas már a poltozás.

Semmi jogi akadálya nincs ÉS SOHA NEM VOLT, hogy ex párttagok legfőbb ügyészek, vagy ÁSZ elnökök legyenek.

Persze nem tetszik mindenkinek hogy Polt fideszes volt, de kit érdekel mi tetszik mindenkinek.

Brix 2017.12.23. 12:00:46

Így igaz! Ez egy szánalmas bohózat , amit most a kormány művel, az ellenzéki pártok ellehetetlenítésével kapcsolatban. Pl, az LMP-t megbüntették azért, mert egy ócska , régi , dohos 260 nm-es lakást ( voltam bent személyesen...) a 13. kerületben " csak" 400 ezer ft/hó-ért bérel...Ugyan, mennyit gondol az ASZ ezért reálisnak, és nem gondolják, hogy a kiszabott büntetés irreális?

Kámasuka 2017.12.23. 12:03:59

Én inkább azt csinálnám hogy az 1%nál nagyobb nem parlamenti pártok állami támogatását lélegeztetőgépre költeném.

Az 1-5%os zónában így nem lenne állami támogatás, azaz nem lenne tök feleslegesen 20 párt ami nem csinál semmit.

guvat 2017.12.23. 12:06:39

Most végre megszívathatják a derék ellenzéki pártok az ÁSZ-t, mert 180%-ig biztos vagyok benne, hogy törvénytisztelők! Elég pártvezetőik nyílt, becsületes, tiszta arcocskáira ránézni!
A Medgyessy kormány első intézkedése Orbán teljes vagyonvizsgálata volt, ami után visszatérítették a túlfizetését. Most is ez lesz....

dtibor 2017.12.23. 12:08:26

@n_dy: Én azt szeretném hallani, hogy viktátor azt mondja, hogy "nem kaptunk xx milliárd értékű plakáthelyet szaré-hugyé". A többit tudod....
@morph on deer: Sajnos a lovat már megkapták, megkaptuk. Részletekben, és nem a lóláb lógott ki.....

panteon 2017.12.23. 12:11:24

Szívassa csak az ellenzéki pártokat! Nagyon helyes!
Mindegyik ellenzéki párt, csak melegedni jár be az országgyűlésbe.
Eszük ágában sincs kormányváltást tervezni!
Jó az a 800 ezres - 1 milliós fizetés + költségtérítés (számla nélkül) + szolgálati autó + albérlet hozzájárulás még annak is akinek 3 lakása van stb... a semennyi munkáért.
Azt gondoltátok kedves baloldali pártok, hogy ha megelégedtek a fityesz asztaláról lehulló morzsákkal akkor majd nyugodtan élhettek mint marci hevesen??!
Nesztek bazmeg!
Remélem addig fogja tolni Orbán a szívatásotokat amíg csődbe
nem mentek aztán mehettek DOLGOZNI!
Nem akartok kormányváltást mert ti ráértek??!! Akkor ebben a ráérős időszakban mehettek a tesco-ba árut kipakolni, és ott lesz időtök gondolkodni.
LMP,DK,MSZP,Együtt:
Mondjatok egyetlen dolgot, amit az elmúlt 4 évben az emberek érdekében sikerként könyvelhettek el! De ne legyünk telhetetlenek, mondjatok 1 dolgot amivel 1000 embernek segítettetek?
Tettetek valamit a gyűlölet kampány ellen?
Nem csináltatok lófaszt sem! Ki kellene menni az emberek közé! Nem csak a parlamentben a bársonyszőnyegen dumálni, meg papírokat mutogatni egymásnak hogy "hazudik!" kedves Szél Bernadett. Az idióta egy bites szavazóhoz el kell menni, végig kell járni az országot és elmagyarázni hogy Orbán magasról leszarja a szavazótáborát, őt csak ő érdekli.
így semmi keresni valótok a Parlamentben!
Remélem a felcsúti cigány teljesen tönkre tesz benneteket, aztán már csak őt kell elzavarni a retekbe...

Wildhunt 2017.12.23. 12:14:33

@panteon: ez szép volt. Igazad van.

Laca1558 (törölt) 2017.12.23. 12:20:47

A Lengyelekkel meg velünk ugyanazt csinálja az EU vezetése. Az előző cseh kormány orosz atomerőmű építési terveit is így akadályozták meg: a megfelelő szervek "elkötelezett emberei" hirtelen korrupcióról kezdtek beszélni. Az akció sikeres volt, az orosz atomerőművet pártoló politikusok eltűntek a színről. A lengyel kormányzatot ugyanígy politikai okokból csuklóztatja az EU.

Ezen kár háborogni, ilyen a politika...

guvat 2017.12.23. 12:29:19

panteon
Adhatnál egy-két ötletet, hogy hogyan kell az egy bites szavazóval megértetni, hogy miért lenne jobb egy olyan csapat, amelyik eladósította az országot, az önkormányzatokat és az embereket. Kórházi ágyakat szüntetett meg, (12459 db) csúcsra járatta az inflációt, a munkanélküliséget, viszont nem sajnálta a könnygázt és a gumilövedéket szeretett népétől!

Brix 2017.12.23. 12:33:35

@panteon: Hülyeség amit írsz! Nem érted a demokrácia lényegét és az utánad szóló sem! A demokrácia a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló politikai rendszer. Ehhez választható politikai alternatívák kellenek, ezért kellenek az ellenzéki pártok, amelyek felvázolhatnak egy más jövőképet, mint a regnáló hatalom. A választáson el tudod majd dönteni, hogy melyik jövőkép a szimpatikus, de mindig kell alternatíva! A demokrácia működése sok pénzbe kerül. Ahhoz, hogy jó alternatívák legyenek , az államnak finanszírozni kell az ellenzéki pártokat törvényes keretek között. Ha az állam anyagilag ellehetetleníti az ellenzéki pártokat működését , az a demokrácia végét jelenti!

macmac 2017.12.23. 12:34:34

@Kámasuka: Oh, oh....Nem is az a baj, hogy Ő a főügyész, hanem az, ahogy csinálja. Merthogy neki a törvényességen kellene őrködni pártérdek nélkül.

macmac 2017.12.23. 12:36:57

@Laca1558: bocsánat, de lehet, hogy valamit elmulasztottam. Beszélt itt valaki az EU-ról?

macmac 2017.12.23. 12:38:27

@guvat: ezt már a FIDESZ nagy hatékonysággal elmondta. Te vagy erre a legjobb példa.

Kámasuka 2017.12.23. 12:39:45

@macmac: Konkrétan?

Úgy tudom Orbán miniszterelnök és ex-miniszterelnök volt olyan időben, amikor más volt a főügyész.

Vádat emeltek ellene? Lecsukták? Kivégezték? Semmi sem történt, és nem is fog, bárki lesz a főügyész.

panteon 2017.12.23. 12:47:04

@guvat: Van 1-2 párt amelyikben lehetne bízni (nem DK,nem MSZP).
De az a baj, hogy Ők is csak ezt hajtogatják:""DemostaztánIstenbizonyMimegoldunkmindentesküszünk", ami önmagában lószart nem ér.
Nem tudtak 4 év alatt a milliós fizetésekből egy kurva buszt bérelni, és az országban előadásokat tartani a fidesz baromságairól?
Nem tudtak felkérni egy-két mohamedánt, hogy próbálják már elhíresztelni, hogy a vallásuk nem terrorizmusról szól?
Miért nem hívták meg Soros Györgyöt, hogy mondja el az Ő álláspontját és ezt végig teríteni az Országban?
Ha ezeket megtették volna,már fele ennyi félelemben élő ember lenne.

macmac 2017.12.23. 12:48:47

@Kámasuka: Az első Orbán kormány tevékenysége nyeretlen kétévesek futama volt a 2. és 3.-hoz képest. Konkrétan azt kérdezném, hogy nyilvánvalónak látszó FDESZ-es korrupciós ügyben hány vizsgálatot indított az ügyészség? Már csak azért is, hogy a megvádoltakat tisztázza vagy a vádakat bizonyítsa? A szocik ill. az előző kormányok esetében hány elindított esetben tudták bizonyítani a vádakat ill. hányszor hoztak a Bíróságok felmentő ítéletet? És miért van az, hogy a megvádolások rendre a választások előtt történnek?

panteon 2017.12.23. 12:50:05

@Brix: Te melyik Országban élsz? Ez már a demokrácia vége!
"ezért kellenek az ellenzéki pártok, amelyek felvázolhatnak egy más jövőképet, mint a regnáló hatalom"
Tudsz egy ilyet mutatni? Mert én csak pozíció féltő, ingyenélő politikusokat látok.

Kámasuka 2017.12.23. 12:54:35

@macmac: mondj egy darab konkrét ügyet, és ismertesd a vádemeléshez csatolt bizonyítékokat

sumes67 2017.12.23. 12:57:35

@panteon: egy picit utána járhattál volna. A tetves dékások nem járnak dolgozni a parlamentbe, nem az lmp. A legtöbbet felszólaló rendre lmp-s. A tavalyi -azt hiszem költségvetési - vita előterjesztésen az lmp teljes frakcióval bent volt, rajtuk kívül a fideszből az előterjesztő, senki más, meg még pár ellenzéki vegyesen.Az lmp folyamatosan lakossági fórumozik, Széllel.

macmac 2017.12.23. 13:07:22

@Kámasuka: Ezt nektek így tanítják? Ha kapsz egy kellemetlen kérdést, akkor tegyél fel egy olyat, amit a kérdező helyzeténél fogva nem tud megválaszolni? Az a helyzet, hogy nem az ügyészségen dolgozom....Neki lenne a feladatuk a kérdésedre válaszolni. És az ügyet a bírósági szakaszban tisztázni. De ítt felyezzük be, mert nem vagy vitapartner. A hittel szeben nincs értelmes vita.

panteon 2017.12.23. 13:07:26

@sumes67: Hol fórumozik az LMP? A "környéken?"
A parlamenti felszólalások egyenlőek a nullával.
Ha nem vetted volna észre, az orbán seggét nyaló fideszes banda csak röhög, amikor a gazdájuk nem tud tisztességesen válaszolni egy ellenzéki kérdésre.
Ki kellene lépni a komfort zónából, és az összes létező platformon terjeszteni az Ő elképzelésüket.Nem csak a környékbeli kerületekben. De mindegyiknek ezt kellene tenni.De hát az macerás...

macmac 2017.12.23. 13:07:57

@macmac: Fejezzük, elnézést...

Brix 2017.12.23. 13:08:44

@panteon: Miért, a fideszes politikusok nem féltik a jövőjüket? Ugyan már! Minden politikai párt célja a hatalom megszerzése, végső soron...Azt kell eldönteni,melyik a kisebbik rossz....

nemecsekerno_007 2017.12.23. 13:13:58

@Tranquillius: "El kellene kezdeni gondolkodni azon, hogy egyik ellenzéki párt sem indul a választáson jövőre..."

Ha tényleg demokratikusak lennének akkor már nem gondolkoznának rajta hanem bejelntették volna, de ugye a pénz nagy úr :)

Nehezen tudom elképzelni Vonát, Fodor Gábort v. Molnár Gyulát állásinterjún.

Kámasuka 2017.12.23. 13:17:29

@macmac: te állítottál valamit....most akkor mégse?

az ilyen sutyorgások korrupcióról nagy általánosságban olyanok mint a langyos fing, túl sok van belőlük hogy bárkit izgassanak

panteon 2017.12.23. 13:28:38

A fidesz az akiket CSAK az ő jövőjük érdekel!
A politikai pártok fordítva ülnek a lovon.
A miniszter szó a latin minister szóból ered, amelynek eredeti jelentése ’szolga’,
"Minden politikai párt célja a hatalom megszerzése".. Hát ez a baj.
Ők vannak értünk és nem fordítva
Én nem vagyok hajlandó a "legkevésbé rosszra" szavazni.
Csak azért pedig nem fogok szavazni, hogy valamelyik lusta képviselő újabb 4 évig lophasson.

6.Lenin 2017.12.23. 13:39:15

@panteon:

"Miért nem hívták meg Soros Györgyöt, hogy mondja el az Ő álláspontját és ezt végig teríteni az Országban?
Ha ezeket megtették volna,már fele ennyi félelemben élő ember lenne. "

Nagy igazság. A humor gyógyít, mindenki napokig röhögne ezeken a "felvilágosító" előadásokon.
Mit gondolsz tényleg a pénz hiánya miatt nem csinálják ezeket Ott vannak a tv-k, el se kellene menni a választókhoz, ott gubbasztanak a tv-k előtt.

BéLóg 2017.12.23. 13:44:35

@panteon: Ez tényleg szép volt! És tényleg igazad van!

2017.12.23. 13:48:25

@Kámasuka: "kicsit unalmas már a poltozás."
Poltnak nem a múltjával van baj, hanem a jelenével. Ha nem vagy hajlandó látni azt, hogy az ügyészség a fidesz érdekeit szolgálja, akkor ugyanolyan aljas vagy, mint a jelenleg hatalmon levő maffia.

2017.12.23. 13:49:24

@Brix: "Ugyan, mennyit gondol az ASZ ezért reálisnak,"
Gondolom annyit, amennyiért fideszes faszok a várban bérelnek ingatlanokat.

6.Lenin 2017.12.23. 13:53:41

@Ylim:

Ha Fidesz érdekeit szolgálná, már a "demokratikus" oldalról nagyon sokaknak a börtönben kéne rohadniuk. Min 100 évre el lennének tiltva a közéletből.
(sajnos az 5000 karakterbe nem férne bele a felsorolásuk)

6.Lenin 2017.12.23. 14:13:22

@panteon:

Izé.....elnézést kérek, hogy rosszat feltételeztem Gyuri'bá-ról. Nagyon jó ember, filantróp.
(nemrég tudtam meg, hogy miatta nullázódtak le a részvényeim, és miatta ment tönkre a bank, ahol a nehezen összekuporgatott lóvémat tartottam. Most kilátszik a seggem a gatyámból, de ő felajánlotta, hogy szívesen kihúzna a szarból, de csak tőle vehetek fel köolcsönt, nagyon jó kondiciókkal.
Nagyon jó ember, csak könnyezve tudok rá gondolni(rémálmaimban).

Csuti Ördögüző 2017.12.23. 14:16:31

@Ylim: aki a fidesz erdekeit szolgalja, magyarorszag erdekeit szolgalja

a fidesz kormanyok alkotjak a kormanyzas elitjet a rendszervaltas ota

panteon 2017.12.23. 14:25:16

@6.Lenin: Persze mert 'Gyuri bá' irányítja az EU-t , az összes bankot, a wall sreet-et, a migránsokat, a globális felmelegedést.

"miatta ment tönkre a bank" ja...
Ez már csak ilyen egyszerűen megy....

Csak olyan pénzel szabad tőzsdézni, ami nem kajára kell..
De nyilván sokkal egyszerűbb mást hibáztatni...

6.Lenin 2017.12.23. 14:34:06

@panteon:

"De nyilván sokkal egyszerűbb mást hibáztatni... "

Milliárdos....miből is?......Mire is használja a milliárdjait?

Ne csak másoknál vedd észre a gondolkodás hiányát. Igaz, nyilván másoknál egyszerűbb.

6.Lenin 2017.12.23. 14:42:33

@panteon:

"De nyilván sokkal egyszerűbb mást hibáztatni... "

Miért a Fidesz a hibás azért mert a "demokratikus" oldalon az egészségesnél magasabb az egységnyi területre eső hülyék száma?

libsi nóta bárki unja 2017.12.23. 15:47:19

Örülnék ha valaki elmagyarázná, mi a faxra való volt a Jobbik kampánya, amivel telerakták az egész országot?

Semmi újat nem tudtunk meg belőle, azt a pár lózungot nyomatták le ezerszer hogy Orbánék a rosszfiúk (ezt pontosan 24 éve orrba-szájba kapjuk), a végén meg felbukkant Vona ballagási arcképe pár ostoba jelszóval megtűzdelve, hogy aszongya "felemeljük a béreket" csak így egyszerűen mint konditeremben a franciarúddal

Mert ez így kidobott pénz, na nem a Jobbiké hanem a Simicskáé, én személy szerint hagynám mert csak magukat gyengítik vele

libsi nóta bárki unja 2017.12.23. 15:57:54

@panteon:

A kedvedért egy idézet a jóságos filantróp bácsitól:

"Bátorság kell ahhoz hogy disznók legyünk. ... Nem az a fontos hogy igazunk van vagy nincs igazunk, hanem hogy mennyi profitot csinálunk ... hogyha erősen meg vagyunk győződve hogy bejön az üzlet, akkor a torokra kell menni ... Bátorságra van szükség hogy disznók legyünk. Bátorságra van szükség hogy hatalmas profitot csináljunk. ... nem lehet elég sokat birtokolni"

www.livewiremarkets.com/wires/soros-it-takes-courage-to-be-a-pig

sumes67 2017.12.23. 16:08:26

@libsi nóta bárki unja: ó,bazdmeg,ez iskolázta viktorékat.....

libsi nóta bárki unja 2017.12.23. 16:31:06

@sumes67:
Nincs ebben semmi újdonság, Marx valahogy így fogalmazott: 30 százalékos profitért a tőkés mindenre képes, akár ölni is tudna

Újdonság legfeljebb annyi, hogy utána kiáll a placcra hogy én vagyok a ti jóságos sorosbácsitok

6.Lenin 2017.12.23. 16:36:31

@sumes67:

B+, én a kommunisták alatt jártam iskolákba, akkor most életem végéig imádnom kellene őket? Seggfej.

sumes67 2017.12.23. 17:00:16

@6.Lenin: viktor mégis szereti sorosbácsit? Vagy csak a tanait?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.23. 17:19:01

@guvat: Már ezt megbeszéltük. Ha összeszámoljuk, a Fidesz többet vert el mint a szocik.

@6.Lenin: mi van vén munkásőr? Mit nem értesz?

Netuddki. 2017.12.23. 17:25:22

@6.Lenin: "B+, én a kommunisták alatt jártam iskolákba, akkor most életem végéig imádnom kellene őket?"

Vörös komcsik helyett narancskomcsik vannak. Az elvek, a módszer ugyanaz, csak nincsenek még a ruszkik a hátatok mögött tankokkal.

6.Lenin 2017.12.23. 17:27:50

@Netuddki.:

Te is feleslegesen jártál iskolába, bárki alatt is történt. Olvasd el többször, hátha megérted a lényeget (mire is válaszoltam)

6.Lenin 2017.12.23. 17:32:18

@Netuddki.:

Most kezdem megérteni a gimis töri tanáromat. Kedvenc mondása volt: egyesek csak azért járnak iskolába, hogy legyen hol megzabálniuk a 10órait. Tuti rád gondolt ilyenkor.

TheSaurus 2017.12.23. 17:32:59

@6.Lenin:
"Milliárdos....miből is?......Mire is használja a milliárdjait?"

Miért nem Lőrincről kérdezed ugyanezt?

TheSaurus 2017.12.23. 17:35:37

@Tranquillius: Miféle választásokon? Szerintem konzultáció lesz:
Egyesek úgy gondolják, hogy a Fidesz-KDNP legyen minden hatalom birtokosa, míg mások szerint szintén. Ugye ön is így gondolja?
Igen - Persze - Igen, persze

;)

6.Lenin 2017.12.23. 17:36:03

@TheSaurus:

Miért? Ő is felszólalt az EU-ban? Vannak "civil" szervezetei/ügynökei?
Ez új nekem. Mióta? Elszunyókáltam?

TheSaurus 2017.12.23. 17:40:37

Ne röhögtess. Be se engednék oda (bár most is az EU-ban van, hogy az a...), nemhogy fel... khm... szólaljon. Ügynökei biztos vannak, tán szervezetei is, csak nem hívják magukat civilnek. Hanem mondjuk napilapnak.

6.Lenin 2017.12.23. 17:44:17

@TheSaurus:

Akkor meg mi a faszért kéne bármit is kérdeznem tőle?
Nem kéne előbb rendezni magadban 1-2 dolgot?

TheSaurus 2017.12.23. 17:52:52

Hát ha előre "tudod" a választ, akkor tényleg fölösleges.

Különben sem azt írtam, hogy Lőrinctől, hanem hogy Lőrincről.

6.Lenin 2017.12.23. 18:03:23

@TheSaurus:

A két pacák között azért van némi súlycsoport béli különbség.

Lőrinc egy politikai párt háttérembere (?) valamilyen megbízatással, Teszi is a dolgát.
Minden politikai csoport/párt mögött vannak/lesznek ilyenek.

Soros + egy szarkeverő, hasznot húz (vagy szeretne) mások problémáiból, Ha nincs nekik, igyexik, hogy legyen. Ezért pénzzel ügynököket, fizet le politikusokat.
Magát messiásnak, zseninek tartva.
Önös érdekek vezérlik.
Lőrinc egy választott párt mögött tevékenykedik, a párt érdekeiért.

Igaz, hogy én ez tudtam már korábban is. Neked ezek újak?
Örülök, ha segíthettem.

TheSaurus 2017.12.23. 18:28:46

Pont erről beszéltem:

Hát ha előre "tudod" a választ, akkor tényleg fölösleges.

6.Lenin 2017.12.23. 19:25:48

@TheSaurus:

Nem is cáfoltad, mert a válaszodat remélem nem annak szántad, mert az igen semmitmondó lenne.

TheSaurus 2017.12.23. 19:29:32

"Soros + egy szarkeverő, hasznot húz (vagy szeretne) mások problémáiból, Ha nincs nekik, igyexik, hogy legyen. Ezért pénzzel ügynököket, fizet le politikusokat."
Most pl. nekünk van problémánk abból, hogy huszonéve pár fiatal politikust ösztöndíjazott. De hogy ebből mi a haszna...?

Lőrinc mondjuk akkor se csinálna ilyet, ha lerajzolnák neki, mi az az ösztöndíj.

6.Lenin 2017.12.23. 19:41:51

@TheSaurus:

Eljutottunk az eredeti beszóláshoz, amire tulajdonképpen válaszoltam.

Én a kommunisták alatt végeztem az iskoláimat, imádnom kéne csupán ezért őket?

Neked az életedben minden befektetés bejött? Sorosnak Orbán nem "jött" be, na bumm, gondolhatja ő is. Van sok, akiket le tud fizetni a céljai érdekében. A tőzsdén is bukott, ez benne van a játékban. Lehet, nem Orbán az egyetlen "bukott befektetése", ennyire nem érdekel a pacák.

Lőrincnek egész más (lehet) a feladata, és azt eddig jól csinálja. Nem veszteséges vállalatokat hagy maga után.
Két teljesen más karakter.

TheSaurus 2017.12.23. 19:50:01

Én is a létező szocializmusban jártam iskolába, de a diplomáimat már a "szabad országban" szedtem össze. Nem imádok és nem utálok senkit emiatt. :)
"Sorosnak Orbán nem "jött" be, na bumm, gondolhatja ő is."
Az a baj, hogy nekünk se jött be. Ha Soros belefeccöl még egy kis lét, megtanulhattak volna mondjuk spanyolul, és akkor most Trinidad és Tobagot boldogítanák, plö.
"Nem veszteséges vállalatokat hagy maga után. " Majd fog. Szerintem már megvannak az előszerződések az összes cégére, lehet, hogy cirill betűkkel.
"Két teljesen más karakter." Hát, a szóköz is egy karakter. :(

Bogyó 2 2017.12.23. 20:08:25

@Kámasuka: "kicsit unalmas már a poltozás." Unalmas? Akkor váltsátok már le, és akkor nem lesz unalmas poltozás. Az is kurvára unalmas, hogy 25 éve ugyanaz irányítja a Fideszt, kinyírva először a pártbeli riválisokat, aztán a jobboldali riválisokat, most meg az országban lévő esetleges riválisokat. Ez aztán az unalmas, meg a veszélyes mindannyiunkra, leszámítva a megvetteket, akik közül is csak egy része hiszi ezt magáról. A valódi megvettek csak egy szűk kisebbség.

libsi nóta bárki unja 2017.12.23. 20:09:09

@TheSaurus:
Ez a "nekünk se jött be" kikre vonatkozik? Adjá mán egy kis betekintést a világotokba

Van egy nem kicsi különbség Soros és Orbán között: Sorost soha senki nem szavazta meg. És ez nem csak akadékoskodás. Szerinted hány százalék adná rá a voksát Magyarországon, vagy másutt? Ja gondolom őrá nem is vonatkoznak a demokratikus játéxabályok

TheSaurus 2017.12.23. 20:17:57

@libsi nóta bárki unja: "Ez a "nekünk se jött be" kikre vonatkozik?" Arra a cca. hatmillió emberre, aki sose szavazott a Fideszre.
"Szerinted hány százalék adná rá a voksát Magyarországon, vagy másutt?" Érdekes lenne kipróbálni, már ha indulna valahol. Persze a "demokratikus játéxabályok" szerint (szóval nem Magyarországon).

Bogyó 2 2017.12.23. 20:25:01

@guvat: "Adhatnál egy-két ötletet, hogy hogyan kell az egy bites szavazóval megértetni, hogy miért lenne jobb egy olyan csapat, amelyik eladósította az országot, az önkormányzatokat és az embereket. Kórházi ágyakat szüntetett meg, (12459 db) csúcsra járatta az inflációt, a munkanélküliséget, viszont nem sajnálta a könnygázt és a gumilövedéket szeretett népétől!

Kurva jók az ilyen félremagyarázások. Egyrészt ha nem tűnt volna fel, nemcsak két párt van az országban. Tehát a miért lenne jobb egy olyan csapat- kérdés már eleve egy hazug állítással indul, az ellenzéki pártok egy része nem volt soha kormányon, persze ilyenkor jön a ködösítő félremagyarázás, kb. olyan mintha a fidesz-kormányt az Antall-kormányzással azonosítanánk. De valójában az MSZP-DK felelős vezetői azok csak akiknek valóban volt közük az előző időkhöz. Az önkormányzatokat maga a Fidesz adósította el, pont a fideszes önkormányzatoknak volt a legnagyobb hitelük és nem azért mert rákényszerültek, hiszen pont a gazdaságilag előnyös helyzetűeknél volt a legnagyobb adósság, a kis szutyok falvak nagy többségének nem volt adóssága, pedig akkor is nekik ment szarabbul. A minél rosszabb annál jobb jelszavával bocsátottak ki kötvényeket a kormányváltásra apellálva meg az állam helytállására, de nem ebből finanszírozták az iskolát vagy a segélyeket. Másik dolog, volt egy világválság is közben, ha nem tűnt volna fel. Persze ez sem felmentés, mert valóban szarul kormányoztak, de a kisember kilátásai ma rosszabbak, lásd a munka törvénykönyvét, a társadalom szétszakadását, a kivándorlást, a felemelkedés lehetőségének beszűkülését. A félfeudális rendszer újraéledését, ahol a születéskor eldőlnek az életed dolgai. A gumilövedékezés is lejárt lemez, mintha 8 éven át állandóan ez lett volna, miközben egyszer volt egy ilyen elhibázott reakció, egy nem előzmények nélküli provokációra, amiben szintén vastagon benne van minden bizonnyal a mostani urak keze, pont azért, hogy ezt jól lehessen emlegetni 100 év múlva is, hogy miért szükséges további 100 évre is a Fideszt kormányon tartani.

6.Lenin 2017.12.23. 20:25:57

@TheSaurus:

Igaz, hogy 6 millió nem szavazott a Fideszre, de ugyanennyien , sőt külön-külön a többiekre többen nem szavaztak.
Macerás dolog a demokrácia.
Neked, nekem mi tetszik, mi nem, az egy más tészta.

libsi nóta bárki unja 2017.12.23. 20:28:18

@TheSaurus:
Ja értem, megkeresett a 4 millió inaktív választó, hogy te legyél a szószólójuk, és te tudod hogy mind Sorosra szavaznának. Világos ez a libsi demokrácia (az egykori szocjalista demokrácia mintájára fogalmazván)

TheSaurus 2017.12.23. 20:32:55

@6.Lenin: Ebben sajnos egyet kell értenem veled.
Bár tény, hogy a választások ugyan teljesen törvényesek voltak, de ha mondjuk anno a szocik hozták volna meg ugyanezeket a választási törvényeket, "a nép" másnap rájuk gyújtotta volna a Házat.

TheSaurus 2017.12.23. 20:34:58

@libsi nóta bárki unja: Igazából eddig csak 3 999 999-en kerestek meg, a négymilliomodik mára ígérte magát, de nem tudott elszabadulni Londonból, nagyon erős a szezon a szállodában, ahol mosogat (két éve még együtt tanítottunk egy gimiben).

libsi nóta bárki unja 2017.12.23. 20:37:40

@TheSaurus: @6.Lenin:
A libsi hablatynál van azért jobb támpont is Soros népszerűségének megítélésére

Nemrég a Die Welt elkövette az a súlyos hibát, hogy közreadta Soros cikkét szó szerinti fordításban, amiben önmagát egekig magasztalja, Orbánt meg a sárga földig mószerolja

Na nem ez volt a hiba, ez szerkesztői kötelesség amit nyilván úgy osztották le nekik. Hanem hogy a végén volt egy szavazási lehetőség: kinek van igaza, Sorosnak vagy Orbánnak? Nagyjából 12x annyian szavaztak arra hogy Orbánnak, mint Sorosnak. Pedig Orbán ugye meg se szólalhatott, mert az már mégiscsak hogy nézne ki

És mindez az évekig tartó súroló kefével végzett agymosás után

guvat 2017.12.23. 20:42:59

Bogyó 2
"Magyarországnak csökkent a legnagyobbat a sérülékenysége a CEEMEA (Közép-Kelet Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben a világgazdasági válság kitörése óta – derült ki a Morgan Stanley tanulmányából. A krízis kirobbanása után Magyarország volt az első Európai Uniós tagállam, amelyik nemzetközi mentőcsomagra szorult, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget. A Morgan Stanley azonban rámutat: míg 2008-ban a leginkább sérülékeny feltörekvő országként vártuk a válságot a régióban, addig mostanra a középmezőnybe kerültünk..."
Aztán hinthetitek itt a rizsát--egymásnak!
Szerencsére az egy bitesek sokat tanultak a saját kárukon....

TheSaurus 2017.12.23. 21:30:31

@libsi nóta bárki unja: Végtelenül megnyugtató (tiszta, száraz) értzés, hogy a Die Welt olvasói között OV 12x népszerűbb, mint SGy. Gondolom, a Zsenmin Zsipaoban vagy a Hürriyetben még jobb lenne az arány.
Meg persze az itthoni pártlapokban is, ahol Soros meg se szólalhat, mert az már mégiscsak hogy nézne ki.

6.Lenin 2017.12.23. 21:36:19

@TheSaurus:

Ez így nem teljesen igaz. Ha megnézzük az osztrák, német választásokat, sőt más európai országokét is, hónapokig, évig is húzódhatnak a kormányalakítások. Nem ritkák a választások megismétlése sem.
A mi rendszerünkben a győztes "túlnyerheti" magát, megfelelő támogatással erős kormányt alakíthat.
A probléma abból adódik, hogy a "demokratikus" oldalnak semmit sem ér a támogatottsága, a többi az csak rizsa. Ha tudnák biztosítani a tömegek támogatását, valószínűleg egy szót sem ejtenének a választási törvénnyel kapcsolatban.
Ma Mo nincs abban a helyzetben, hogy túlélne hosszabb távon egy koalíciós kormány (ok) marakodásait, töketlenkedéseit.
Az egyetlen lehetőséget sem képesek megoldani, egy erős baloldali összefogást. Nincs "vezér", nincs elfogadható jövőkép. Megélhetési, tehetségtelen politikusok cirkusza zajlik, sajnos.
Sajnos, mert ez senkinek sem jó. A kormányon lévőknek sem, hiszen nincs valóságos kontroll, a választóknak sem (az országnak) hiszen nem tudnak a valós, elfogadható lehetőségek közt választani.
A vesztesek pedig, ha van némi fantáziájuk is, sok faszságot képesek összehordani, és még azt sem értik, hogy ezzel csak a saját esélyeiket rontják, de ez már nem az én gondom.

libsi nóta bárki unja 2017.12.23. 21:46:52

@TheSaurus:
Most azzal akarsz jönni, hogy a hóttlibsi, antifa Springer kiadó lapjának olvasói túlnyomóan orbánfasiszta illiberálisok? Hová jutottunk

Ennél már csak az mosolyogtatóbb, hogy Sorosnak idehaza nincs megszólalási lehetősége a médiában. Nyilván az olyanok, mint a 444 szóba se állnának vele ... szmájli

libsi nóta bárki unja 2017.12.23. 21:55:57

@6.Lenin:
"más európai országokét is, hónapokig, évig is húzódhatnak a kormányalakítások. Nem ritkák a választások megismétlése sem."

A zavarosban halászóknak, mint pl. Soros pont ez áll az érdekükben. Ő maga leválthatatlan, mivel nem választotta meg senki. Az ellenfelei - ha valaki fel merészeli vállalni ezt a titulust - viszont igencsak sérülékenyek, mivel a Soros által kézivezérelt sajtó és egyéb közvéleményformáló erők pl. NGO-k célpontjává válnak. Kormányválság, lemondás, új választás, koalíciós tárgyalások, vég nélkül lehet szabotálni így a demokráciák működését. Közben özönlenek a migrincsek meg egyébként is az történik amit Soros csak akar

6.Lenin 2017.12.23. 22:00:16

@libsi nóta bárki unja:

3x is megszólalt az öreg, csak elhalt az őszi szélben, mint a bolhafing. (volt 3 videóüzenete, de neten is kering néhány videó, írás róla)
De, mit is mondana?
Néhány országban gyűlölt ellenség, sőt majdnem azt írtam, hogy a hazájában is (USA?, Izrael?, Mo?). Szóval nem egyszerű a pacáknak sem.
Szerintem csak a pénze tartja a felszínen, felejthető lesz, mint a többi önjelölt messiás.

6.Lenin 2017.12.23. 22:07:38

@libsi nóta bárki unja:

A saját sírjukat ássák. Sajnos, hogy sok hulla is marad utánuk. Még néhány választás, és rájuk dől a "demokráciájuk" maga alá temetve őket.
Sajnos néhány ember képes istennek (halhatatlannak ) képzelni magát, de szerencsére még ez egynek sem jött össze, eddig.
süti beállítások módosítása