A valódi viták otthona

Reflektor

Az elhunyt Kiss Péterrel kampányol az MSZP?

2018. április 02. - baum

kp3.jpg

Csúnya választási baki az MSZP-től Újpesten. Ezeket a fotókat ma délután lőtte olvasónk Káposztásmegyeren. Elsőre úgy tűnik, hogy az MSZP arra buzdít, hogy Kiss Péterre szavazzon az újpesti lakosság a vasárnap tartandó országgyűlési választásokon. Viszont sajnos Kiss Péter 2014-ben elhunyt.

 

Mi történhetett?

 

A megfejtés felettébb profán:

A Kiss Péter plakátokra felülragasztották Varju László aktuális kampányelemeit, csak ez a fránya nagy szél lefújta onnan azokat.

 

Szomorú ez nagyon. Minden szempontból. Kiss Péter emléke és a magyar választó ennél mindenképpen többet érdemel.

kp2.jpg

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7113800648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horgos Eszter · http://tamadohattyu.blog.hu/ 2018.04.02. 20:32:08

Lehet ezen ugrándozni, de ez a halott szoci is nagyobbat szól, mint egy mai ellenzéki.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.02. 21:58:12

"A Kiss Péter plakátokra felülragasztották Varju László aktuális kampányelemeit"
Ennek semmi értelme...

Egyébként máshol azt írják, hogy egy tévéstáb ragasztotta ki.

KRobrt 2018.04.03. 02:37:18

"Az LMP nem szeretné, ha jelöltjük visszalépne a Belvárosban
Szél Bernadett közölte ezt, miután Fekete-Győr András visszalépett az MSZP-P-s V. Naszályi Márta javára."
444.hu/2018/04/02/az-lmp-nem-szeretne-ha-jeloltjuk-visszalepne-a-belvarosban

nem akarnátok végre elárulni, hogy hogyan akartok így kormányt váltani?
akartok egyáltalán?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.03. 07:13:26

Maradtak felesleges plakátok a múltkori kampányból, kár lett volna őket kidobni, így ki lettek ragasztva.

hozzaszolo 2018.04.03. 08:37:05

azért a négy év nem annyira sok idő hogy elfelejtsük ebben az erős mezőnyben is a legbutább politikus volt, esetleg egy korózs ért fel hozzá és persze hogy nyert akkor xDDD de hát az előremutató pest megint megszavazza a szocikat, persze ebből a csürhéjének most az fog lejönni hogy én mekkora fideszes vagyok.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.04.03. 08:42:01

Jó már kb. 8-szor kiderült, hogy valami pribékek kiraktak 1db ilyen plakátot majd felháborodva fotózták és nagyon felháborodtak, persze mikor felkérdezték őket a járókelők, elmenekültek.

Petrovai 2018.04.03. 09:32:11

Látszik a fotón is, hogy letépték - nem a szél fújta le - a felülragasztott aktuális plakátot, és így került elő az alatta ott levő, négy évvel ezelőtti plakát. (Többé-kevésbé ti is ezt írjátok.)
Elvileg zöld párt vagytok, környezettudatosak, vagy mi ... inkább elismerést érdemelne, hogy a négy évvel ezelőtti tábláikat felülragasztva újrahasznosítanak, nem pedig választásonként új táblákat használnak fel. Mi is ebben a szomorú? Az, hogy nem vakarták le a korábbi plakátot minden egyes tábláról további fölösleges hulladékot képezve?

streeeet 2018.04.03. 09:52:46

Még pár ilyen poszt és eléritek a 888 színvonalát.
5 nappal a választás előtt, ellenzéki pártként, nem lehet, hogy inkább a kormányt kéne támadni? Persze ha az LMP a Fidesz maradásában érdekelt, akkor nyilván nem.
Nálam mindenesetre most buktatok egy listás szavazatot, megy az Együttnek.
Elfogyott a türelmem.

baum · http://reflektor.blog.hu 2018.04.03. 11:21:08

@streeeet: az Együttre leadott szavazat elveszett szavazat, vagyis, ha így döntesz hatalomban tartod a Fideszt. Ha nincs is már türelmed, azért gondolatod legyen.

streeeet 2018.04.03. 11:30:55

@baum: Bocs, de nekem inkább az tűnik a Fidesz hatalomban tartásának, hogy az LMP ott sem lépteti vissza a jelöltjeit, ahol teljesen esélytelenek. Azok a szavazatok nem vesznek el? Egy csomó körzetben múlhat azon a Fidesz győzelme, hogy hány ellenzéki jelölt között oszlanak meg a szavazatok.
Én Szél Bernadettet akartam miniszterelnöknek, de olyan pártra nem fogok szavazni, akik nem tesznek meg mindet a kormányváltásért. Márpedig nyerésre esélytelen jelölteket nem visszaléptetni, az speciel pont a kormányváltást gátolja, szóval ha csak nem tér észhez nagyon gyorsan az LMP, akkor engem buktatok.
Mellesleg nem hiszem, hogy az Együtt ne jutna be, egyre többektől hallom, hogy listán rájuk fognak szavazni, pont amiatt amit az LMP művel.

baum · http://reflektor.blog.hu 2018.04.03. 11:35:22

@streeeet: Az LMP volt az a párt, amelyik az MSZPP-t és a Jobbikot is felkérte a koordinálásra. Nem voltak erre hajlandóak. Persze, hogy ezek után az LMP a hibás, hagyjuk már a süket dumát. Az MSZPP sehol nem lépett még vissza csak függetlenek javára. A DK telerakta Budapestet esélytelen jelöltekkel, azok sem lépnek vissza. Az Együtt meg az 1%-ról felugrik 5%-ra szerinted 4 nap alatt? :)

streeeet 2018.04.03. 11:55:48

@baum: Már megbocsáss, de ha én udvariasan szólok hozzád, akkor talán te se "süket dumázd" le amit mondok.
Az LMP az a párt volt, amelyik egy teljesen reménytelen feltételhez kötötte a koordinációt, szóval az, hogy felkértétek az MSZPP-t és a Jobbikot az inkább látszat mint valós koordináció, így bocs, de ezt én nem veszem be. Teljesen egyértelmű volt, hogy ez a két párt nem fog egymással koordinálni, a Jobbik pedig egyébként senkivel se akar, ettől függetlenül az LMP még simán koordinálhatott volna az MSZPP-vel.
Engem maximálisan hidegen hagy, hogy az MSZP vagy a DK kinek a javára lépett vagy nem lépett vissza, mivel nem őket terveztem támogatni. Egyéniben ha befogott orral is de az esélyes jelöltre fogok szavazni, akár lesz koordináció, akár nem, listán pedig arra, akit a kormányváltás érdekében végzett tevékenysége miatt erre érdemesnek tartok. Szél Bernadett és főleg Hadházy szerintem sokat tettek és más, kevésbé ismert LMP-sek is, de ez mind megy a kukába, ha nem lesz koordináció.
Szerintem simán fel fog ugrani az Együtt. Ha kutatási adatokat nézel, akkor nyilván azt is látod, hogy az LMP-sek kétharmada visszalépéseket akar. Ha az LMP nem fog koordinálni azzal csalódást fog okozni sokunknak. Fidesz, Jobbik, MSZP, DK nyilván nem vállalható alternatíva egy LMP-snek sem, az Együtt viszont az. Voilà!

baum · http://reflektor.blog.hu 2018.04.03. 12:09:52

@streeeet: Miért reménytelen a koordináció? Vásárhely után az volt a nagy mondás, hogy akkor most mindenkinek be kell állni a sorba. Miért fogadod el, hogy hát az MSZPP meg a Jobbik egymással mégse? Az LMP mondása az volt, hogy csak akkor van értelme, ha mindenki belemegy. Nem rajtuk múlt. Ez releváns és felelős viselkedés szerintem.

A Publicus nyerte az április 1-jei tréfaversenyt, hogy 10 LMP-s szavazóból 9 átszavazna. Olyan mocskos manipuláció megy az ún. demokratikus ellenzék oldaláról az LMP-vel szemben, hogy a Fidesz is megirigyelhetné ezt a hevületet.

Magam fogadnék akár egy rekesz sörben is, hogy az Együttnek nulla esélye :)

streeeet 2018.04.03. 12:42:52

@baum: Igen, az LMP valóban azt mondta, hogy csak akkor van értelme, ha mindenki belemegy, csak az a gond, hogy ez nem igaz. Azt lehet mondani, hogy az lenne a legjobb, ha mindenki belemenne, értelme viszont akkor is van, ha csak a baloldal megy bele, mert akkor máris nem 5 ellenzékiből, hanem csak 2-ből kell választania a tisztelt választópolgárnak. Ebben a helyzetben pont az a felelőtlen viselkedés, ha olyan úthoz ragaszkodtok, ami nem járható. Ha a teljes koordináció nem megy, akkor meg kell próbálni azzal akivel megy. Itt most egy-két szavazat is számíthat, ne nekem kelljen már elmondani a választási rendszer működését.
Te is tudod, hogy Vásárhelyen egy független jelölt indult. Nagyon nem ugyanaz, ha egy Jobbikosnak kell egy DK-s politikusra szavazni vagy fordítva, mintha egy független jelöltre kéne. Az LMP középen áll, középről elmozdulni balra vagy jobbra, sokkal könnyebb, mint jobbról balra vagy balról jobbra. Pláne ha az a jobb inkább szélsőjobb. Viszont ha már eleve csak két jelölt van, abból könnyebb kiválasztani az esélyest és a Jobbik is inkább rávehető az együttműködésre.
Ha az LMP nem koordinál, mi választók akkor is fogunk, mert ott a taktikaiszavazas.hu, megoldjuk nélkületek is. Viszont nyilván nem mindenki jut el eddig, ezért lenne fontos, hogy minél kevesebb jelölt legyen. Szerintem ez elég egyértelmű.
Nem igazán értem, hogy miközben az Együtt esetében kritika nélkül elfogadod az 1%-os becslést, addig az LMP szavazók koordináció iránti igényére vonatkozó kutatást kineveted. Én követem az LMP-t is és több LMP-s politikust is FB-on és ott is azt látom, hogy a bejegyzések alatti vélemények többsége egyértelműen koordináció párti, akárcsak a baráti körömben. Szerintem ne vegyétek ilyen lazán ezeket a kutatásokat. Egy párt támogatottsága gyorsan változahat, az elvek kevésbé.
Az Együttnek akkor lesz nulla esélye, ha az LMP végül belemegy a koordinációba. Ha nem mentek bele, akkor viszont könnyen lehet olyan helyzet, hogy az Együtt bejut, az LMP meg nem.

api99 2018.04.03. 16:48:53

@streeeet:
"... azok a szavazatok nem vesznek el?"
De igen, ezért az lmp-re sem érdemes szavazni ott, ahol nem ők a 2.esélyesek.

www.kireszavazzunk.hu/

api99 2018.04.03. 16:50:13

@streeeet:
Az a cikk egy durva csúsztatás. A Jobbikosoknál csak 20%-os az átszavazási hajlandóság. A balosoknál valamivel magasabb: 40% környéki.

streeeet 2018.04.03. 17:15:07

@api99: Az az oldal amit ajánlgatsz az a Jobbik által létrehozott ál-kutatóintézet oldala, ennélfogva teljesen hiteltelen.
Jelenleg a taktikaiszavazas.hu/ az az oldal mit érdemes nézni, ahol ismert a módszertan és a legtöbb valós adatot figyelembe véve számol.

streeeet 2018.04.03. 17:17:41

@api99: És ezt ki mondja? Talán ezt is a Jobbik házi kutatóintézete "mérte"?

api99 2018.04.03. 17:25:10

@streeeet:

A taktikaiszavazas a ballibantifa.xom hazugságait, csúsztatásait mutatja. Ismerjük már ezt a bandát az elmúlt 30 évből. Abszolút hiteltelen.
Országosan is majdnem mindenhol a jobbik a 2.legerősebb párt, ezért a kireszavazzunk.hu messze a leghitelesebb forrás az átszavazáshoz.
Az átszavazási hajlandóságot éppen valamelyik balos weblap állapította meg. De én még azzal is meg tudom spékelni, hogy nagyon sok jobbikos választónál, ha felmerülne a gyanúja valami Vona-segítette összefogásnak a ballibbantakkal (nem lesz ilyen), inkább a fideszre húznának, nehogy az mszmpszökevény pártok mégegyszer odakerüljenek a kormányrúdhoz és szétcsesszék ismét az országot.

api99 2018.04.03. 17:30:08

@streeeet:

Az együttnek bizonyosan NULLA az esélye. Egyszerűen azért kajabálnak, mert egy összefosással belavírozhatnának a parlamentbe a nagyobbak kárán/hátán (minimum 1 fő: juhász)
A kormányváltó tett az lenne a részükről, ha minden választókerületben visszaléptetnék a jelöltjüket az ott második legesélyesebb jelölt javára. Egyébként fideszbérencek lesznek, akik akadályozzák a kormányváltást.

streeeet 2018.04.03. 18:10:41

@api99: Bocsáss meg, de ha csak ebben a stílusban vagy képes kommunikálni, akkor keress ehhez más partnert.
Hogy lehetne hiteles forrása egy párt támogatottságának egy olyan oldal amit konkrétan az adott párt hozott létre? Gondolkozz ezen kicsit kérlek.
Aztán olyan számokra hivatkozol amit "valami weblap" írt meg? Ez a forrás? "Valami weblap"? Ne haragudj kérlek, de így nincs miről beszélni.
Szívesen vitatkozom, ha képes vagy kultúráltan kommunikálni és az állításaidat hiteles forrásokkal alátámasztani, de ennek így nincs értelme. A Jobbik saját kutatóintézete és "valami weblap" az nem hiteles forrás, bocsi.

api99 2018.04.07. 16:52:05

@streeeet:
nem sok kedvem volt hozzá, de komolyan kerestem a forrást. nem találtam meg. valamelyik balos választásiösszefosás oldalon volt, hogy a jobbiknál csak 20%-os a balosoknál olyan 40%-os az átszavazási hajlandóság.
De nem tudom most forrással alátámasztani.
süti beállítások módosítása