A valódi viták otthona

Reflektor

Nem lehet összehasonlítani a kettős állampolgárságot az olimpiával!

2017. február 15. - baum

rtl-71416-12154200.jpg Úgy tűnik a NER kedvezményezettjei egyre jobban félnek az olimpiai népszavazás sikerétől. Érdemes olyan szemmel figyelni az eseményeket, hogy minél súlyosabb állításokat fogalmaznak meg, annál nagyobb a para. Legutóbb a kormányzati pénzmosodának fenntartott Magyar Krónika főszerkesztője, Bencsik Gábor írta azt, hogy „a ballibnek azonban számolnia kell azzal, hogy ezt azok sem bocsátják majd meg neki, akiket sikerült rábeszélni az elutasításra. Sokan éppen úgy szégyellik majd a döntésüket, ahogy a kettős állampolgárság elutasítását – és 2018-ban, 2022-ben aligha szavaznak azokra, akik miatt szégyellni kénytelenek magukat.”

 

Nos, rólunk aztán minimálisan sem lehetne állítani, hogy közünk lenne a ballibhez, viszont azt határozottan ki tudjuk jelenteni, hogy Bencsik óriásit csúsztat.

Ugyanis 2004. december 5-én a kettős állampolgárságról szóló népszavazás sikertelensége valódi nemzeti trauma volt. Legfőképp Gyurcsány Ferenc öncélú politikai machinációi miatt sikerült rávenni a magyarországi magyarok jelentős részét, hogy tagadják meg saját testvéreiket. Ez megbocsáthatatlan történelmi bűn volt.

 

Ezzel szemben az olimpiai eszme csodálatos dolog, maga az olimpiai játékok viszont már régen nem az. Már az olimpiai helyszín kijelölésének a módja is álságos. Általában úgy zajlik, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság meghatározott tagjai választják ki a helyszínt. Ezen tagok nagy részét lefizetik a jelentkező városok. Minél több tagot tud korrumpálni egy város, annál nagyobb eséllyel rendezhet olimpiát. Aztán ha megvan, akkor lehet vigyorogni a konfettiesőben, majd gigaberuházásokkal teleszórni egy várost olyan felesleges építményekkel, amit az olimpia bő két hete után az égegyadta világon semmire nem lehet majd használni.

 

A játékok viszont szépek lesznek: az egészség, a fair play és a sport dicsőségét hirdeti a megannyi szponzor, a McDonald's-tól a Coca-Coláig mindenki. Ezek a multik aztán még több egészségtelen terméket adnak el, és még jobban szarrá keresik magukat. És az olimpia kapcsán is van elmúlt nyolcévezés: általában egy játékok után 8 évvel veszik vissza a különböző színű érmeket azoktól a sportolóktól, akik doppingoltak anno, de az ellenőrzések csak jóval később jutnak el arra a fejlettségi szintre, hogy észrevegyék azt. Az viszont tényleg gyönyörű, amikor olyan feddhetetlen múltú legendák adják át az érmeket a győzteseknek, mint például Schmitt Pál vagy Gyárfás Tamás.

 

Bencsik Gábor mindezzel hozta párhuzamba a kettős állampolgárságról szóló népszavazást. Az azonos nemzetből valók azonos állampolgárságának hiányát hogyan lehet összehasonlítani egy megtépázott jelenű sportesemény elutasításával? Bencsik azzal a kijelentésével, hogy egy kalap alá vette a nemzettársaink arcon köpését egy olimpiáról szóló népszavazással, azzal gyakorlatilag megalázta a határon túli magyarokat.

 

Az olimpia elutasítása nem a nemzeti büszkeség meggyalázásról szól, hanem egy egyszerű racionális döntés, a kettős állampolgárság pedig nemzeti minimum. Sajnálatos, hogy Bencsik Gábor fejében ez a két dolog összekavarodik.

 

Nuszbaum Tibor

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5812263410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.16. 13:21:57

Kádár-kori Népszabadság pártélet rovatának főmunkatársa csak folytatja a hazudozást, seggnyalást az újjáélesztett orbán-kádári diktatúrában.

Zoltán Lukács 2017.02.17. 08:23:40

A 2004-es népszavazás is csak a sunyi jobberek szerint szólt "a nemzeti büszkeség meggyalázásról". Alapvetően arról szólt, hogy adjunk-e állampolgárságot (és szavazójogot - Gyurcsány világosan látta, hogy mire megy ki a játék) azoknak, akik kibicként óhajtanak beleszólogatni a magyar politikába, az egyik kezükkel szavazva, a másikkal meg zsebretéve a baksist. Úgy gondolom, hogy aaz Orbán-rezsim végével el kell venni azoknak a szavazójogát, akik nem Magyarországon adóznak.

John Doe3 2017.02.17. 08:36:25

@Zoltán Lukács: Sőt!
"A követjelölt Kossuth programjából (1847 nyarának vége) ... Semmit rólunk nélkülünk!" Nos, ezt az elvet gyalázza meg a külhoni magyar állampolgárság intézménye.

koala kóla 2017.02.17. 08:36:38

attól még a komcsik magyargyülölők maradtak

John Doe3 2017.02.17. 08:38:25

@koala kóla: Ja. A Fideszesek meg antiszemiták, mi? Vagy szerinted a hivatalos politika rangjára emelt sorosozás mi mást jelent?

John Doe3 2017.02.17. 08:39:02

@koala kóla: Látom, tudsz érvelni! Gumibotod is van?

Netuddki. 2017.02.17. 08:41:13

Ez a balfasz a bencsik? Legalább jól meg tudom jegyezni a képét.

Ez a tolvaj mocsok geci csak ne hivatkozzon a 2004-es népszavazásra!
Akkor égre-földre esküdöztek, hogy az egész nem a szavazati jogról szól. A zemberek nem hitték el, el is utasították.
Erre föl mi lett belőle? Újabb népszavazás nélkül az orbán tolvajbanda eldöntötte, hogy megadja a szavazójogot a határon túliaknak. A jó qrva annyukat a hazug tolvaj fideszes tetveknek! Semmi joguk nem volt erre. A nép újbóli megkérdezése nélkül semmiképpen. Érdekes, akkor nem volt annyira fontos a zemberek véleménye.
Mint ahogy most se ha egy ilyen országkassza lenullázó olimpiára kell pályázni. Kétszínű ostoba fideszes banda.

Netuddki. 2017.02.17. 08:42:42

@koala kóla: "attól még a komcsik magyargyülölők maradtak"

Tele van a fidesz komcsival balfasz...

koala kóla 2017.02.17. 08:47:44

@John Doe3: na és, engem nem érdekel ha valaki antiszemita

vagy anticigány

egyik se vagyok hol nem fosom le

Netuddki. 2017.02.17. 08:49:35

@koala kóla: Hát lúzerkém, a te jó qrva anyád retkes picsáját, azt!

John Doe3 2017.02.17. 08:49:41

@koala kóla: Bocs, de te jöttél a soha nem igazolt "magyargyűlölettel". Vagy kettős mércézünk?

koala kóla 2017.02.17. 08:52:32

@John Doe3: nem igazolt?

a 97% mit igazol, hülyegyerek?

2017.02.17. 09:01:51

A kettős állampolgárság népszavazásán a határon túliak iránti szolidaritás és nemzeti érzületek miatt és a maszop kormány elleni tüntetésül szavaztam a határontúliak kettős állampolgársága mellett. Megbántam azóta sokszor, ezt is el kell ismernem. Részben sok-sok határontúlit személyesen is megismerve (nagyon nem pozitív a kialakult kép), részben meg a Fidesz szavazatimportját látva.

Az olimpiát egy nagy f@szságnak tartom, akárhol rendezik. Ha a máshol rendeznék, akkor csak megvonnám a vállam, hogy azok hülyék. De a budapesti olimpia húsbavágó f@szság.
Remélem Párizs nyeri a rendezés jogát.

koala kóla 2017.02.17. 09:10:44

@Colonel H. Stinkmeaner: nem baj a határon túli magyarok képe se pozitív a belmagyarokról...csak ők beszélnek nyelveket is

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.17. 09:13:09

Bencsiknek teljesen igaza van.

A ballibek most is az emberk félelmeire játszanak, mint a 2004-es hazaárulásuknál.

Bár annyi különbség mégis van, hogy a komcsik soha nem szívlelték a határontúliakat, gyakorlatilag 50 éven keresztül folyamatosan megtagadták őket, plussz egy szavazás ide vagy oda leszarható.
AZok haragudtak rájuk akiket a gyűlöletkeltéssel átvertek.

Mst meg a szocik 2002-től 2016 nyaráig folyamatosan Olimia pártiak voltak.
Azaz jelen setben nem csak úgy ijesztgetik az embereket, ahnem közben segget is csináltak a saját szájukból.

Hosszú távon ezt se fogja nekik senki akit átverttek megköszönni.

De ezzel nincs gond.
Pusztuljanak.

SOHA TÖBBET MSZP-GYURCSÁNY-DK-EGGYÜTT DIKTATÚRÁT !

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.17. 09:14:23

@koala kóla:

Hiába hazudoztok, és keltitek a @Colonel H. Stinkmeaner: haveroddal együtt a határontúli honfitársaink ellen a hangulatot !

A kutya se hisz nektek szerencsétlen Gyurcsány csicskák !

koala kóla 2017.02.17. 09:19:33

@Ballib cenzúrázók réme 24: dehogy keltek hangulatot

csak megállapítottam a tényt, hogy a belmagyarok egy része javíthatatlan hazaáruló, így le kell cserélni őket igazi magyarokra, ami folyamatban van

ők az igazi magyarokat akarták arabokra, cigányokra cserélni, de ehhez sem tehetségük, sem erejük nincs

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.17. 09:22:42

@koala kóla:

Abban igazad van, hogy a GYurcsanyista agyhalott komcsik javíthatatlan hazaárulók.
A határontúli honfitársaink ellen dolgoznak már több mint 50-60 éve rendíthetetlenül.
Ebben benne volt a 2004-es hazaárulós, Erdély elcsatolására koccintgatás, 2006.10.23-i magyar ellenzék megveretése beazonosíthatatlan karhatalmisták által ...

Abban viszont nincs igazad, hogy a határontúli honfitársaink ellenszenvet éreznének a magyarok iránt.
Ugyanúgy a Gyurcsnyista férgeket rühellik csupán, ahogyan a magyarok jelentőse résez is, aki szereti a hazáját !

koala kóla 2017.02.17. 09:27:39

'Európának nem szabad engednie a katonai kiadások növelésére vonatkozó washingtoni követelésnek, mert "a fejlesztési és a humanitárius segítségnyújtás is a biztonság megteremtésének a része" - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy beszédében, a másnap kezdődő müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) helyszínén.'

Ezt a kontinens árulót is elvihetné már a devla. Még mindig ott tart hogy ne védjük magunk, hanem költsünk mindent segélyre! Ez teljesen hülye,

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.17. 09:43:37

A kettős állampolgárság azért lett elutasítva, mert annak csak az volt a célja (ahogy Mikola véletlenül kikotyogta), hogy szavazati jogot adjanak olyanoknak, akik nem itt élnek, nem itt adóznak és kibicként a nyakunkba ültethetnek egy olyan diktátort, akinek a tébolyát ők nem szenvedik meg.

koala kóla 2017.02.17. 09:47:50

@Frady Endre: az emeszpé egy szavazója sem adózott 90 óta egy forintot se, így ez nem releváns

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.17. 09:48:38

@Frady Endre:

Az nem jutott eszedbe kicsi költő, hogy oka van annak, hogy a határontú honfitársaink nem kérnek a kedvenc elkúróidból ?

Mondjuk az hogy 60 éven keresztül megtagadták a magyarságuk a Gyurcsány féle tetvek, pont mint 2004-ben ?

xloz 2017.02.17. 10:07:10

@Zoltán Lukács: kissé alkotmányellenes az ötlet, de van benne logika, hogy mindenki úgy szavazzon, ahogy adózik. Néhány további változtatást is maga után vonna:
- senki nem szavazhat, aki nem adózik, tehát segélyesek meg hasonlóak kizárva
- külföldre telepedettek sem szavazhatnak
- aki tízszer többet adózik, mint más, annak tíz szavazati jog jár

igazi hős 2017.02.17. 10:08:52

@Ballib cenzúrázók réme 24: "A határontúli honfitársaink ellen dolgoznak már több mint 50-60 éve rendíthetetlenül." Azért ne felejtsük el, hogy a határon túli magyaroknak kevés rosszabbat lehet elképzelni, mint amit Orbán művel, megosztja az eleve kisebbségben levő erőket, mert inkább essenek ki a magyarok a román parlamentből, mint hogy egy nem baráti csapat vezesse a kintieket. Ha ez nem az erdélyi magyarok elárulása, akkor mi az?
Ja, az állampolgársági bizniszt se felejtsük el, ahol a külföldi bűnözők, a magyar bűnözők és a magyar kormány (egyelőre tegyünk különbséget az utóbbi kettő között) érdekei szépen egybevágtak: adjunk ki minél több állampolgárságot. Ha magyaroknak adunk, akkor jó. Ha magyarul nem beszélő, magyar származásúaknak adunk, egy kicsit még az is jó. Ha meg orosz és ukrán maffiózóknak adunk, akik vízumot sem kapnának normális körülmények között, de fizetnek az állampolgárságért a helyi fideszesnek, az pláne jó.

John Doe3 2017.02.17. 10:13:18

@koala kóla: Ha tudod, miről beszélsz, lsziv világosíts fel. Milyen 97% igazolja az állítólagos magyargyűlöletetre vonatkozó állításod? Vagy csak vagdalkozol, mint a fekete lovag?

2017.02.17. 10:15:44

@koala kóla: a határontúli magyarokat, akiket nagyon közelről ismerek, változatos a kép. Az ukrajnaiak a csóróság elől menekülnek, maffiamódszerekkel helyezkedtek magyarországi munkahelyeken is, ahol találkoztam velük. Az egyetemen ismertem párat messzebbről (még bőven a népszavazás előtt, a 90-es évek végén) a csajok bárkivel dugtak egy tartózkodási, állampolgárság fejében. Rettenetesen buták szegények.

A szerbiai magyar ismerőseim beszélnek szerbül, amennyit kell, de Vajdaságban azért van valami autonómia, nem kell perfektnek lenni szerbül, ők lenézik a magyarországiakat magasról. Szerbia állítólag csóró, de Vajdaságban van pénze mindenkinek, akit én ismerek.

Szlovákiai magyar ismerőseim 80%-a szlovák alapiskolába adta a gyerekét, egy generáció alatt eltűnik náluk a magyar nyelv. Ők szlovákul beszélnek és csak a nevük árulja el, hogy magyarok. Ausztriába, Angliába, Németországba költöznek, de minimum Csehországba, mint más szlovákok. Magyarország nekik egy nagy nulla, de érzelmeik sincsenek a magyarság felé, ez természetes.
Van azonban a szlovmagyaroknak egy kis része, akik nem voltak hajlandóak megtanulni szlovákul, ügyintézésnél összefossák magukat, ha szlovákul kellene megszólalni, ők azok, akiket Orbán tud tüzelni, politikai vezetőik korruptak, Magyarország csecsein lógnak, a magyarországiakat gyűlölik, de egyben élősködnek is a magyarországi forrásokon.

Romániai ismerőseim közt vegyes a kép, leginkább a szlovmagyarokhoz hasonlítanak. Akik hajlandóak voltak megtanulni románul, azok beilleszkedtek, a kisebb rész meg veri az asztalt, döntően magyarországi uszításra. Uniós csatlakozás óta már csak átutaznak Magyarországon a romániai magyarok, nyugatra tartanak.
Tehát semmi közük Magyarországhoz.

Ahogy az uniós csatlakozással megnyíltak a határok nyugat felé, már csak az ukrajnai magyaroknak jó biznisz a magyar állampolgárság, meg a szerbiaiaknak. Meg persze rengeteg olyan is felmarkolta a magyar útlevelet, akinek köze se volt a magyarsághoz, de ez már más kérdés.

Én arra szavaztam, hogy kapják meg a kettős állampolgárságot, de őszintén megmondva megbántam. Sok jöttment határontúlit ismertem korábban is, a 90-es évekből, meg még a 80-as évek végén erdélyi átmenekülteket. Nagyon nem pozitív a tapasztalatom velük kapcsolatban. Annyi tolvaj, hazug, kétszínű, gerinctelen embert azóta se láttam.

Az uniós csatkakozás elválasztotta a szart a májtól, egyszerűen a szlovmagyarok és romániaiak többsége nyugatra megy inkább, de egy naciobalista kisebbségüket Orbán kézivezérli, egy tömbben fideszre szavaznak. Szerintem mindenki ott választhasson, szavazhasson, ahol legálisan él és adót fizet.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.17. 10:24:30

@Colonel H. Stinkmeaner:

Szerintem meg minden magyar szavazhasson.

Azok a határontúliak is akikről hazudozol, és megvetsz.

A határontúli honfitársaink büszkék a magyarságukra, ahogyan mi is büszkék vagyunk arra, hogy magyarok maradtak, annak ellenére, hogy a Gyurcsány és magadfajta komcsik minden fórumon támadjátok őket ma is, és 60 péve megtagadjátok őket !

átlátó 2017.02.17. 10:34:22

... a nagyfaszok mindent össze tudnak hasonlítani. Ott van a kezük ügyében.

koala kóla 2017.02.17. 10:35:37

@Colonel H. Stinkmeaner: 'Az egyetemen ismertem párat messzebbről (még bőven a népszavazás előtt, a 90-es évek végén) a csajok bárkivel dugtak egy tartózkodási, állampolgárság fejében. Rettenetesen buták szegények.'

- ez konkrétan hazugság, mert a 90es évek végén sem kellett dugnii a magyarországi tanulmányokhoz, hanem be kellett ballagni az idegenrendészetre és az iskolai igazolásra már adták is a tartózkodásit. állampolgárságra meg az állami szférát leszámítva a kutyának sincs szüksége hogy mo-n elhelyezkedjen.

koala kóla 2017.02.17. 10:39:51

@Colonel H. Stinkmeaner: de már a hozzáállásod is egy seggmagyart sejtet: miért is kéne egy felvidékinek a saját szülőföldjén, apáinak és apáinak apáinak a földjén szlovákul vagy románul tanulnia, és beilleszkedni?

te normális vagy?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.17. 10:50:56

@Ballib cenzúrázók réme 24: Az még nem jutott eszedbe, hogy anélkül is lehet magyarnak lenni, hogy az ember nem magyarkodik folyton és nem habzik menetrendszerűen Trianon hallatán?
Képzeld el, hogy magyar vagy, itt élsz, itt szeretsz, itt van családod, itt nevelsz gyereket, itt dolgozol, itt adózol, itt szurkolsz a magyar sportcsapatoknak és nem akarod, hogy fentről eldöntsék, hogy magyar vagy-e, hogy hazaáruló vagy-e! Nagyon nehéz? ;-)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.17. 10:53:38

@koala kóla: Többször is voltam - jobb híján - MSZP szavazó, és mégis mindig adóztam. Sőt, ismerek sok egykori MSZP szavazót, akik rendes és becsületes állampolgárként mindig befizették az adójukat.
Felejtsd már el a mantrát, amit Hablaty Árpi és Mao Csútung szajkóztat a papagájkommandóval! :)))

koala kóla 2017.02.17. 11:01:23

@Frady Endre: nem úgy értettem h nem fizették be az adójukat

de ki szavazott mostanában az mszmp-re? adómentes minimálbéres és nyugger, szóval adókról nekik nem illendő beszélniük.

gesol 2017.02.17. 11:10:23

@Colonel H. Stinkmeaner: nagyon jól leírtad a lényeget! Hasonlóképp látom én is a dolgokat.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.17. 11:19:27

@koala kóla: Az egykori MSZMP nagyrészt a Fideszbe lett átmentve. Ott ül a legtöbb régi párttag és KISZ titkár... :)))

koala kóla 2017.02.17. 11:33:17

@Frady Endre: az egykori mszmp tagkönyv szerint az mszp-be ült át, ezt mindenki tudja

mszmp párttagok vannak a fideszben, de a kormányban egyedül pintérnek volt vmi tisztsége anno

de mi köze ennek az adóhoz?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.17. 13:04:46

@koala kóla: Te feszegetted, hogy az MSZP szavazók állítólag soha nem fizetnek adót... Ezt cáfoltam, majd jöttél az MSZMP-vel, aminek szerintem a mai megfelelője szinte minden szempontból a Fidesz, bár a régi állampárt tagjai nem loptak ennyit. :)

2017.02.17. 14:01:10

@Ballib cenzúrázók réme 24: "A határontúli honfitársaink büszkék a magyarságukra, ahogyan mi is büszkék vagyunk arra, hogy magyarok maradtak"

Dolgoztam én együtt szlovmagyarokkal, akik az első adandó alkalommal hátbaszúrták a magyarországiakat és a szlovákokkal, csehekkel álltak össze. Romániai magyar ismerőseim is amikor kollégiumi férőhely, speciális támogatások, különleges elbánás járt az egyetemen, akkor magyarnak vallották magukat. Otthon meg röhögtek a magyarországiakon, kb. baleknak néztek minket, simán románnak valották magukat. Kivéve talán egy székely srácot, de ő meg románul is csak makogott bevallása szerint.

A 80-as évek végén, 90-es évek legelején jött az iskolánkba pár romániai magyar "menekült". Segghülyék, aggresszívak voltak, loptak, hazudtak, mint a vízfolyás. Késsel jártak iskolába, verekedtek, de elég brutálisan. Hamar átrakták őket a dolgozók általános iskolájába, az egyikről tudom, hogy fiatalkorúak börtönét is megjárta. Aki azt hiszi, hogy a határontúli magyar az egy éteri lény, az hülye. Azt látom, hogy a magyarországiak közt él egy romantikus elképzelés az erdélyiekről, vajdaságiakról, kárpátaljaiakról, felvidékiekről, aminek sok köze nincs a valósághoz.

Gyurcsányt utáltam, többek közt miatta és a posztkomcsik miatt szavaztam anno a kettős állampolgárság mellett. Akkor még nem tudtam, hogy a másik posztkommuista rablópárt (Fidesz) kottájából játszottam. Fel voltam háborodva, hogy a ballibek a kettős állampolgárság ellen kampányolt. Hülyeségnem tartottam és tartom is a 23 millió románozást. Más indokokkal viszont már nem vagyok a kettős állampolgárság mellett. Rossz tapasztalataim is benne vannak ebben.
süti beállítások módosítása