A valódi viták otthona

Reflektor

A Fidesz megvédi a kátyúkat is

2017. május 08. - baum

Két hírt olvastam az elmúlt napokban, ami precízen reprezentálja mindazt az értékrendet, amit a Fidesz képvisel. Ezek közül a talán valamivel vidámabb, a május elsejével hatályba lépett az a kaposvári rendelet, miszerint:

 

„Aki járda, vagy közút felületén, valamint a közterületen elhelyezett eszközökön, dísztárgyakon a tulajdonos vagy vagyonkezelő hozzájárulása nélkül festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más anyaggal létrehozott képi, grafikus, vagy szöveges, nem vízoldékony felületbevonatot hoz létre, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges, közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el.”

 

Lefordítva: nem szeretnék, hogy az MKKP négy színfestéssel hívná fel a figyelmet azokra a repedésekre a járdán, amiknek az Önkormányzat felelőssége, hogy ne legyenek ott. Ahelyett, hogy rendbe tennék a közterületet, vagy ha már leszarják, akkor rendelkeznének annyi önkritikával és humorral, hogy elismerjék a kétfarkú kutyák akcióját, egészen szürreális, már-már Monty Python magasságokba emelkedve, Szita Károly, Kaposvár polgármestere a következőt nyilatkozta:

„Lehet kutyát-békát kiabálni, lehet transzparenseket, zászlókat lobogtatni, de rongálni nem lehet. Amit a kaposváriak létrehoztak, azt nem teheti tönkre senki. Nem engedhetjük összefirkálni a szobrokat és a házfalakat, nem engedhetjük kifesteni az utakat és a járdákat, mert ezek a kaposváriak közösségéé, amelyekre sok pénzt költöttünk. Ezeket meg kell óvni és meg is fogjuk óvni.”

 

Ezt annyira komolyan vették, hogy eljárást indítottak azért, mert pár aktivista körbe fugázott egy repedezett csatornafedelet…

 

50-1024x768.jpg

Rendőri helyszínelés járda fugázás alapos gyanúja miatt, Magyarország, 2017

 

A keserű utóíz ellenére azért Szita Károly mégiscsak tudott valami mosolyt csalni az arcomra ebben a tragikomédiában, viszont egy mondat megragadt bennem a kirohanása alatt.

 

„Rongálni nem lehet”

 

Sajnos a kúriában és a budapesti fideszesek körében nem túl elfogadott Szita ezen kijelentése, mivel ma visszadobta a kúria az LMP Városliget átépítését érintő népszavazási kérdésének hitelesítését.

 

A kérdés egyértelmű volt:

 

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy módosítsa a Városligeti Építési Szabályzatot, hogy a Városliget közpark megengedett legkisebb zöldfelülete 70 százalék legyen?”

 

A 70 százalék egyébként nem egy elvakult zöld aktivista gondolata, hanem törvényi előírás. Amíg az első esetben elég egy rendelet, itt nem elég egy törvény. Itt már nem tudtam mosolyogni.

 

Nem tudtam mosolyogni, amikor a Városliget Zrt. műszaki vezetője elismerte, hogy körülbelül 600 fa kivágása van tervben. Amikor több ezer aláírás ellenére azt nyilatkozta Baán László, hogy „Ötven-száz demonstráló” hőbörög.

 

„Az okos nyerjen választást”

 

Ugrik be Baán maró cinizmussal átitatott mondata, és érzem, ez a maró érzés végigfut a testemen. Elfog a tehetetlen düh és a hányinger. Délután kimegyek járdát festeni.

 

Nuszbaum Attila

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1012489579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása