A valódi viták otthona

Reflektor

Ennyit a harcos anti-kommunizmusról

2017. május 14. - szénhidra

ovktt.jpg

Sokáig tartotta magát az a mítosz, hogy Orbán Viktor meg a Fidesz a legnagyobb anti-kommunisták ebben az országban. A mítosz szerint ők seperték ki innen a szovjeteket és mutattak ajtót a kommunizmusnak. Mondhatni, hogy ügyesen használták ezeket a paneleket. Idáig.

Még a 2010-es kormányváltás előtt is közvetlenül harcos Oroszország-ellenes, anti-putyinista felhangokkal hangszerelt anti-kommunista arcot mutatott a Fidesz minden megnyilvánulásában, hogy aztán a választások után nemsokára ide látogató kínai főakárki kedvéért úgy megszórják a fővárost kis, vörös zászlócskákkal, mintha az SZKP 34. kongresszusát tartották volna Budapesten. Vagy stílszerűen a Kínai Kommunista Pártét. No de mindegy is, akkor a látvány bennem nagy megrökönyödést okozott és ugyan kicsi dolognak tűnik, mégis hatalmas változások jele volt akkor.

Ennek annak idején hangot is adtam, aztán olyan leordtás-cunami érkezett válaszul jobbról, hogy csak pislogtam: gazdasági racionalitás, világpolitika, államférfiak meg hasonlók röpködtek (a valóságban is) de azóta csak romlott a helyzet.

Egy ember, de egy szervezet szavahihetőségét, emberi, társadalmi értékét nem csak az határozza meg, hogy mennyit hoz haza. A tolvaj is elég sokat hoz haza és mégis törvények és kopók üldözik. Nos, a miniszterelnökre és a Fideszre ez az univerzális szabály szintén érvényes, csak ők hajlítják, értelmezik olyan irányba, hogy elfogadható legyen a szavazóbázisnak. Ezért pedig külön egy külügy vagy külgazdasági vagy mittudoménmilyen minisztériumot fenntartani pazarlás, főleg ha Szíjjártó miniszter repülőjegyeinek vásárlását és a találkozásokat diktátorokkal, fővadászokkal, fáraókkal és olajsekkel egy egyszerű utazási iroda is leszervezi.

Mert nézzük csak meg az utóbbi napok megnyilvánulásai közül a legkirívóbbat! A Fidesz és maga a miniszterelnök mindig a szimbólumokat helyezte előtérbe, azok fénytörésében tett mindent. Kivéve ha nagyhatalmakkal kellett parolázni vagy pitizni mindenféle beruházásért cserébe (most abba ne menjünk bele, hogy azok a beruházások – akár Paks2 akár a Budapest-Belgrád vasútvonalon mit nyer az ország a giga-mega csilliárdos hitelek fizetési terhén túl, mert az egy másik írás lehetne) mert olyan bazári, kirakati majmokként tud viselkedni a kormányfő, hogy döbbenet.

Figyelem! Amikor Büsszelben, Strassburgan vagy a földteke más tetszőleges pontján Orbán Viktor vagy a kormány politikáját támadják akkor a habonymédia azonnal dekódolja és azt Magyarország megtámadásának minősíti. Akkor viszont amikor magát egy harcosan anti-kommunistának valló miniszterelnök megkoszorúzza a harcosan kommunista Kína szimbólumainak egyikét, akkor vajon magánemberként baktatott az emlékműig vagy Magyarország képviseletében? A Tiananmen téren, a 1989-es diáklázadás leverésének szimbólumánál koszorúzni az ország nevében aljas és végletekig sértő. Nemcsak a ma élőkkel szemben, de azok emlékére nézve is akik nevében Orbán Viktor harcos-antikommunistának vallja magát. Holott szombattól végleg leolvadt róla ez a máz is.

tank.jpg

A szimbólumok fontosak, sőt, de éppen emiatt Orbán Viktornak és a Fidesznek önmaga szélkakasát olajozni egyáltalán nem szükséges, hisz olyan gyorsan pörögne hogy a rozsdának esélye sincs. Viszont tökéletesen eljátsszák mindenki előtt (kivéve hívek) az utolsó, valamire vehető és talán elhihető pozitívumukat. Émelyítő az egész.

Csarnó Ákos

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9612504605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.14. 20:32:29

A tienmeni kémlázadás leverése a kínai nép érdeke volt. Az akkori, nagy részben nyugat által fizetett tüntetők azt akarták, hogy Kína esssen részekre és legyen belőlük nyugati gyarmat.

Azaz abszolút pozitív tett volt a hazafias kínai vezetés részéről a népellenes csőcselék lázadásának kemény kézzel való leverése.

Ha nem verték volna le, ma Kína nem a világ második gazdasági hatalma lenne és önálló, szuverén állam, hanem az 50. helyen lenne, s amerikai irányítás alatti bábállam.

morph on deer 2017.05.14. 21:03:48

@MaxVal BircaMan HJCD:
A helyedben legalább eldönteném, hogy Kína "az 50. helyen lenne amerikai irányítás alatti bábállam", vagy szétesne "részekre" előtte, mert ugye akkor mindjárt több helyen lehetne egyszerre :)

Valószínűleg igazad van - nyilván ezért verték le '56-ban orbán elvtársai a magyar forradalmat is, hogy ne legyünk "nyugati gyarmat" - "abszolút pozitív tett volt" gondolom az is..!
Ugye?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.15. 06:40:06

@morph on deer:

A 2 eset más, vedd észre!

56-ban idegen erő verte le a magyar felkelést, 89-ben pedig idegen erőt vertek le a kínaiak. Pont az ELLENKEZŐje.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.05.15. 07:39:57

@MaxVal BircaMan HJCD: Én azért kíváncsi lennék, hogy azt miképpen éli meg a Fidesz szavazó tábora. 1989-ben még harcos antikommunista vezető. mára bámelyik kommunista diktátorral hajlandó összeállni egy fotó kedvéért és egy kis lóvéért. Nehogy azt mond, hogy a magyarok érdekeit képviseli az ország eladósításával. Mert Paks2 után a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása csak a haveroknak gogja megérni, az országnak 2000 év a megtérülési idő. A kínaiak, meg rühügnek a markukba, hogy találtak egy verebet, aki mindent megcsinál nekik, és ezért semiféle kötelezettséget nem kell vállalniuk.

morph on deer 2017.05.15. 10:26:18

@MaxVal BircaMan HJCD:
Ó ja!
"Idegen erő", mert nem volt "hazai"!
Mert ha lett volna, akkor megtesszük saját erőből, ne tévedj!

Az indok ráadásul akkor is ugyanaz volt: nehogy már elszakadjunk a nyájtól és "a nyugat" befolyási övezetévé váljunk, ezáltal is bizonyítva, hogy a kommunizmus nem mindenható..!

Ragozhatod akárhogy, orbán a kommunista hatalom elleni felkelés leverésének öröére állított, vörös zászlók közt díszelgő emlékművet koszorúzott!

Remélem az elvtársai is kellően értékelik majd vezérük és prófétájuk hajlékony gerincoszlopát!

morph on deer 2017.05.15. 10:27:39

@morph on deer:
örömére és nem öröére, sorry!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.15. 10:48:53

@The Ghost Wolf:

Miért csak a Fideszről beszélsz?

A legtöbb magyar rendszerváltáskori párt támogatói tábora hatalmas mértékben megváltozott.

1990-ben 3 fő tábor volt:
- a radikális antikommunistáké, ez volt az SZDSZ és a Fidesz,
- a mérsékelt antikommunistáké, ez volt az MDF,
- a reformkommunistáké, ez volt az MSZP.

Az MSZP lassan elment liberális irányba. Kiűzték onnan mind a reformkomcsikat, mind a nemzetieket.

Az SZDSZ lassan elment szintén liberális irányba. Az addigi kb. 3 belső frakcióból maradt el.

Az MDF meg erősen centrista lett, kiűzték mind a nacionalistűkat, mind a liberókat.

A választás már nemzeti vagy liberális lett, a 90-es évek elején már ez volt a 2 tábor.

A Fidesz is hatalmasat változott, liberálisból nemzeti lett.

Gondolod, hogy a mai Fidesz-szavazó ugyanaz, mint az 1990-es Fidesz-szavazó?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.15. 10:51:01

@morph on deer:

Mi volt a kínai nép érdeke szerinted? Ha győzött volna a nyugatpárti provokátorok lázadása 1989-ben, mi szerinted jobb lenne az átlagkínai élete?

Nem, SOKKAL rosszabb lenne.

Kína gazdasági nagyhatalom lett, ami magával hozta politikai-katonai erősödését. Ez már a 90-es évek kezdetén elindult, miután a kínai nép sikeresen leverte a Tienmen-téri puccsot, melynek célja az ország feldarabolása és a nyugati nagytőkének való kiárusítása volt.

Mérnork 2017.05.15. 11:23:02

Az egész nyugati "szabad" "demokratikus" világ fényesre nyalja a kínaiak seggét, az amcsikkal az élen, jól felfogott gazdasági érdekből.
De a mi balfaszaink szerint a patásorbánnak ezt leszarva játszania kéne a hülyét, ja. Álmodozzatok csak nyugodtan... ;-))

RHalacska 2017.05.15. 11:28:23

Szerintem Magyarországon is le kellett volna verni 1988 ban a március 15 tüntetést Az ott tüntetőket meg jól meg kellett volna verni, meg Szibériába száműzni. Kevesebben lennénk: OV val, Áderrel, Simicskával mag a többivel.
Birkuci drága én ezt szeretném! Csak akkor neked más seggét kéne nyalnod. De a te fajtád mindig talál magának segget.

morph on deer 2017.05.15. 11:35:08

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Nem, SOKKAL rosszabb lenne."

Én nem találgatok Birca.
Egy biztos, ők is a kommunista erők ellen léptek fel és akartak "puccsot" végrehajtani, meg a magyarok is 33 évvel korábban.
Ezen az alapon orbán itthon is kijárhatna koszorúzni az ötvenhatos szovjet hősök emlékművét, mondjuk mikor legközelebb jönnek az 'éjszakai farkasok' - Schmitt elvtárs biztosan szivesen kölcsön adná a Harley-ét a nemes cél érdekében...

Képmutató, mocskos bagázs.

Paróczai 2017.05.15. 11:41:39

A sok jogvédő senkiházit, a négymancsos felforgatókat, a ligetben majomkodó anarchistákat és a momentumos hülyegyerekeket kellene már helyre tenni. Na meg a Szabadság téren tobzódó hazug csürhét!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.15. 11:48:28

@morph on deer:

Ismétlem: a 2 eset egymás ellentéte.

1956: egy idegen állam megtámadta Mo-ot.
1989: egy állam megvédte magát az idegen próbálkozások ellenében.

A kommunista érv nem igaz, mert:
- 1956-ban a kommunisták nagyobb része is függetlenséget akart,
- az 1989-es kínai vezetés szinte már csak névben volt kommunista.

csakférfi 2017.05.15. 11:48:36

@Mérnork:
"Az egész nyugati "szabad" "demokratikus" világ fényesre nyalja a kínaiak seggét,"
Tehát nem "szabad" és nem "demokratikus".
Mi lesz ha india is belép a "követendő gazdasági csoda" illúziójába?
Bevezetjük a kasztrendszert?Valamint nem is olyan nagy baj lesz ha nőket véresre erőszakolnak avagy felgyújtanak élve mert éppen tiltakoznak.Az érinthetetlenek születési ......stb.
Némi rúpia és egy kis GDP ellenében.
Mert most jenért nyalunk utána meg rúpiáért??
nevetséges ez a szemforgatás.Ájtatosság emberi jogokról és holmi genderről.
Putyin kispályás a diktatúriát nézve.
:)
:) :)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.15. 11:50:32

@RHalacska:

Mo-on maga a hatalom akarta a változást 1988-ban, s eleve minden azért változott, mert így akarta az akkori szovjet vezetés.

Ha azt hiszed, hogy Mo-on azért bukott meg a kommunizmus, mert kiment békésen tüntteni 200 ezer ember 1988-ban, akkor te valószínűleg a Húsvéti Nyúlat is létező lénynek hiszed.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.15. 11:51:24

@RHalacska:

Én még sose nyaltam segget, autonóm, civil, független gondolkodó vagyok. Mindig az igazság mellett állok ki.

ulpius66 2017.05.15. 11:51:55

"Ennyit a harcos anti-kommunizmusról"

Kedves Csarnó Ákos!

Mennyi idős vagy te? ..... és még hiszel a mesékben?

Ahogy a Fidesz a liberális pártból anti-liberális, mondhatnám il-liberális párt lett, úgy van az anti-kommunizmussal is! Arról nem is beszélve, hogy azért a kínai kommunizmus más volt 1989-ben, és más most 2017-ben.........

Valószínűleg minden párt átmegy hasonló "katarzison"......pl. az MSZMP-MSZP 1989-ben ünnepelték a tüntetések elfojtását, most ugyanők éljenzik a tüntetőket.....

Ennyike.

RHalacska 2017.05.15. 12:01:53

@MaxVal BircaMan HJCD: Rég nevettem ekkorát: gondolkodó! azta miket képzelsz magadról!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.15. 12:11:16

@RHalacska:

Ezek a tények, édes makákóm, ez van, hiába tomboltok.

metax 2017.05.15. 12:13:18

@MaxVal BircaMan HJCD: "Az akkori, nagy részben nyugat által fizetett tüntetők azt akarták, hogy Kína esssen részekre és legyen belőlük nyugati gyarmat."

A kurva anyádat, te féreg, azt!

metax 2017.05.15. 12:15:51

Fogja ez a nagyhasú még Putyin mellett állva ellenforradalomnak nevezni '56-ot.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.15. 12:23:49

@metax:

Soros gazdád nem kedveli a trágárságot. Vigyázz, mert így munka nélkül maradsz...

Punxsutawney Mormota 2017.05.15. 12:31:16

@MaxVal BircaMan HJCD: Beeeeeee, beeeeeeeeeee, beeeeeeeeeeeeeee.... Kb ennyi értelme van az irományodnak.

Punxsutawney Mormota 2017.05.15. 12:32:50

@ulpius66: Pofádat befogod, dagi! Legközelebb Hitlert, Sztálint vagy Pol Potot mentegesd, ha a kenyéradó gazdád meleg szavakkal emlékezik meg róla.
Ülj vissza tévé elé és nézz inkább nehézatlétikát, ahogy szoktál.

Punxsutawney Mormota 2017.05.15. 12:33:57

@MaxVal BircaMan HJCD:

"Én még sose nyaltam segget, autonóm, civil, független gondolkodó vagyok. Mindig az igazság mellett állok ki."

Fogalmad sincs a fenti szavak jelentéséről, Birca.

metax 2017.05.15. 12:41:20

@MaxVal BircaMan HJCD: Egymegélhetési hazudozó, egy putyinszájú ügynök, egy sátánszopó szarházi vagy. Dől belőled a rosszindulat, a kegyetlenség, és az embertelenség. Egy vezérhitű majom, a szabad világ ellensége.

Halálod után a lelked a Sátán faszát fogja szopni a pokolban, te álkeresztény féreg. Oda való vagy.

feribácsi 2017.05.15. 12:45:57

@MaxVal BircaMan HJCD: Honnan veszed, hogy a Tienanmen téren tüntetők Kína szétesését akarták elérni? A KKP központi lapjából? Csak azért kérdezem, mert a tüntetők céljai között egyáltalán nem szerepelt ez a célkitűzés. Megint azt gondolod, hogy egyedül te tudod a teljes igazságot, akár még az akkori tüntetőknél is jobban. Kicsit szerényebben, ha kérhetem.

lobaszopiatej 2017.05.15. 13:20:24

A Tienanment téri lázadást is Soros György szervezte, csakis azért hogy Orbán Viktor orra alá borsot törjön. Dehát mindez köztudott.

ulpius66 2017.05.15. 13:23:35

@Punxsutawney Mormota:

Tanult barátunk Trompf szépen kiguglizta az egykori koszorúzók névsorát....

Köszönet érte!

Ezekhez mit szólsz kedves mormotám?

ulpius66 2017.05.15. 13:27:46

Mormota!

Gondolom a kis liberális szívedhez közel álló Klinton koszorúzhat, mert ő mégiscsak az USA elnöke, a mi Viktorunk meg nem koszorúzhatna, mert neked ez zsenánd....

Értem.

Mormota!

Te hallottál valamit a "kettős mércéről" mint liberális szemléletről?

Punxsutawney Mormota 2017.05.15. 14:16:55

@ulpius66: Figyuka, bérköcsög! Mondtam már neked, hogy engem ne próbálj belenyomni egyetlen kategóriába sem. Nem vagyok sem liberális, sem baloldali, sem kommunista, sem jobboldali szélsőséges.
De nem írom le neked még egyszer, ha nem akarod megérteni, hát nem akarod... Úgy látszik a Fidelitasznak nem futja a 100 millából, hogy értelmes bértrollokat vegyenek fel.

gmihaly621 2017.05.15. 14:17:22

Kína a "kulturális forradalom idején" "rugalmasan elszakadt" a poszt-Kominternes, moszkovita kommunizmustól, Brezsnyev elvtársék és a kényszercsatlósok (?) bírálták is ezerrel. Volt az amcsikkal az a ping-pong diplomácia. A mai kínai kommunisták Teng Hsziao-ping reformjai óta eléggé "pragmatikusan" kezelik a kérdést, és kitermelték a nem-komprádor (vö.Szun Jat-szen), nem-burzsoá, tehetős középosztályukat, satöbbi. Bizony nem elég az újkeletű propagandabrosúrák szövegeinek a nyomatása.

Punxsutawney Mormota 2017.05.15. 14:19:15

@ulpius66: Egyébként pont leszarom Clintont, nem az én elnököm volt. Ha Te a sajátodnak érzed, akkor nyugodtan háboroghatsz, hogy nem ezt ígérte a választási kampányban. Tudod, hogy hol a követség? Csak ne felejts el tolmácsot kérni!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.05.15. 15:14:16

Én nem értem ezt a problémát. Orbán koszorút helyezett el a Tienanmen téren épült, A Nép Hősei nevű emlékműnél, amely az 1852 és 1949 között mindenféle harcokban elesett kínai katonákra emlékezik. Az emlékmű 1958-ban készült el. A lázadók 1989-ben bizonyára azért választották ezt a helyszínt, mert itt van Mao Ce-tung mauzóleuma is (egyébként pedig egy jó nagy hely, elfér rajta egy csomó kis kínai). Az, hogy itt 1989-ben mi történt, nem teszi meg nem történtté az emlékmű által idézett eseményeket. Egyébként pedig ezen a persze nem jelentőség és üzenet nélküli protokolleseményen elég fölösleges volna összebalhézni a világ egyik legnagyobb katonai, politikai, gazdasági nagyhatalmával. Hogy itt lőttek a tömegbe? Magyarországon négy évig volt miniszterelnök az, aki egykor azok közé tartozott, akik nálunk lőttek a tömegekbe. A kínaiak nyugodtan mondhatják, hogy mi ne fintorogjunk az ő rendszerváltásuk történelmére, ha a miénk sem kevésbé büdös.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.15. 16:04:03

@feribácsi:

Meg akarták ismételni azt, amit Gorbacsov csinált Oroszországban, annak következményei pedig ismertek.

Én nem mondom, hogy minden tüntető fizetett ember volt, nyilván a többség naív, agymosott, a háttérhatalom által átvert ember volt, de a hangadók, a szervezők nyilvánvaló, hogy kik voltak és milyen utasításokat teljesítettek.

morph on deer 2017.05.15. 17:48:50

@MaxVal BircaMan HJCD:
"1956: egy idegen állam megtámadta Mo-ot."

Nem mondod?
Az nem úgy volt, hogy Kádárék behívták őket "rendrakás" céljából, aztán itt maradtak, biztos ami biztos..?

Szerinted meg "támadás" történt Magyarország ellen..! Új történelmi aspektus, szó ami szó! :)

És még azt is megtudtuk, hogy nem is a kommunizmus (akkori hazai formája) ellen lázadtak fel a magyarok, hiszen "1956-ban a kommunisták nagyobb része is függetlenséget akart"

Szerintem inkább beszéljünk valami másról Birca, a dolog kezd kissé túl abszurddá válni. Ez nem túl nyerő.

Az, hogy Kínával legyen jó kapcsolat, 'barátságos' viszony, természetesen szükséges, de ez az orbán féle 'behajolás' nélkül is lehetséges lenne - ahogy erre számos példa a bizonyíték.

Várom, hogy mikor lesz orbán-Duterte találkozó is, hiszen ő is benne van a "klubban" - hát nem?

Paróczai 2017.05.15. 19:34:14

Orbánon elverni a port egy látogatás ás koszorúzás ügyén, bizonyos fokú amnézia és persze a szokásos libsi kettős mérce kell.
Az USA Szaud Arábiában valahogy nem hegyezi az emberi jogokat, de Kinában sem, mióta hatalom! A Palesztinokat legyilkolhatják, mert kit érdekel, de egy izraeli telepes halála világszenzáció! A fehér foszfor bevetése háborús büntett volt!
Jogvédőnek nevezett cerkofok, hol is vagytok? A pöcében ahonnan jöttetetk!

Paróczai 2017.05.15. 19:39:46

@morph on deer: Istenem! Ezt nehéz nevetés nélkül fogadni! Kérdem milyen legitimácioval rendelkezett Kádár? Mikor is választották meg?
Pusztán a gondolkodás okán.
Ilyen erővel Chuck Norrisra is hivatkozhatnál!

Paróczai 2017.05.15. 20:00:10

És egy apróság: " Magyarország első köztéri Horthy-szobrát 2012. május 13-án avatták fel a Somogy megyei Kerekiben.[143] A fából készült egész alakos szobrot az avatást követően pár nappal a zsidó származású Dániel Péter budapesti ügyvéd vörös festékkel leöntötte, majd tettét Facebook profilján hirdette.[144][145] A szobrot azóta helyreállították, és kamerával folyamatosan őrzik.[146] Elie Wiesel Nobel-békedíjas erdélyi születésű zsidó származású Holokauszt-túlélő a következőket jelentette ki „Horthy Magyarország kormányzójaként hatszázezer magyar zsidó deportálásáért volt felelős, akiket Auschwitzba szállítottak. Valami rettenetes tévedés van abban, ha valaki ezek után rehabilitálni akarja őt.”[147] Horthy megítélésében azonban a zsidóság sem egységes. Blumgrund János Horthy kenderesi újratemetése után a következő feliratú koszorút helyezte el a síron: ,,Megemlékezésül egy hálás magyar zsidó a sok közül.”[148] Dr. Eliezer Rabinovich, az egykori moszkvai főrabbi unokája, a holokauszt kutatása során arra a következtetésre jutott, hogy nem ért egyet a Horthyt bírálókkal.[149][150] Tény, hogy kortársai Horthyt a holokausztért nem ítélték el, illetve ilyen irányú felelőssége fel sem merült. 1957. február 9-én hunyt el Estorilban száműzetésben.[151]"ű

Emlékül a legnagyobbaknak!

morph on deer 2017.05.15. 20:56:00

@Paróczai:
"Istenem! Ezt nehéz nevetés nélkül fogadni!"

Behívta, vagy nem hívta be?
Mert szerinted csak úgy hirtelen rátámadtak az országra, minden előzmény nélkül, vagy mi is van?

Egyébként ki beszélt arról, hogy ki rendelkezett legitimációval, ha már itt tartunk? Mit változtat ez azon, amit mondtam?

Reagáltam egy 'kissé' eltájolódott véleményre, amely kétségbe vonta, hogy a nagyarok (is) a kommunizmus - akkori és helyi - formája ellen lázadtak fel, azon az alapon, hogy kommunisták is részt vettek a forradalomban, mivel ők is változást akartak.
Ami attól még ugye az maradt, ami.

De ha ezt tényleg ennyire nehéz követni, akkor nevess tovább nyugodtan, nem zavarlak. :)

morph on deer 2017.05.15. 21:04:27

@Paróczai:
"Az USA Szaud Arábiában valahogy nem hegyezi az emberi jogokat, de Kinában sem, mióta hatalom!"

Úgy látom elfelejtetted elolvasni a szöveget a táblán Hegyeshalomnál.
"Magyarország" - tehát nem U.S.A. Vagy Kína - van odaírva, szóval miről is beszélsz? Milyen relevanciája is van ennek az információnsk?

Igaz, ha jobban meggondolom, az a tábla - még - nem rovásírásos ...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.16. 05:27:15

@morph on deer:

Támadás történt, Kádár egy báb volt csak, te is jól tudod, ráadásul nem ő volt a kormány, hogy bárkit is behívhasson.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.16. 05:28:58

@morph on deer:

Duterte? Mi a gond a Fülöp-szk. demokratikusan és szabadon megválasztott vezetőjével? Mármint azt leszámítva, hogy Washington nem kedveli őt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.16. 05:33:23

@Paróczai:

Ez konkrétan NEM igaz.

Én abban a magyar községben éltem évekig, ahol az első Horthy-emlékmű lett meg 1999-ben. Sőt, utca is el lett nevezve ott Horthyról.

www.flickr.com/photos/bircamax/8141097228/in/album-72157631894303274/

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.16. 05:36:15

@morph on deer:

1956 fő célja nem az antikommunizmus volt, ez szimpla tény. A fő cél a szovjet függőség és a diktatúra felszámolása volt.

Ha megnézed a fő vezetőket, kb. a 30-40 % hithű komcsi volt. Ha ez antikommunista forradalom lett volna, akkor ez nem így lett volna.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.16. 05:41:07

@morph on deer:

Miről is van szó? Ballib hisztizésről.

A ballib megmondóemberek szerint a csúnya Zorbánnak nincs joga egy sor állammal kapcsolatban állnia, miközben ezekkel az egész világ kapcsokatban áll. Ha ballib lenne a kormány, akkor ugyanezek a ballib megmondóemberek persze egy szót se szólnának.

Ennyi az egész, tessék tehát a ballib szövegelést, mint mindig, most se komolyan venni.

2017.05.16. 08:25:19

@MaxVal BircaMan HJCD: kínaiul is tud a háttérhatalom? Nahát!
süti beállítások módosítása