A valódi viták otthona

Reflektor

Hogyan kaptam gyomorfekélyt a politikától?

2018. október 08. - Tálos Lőrinc

gulyasmarton.jpg
"A lehető legnagyobb távolságot szeretném tartani azoktól, akik a sósavas bácsi tempójában támadnak bárkire, aki szerint nem luxus gondolkodni ezekben a vészterhes időkben sem. Ez a mindenhol árulót kereső magatartás engem azokra a facebook-aktivistákra emlékeztet, akiknek egy-két nemes ügy melletti kiállásuk nettó önzés, kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a saját és társaik szemében jobb emberek legyenek, mindezt úgy, hogy a jóemberségi rangsor minden egyes lépcsőfoka egy másik ember, akiről ők kisüthetik, hogy az rosszabb náluk."
Az igazi probléma, hogy az ellenzék még mindig nem a kudarc okait keresi, hanem a kudarcot magyarázza. A Fidesz-ügynöközéstől a kollaboráción át, az egységes ellenzéki EP-lista turbóösszefogásán keresztül a bojkottig minden arról szól, hogy mutassuk meg, nem is járunk rossz úton, csak valami hiba csúszott a kivitelezésbe. Hogy márpedig sikerült volna, ha a másik nem rontja el, ha egyik kicsit jobban összefogunk, ha nem is indulunk, ha még megtartjuk azt az egy sajtótájékoztatót. Ha még egyszer elmondjuk, hogy Mészáros Lőrinc pontosan kinek az érdekében, hogyan alakítja át a közpénzt. Hogyha hangosan kiabáljuk, hogy a kormány nem európai.” - írta a Reflektor alapítója Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője az Azonnali.hu-ra bő egy hónappal ezelőtt, cikkében arra a következtetésre jutva, hogy az ellenzéki politizálás sikerének a kulcsa a kommunikáció megújítása, a mértékletesség, a harci üvöltés helyébe lévő vita.

Azok, akik találva érezhették magukat akkora hárításba kezdtek, hogy önkéntelenül aláhúzták Ungár állításait. Azok, akik szerint már az kollaborációnak számít, ha valaki nem akar részt venni a „Ki tudja hangosabban ordítani, hogy utálja Orbán Viktort és a Fidesz szavazóit?” versenyben, persze egyből megfejtették, hogy 1, Ungár még a menekültek éheztetésében is egyet ért a kormánnyal 2, az LMP mindig is a Fidesz ügynöke volt, épp most bukott le megint 3, Ungár Péternek érdekes a családfája.

Akkor én elmondom, hogy mindezzel miről sikerült engem meggyőzni: az egyik, hogy a lehető legnagyobb távolságot szeretném tartani azoktól, akik a sósavas bácsi tempójában támadnak bárkire, aki szerint nem luxus gondolkodni ezekben a vészterhes időkben sem. Ez a mindenhol árulót kereső magatartás engem azokra a facebook-aktivistákra emlékeztet, akiknek egy-két nemes ügy melletti kiállásuk nettó önzés, kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a saját és társaik szemében jobb emberek legyenek, mindezt úgy, hogy a jóemberségi rangsor minden egyes lépcsőfoka egy másik ember, akiről ők kisüthetik, hogy az rosszabb náluk. Mindenki ismeri ezt a típust. Az „állatvédő”, akitől hasznos tevékenységet még nem láttunk, de minden nap meglincsel valaki mást az interneten és már rég eljutott arra szintre, hogy mindenki fasiszta, aki iszik tejet, na az pont ilyen.

A másik, amelyről bizonyosságot nyertem, hogy az őrület megeszi az ember agyát. Egyszerűen vitaképtelenné teszi. Hogy a Fidesz harmadszorra megszerzett kétharmadának nem az ellopott közpénzek, a szétcseszett oktatás és egészségügy, a társadalom teteje és alja között növekvő különbségek és a kilátástalanság a legkárosabb hozománya, hanem a fejekben végzett pusztítás. Hogy nem csak a kormány hergeli kitalált ellenségek ellen a szavazóbázisát, hanem az ellenzék is. Az, hogy ha nem tagozódsz be valamelyik zombihordába, akkor egyszerre lehetsz Soros és a Fidesz zsoldosa pusztán azzal, ha kívül akarsz maradni, önálló véleményt akarsz formálni, azt gondolod a világról, hogy semmi sem olyan egyszerű és egyedül abban vagy biztos, hogy a kételymentes, „Mindig is igazunk volt!” jelszavú harci szavazóknak nem lehet igaza.

És még egy valamiről: hogy ezt a rendszert a zombihordák tartják életben. Nem csak a kormány elfogult hívei, de annak elfogult ellenségei is, ezért a legforradalmibb tett, amit tehetünk a rendszer megbuktatásáért, ha kivonjuk magunkat a kizárólag az önigazolásról szóló örök harcból és mélyen undorodunk. Annak viszont hangot adunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2714286603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TBertalan9 2018.10.08. 12:35:16

"B*ZMEG, NE MOSOLYOGJÁL, MERT POFÁNB*SZLAK!!!"
Sallai Róbert Benedek, LMP

"Aki rendszeresen szivárogtat, az az anyukáját ejtse teherbe apukája ravatalán"
Sallai Róbert Benedek, LMP

Biztos, hogy az ellenzékben kell keresni a sósavas bácsikat? Nem kéne előbb a saját házatok táján söprögetnetek?

És, hogy miért nevezi mindenki az LMP-t kollaboránsnak? A 444 kiválóan összefoglalta:

"- Ungár Péternek jelenleg egy Mészáros Lőrinc-közeli bank az egyik üzlettársa.
- A pártja, aminek a képviselői korábban odaláncolták magukat egy NER-oligarcha cégéhez, nem is reagál arra, hogy egy képviselője egy NER-oligarcha üzlettársa lett.
- A másik a saját anyja, a Fidesz egyik főideológusa, aki az LMP elnökhelyettesével és volt kampányfőnökével barátkozik, és akit a kampány alatt arról győzködött, hogy ne hagyja visszalépni az LMP-s jelölteket, ez pedig meg is hozta a kétharmadot a Fidesznek.
- Ungár a NER szerves részeként működő cégből szerzett pénzén tarthat fent saját médiát.
- Ungár nem a Fidesz intézményesített jogtiprásait látja az ellenzék legfőbb problémájának, hanem az ellenzék kommunikációját, hangvételét.
- Az LMP-s képviselőről kifejezetten jó véleménye van az egyébként minden ismertebb ellenzékivel rendkívül ellenséges fideszes médiának."

444.hu/2018/09/25/megis-mi-az-amitol-ungar-peter-ellenzeki-kepviselonek-szamit

Ezekhez adjuk még hozzá a Sargentini jelentés meg nem szavazását és legutóbb a Hadházy féle aláírásgyűjtés megfúrását. És hová is lett az a két társelnök akik az eddigi legjobb eredményéhez segítették az LMP-t? Ja, hogy már mindkettejüket kitúrtátok.

Az undorról szólva, amit ti műveltek az undorítóbb még a Fidesznél is. Sokkal, sokkal, sokkal undorítóbb.

Hiába minden ilyen magyarázkodós cikk, mert kilométerekre kilóg a lóláb b*zmeg! (igyekeztem felvenni az LMP stílust, hátha érthetőbb lesz, de lökdösődni nem fogok, azt a szintet meghagyom nektek)

amalah 2018.10.08. 13:13:30

Az LMP elvesztette ellenzék jellegét

,, 2018.10.08. 15:49:33

Most hallottam egy Volner-interjúban, hogy a Jobbikban már tipcsiznek arra, hogy Keresztes L.L.-nak hány napja van még ameddig lemond/atják.
És akkor vajon Ungár Péter fejet hajtva pártja akarata előtt magára vállalja a pártelnöki tisztséget?:)
Tök mindegy, mert Lóri és Márta is bábunak tűnnek, Schmidtmáriávalegyeztető Schmuck Erzsébetről nem is beszélve:)
Ne hari, de ez óriási kabaré, a survivor ehhez meg a jobbikhoz képest dögunalom, csak így tovább! Én jól szórakozom.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.09. 07:35:52

Utalkozni? Az legalabb megy.

Tulajdonkeppen tokmind1, csak hatalom soha ne legyen a kezetekben.

midnightcoder2 2018.10.09. 07:37:08

"Hogy a Fidesz harmadszorra megszerzett kétharmadának nem az ellopott közpénzek, a szétcseszett oktatás és egészségügy, a társadalom teteje és alja között növekvő különbségek és a kilátástalanság a legkárosabb hozománya, hanem a fejekben végzett pusztítás. Hogy nem csak a kormány hergeli kitalált ellenségek ellen a szavazóbázisát, hanem az ellenzék is."

Üdv a való világban. Ettől már csak egy lépés eljutni a felismerésig, hogy itt nem a FIDESZ okozta ezt a fejekben, hanem az ellenzék magától ilyen. A következő lépés az a felismerés lesz, hogy ez nem csak hazai jelenség, minden ország minden politikusa így működik, csak az aktuális ellenség más.

MACISAJT1 2018.10.09. 07:39:01

"A Fidesz harmadszorra megszerzett kétharmadának legkárosabb hozománya a fejekben végzett pusztítás."

Ez nem lehetséges. Az agyonvert ballibák és az elnéppártosodott(muihaha) operettnácik fejében már lehetetlen nagyobb pusztítást végezni.

Olyanokon akik még ennyi sorozatos és csúfos bukta után is szar hentini -féle hazaárulásoktól remélik a sikerüket...azokon még a fejátültetés sem segíthet.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.09. 07:40:43

Az lmp mindig orbánc seggnyalója volt. Mint párt. Szél és hadházy kivételek voltak, de két fecske nem csinál nyarat. Ungár? Az meg mi a faszom? Egy kancsal fidesznyik banya beépült ügynöke?

Csató 2018.10.09. 07:43:39

Ungár Marci volt az, aki átkúrta a zsidó tanácsadójukat? És még büszke is volt rá?
Ha egy dörzsölt rabbit is be tud szopatni, akkor pár százezer naiv voksoló nem lehet probléma:)))

Csató 2018.10.09. 07:48:18

@GIeccsertetű: Ezek szerint Pethő Iván meg Bauer Tamás is csak az ÁVÓ beépített ügynökei voltak a szadeszben? :)

Kivlov 2018.10.09. 08:05:02

"Az igazi probléma, hogy az ellenzék még mindig nem a kudarc okait keresi, hanem a kudarcot magyarázza"

Erre most jöttetek rá?
Az ellenzék lassan 15 éve nem csinál mást, mint orbánozik. Ha orbánt A-t mond, ők B-t. Mindig mindenben a hibát, a negatívumot keresik. És ezzel a magatartással akarnak kormányozni. Mert ezt csinálták kormányon is: ott is csak orbánoztak. Idióták.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.09. 08:13:38

@Csató: Az 50-es égekbeli AVO alvo ügynökei. Az a két faszkalap már eleve úgy született az 50-es években rákosi alatt, hogy majd később amikor beérnek AVO ügynökök lesznek. Lehet rakosi elvtárs termékenyítette őket személyesen. Ki tudja, lehet ungar is orban fattya.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.09. 08:22:07

@Kivlov: Nem jól írod. Pont fordítva történt. Orbánc csinálta ugyanezt. Amikor kormányon volt akkor is ellenkezett, meg amikor ellenzékben volt akkor is ellenkezett valami ellen. Ez a hatökör még kormányon is cöf tüntetést szervez az ellenzék ellen. Az örök harc a lételeme, és ebbe fog belebukni, mert nem talál soha békét, max. a sírban. Egyébként meg nem csinál semmi különöset, világgazdasági fellendülésben a gazdaság, a multik köszönik szépen, nélküle is elvannak.

AdamTheTux 2018.10.09. 08:39:38

Az a szomorú, hogy még mindig megáll a régi vicc:

Gyurcsány és Orbán utaznak a vonaton, amikor beül melléjük a fülkébe egy csinos lány. Jön az alagút, a sötétben pedig előbb csók, aztán rögvest egy pofon csattan. Kiérnek a fényre; Gyurcsány fogja az arcát, a lány nem ért semmit, Orbán meg önelégülten vigyorog. Így gondolkodnak magukban:

Gyurcsány: Vitya biztos megpróbálta megcsókolni a lányt, de amikor az lekevert egy pofont, véletlenül engem talált el.

A lány: Gyurcsány biztos meg akart engem csókolni, de Viktort találta el, amire az felképelte.

Orbán: A következő alagútban megint kezet csókolok magamnak, és felpofozom a Ferit.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.09. 09:10:31

@GIeccsertetű: Az hagyjan, Horn Gabor meg ugy szuletett az 50es evekben hogy holokauszttulelo volt.

Homyak 2018.10.09. 09:13:19

@maxval balcán bircaman:
"A lényeg: dőljön tovább a ballibaizmus kócerája. "

Na, továbbra is beragadt a lemez?
Itt próbálkozok értelmet verni a fejedbe, de egyelőre ez abban nyilvánul meg, hogy próbász a hülyeségre szinonímát találni :)

Etniez 2018.10.09. 09:14:07

LMP elvesztette az ellenzéki jellegét és a szavazóit is. A fontos választáson nem fogták össze, összehozták a kétharmadot a Fidesznek, most bezzeg összefognának, amikor szinte mindegy a szavazás eredménye.
Az is vicces, hogy a Jobbikban látnak új szövetségest. Érdekes lesz egy liberális - náci szövetség, biztos boldogok lesznek a szavazóik.

Azt se felejtsük el, hogy ez a két párt tartózkodott a Sargentini jelentés elfogadásakor az EP-ben. Tehát nincs véleményük, ezért kár őket odaküldeni, maradjanak szépen itthon.

Kivlov 2018.10.09. 09:19:54

@GIeccsertetű:
Nem igaz. Hiszen ferkó maga mondta, h "nyilvánvalóan nem csináltunk semmit. csak úgy tettünk mintha kormányoztunk volna."
Ezzel szemben orbi kormányoz is, nem is rosszul.
Arról nem beszélve, hogy ha tényleg ezt is csiálja a fityisz, ott működik, míg maszop(ó)éknál nem. és csak várja a csodát a sok vörös, hogy majd rászavaz a nép. Nem értik meg, hogy orbi még mindig bőven a kisebbik rossz.

Homyak 2018.10.09. 09:21:06

Én azt nem értem a tisztelt ellenzékben, hogy miért nem veszik észre, hogy teljesen új alapra kell mindent helyezni. Nagyon jó receptet tudnék mondani arra, hogyan lehetne egy hiteles ellenzéket építeni, de Ungár ettől messze van, és nem is hiteles.
Kellene egy hiteles ember, akire egy brandet lehetne építeni (sajnos ez kell az egyszerű embereknek). Orbán is ezt csinálta, amikor magát a nép megmentőjének állította be.
Az új ellenzék építhetne egy hiteles kisember figurára, aki képes elhitetni, hogy ő közülünk való, minket képvisel, és minden támadás a fidesz részéről azért van, mert el akarják nyomni a kisembert.
Az építkezést vidékről kell elkezdeni, nem pesten üres szólamokkal. Le kell menni vidékre, megérteni, hogy ők mit akarnak, és a helyi problémákra reagálni. A KKP is gyakorlatilag ezt csinálja, csak ők nem veszik magukat komolyan.
Innen lehetne tovább építkezni, de valahogy ezt nem látom egyikben sem.

Homyak 2018.10.09. 09:22:28

@maxval balcán bircaman:
"A rossz gyengülése szerinted nem jó önmagában? "

A kisebbik rossz már eltűnt, bár még nem végleg, mert bent vannak (mszp, dk), de a nagyobbik rossz, a fideszcsűrhe még bent van, és sajnos nem börtönben.

sírjatok 2018.10.09. 09:33:54

@GIeccsertetű: Jaj hagyjuk már ezt a szar szöveget, Gyurcsánynál szintén fellendülés volt oszt inkább az adósság lendült fel nálunk. Igen, ha valaki legalább nem bassza el, az már önmagában erény ebben a mezőnyben.

gigabursch 2018.10.09. 09:34:53

Azért arról nem a fidesz tehet, hogy:
- a jobbik saját magát rohasztotta el belülről gerincileg
- az elempé nem lett más
- a dk egyszemélyes gyurcsányrezsim maga a megtestesült csillagfény az elmebetegség oltárán
- az emeszpé a haldokló kommunizmus utolsó lihegése, jövőkép nélkül (mondjuk sose volt nekik)
- az együtt képtelen bármilyen együttműködésre.

Mégis: Kire szavazzon akkor a legtöbb állampolgár, aki nem szeretne mást, mint
- stabil kormányzatot (mert tudja, hogy ott felül mindig lopnak és ott fenn sosem elég, de mert ehhez lehet alkalmazkodni, hisz ezt ismeri, így legalább tudja, hogy holnap mit várhat)
- elkussoló hörgő-fröcsögő-rezsimező félidióták ellehetetlenülését, mert egyszerűen unja, hogy ezek az erőtlen senkik folyamatosan (értsd: "demokratikus" "ellenzék") tolják a szájkaratét, de véletlen sem mutatnak értékeset.
Amit az ellenzék mutat, az már meghaladja a gyaloggalopp anarcho-szindikalista közösségét is.
Bár inkább csak töketlen fecskék, de akkor meg minek ugrálnak...

Megj 1:
A legtöbb értelmes és hasznos ellenzéki tevékenység ami az elmúlt három hónapban történt az kimerült a kétfarkúak ún. gerilla-tevékenységében. Azért ez elég gáz, hogy a komplex országgyűlési ellenzék ennyit_se(!) tudott felmutatni.

Megj 2:
Attól tartok, hogy akik meg radikális magyar érdeket védő pártot akarnak, azok meg nem kevés, az eddigi liberál-fasisztoid elveket támogató, de azóta teljesen ellehetetlenült értékrendszerből kiábrándult egyéb szavazókkal együtt - de protestálva a fidesz ellen - a Toroczkai-Duró páros mozgalmára fognak szavazni.

,, 2018.10.09. 09:43:25

@Homyak: szép gondolat, csak nincs ilyen (Orbánhoz hasonlóan karizmatikus) ember, ha lenne, szétszedné és lebuzizná lemigránssimogatózná a propagandamédia, ha nem szedne szét, honnan lenne több milliója országos szervezetet építeni (a jelöltállításhoz kell az országos kiépítettség), ha mégis tudna országos szervezetet építeni, honnan fog találni minden egyes kistelepülésen hiteles, értelmes, karizmatikus, hasonló elveket valló jelölteket.

n3spr3ss0 2018.10.09. 09:48:00

@maxval balcán bircaman: Megszólalt a zombihorda főkolomposa.

n3spr3ss0 2018.10.09. 09:49:25

@Homyak: Nektek ki a hiteles a tolvajokon, hazugokon kívül?

n3spr3ss0 2018.10.09. 09:53:32

@sírjatok: Ha már az adóssággal példálózol, akkor illene tudnod, hogy 2010-ben Bajnai 19500 milliárd forint adóssággal adta át az országot, mely adósság jelenleg majd 30 ezer milliárd forint. KSH. Ennyit az eladósításról.

Homyak 2018.10.09. 09:58:10

@,,:

A jelenlegi felhozatalból két embert tudnék mondani, akire még talán lehetne építeni: Márki-Zay vagy Hadházy, de az a baj, hogy ők egymagukban kevesek lennének.
Ebben igazad, ez nem egy könnyű feladat, de máshogy nem lehet elindulni.

2018.10.09. 10:00:52

@gigabursch:

"Mégis: Kire szavazzon akkor a legtöbb állampolgár, aki nem szeretne mást, mint
- stabil kormányzatot (mert tudja, hogy ott felül mindig lopnak és ott fenn sosem elég, de mert ehhez lehet alkalmazkodni, hisz ezt ismeri, így legalább tudja, hogy holnap mit várhat)"

Ad egy: Azért ezt ugye Te sem gondolod komolyan! Mert ha igen, akkor a Te fejedben is káosz van, vagy nem vagy több 30 évesnél, és fingod sincs a Rákosi-Kádár rendszerről. Az is stabil volt, de milyen áron?
Akkor is loptak ott fent, és kuss volt!
Akkor is stabil kormányzás volt, de kuss volt!
Akkor is egypárt rendszer volt, most is az van. (Mert ugye a 2/3-al bármit lehet.)

"- elkussoló hörgő-fröcsögő-rezsimező félidióták ellehetetlenülését, mert egyszerűen unja, hogy ezek az erőtlen senkik folyamatosan (értsd: "demokratikus" "ellenzék") tolják a szájkaratét, de véletlen sem mutatnak értékeset."

Ha a majdnem teljes média a kormány kezében van, mit vársz? Az már rezsim.
Ha unja a polgár az erőtlenséget, miért nem mutat ő maga erőt?
Akkor miért a konformizmus? Ha nem tetszik a rendszer, tégy ellene!
Ha tetszik, akkor vagy NER-kompatibilis vagy, vagy fotelnáci.

"Amit az ellenzék mutat, az már meghaladja a gyaloggalopp anarcho-szindikalista közösségét is."

Ez igaz, de ismétlem: ha MINDEN kommunikációs csatorna a kormánynál van, akkor hogy jut el az ellenzék üzenete a választóhoz?

Bár inkább csak töketlen fecskék, de akkor meg minek ugrálnak..."

Kár, hogy a fecske nem ugrál, és még csak töke sincs.
Ha ezt előbb olvasom el, bele sem kezdek, mert agyhalottal minek áll le az ember.

Homyak 2018.10.09. 10:01:41

@n3spr3ss0:
"Nektek ki a hiteles a tolvajokon, hazugokon kívül? "

Először is, nem tudom ki az a "nektek", mert én egyedül fogalmaztam meg a véleményem.
Másodszor: a jelenlegi ellenzék egy része hiteltelen (mszp, dk), a másik fele töketlen (jobbik, momentum), vagy ott van az lmp, ahol a hitelüket eljátszották.
Itt egy új alapokra helyezett ellenzék kell.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.09. 10:04:52

@,,: Amig a szeker jol megy, Orbant senki nem fogja levaltani.

Ha meg coresz lesz, akkor az aktualis legertelmesebb ellenvezer moge beallnak a szavazok.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.09. 10:06:35

@Látens Inszinuáció: Latom 3 ketharmad se volt eleg hogy felfogjad mi mozgatja az embereket, annyi eszed van mint egy ellenzeki vezetonek...csakhogy ok azert mantrazzak a marhasagot, hogy meglegyen a parlamenti szek, neked meg semmi se jutott...

Minden ballib bérretteg 2018.10.09. 10:08:38

Pontos és precíz cikk.

A Fideszt a B1 blog, vincent, szeka, meg a többi agyhalott ballib gyűlölködő tartja életbe.
Az Indexes HVG-s hírhamisítók, maguk adnak legitimitást az Origónak, Magyar hírlapnak, hisz nap mint nap bizonyítják cenzúrájukkal, hazugságaikkal, hogy létezik két valóság.

n3spr3ss0 2018.10.09. 10:11:40

@Homyak: Vagytok még egy páran, ezért a többes szám.

Homyak 2018.10.09. 10:13:30

@Minden ballib bérretteg:
"Az Indexes HVG-s hírhamisítók, maguk adnak legitimitást az Origónak, Magyar hírlapnak, hisz nap mint nap bizonyítják cenzúrájukkal, hazugságaikkal, hogy létezik két valóság. "

Okoska, ha az index, meg hvg a hírhamisító, akkor áruld már el, hogy miért is van az, hogy a fideszmédiát kötelezik folymatosan korrigálásra? Látom, téged a tények sem zavarnak.

Homyak 2018.10.09. 10:15:06

@n3spr3ss0:
"Vagytok még egy páran, ezért a többes szám. "
Mik vagyunk? Gondolkodó emberek.
Vagy te mire gondolsz?

,, 2018.10.09. 10:18:57

@Halál kamionja mindenkit elgázol: valahogy így.
@Homyak: Márki-Zay nekem nem szimpi, be volt tolva a segge alá a szék, azóta csak balhézik meg osztja az észt, de hogy mire, az még nem derült ki. Mondjuk egy vásárhelyi lakos véleménye lenne mérvadó az enyém helyett, hogy ő hogy látja ezt. Hadházyt meg emberileg bírom, de politikusként vannak kritikáim vele szemben. Plusz ahhoz képest, hogy társelnök volt, a saját pártjára sem tudott hatni, és az LMP jelöltjei háttt... a szomszédos körzetben olyan jelöltjük volt, akit ismertem személyesen, és előbb vágtam volna le a kezem, mint hogy rá szavazzak.

Homyak 2018.10.09. 10:26:17

@,,:
Márki-Zaynak sajnos elég nagy ellenszélben kell dolgoznia a fideszes többésg miatt, de majd a következő választáson a vásárhelyiek eldöntik.
Azért vicces az is, hogy kiderült, hogy a vásárhelyi fideszeseket letiltották arról, hogy a jó dolgokról pozitívan nyilatkozzanak, nehogy kiderüljön, hogy Márki-zay jól is csinálja a dolgokat, és még csak nem is tagadták. Arról nem is beszélve, hogy a helyi képviselőjük (Lázár), a fidesz egy legnagyobb parasztja.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2018.10.09. 10:27:37

@Kivlov: "Ezzel szemben orbi kormányoz is, nem is rosszul."

közben ugye esett némi anyagi kár, mintha az egészségügy, a közművek meg mondjuk a szemétszállítás se a haldokló Nyugatot idézné, meg valahogy közbe' mindenki milliárdos lett gázszerelő haveron át a buta lányától annak még butább férjéig, de amúgy kormányoz, nem is rosszul. :D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2018.10.09. 10:29:48

@Minden ballib bérretteg:

az Origó az újságírás pöcegödre, szakmai és morális zombiapokalipszis, szóval, pont nektek találták ki, és lám, működik is.

,, 2018.10.09. 10:31:18

@Homyak: " (Lázár), a fidesz egy legnagyobb parasztja. " szerintem a legtehetségesebb és legszimpatikusabb politikusa, de lehet, hogy tévedek:)

Kivlov 2018.10.09. 10:37:18

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ha a vörösök csak fele ilyen rosszul kúrmányoztak volna 8 évig, nem itt tartanánk...

gigabursch 2018.10.09. 10:39:08

@Látens Inszinuáció:
Az, hogy hülyeségeket beszélsz, az nem kérdés.
Ugyan már azon a nyomorult(?) fejlett nyugaton miért dőlnek folyton a korrupciós ügyek.
Tudod, ugyanazok, csak más mennyiségű nullával: VW, ALstom, Siemens és társaik.

Tehát akkor amikor majd minden média a szocik kezében volt az is rezsim volt. Köszönöm, hogy a Horn.Megyó-Gyurcsány korszakot definiáltad.

A koromat illetően ois erősen tévedtél, de hát miben nem?
(a kérdés költői)

Amúgy a Gyaloggalopp idevágó részét nem ismered, de ha nem, akkor meg ne oszd ebből sem az észt.
Segítek, a TeCsőn megtalálod.

gigabursch 2018.10.09. 10:43:58

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mindig is az volt, ezen még a pártzászló sem változtatott.
:-)

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
Vigyázz, ez meghaladja a képességeit, ne terheld túl! Még megárt neki és az összes 32 nicknevű ságvári haverjának.
Tehát azt nehéz neki értelmeznie, hogy mivel lehetne az embereket meggyőzni, hogy adott pártra szavazzanak, ha az nem a fidesz. De ezt is képtelen megtanulni.
Ahelyett, hogy a sebeiket begyógyítanák és a szemüket kinyitnák, csak fröcsög belőlük a gyűlölet, a meg nem értés és hiszti.

gigabursch 2018.10.09. 10:46:50

@Homyak:
Találtál két arctalan, jellegtelen nímandot.
Szarból nem lehet várat építeni.

Konzervtigris 2018.10.09. 11:10:16

Azt már elég sokan leírták, mit kellene csinálni az ellenzéknek, kellene valaki, aki belevág. Bármennyire útálom Szél Bernit azért, amit az LMP-vel művelt, jó példa a szükséges cselekvésre, hogy szétnézett Fóton, és egyből elérte, hogy rendbetegyék a fűtést egy halom sérült fiatalnak. Ilyesfajta akciók sokasága egyetemes világnézettől függetlenül megbecsülést szerezhetne az ellenzékieknek, amit azután ki is lehetne akár használni...

Homyak 2018.10.09. 11:16:06

@,,:
"" (Lázár), a fidesz egy legnagyobb parasztja. " szerintem a legtehetségesebb és legszimpatikusabb politikusa, de lehet, hogy tévedek:) "

Azt nem vitatom, hogy van tehetsége, de ezt nem arra használja, amire kéne. Szimpatikusnak nem nevezném. Egyik ismerősöm korábban az egyik megyeszékhelyen az önkormányzatnál dolgozott szervezőként, így mesélt róluk. Lázár szerinte a legpökendibb, legarogánsabb tuskó az összes közül.
A szimpatikus és tehetséges egyének már rég ott hagyták a fideszt (Ángyán, Pokorni, stb.)

Homyak 2018.10.09. 11:18:10

@gigabursch:
"Találtál két arctalan, jellegtelen nímandot.
Szarból nem lehet várat építeni. "

Ezt egyikre sem mondanám. Miért, te kit javasolnál? A szerencsétlen Karácsonyt? A fideszhez ezer szálon kötődő Ungárt? Az mszp arc nélküli embereit? Vagy a nemzet bohóca Gyurcsányt?

GyMasa 2018.10.09. 11:19:05

@gigabursch:
"- a jobbik saját magát rohasztotta el belülről gerincileg"
Mondjuk, arra nem mernek nagy tetelben szavazni, hogy az egesz G-naposdi, meg az orban-simicska osszeveszes, az nem egy precizen megtervezett szinjatek volt a jobbik bedaralasara.
Sajnos nagyon sok jel erre mutat.
Legelabbis nekem.

GyMasa 2018.10.09. 11:23:07

@,,:
"szép gondolat, csak nincs ilyen (Orbánhoz hasonlóan karizmatikus) ember, ha lenne, szétszedné és lebuzizná lemigránssimogatózná a propagandamédia,"
AZ legalabb egy kiszamithato tamadas.
Ennel sokkal nagyobb problema, hogy amennyiben ez a leendo jelolt nem hodol be a jelenlegi ellnezek eros hatterembereinek, akkor siman ok fogjak hatbaszurni, mint tettek Botkaval.
Eppen emiatt egy ilyen ertelmes jelolt egy dolgot nagyon szigoruan kell, hogy vegyen:
Semmilyen korulmenyek kozott semmilyen "osszefogasba" nem szabad belefognia semelyik jelenlegi ellenzeki parttal.
(tudom, hogy ezzel azokat is magara haragitja, de tessek mar eszrevenni, hogy az osszefogas eletkeptelen, mert annyira szeles a politikai skala, es annyira sok az ellentet, hogy eredendoen eletkeptelen az otlet.)

Minden ballib bérretteg 2018.10.09. 11:33:58

@GyMasa:

Tévedés. Szerintem bőven elég kizárni az együttműködésből, aki eddig már kormányzott. Azaz az MSZP-t, és vadhajtásait, mint DK, Együtt.

Viszont őket, mint azt 2014 és 2018 mutatja kötelező kizárni minden együttműködésből annak, aki nyerni akar.

Minden ballib bérretteg 2018.10.09. 11:35:26

@Homyak: Márki-Zay lejáratta magát, és Lázár szarrá verte a nagy győző jelöltjét. Mert az emberek már átlátnak Márki-Zay-on és hisztijein.

Etniez 2018.10.09. 11:40:18

@Minden ballib bérretteg: az origo és társai a hírhamisítok, ezt a bíróság annyiszor kimondta...
Nem kell hazudozni neked sem, te féreg.

VT Man 2018.10.09. 11:51:23

"Hogy nem csak a kormány hergeli kitalált ellenségek ellen a szavazóbázisát, hanem az ellenzék is. "

Ez igy van.

Ha valami magikus csoda folytan holnapra eltunne a Fidesz es Orban, az ellenzek meg akkor is honapokig Sorosozna es migransozna.

Korulbelul ilyen allapotban vannak.

Pedig ez egyenes ut a kovetkezo valasztason valo buktaig.

VT Man 2018.10.09. 12:00:20

@Látens Inszinuáció:
"Ez igaz, de ismétlem: ha MINDEN kommunikációs csatorna a kormánynál van, akkor hogy jut el az ellenzék üzenete a választóhoz? "

Plane, ha nincs is uzenet...

Mert most meg ott tartunk, hogy nincs.

Ja de, van: progressziv adozas (azaz tobbet elvenni az emberektol), csaladi adokedvezmeny megszuntetese, stb.
Mindezt egy olyan csavarral, hogy "az emberek 90%-a nem fog rosszabbul jarni"... aha... ezt a beetetest mar mintha hallottuk volna parszor az elmult 28 evben...

Es akkor csodalkoztok, ha alig szavaznak a baloldalra!

blöff 2018.10.09. 12:19:35

"Ungár Péternek érdekes a családfája. "
hát bmeg igen, azért ez kicsit összeférhetetlen nem? Mégis az anyja benne van az országot vezető szűk elitben, onnan vannak a milliárdok, OV közeli tanácsadója, akkor azért talán nem túl hiteles ez az ellenzékiség. Von Haus aus...
A család kötelez, ezt nem lehet elkülöníteni, szétválasztani, bizonyos szférákban erre jogszabály is van.

Hamihami 2018.10.09. 12:30:16

@n3spr3ss0: KEDVES NEM KORMANYPARTI KOMMENTELOK!
Igazsag szerint csak egy probara csinaltam itt egy nicket es komenteltem parszor, mert meg akartam nezni, hogyan mukodnek a fidesz berkomenteloi.
Egy nagy kerdes merult fel bennem: a nem kormanypartiak miert komentelnek? Miert irtok ide? Miert pazaroljatok az idotoket es adjatok a lovat es a munkalehetoseget azoknak, akik ezzel penzt keresnek? Ok, ellentetben veletek, nem a szabadidejuket hasznaljak, nem meggyozodesbol irnak. KIT AKARTOK MEGGYOZNI??? Birkaekat? Ok koszonik szepen a penzkereseti lehetoseget, nelkuletek nem lenne munkajuk!
Vagy azt a nehany fideszest akarjatok meggyozni par kommentel, akik ejjel-nappal a kozteve hirein lognak es a Kossuth radio penteki reggeli adasat eszik nagykanallal? Most komolyan???
Vagy egymast akarjatok meggyozni? Azt meg minek???
Lehet, hogy fura, amit mondok, de a legjobb strategia az lenne, ha azt az idot, amit ezekre a parttalan vitakra fecsereltek, olyanba fektetnetek, amik valoban okozhatnak valtozast. Peldaul mi most a fidesz egyik akhilesze? Hat az europai ugyeszseg egy ilyen dolog. Akkor miert nem hasznaljatok ki a kapcsolataitokat, on- es offline, hogy minel tobb emberhez eljusson es alairja a nepszavazasi kezdemenyezest. Miert nem osztjatok meg minel tobb emberrel, FB-n, blogokban, youtube-on, twitteren, linkedinen vagy barmin, amivel sok emberhez eljutnak azok a hirek, amik a korrupciorol, sunnyogasrol, kirekesztesrol es a propaganda hazugsagairol szolnak??? Sokkal, de sokkal nagyobb haszna lenne annak, minthogy itt munkalehetoseget adtok a berkommenteloknek. Ok beloletek elnek!
Ha nincs kivel vitatkozniuk, mit fognak csinalni? Meg par hetig minden cikkhez odairjak a baromsagaikat meg hogy fake news, elbeszelgetnek egymassal, es aztan? Mikozben ti egy nagy halom emberhez tudjatok eljuttatni a kormanynak kenyes dolgokat.
Valszeg erre a komentemre majd megirjak, hogy hulye vagy, nem jo a kiindulopont, faszsagokat beszelsz stb.... es? Egy masodpercet nem fogok azzal tolteni, hogy barmilyen vitaba szaljak veluk, mert azzal csak a napi adagjuk elereset segitenem, semmi mast.
Ha valakinek van epkezlab otlete, hogy a gyakorlatban ezt hogyan tudjuk megvalositani, ne tartsa titokban!
Ezt bekopizom meg jo par cikk ala kommentkent, hatha lesz valami foganatja es elindit valamit.

2018.10.09. 12:30:41

Először Ungárnak kellene bizonyítania, hogy nem a Fidesz kottájából jatszik, ehhez képest épp az ellenkezője látszik.

A másik, hogy az LMP is épp ugyanezt csinálja, amit ez a cikk kritizál, csak ők az ellenzék ellenzékeként viselkednek. Érdekes hogy a szerző a gyűlölködés visszaszorítására szólít fel, miközben olyan pártnak az embere, ahol siman kivágnak, büntetnek embereket, mert más a véleményük, miközben aki idegből tettlegességig jut, az nem csak hogy simán maradhat, hanem ő lép fel leghangosabban a más véleményt hangoztatók ellen.

Szerintem is sokat kellene változtatni az ellenzékieknek a jelenlegi politikán, de az LMP-t egyrészt immár nem tekinthetjük ellenzéki pártnak, másrészt amit az elmúlt időszakba műveltek, semmiben sem voltak jobbak, mint a DK vagy az MSZP.

2018.10.09. 12:35:05

@Homyak:
Nehéz eldönteni, hogy az ostoba politikusok (lásd pl. Németh Szilárd, Matolcsy, vagy balról anno Medgyessy) vagy a tehetséges szarháziak (pl. Lázár, Gyurcsány) tudnak nagyobb kárt okozni. Legjobban talán a közepes intelligenciaszintű szarháziak a legveszélyesebbek, lásd a Vezért.

AdamTheTux 2018.10.09. 13:03:29

@Zabalint: Németh Szilárddal egy sorban emlegetni bárkit is kimeríti a rágalmazás fogalmát. Még akkor is, ha olyan alakokról, mint Matolcsy, beszélünk.

Boycie 2018.10.09. 13:06:02

@blöff: Ungár érdekes családfája úgy kezdődik, hogy apuka SZDSZ-közeli emberként lett sokszoros milliárdos és amikor viszonylag fiatalon meghalt, akkor örökölte a feleség és a gyerek az SZDSZ fénykorában összelopott vagyont. Azóta csak azt működtetik és mivel értelmes emberek, így nyilván fidesz közeli vállalkozókkal kokettálnak mert az valamennyira garantálja a további üzleti sikereket. Ez egy ilyen "vicces" történet.

Viszlát és kösz a halakat 2018.10.09. 13:14:33

@Látens Inszinuáció: "de ismétlem: ha MINDEN kommunikációs csatorna a kormánynál van"

de mivel nincs, így a hozzászólásod önmagát érvénytelenítette.

Viszlát és kösz a halakat 2018.10.09. 13:17:04

@Hamihami: nem tünt fel, hogy a kutyát nem érdekli, hogy telespammeled a blogokat ezzel a kopipészt hozzászólással?

GyMasa 2018.10.09. 13:22:35

@Minden ballib bérretteg:
"Azaz az MSZP-t, és vadhajtásait, mint DK, Együtt."
Jah, tehat akkor szoba johetnek a ketfarku kutyak...
OK, reszemrol rendben van!

Jodei 2018.10.09. 14:11:48

@n3spr3ss0: Legálább a google-ba üsd be, mielőtt leirod a hülyeséget.
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

sírjatok 2018.10.09. 14:14:22

@n3spr3ss0: akkor mi lenne ha gdp arányos adóssággal számolnál, tudod mint ami a maastrichti kritériumokban van, vagy amiket a minősítők néznek, tudod, a felnőttek.

sírjatok 2018.10.09. 14:17:08

@Látens Inszinuáció:
"Kár, hogy a fecske nem ugrál, és még csak töke sincs."

ecsém te vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon rossz a humorérzéked. Persze a kettő nem zárja ki egymást :D

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.09. 14:17:56

Olvasom az írást, ami érdekes és érdekel és egyszer csak elsötétül a képernyő, majd nagyon lassan előnyomul egy F@SZBOOK reklám. Nem kellene.
Lásd mentett képen is:
erkolcstan.blog.hu/2018/10/03/facebook_zsebebol_kiesik_a_vilag

sírjatok 2018.10.09. 14:22:24

@TanNé: ezt mindenhova odaspammolod?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.09. 14:27:01

@sírjatok:
Nem gondolod, hogy az adott reklám a SPAM?

morph on deer 2018.10.09. 14:30:47

@Minden ballib bérretteg:
“bőven elég kizárni az együttműködésből, aki eddig már kormányzott. Azaz az MSZP-t, és vadhajtásait, mint DK, Együtt.”
:)
Mert most úgy néz ki, mi, hogy egymás lábát tapossák le abbéli igyekezetükben, hogy csatlakozzanak a Jobbik-LMP kombóhoz, vagy mi van?

Mindenki nagyon tudja, hogy mit nem, kivel nem, hogyan nem, stb, csak ez lófaxra se elég, mint tudjuk.

De lehet tovább ábrándozni ezerrel, hogy “majd” így meg úgy lesz, sok sikert!

sírjatok 2018.10.09. 14:33:31

@Etniez: Egyrészt az index is helyreigazított bőven elégszer.

Másrészt itt nem csak nettó hamisításról van szó, hanem elfogultságról. Pl. mikor MO GDP növekedése EU harmadik volt, ami egy jó eredmény, akkor az index cikk címe: "Magyarország utolsó előtti a régióban", ahol mágikusan a "régió" azokat az országokat jelentette elsősorban, amik MO-nál jobb eredményt értek el.

De ugyanez megfigyelhető számos egyéb hírnél, ha pl. Szlovákia GDP-je jobb, akkor megy a bezzegszlovákozás, ha MO GDP-je jobb, akkor meg jön a "de csak az autógyárak miatt, meg az EU támogatások miatt", holott Szlovákia pont ugyanúgy támogatva van, és még nagyobb részt vállalnak az autógyárak a GDP-ben.

Vagy pl. a GDP növekedést mindig a "régióval" kell összehasonlítani, sőt lehetőleg Romániával vagy Bulgáriával, de az egészségügyet, úthálózatot meg a korrupciót sosem ezekkel az országokkal mérik össze, ott jellemzően inkább Norvégia vagy Németország a mérce, vagy a kőgazdag Ausztria.

Szintén ilyen sírás, hogy ha jó a GDP adat, akkor megmondják hogy "alacsony bázisról könnyű növekedni", de ugyanez pl. Bulgária vagy Románia viszonylatban sosem merül fel, ott mindig csak azt kell nézni hpgy "fú ők négy egész kilenc százalékot nőttek míg mi négy egész hetet, ROMÁNIA IS LEELŐZÖTT".

És lehet magyarázni, hogy de ez kevésbé hazugság, meg értelmezés kérdése, de igen, ez pont ugyanúgy hazugság, max. nem ítéli el a bíróság. De a hírek ilyen szelektíven tálalása pont ugyanúgy egy brutálisan elfogult világnézetet sugall.

Ja és még valami. Se az origó, se a 888, se a pestisrácok nem hirdeti magáról, hogy ők függetlenek. Nem is azok. Az indexesek, miközben propagandát tolnak, viszont melldöngetve ezt hirdetik magukról, hogy ők a mérce. Na ez még egy elég nagy különbség.

sírjatok 2018.10.09. 14:34:49

@TanNé: az egyik nem zárja ki a másikat.

Etniez 2018.10.09. 14:38:06

@sírjatok: az index elfogult néha, az oké. Az origó meg pl "híreket gyárt". Az MTV meg hírt hamisított. Ezek nem ugyanazok a kategóriák.
Az index nem fake nyúz. Az origó az. Az MTV is az.
Nekem egy fidesztálib ne jöjjön ide szarozni az indexet, előbb nézzen körbe a saját háza táján.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.09. 14:40:33

@sírjatok:
Az én beírásomat át lehet ugorni szemmel. A F@SZBOOK nyomulós reklám spamját nem tudod. Elsötétül a képernyő és a pofádba nyomják. .... de nem gond .... nem fogok ilyen blogokat olvasni és enni.

sírjatok 2018.10.09. 14:43:21

@Etniez: "az index elfogult néha, az oké."

Lol, a saját elfogultság oké, de bezzeg a szemét másikok, ők sokkal elfogultabbak :D Különösen mikor kiraknak a blogketrecbe ilyen nettó orbánfika féknyúzt azzal, hogy "ezek nem hírek kérem, ezek blogok", közben jól tudják, hogy 10k+ olvasottsága lesz.

nu pagagyí 2018.10.09. 14:45:59

Egyenesen csodálni való az a naiv kívülállás, ami a blogból süt. Írója valószínűleg nem Magyarországon él, hanem egy elképzelt álomvilágban, ahol lehet érdemben vitatkozgatni társadalmi problémákról, a kormány pedig jóindulatúan figyel, mit is lehet hasznosítani az emberek ragyogó ötleteiből, hogyan tegye könnyebbé minden polgár életét.

Az álombeli országban nem ömlik a propaganda kéretlenül, minden csatornán, éjjel-nappal. Ott nem számolták fel a hatalmi ágak függetlenségét. Abban az országban a kormány a közjót szolgála, nem strómanok zsebét tömi olyan forrásokkal, amit a társadalomtól lop el. És persze az álombeli ország miniszterelnöke nem pózol véres diktátorokkal.

Ha felébredtél, el ne felejts tájékoztatni minket, mit sikerült megvitatnod konstruktívan saját magaddal. Legyen-e műanyag stanicli a zsemléhez?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.09. 14:46:43

@sírjatok:
én sem értem, hiszen az index.hu már nagyon régen és régesrégen F.MPSZ(Fidesz utódpárt) érdekeltség. Minek engedik még ezt meg egyáltalán? Egyszerűen letilthatnák, mint minden mást is már eddig. .... ja, hogy akkor kevesebb lenne az olvasó??? be kell őket etetni? -így már érthető

sírjatok 2018.10.09. 14:48:57

@TanNé: áh, ez a szelep, ennyit meg kell hagyni a ballibnek különben visít.

Csak nem szeretem mikor ilyen gáncstalan igazmondó függetlendemokrata lovagnak van beállítva. Lófaszt az.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.09. 14:52:18

@sírjatok:

Ovi mostanában már a dakota ("cigány" a zsargonban) mondások után mostanában már Ferenc Jóska császári leszármazottjának vallja magát belső körökben. .... :-) ez sokkal érdekesebb, mint amit itt összemanipulálnak a neten.

arabok balrol 2018.10.09. 14:54:41

@TanNé: A kormanyparti ujsagiras ciki volt es ciki lesz, konnyebb a piacon ellenzekikent fennmaradni.

Az Indexet pl. rendszeresen olvasom, sot a legtobb idot az Indexen toltom hosszu evek ota, pedig a kormanyra szavaztam.

De ami pl. jo az Indexen, azok a pluginek, totalcar, penzcentrum, najo a tobbi fos bulvar. A politikai hirek 90%-a is bulvarszemet, van a cim, annak teljesen ellentmond alatta a cikk, aztan meg a valosag egy harmadik dolog.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.09. 14:57:31

@arabok balrol:

Jó de ez kb már olyan nevetséges, mint amikor ... az szdsz öngyűlölet kampányokat indított saját maga ellen ..... na jó hát mindig is tudtuk az F.MPSZ csak az SZDSZ Ifjúsági Szervezete :-)

sírjatok 2018.10.09. 14:59:52

@TanNé: No nem mintha elhinném, de felőlem Dzsingisz Kánnak is vallhatja magát amíg a gazdaság rendben van. Elég nagy szarban van már az ellenzék, mikor az ilyen suttogó propagandával próbálkozik :D

morph on deer 2018.10.09. 15:01:00

“...egyszerre lehetsz Soros és a Fidesz zsoldosa pusztán azzal, ha kívül akarsz maradni, önálló véleményt akarsz formálni...”

Az azért érdekelne, hogy az, aki még csak most akar “önnálló véleményt formálni” az mit keres a politikában, de most komolyan!

Meg azt is illene még felfogni, hogy az önmagában egyáltalán nem erény, hogy a vélemény “önálló”, ha amúgy az a vélemény szart sem ér!

Vegyük például azt a gerinctelen “véleményt”, amely azt javasolja, hogy ugyan már, nem kéne a sunyi nemzeti főspermát és harácsoló rablóbandáját névvel és minősítő jelzőkkel illetni, mert hát ejnye, de sósavasan hangzik, és hát így még az is kiderülhet a némán kussoló és közben hűde önálló véleményt formálgató csapat kiscserkészről, hogy igazából hová tartozónak is tartja magát!

Ez kellően egyértelmű, kár csűrni-csavarni: ha mindenki csendben van, akkor nem lóg ki a lóláb annyira a “csendesen támogató” párt viselkedésétől, mint amikor csak azok hallgatnak.

Csak szólok, hogy ki nem szarja le, hogy egy elempének nevezett gerinctelen - ó, bocsánat - még nem ki/meg/átformált véleménnyel rendelkező, valaha volt reményteljes párt most éppen kihez dörgölődzik, kinek a talpát nyalja, és éppen kinek a pénzét költi - kizárólag az “önálló vélemény formálás” érdekében.

Sok szerencsét hozzá!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.09. 15:06:45

@sírjatok:
Saját embereitől tudom. Nem vagyok politikafüggő, csak az érdekes dolgok és paradoxonok keltik fel jobban a figyelmemet. Ezt én sem hittem el először és elkezdtem vizsgálgatni és hát.... nem annyira baromság, mint aminek látszik. ... ok: Ferenc Jóskának tényleg volt egy cigánylány szeretője és az asszonynak (becenevén Sziszinek) ez után lett tele a puncija és inkább ő választott egy színésznő szeretőt Jóskának, csak ne vigye már le ennyire purgyéba a kajzerságot :-)

arabok balrol 2018.10.09. 15:11:01

@morph on deer: "Vegyük például azt a gerinctelen “véleményt”, amely azt javasolja, hogy ugyan már, nem kéne a sunyi nemzeti főspermát és harácsoló rablóbandáját névvel és minősítő jelzőkkel illetni, mert hát ejnye, de sósavasan hangzik"

Ugy erzed hogy az ellenzeknek ez a taktikaja jol mukodik?

Etniez 2018.10.09. 15:11:09

@sírjatok: ha nem érted (nem akarod érteni) az a te bajod.
Van különbség az elfogult tálalás és a hírek gyártása között.
Pontosan tudod, csak te is tálib vagy.
@arabok balrol: Orbán bezáratná ezt is, csak nem fér hozzá a szerkesztőséghez. Az ugyanis nem eladó. Alapítványban van. Csak a reklámszervezőt tudták megvenni, s ha elzárják a pénzcsapot, akkor keresnek másikat.
Orbán egy gátlástalan féreg, ezt már sokszor bebizonyította. Aztán olvashatod majd az origódat. De nem baj, ti pont azt érdemlitek.

nu pagagyí 2018.10.09. 15:13:01

@arabok balrol: (Index) "A politikai hirek 90%-a is bulvarszemet, van a cim, annak teljesen ellentmond alatta a cikk, aztan meg a valosag egy harmadik dolog."

Manapság már csak az Indexből értesülhetsz arról, amit a rezsim elhallgatna. De megértem, hogy fajtádnak már ez is sok. Ahogy nézem, nem sokáig kell várnod, hogy itt is pont azt olvasgasd, amit a köz- és lakájmédia nyom. Lesz majd fajsúlyos cikk a zászlóanyákról, a hős nyilasokról, Cecíliáról, a világszínvonalúvá tett magyar szakképzésről, Farkas Flórián heroikus küzdelméről a cigányság felemelkedéséért, a sötétben bujkáló sorosista jogvédők kifüstöléséről, a gigantikus életszínvonal emelkedésről, a paksi atomerőmű felszenteléséről, az San Marinó elleni focibravúrról és a többi hasonlóról. Türelem!

arabok balrol 2018.10.09. 15:15:34

@Etniez: Pont Origot sosem olvasok. 888at szoktam, kurucot is, de Indexet sokkal tobbet.

Meg az sem feltetlen erdekel, amit a politikusok mondanak, inkabb az erdekel mi tortenik. az meg aztan foleg nem erdekel amit a firkaszok irnak.

Ez alapjan a leheto legjobban tettem hogy a Fideszre szavaztam. Majd ha lesz jobb szavazok masra, vegul is az en seggemre megy a dolog.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.09. 15:15:51

@sírjatok:
Ja mert F.Jóskának nagyon nem tetszett, hogy családon belül kellett nősülnie, az unokatestvérét vette el. Igen az ő anyja és a felesége anyja testvérek voltak. Kényszerből, haszonból, hazafiasságból, de nem szerelemből.
Ezért nem is működött a dolog.
Ja a Sziszi kastély itt Gödöllőn, megint egy nagy kamu és népmese..... hiszen Szamuely Tibcsi is többet volt itt, nem is beszélve Hortyról, akinek hivatalos nyári rezidenciája volt több évtizedig.

arabok balrol 2018.10.09. 15:20:18

@nu pagagyí: Hat ez ugye nem igaz, vannak mas ellenzeki portalok, de mivel meg az Index a legemeszthetobb pl. nekem, en foleg azt olvasom mint mar mondottam volt.

A politikai cikkeiket hagyomanyos belpesti lippsigyerekek irjak, ami tok franko, de meg ennel is frankobb az orszag 95%-anak hogy nem ezek a szakertok iranyitjak az orszagot, es remelhetoleg tobbet nem is fogjak.

nu pagagyí 2018.10.09. 15:43:00

@arabok balrol: Az újságírónak nem az a dolga, hogy irányítsa az országot, hanem azt hogy megírja a tényeket azokról akik irányítják és arról, amit művelnek. A következtetéseket neked kell levonnod, de látom, nem nagyon szokott sikerülni, ezért tekinted bulvárnak a ki lopott ma? - tipusú híreket, vagy a propagandával nem konveniáló rohadó kórházakról, szegényekről, jogsértésekről szóló tudósításokat. Téged nyilván nem érint az ilyesmi.

arabok balrol 2018.10.09. 15:46:06

@nu pagagyí: Az ujsagirok a legritkabb esetben irnak csak tenyeket, az Index politikai, gazdasagi cikkei inkabb csak hangulatkeltesre jok, de mint lattuk arra se nagyon valtak be.

Na nem mintha az atlag szavazok meg tudnak kulonboztetni a tenyeket a velemenyektol.

Homyak 2018.10.09. 15:47:03

@Minden ballib bérretteg:
"Márki-Zay lejáratta magát, és Lázár szarrá verte a nagy győző jelöltjét. Mert az emberek már átlátnak Márki-Zay-on és hisztijein. "

Nem tudom milyen drogot szedsz, de valamit biztos. Miben verte szarrá? Abban, hogy parancsba adta, nehogy a párttársak pozitív dolgokról nyilatkozzanak (nehogy véletlenül valamelyik szerencsétlen elszólja, hogy estelge Márki-Zay jól is csinál valamit).
Lázár akkora nyerő ember, hogy a vezér is félrepakolta valahova.

arabok balrol 2018.10.09. 15:49:18

@Homyak: Hat, aki pedig Orbant nem szereti, jobb ha odafigyel Lazarra, mert a kovetkezo 20 evben vagy o, vagy senki nem cserelheti le a fuhrerunket.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.10.09. 16:22:38

@Homyak: "Az építkezést vidékről kell elkezdeni, nem pesten üres szólamokkal. Le kell menni vidékre, megérteni, hogy ők mit akarnak, és a helyi problémákra reagálni."
Azonban most az ellenzék és a kormány egyaránt budapesti metrókért liheg. Azt kellene végre megérteni, hogy bár Magyarországon mindenki Budapestre gravitál (vagy a jóléti államokba), mivel hosszú évtizedek egyoldalú fejlesztéspolitikája miatt az ország többi része leszakadó térség lett, de ettől még nem jogos minden 10 fejlesztésre fordított forintból 8-at Budapesten elkölteni. Paradox módon pont a jelenlegi kormány alatt épült néhány (nem sok) olyan út és híd, ami nem Budapest forgalmát növeli, olyan termelő munkahely, ami nem Budapesten van. Ez a leszakadó vidéknek elég ahhoz, hogy a Fidesz mellett voksoljon. Ugyanis nem elég eljutnunk oda, hogy "El lehet menni, tessék!", azt is lehetővé kell tenni, hogy aki maradni akar, maradhasson. A szülőfalujában, megyéjében, hazájában.

morph on deer 2018.10.09. 16:52:51

@arabok balrol:
“Ugy erzed hogy az ellenzeknek ez a taktikaja jol mukodik?”

Úgy érzed, hogy ez taktika?
Miért kéne taktikának lennie?
Sőt: miért kéne taktikázni?

Ez van, és mint bölcs vezérünktől hallottam,: “ideje nevén nevezni a dolgokat”, mert hogy francba a PC beszéddel!

A jelenlegi állapotban már sem taktikázásnak, sem a virágnyelven történő utalgatásnak az égvilágon semmi értelme. Most már olyan szinten rohad a rendszer, hogy már az sem biztos, hogy az amputálás segítene.

Ugyanakkor nekem a tény teljesen közömbös, hogy mondjuk az LMP kit támogat, de az kifejezetten zavar, ha nekiállnak mindezt ‘megmagyarázni’, hogy az nem is úgy van, ahogy nyilvánvalóan látszik, á dehogy, mert mindenki rosszul látja, hogy például Ungár Péter mivel foglalkozik...

Nem kéne mellébeszélni, hanem vállalni azt, amit valójában tesznek. Teljesen felesleges, mert ez csak arra jó, hogy végképp hiteltelenné tegye az LMP-t.
Ahogy teszi is.

arabok balrol 2018.10.09. 16:57:40

@morph on deer: Mert eddig az ellenzek viragnyelven beszelt az elmut8ban?

Valoban? Mert szerintem ugyanez a hiszti ment, vesztettek fel millio szavazot meg csinaltak Orbannak meg plusz fel milliot.

GyMasa 2018.10.09. 17:54:36

@sírjatok:
A kivalo helyes(s)irasukrol mar nem is beszelve...
Hihetetlen, hogy az orszag legnagyobb portaljanal annyira igenytelenek, hogy alapveto elgepeleseket, szoismetleseket, es teljesen ertelmetlen mondatreszeket siman kiengednek a cimlapra, es kesobb sem veszik a faradtsagot azoknak a javitasara.
(es, ez csak a helyesiras volt. Tartalmilag pedig a nem progressziv balos temakkal (Trump, Kavanaugh, feminizmus, Wage-gap, stb, hogy csak az elmult het termesebol idezzek) kapcsolatban pedig nagyreszt sut a cikkekbol, az, hogy a progressziv balos nazopontbol talaljak azokat. Azaz kritika nelkul atveszik a nyugati verbalos sajto hireit, es, ha szerencsenk van, akkor legalabb magyarra sikerul leforditaniuk, de legtobbszor azon a teren is eros kihivassal kuzdenek.)

GyMasa 2018.10.09. 17:59:07

@Etniez:
"az index elfogult néha, az oké. Az origó meg pl "híreket gyárt". Az MTV meg hírt hamisított. Ezek nem ugyanazok a kategóriák."
Elhallgatni, hogy mi folyik pl Svedorszagban is egyfajta Hirhamisitas, ha hiszed, ha nem!
"Az index nem fake nyúz. Az origó az. Az MTV is az."
Tudod, az a vicces, hogy a "fake news" kifejezest Trump talalta ki pontosan azokra az erosen progressziv balos hirportalokra, amelyikek a mai napig khm... nem bontjak ki a "targyilagos tajekoztatasuk" soran az igazsag reszleteit, csak azokat, amik az o narrativajukat erositik.
Az index valoban nem ment meg el ilyen messze, de megbocsass, semlegesnek nevezni a tajekoztatasukat azert barokkos tulzas! Igen eros balos elofeszitesuk van a tajekoztatas teren.

gigabursch 2018.10.09. 18:00:46

@nu pagagyí:
Kuruc, hunhir, jövönk, hídfő, balrad, stb.
Majdnem pontos adatot mondtál...

gigabursch 2018.10.09. 18:03:23

@Homyak:
Ezek közül?
Még Thürmer Gyula a leghitelesebb. S ez nem Thürmer Gyula érdeme.

gigabursch 2018.10.09. 18:04:16

@GyMasa:
Akkor is ott a probléma, hogy nem az a gond, hogy nincs gerincük, hanem az, hogy takonyból van (mármint Szaszinak és baráti körének)

GyMasa 2018.10.09. 18:04:25

@TanNé:
"...A F@SZBOOK nyomulós reklám spamját nem tudod. ..:"
De igen, tudod:
Telepitsd az AdBlock Plus reklamblokkolot, es amikor felugrit a fekete halal, akkor kattints az ikonjara, es valaszd ki a "block element" opciot, es jelold ki a fekete overlay-t (ami akkor talan sarga lesz) es utana azt nem fog megjelenni legkozelebb.
Ugyanezt meg kell tenni mindegyik olyan elemmel a "block element" kivalasztasatol fogva, amelyikeket nem akarod tobbet latni.
ELofordulhat, hogy elso re nem sikerul, akkor ki kell nyitni az adatbazisat, es a specifikus cimeket (pl. facebook.com/advertisements/128147.html) at kell irni altalanosra (pl. facebook.com/advertisements/* (vagy hasonlo, ezt honlapja valogatja, de remelen, erted a logikat!)), es akkor nem kell minden egyes oldalon megismetelni ezeket a lepeseket. (legalabbis egy ideig nem).

GyMasa 2018.10.09. 18:13:16

@gigabursch:
Arrol nem volt szo, hogy van-e gerincuk, de eszuk az egeszen biztosan nincs...
Nekem pl egeszen biztosan szolt volna a fejemben a kepzeletbeli veszcsengo, amikor megjelenik egy ex-fidesezes olgarcha, aki mindenfele "atombombakat" iger (amikbol erdekes modon l*fasz sem lett vegul) es elkezdi penzelni a partot, "csak" egypar dolgot ker cserebe, pl., hogy adjam fel az eredeti elveimet, mert "kozepre huzodva tobb embert lehet megszolitani" meg hasonlok.
Persze, nyilvan csak en vagyok paranoid;-)

,, 2018.10.09. 18:25:42

@GyMasa: off: böngészőben nem lehet valahogy beállítani, hogy bizonyos szavakat tartalmazó tartalmakat ne lássak? indexen állandóan belebotlok ilyen kidobta/agyonverte a kiskutyát stb címekbe, már a címtől is elmegy a kedvem

GyMasa 2018.10.09. 18:39:57

@,,:
Nem tudom, nekem meg nem volt erre igenyem, de szinte biztos vagyok benne, hogy a bongeszo maga az nem kepes ilyen jellegu szuresre.
Esetleg valamilyen pronoszurot (parental control) telepits, es azzal TALAN lehet ilyenekre is szurni, de gyanitom, hogy a cimlaprol azok sem fogjak eltuntetni a cimeket...
En ezeket ugy kezelem, hogy ha a cim feketelistat hirre utal, akkor azt nem nyitom meg.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.09. 19:30:17

@GyMasa:
Arra a kis időre, amíg még lesz "index.hu" és nem lép teljesen az origo.hu útjára, már nem látom értelmét bajlódni vele.

morph on deer 2018.10.09. 19:45:44

@arabok balrol:
“ugyanez a hiszti ment, vesztettek fel millio szavazot”

Tőlem nyugodtan, akár az összeset.

Ettől még az orbán rendszer nem lesz szobatiszta, - hiába nyalja viktorka most éppen a muszlim segget, épp csak meg nem köszönte Mohácsot, meg az azt követő “muszlim inváziót”..!
Jó, hát lehet, hogy kettőt lapozott a történelemkönyvben, vagy csak kiment a fejéből. Miért, van ilyen.

De remélem holnapután már teli torokból óbégat a jelenlegi “muszlim invázió” ellen, amit viszont csak ő lát kristálytisztán, de azt legalább éjjel-nappal!

Gondolom ez minden igazhitű orbanistánál renben van, hiszen világos, hogy orbán ilyen fondorlatos módon is csak a kereszténységet védi, hogy a cudar muszlimok nehogy időnap előtt észrevegyék, hogy ő egy igazi keresztény hős, és nem egy jellemtelen, opportunista köpönyegforgató...

Csak a tisztánlátás kedvéért: tárgyalni lehet - ha kell, Erdogánnal, együttmüködni lehet Törökországgal, kulturális és gazdasági területen is, de ehhez miért kell lemenni farkcsóváló kutyába, és elbagatellizálni a tényt, hogy az eddigi egyetlen valós muszlim megszállást véletlenül épp a törökök követték el Magyarországgal szemben, és mindjárt maradtak is vagy 150 évig?!

Ha nem tudja, vagy nem képes igazat mondani a témában, akkor nem kéne előhozni, de miért kell már megint ország-világ előtt hülyeségeket hazudozni?

Mert ez senkinek sem érdeke!
Enélkül még nyugodtan áz lehetett volna vágni a szalagot, főleg, ha még az ollót is felismeri Felcsút fényességes tekintetű fővezíre...

De remélem, hogy az egész szekta elalélt a gyönyörtől, hogy milyen “snájdig” ez a végvári vitéz, ez a viktor, és még akkor is meg fog védeni azoktól a vérszomjas muszlimoktól, ha segghülye a protokollhoz és per pillanat alig látszik ki a nagy török szultán alfeléből!

Hogy időnként írtja a keresztény kurdokat? Hát istenem, senki ssm tökéletes...

Na ennyit a hisztiről.

arabok balrol 2018.10.09. 19:51:11

@morph on deer: Hisztibol nem lesz Orbanvaltas.

morph on deer 2018.10.09. 20:41:23

@arabok balrol:
Meg anélkül se, hacsak ‘fel’ nem váltja magát. Sajna nem apróra, hanem pl “nádor”, “kormányzó”, “törzsfőnök” vagy valami hasonló lesz ő hamarosan, hacsak közben “ki nem derül”, hogy ő valójában az árpádházi vérvonal “titkos” leágazásának gyűmölcs, és mint olyan, jogosult a trónra.

Már alig várom...

,, 2018.10.09. 20:43:34

@GyMasa: köszi. Pont ahogy leírtam ezt a kommentet, történt egy ilyesmi IRL:( baleset. Jól ráéreztem:(

Leooo 2018.10.09. 23:36:47

@blöff: Bár a 'különösen egyenes tekintetű Marcsa' , meg édes gyermeke Ungár Peti minden, csak nem szimpatikus, azt el kell mondani, hogy 38.000.000.000 Ft-ot örököltek, a többi egy része a tőke és befektetések hozama, ami ezen felül van az ner-kompatibilis franciás 'lö-nyúl' , meg a júdás-zsozsó .

blöff 2018.10.10. 01:09:17

@Boycie:
nyilván kokettálnak, ja igen, nyilván. Hisz ez egyértelmű. Csak akkor ha "nyilván fidesz közeli vállalkozókkal kokettálnak mert az valamennyira garantálja a további üzleti sikereket", akkor ugyanilyen nyilván nem lehetnek ellenzékiek. Ez ilyen egyszerű. Kormányközelről biztosított üzleti siker? OK! De akkor hiteles ellenzékiség nuku!

blöff 2018.10.10. 01:11:08

@Leooo: teljesen mindegy. Az anyja jelenleg és már régóta a NER elit része. Innen nincs ellenzékiség. A többi rizsa.

BlahBlah 2018.10.10. 08:17:04

a cikkel teljesen egyetértek, de alatta a kommentek... tisztán látszik, hogy a kommunikáció nem jó, mert nem értik, nem tudom, hogy tényleg nem érti az emberek többsége, vagy nem akarják érteni?!...

Viszlát és kösz a halakat 2018.10.10. 16:23:43

@TanNé: "A F@SZBOOK nyomulós reklám spamját nem tudod." ezt letiltod az adblokkoddal a picsába és örülsz

blog.hu##.blogmodal-open.facebook-popup.fade-and-scale.blogmodal

Viszlát és kösz a halakat 2018.10.10. 16:26:14

@TanNé: "Arra a kis időre" Kevesebb ideig tart beállítani a szűrést mint megirni 1 db rinyálást miatta.

blöff 2018.10.10. 18:39:33

@BlahBlah: mindenki szembejön az egyirányú utcában, nem értik, hogy egyirányú...

BlahBlah 2018.10.10. 18:45:43

@blöff: nem, szerintem meg pont nem ez a helyzet, ugyan oda tart mindenki, és senki nem megy szemben, csak más útvonalon, egymást lökdösve, és közben szidva, mint egy dugóban ülve a másik k.va annyát, hogy ő tolta be az autót a lyukba... ugyan azt csinálja mind, de ha ő csinálja akkor az jó, ha a másik akkor az ő büdös...
süti beállítások módosítása