A valódi viták otthona

Reflektor

Válasz a Polgárportál publicisztikájára

dr. Janan Mirwais írása

2018. július 30. - baum

d2000.jpg

 

Az 56-os hőseink nevét bitorló Pestisrácok.hu hozta le Ambrus Csaba publicisztikáját, melyben személyében támadja Janan Mirwais-t. Az afgán származású politikai tanácsadó választ írt, de a Pestisrácok.hu a legalapvetőbb sajtóetikai normákat felrúgva nem volt hajlandó lehozni azt, ezzel is jelezve, hogy talán magukat sem tartják már sajtóterméknek, csupán propagandafelületnek. A Reflektor természetesen változtatás nélkül közli az írást.

 

Méltatlannak érezném, ha a Polgárportál szerzőjét, Ambrus Csabát külön megcímezném ebben az írásomban. Méltatlannak, mert nem ismerem Ambrus Csabát. Nem ismerem tevékenységét, írásait, munkásságát, pedig figyelek minden olyan személyiségre, aki képes és hajlandó a jobboldali közvélemény közéleti befolyásolására. De a Polgárportál szerzője mégis átlépett egy olyan határt, ami után tudom: meg kell szólalnom.

 

Azért kell megszólalnom, mert bár zavaros írásának csak negyedik elolvasása után értettem meg, mit szeretne mondani, de akkor megértettem: hazugságokkal vádol, miközben a propaganda támogatását állítja szembe a hazaszeretettel, a magyarságtudattal.

Mint ahogy nem ismerem személyesen a szerzőt – ezúton hívom meg szívesen és szeretettel egy kávéra – nem fogok defenzívába fordulni. Nem fogom magyarságtudatomat védeni. Nem fogom hazaszeretetemet bizonyítani. Nem fogom a magyar állampolgári kötelezettségeimet firtatni. Azért nem, mert méltatlan lenne ahhoz az elköteleződéshez, amit magyar állampolgárként Magyarország felé érzek és támasztok.

 

No, de térjünk a tárgyra. A Polgárportál szerzője szerint ámokfutás az, hogy azzal vádolom a kormányt: valódi megoldások helyett a politikai akaratát és erőforrásait egy mérhetetlenül káros gyűlöletpropagandára fordította. Mert károsnak kell nevezni azt, ahol önmagában hír, hogy az LMP-nek van egy afgán származású, de saját magát magyarnak tartó munkatársa. Mert károsnak kell nevezni azt, ha úgy állítunk be más származással és vallással bíró embereket, mint akik csak azért jönnek Magyarországra, hogy „elvegyék asszonyainkat és lányainkat”. Mert károsnak kell nevezni azt, ha valakinek azt üzenjük: csinálhatsz bármit ebben az országban, dolgozhatsz akármennyit, tanulhatsz akárhogyan, ha más a származásod, sosem leszel egyenlő velünk. Mert mi magyarok vagyunk, ők nem. Bármennyire is annak tartják magukat. Mi itt születtünk, ők nem. Bármennyire is érzik ennek a 93 ezer négyzetkilométernek minden örömét és bánatát.

 

Egy üdvözlendő dolog mégis van. A többség nem ilyen. Ugyanis a Polgárportál szerzője a kisebbséghez tartozik. Ahhoz a kisebbséghez, akik a magyart fokozni akarják, és így tesznek különbséget. Magyarabb. Látom, tudom, hogy a magyarok többsége viszont nem ilyen. Ők nem rasszisták. Ők látják az embert is. És nekik, nekünk, a hazaszeretet nem a „magyarabb”-nál kezdődik, hanem a barátoknál, családnál, nyelvnél, focinál, a pesti srácoknál, Himnusznál, Szózatnál, József Attilánál, Petőfinél, Varró Dánielnél, Esterházy Péternél, Márai Sándornál, Mundroczó Kornélnál, Makovecz Imrénél, vagy éppen Kósa Lajosnál.

 

Végül pedig L. Simon László szavait ajánlanám mindenki figyelmébe. A politikai elköteleződés nem pótolja a tehetséget. Na, hát pont ugyanígy van a hazaszeretettel is.

 

A szerző jogász, a Lehet Más a Politika (LMP) munkatársa

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8114150257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nixugribugry 2018.07.30. 14:31:58

Keresztes László Lóránt az LMP társelnöke teljes mellszélességgel kiállt a kormány gyűlöletpropgandája mellett, amikor nyilvánosan támogatta a szégyenletes kvóta népszavazást.

Azt a kvóta népszavazást, aminek kifejezetten a gyűlöletkeltés és több tízmillárd forint lenyúlása volt a célja!

Barta János az LMP zuglói jelöltje a választásokon együttműködött a Fidesszel, majd a Hadházyt megverő Sallai Róbert Benedekkel közösen kezdeményezték az ellenzékkel együttműködő Kassai Dániel kizárását a pártból.
Kassait kizártátok, Barta és Sallai továbbra is az LMP-t "erősíti".

A választás előtt teljesen egyértelműen látszott, hogy ha Fidesz kétharmadot szerez, évtizedekre bebetonozzák magukat a hatalomba és tovább fog folytatódni a kormányzatilag irányított rasszista gyűlöletpropagnada, ennek ellenére az LMP még a teljesen esélytelen jelöltjeit se volt hajlandó visszaléptetni, sőt aztok lettek utólag megbüntetve, akik lelkiismeretükre hallgatva visszaléptek és ezzel mandátumokat vettek el a Fidesztől.

Ezek fényében mit lehet a fentiekre mondani?

Ezt a levest bizonyt ti, LMP-sek főztétek (dr. Janan Mirwais included), "hála" nektek, mi mind ezt a levest fogjuk enni a következő évtizedekben, hát fogyasszátok jó étvággyal!

Mirwais úr pedig gondolkozzon el rajta, hogy morálisan vállalható-e számára egy olyan pártot támogatni, ami kétharmados teljhatalomhoz jutattot egy végletekig rasszista kormányt és annak csatlósait.

Április 8-án kellett volna cselekedni, nem most siránkozni.
És ez még mindig csak a kezdet...

aaabbbccc 2018.07.30. 14:53:26

ja a kvotanepszavazast gondolom utaljatok, mint a szart
3.3 millio ember szavazott OV mellett, vagyis a biztos Fidesz szavazokon tul min 800000

főpilóta 2018.07.30. 18:09:21

"A politikai elköteleződés nem pótolja a tehetséget. Na, hát pont ugyanígy van a hazaszeretettel is.”

Az első mondat pontosan rád vonatkozik, Janan Mirwais elvtárs.

A második pedig nettó hazugság. Már csak abból a szempontból is, hogy a baloldal (legyen az vörös, vagy zöld) a kezdetektől fogva internacionalista, tehát hazaszeretet-ellenes.

főpilóta 2018.07.30. 18:15:53

+1. A Polgárportál nem a kisebbséghez tartozik, hanem a választáson győztes többséghez.

+ még 1. A magyarok többsége valóban nem rasszista. Talán még emlékszik a cikk írója a gyorskorcsolyázó Liu testvérekre. A magyarok többsége rajongva ünnepelte és kétség nélkül magyarnak tartotta őket. Csak a ballib oldal írta, hogy migránsok.

Ennyi! :-)

nixugribugry 2018.07.30. 19:22:52

@aaabbbccc: Az LMP nem utálja a kvótanépszavazást, a társelnökük konkrétan Orbán álláspontja MELLETT kampányolt. Biztos úgy értezte, az a 30 millárd amit a kormány szétosztott a hirdetésben utazó haverok között, hogy az utolsó faluban is 3 métérenként kint legyen egy propagandaplakát, az még nem elég, ezért LMP-s ként még neki is nyíltan Orbán mellé kell állnia. Hiába na, akkor jó a csicska ha szorgalmas.

nixugribugry 2018.07.30. 19:26:58

@főpilóta: Hazaszeretet ellenes? Orbán Viktor a gázszerelő strómanján keresztül több ezer millárdot lopott eddig a magyar hazától. Lett belőle magánkastély, magánrepülők, yachtok, luxusautók meg annyi földbirtok amennyi magyar királyoknak se volt.

Hogy fér össze neked a hazaszeretet azzal, hogy meglopom a hazát amit állítólag szeretek? Mindegyik kormány lopott, de annyit még senki mint Orbán és pont ti pofáztok hazaszeretetről? Vak vagy vagy hülye?

aaabbbccc 2018.07.30. 21:02:03

@nixugribugry: vagy az is lehet, hogy csak siman ez volt a velemenye
de a velemenyszabadsag nem azt jelenti arrafele, hogy lehet sajat velemenyed

nixugribugry 2018.07.30. 22:23:09

@aaabbbccc: Nekem meg az a véleményem, hogy aki "ellenzéki" politikusként odáll a Fidesznek szimbolikus, egyébként teljesen értelmetlen, viszont legalább irgalmatlanul közpénzpazarló és gyűlöletkeltő kamu népszavazás mellé, az egy képmutató, Fideszbérenc áruló. Ez is belefér a véleményszabadságba? Vagy csak azoknak szabad a véleménye, akik a Fidesz narratívát tolják?

Most meg itt sír az LMP szakértője, amiért rasszisták a Fidesz csatlósai, amiben igaza is van, csak akkor mi a frászt keres abban az LMP-ben, aminek a társelnöke ezt az egész gyűlöletpolitikát támogatja és amelyik párt a Fideszt kétharmados győzelemhez segítette?

Nem érzel itt némi ellentmondást? Nyugi, csak költői kérdés volt.

főpilóta 2018.07.30. 22:24:18

@nixugribugry: Se vak nem vagyok, se hülye. Nem ők lopnak, te hazudsz.
Ugyebár eleve olyan ökörséget állítani, hogy Orbánéknak annyi van, amennyi a királyoknak se volt - ez már komolytalanná tesz. A kicsiny Csonka Magyarországon több földbirtokot szerezni, mint amennyi Nagy Magyarországon volt, ez nonszensz. A magyar királyoknak amúgy egy hold földjük sem volt. Az összes föld a Magyar Szent Korona tulajdona volt.

nixugribugry 2018.07.30. 22:36:42

@főpilóta: Ennyi az össz érved? Hogy hazudok? Meg hogy Szent Korona? Húha.

Kapaszkodj meg: ember nincs aki elhiszi, hogy Mészáros Lőrinc gázszerelő kisiparos a tehetségének köszönhetően lett pár év alatt az ország leggazdagabb embere. Tiborcz? Habony? Rogán? Kósa? Lézer? Simicska? Nekiállhatnék sorolni a hazaáruló Orbán klán összes mocsokságát amit a magyar haza ellen elkövettek, de minek. Te akkor is tapsikolnál neki, ha Orbán beállítana hozzád és közölné, hogy mostantól mindened az övé. Még meg is köszönnéd és büszkén mennél a híd alá lakni, mert személyesen Orbán semmizett ki.

De ők nem lopnak ám, áh dehogy.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.08.01. 11:55:37

Bocs, de hány bolsevik sajtóorgánum hozott már le hasonló esetben ellenvéleményt? Pont egy sem! Janan elvtárs, hát ez van!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.08.01. 12:08:16

@nixugribugry: Ezek szerint te ott voltál minden lopásnál. Máshonnan aligha lehetnél ennyire jól értesült? Ha tippelnem kéne, amilyen hülye vagy, azt mondanám, te voltál a talicska, amiben kitolták a pénzeket az államkasszából.

miért 2018.08.03. 13:24:51

@Mr Falafel és Főpilóta nevű hivatásos levelezoknek: az utolsó 6-8 évben minden útépítés háromszor annyi ideig, és háromszor annyi pénzért épül, mint korábban. Pedig alkotmányos költség akkor is volt.
Hogy a kilátókról és "vendégházakról" ne is beszéljünk!
Szóval önök ócska tolvajok! rajongói!
süti beállítások módosítása